X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti, znam tego linka bo to pierwszy z googla po wpisaniu 'wozek dziecięcy głęboki' :P ale zwróć uwagę że lista przedstawia wyłącznie wózki głęboko-spacerowe :)

z wyjątkiem emmaljungi, która dla mnie odpada z powodu wyglądu, ceny i jeszcze raz wyglądu :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim faworytem jest adamex vicco orange, mieta albo red!!;) albo barletta rainbow w tych samych kolorach:)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Kruszynka ja jestem zdecydowana na aspene albo barlette ale bardziej aspena. Pomiedzy pajero a aspena jest roznica taka ze pajero niejest tak amortyzowany jak aspena. W zaleznosci od tego gdzie chcesz nim jezdzic. My biezemy opcje 2w1 no fotelik chce dokupic porzadniejszy jakos niemam zaufania do tych zestawowych jakos

2w1 czyli gondola+spacerówka bez fotelika? Właśnie tez się zastanawiamy..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się zgadalismy z Mężem ze na początku września pojedziemy do Gdańska na 3 noce jeśli oczywiście nam się dziecka trafi spokojne i łatwe w ogarnieciu :) zarezerwowalam na booking.com pokój z aneksem kuchennym itd z bezpłatnym odwołaniem rezerwacji. Szkoda tylko że Max 2 tyg przed wyjazdem no ale... Ostatni dostępny pokój więc super. :) ciekawe czy wyjedziemy ale dzięki Wam i innym osobom które tak robiły wierzę w to ze sie da :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 21:49

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej no zaproście mne do tego fB !!!

Te które wybierają się nad morze to dawać znać- zapraszam do nas na kawkę i nie tylko, nocleg też się znajdzie:)

Mania- Gdańsk od nas daleko, ale wiedz że się da - my z bliźniakami jeżdzimy po całej Polsce odkąd pół roku skończyły- na zagrabanicę się jeszcze nie rzucamy

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak kupilismy- gondola plus spacerówka w komplecie a do tego fotelik maxi cosi- do większości wózków mozna dokupić adaptery, wiec nie ma problemu z doczepieniem fotelika do ramy wozka.

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje i szykuje sie na szpital. Prosze trzymac za nas kciuki:)

Boje sie strasznie:( ale wierze ze bedzie wszystko dobrze:)
    Wszelkie rady dotyczace szwu i tego co mnie czeka mile widziane:)

16ud3e3kui6kcuib.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Wstaje i szykuje sie na szpital. Prosze trzymac za nas kciuki:)

Boje sie strasznie:( ale wierze ze bedzie wszystko dobrze:)
    Wszelkie rady dotyczace szwu i tego co mnie czeka mile widziane:)

AniaKami - spokojnie, nie stresuj się, ten zabieg miałam dwa razy, żadnych niepożądanych efektów ubocznych nie miałam, naprawdę, a spokój w głowie za to!
    Kciuki i melduj jak będziesz po!

AniaKami lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    mamakejti, znam tego linka bo to pierwszy z googla po wpisaniu 'wozek dziecięcy głęboki' :P ale zwróć uwagę że lista przedstawia wyłącznie wózki głęboko-spacerowe :)

z wyjątkiem emmaljungi, która dla mnie odpada z powodu wyglądu, ceny i jeszcze raz wyglądu :D

hahahaha, ja wpisałam wózek tylko z gondolą..... w meu sa jeszcze inne oprócz tych głęboko-spacerowych, ale w sumie do 6 mcy jakiego innego potrzeba? potem bejbi złapie za krawędzie, siądzie samo i wyrok jest jeden: spacerówka!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wózków Kobietki, to ja chyba zostanę przy swoim Peg Perego, wystarczy mi na te 6 mcy, mam taki 3w1, ale spacerówkę mam chicco i drugą mamas&papas (bo amitnie polecieliśmy bez wózka do Londynu, jak mała miała 2,5 roku i ręce tatusia nie wytrzymały, więc wpadlismy do najbliższego sklepu i wrócilismy do PL ze spacerówką)
    mam jeszcze superterenową spacerówkę taką retro, kupiłam za chyba 100 z megadużymi kołami, specjalnie na wyprawy po pagórkowym terenie ogrodu botanicznego, więc pewnie nei będę już kupować wózka, a szkoda, bo takie ładne modele teraz są...ale szkoda mi troche tego, co stoi w garażu...
    foteliki też mam 2, mam dla niemowlaka z Peg Perego, tylko zastnanawiam się, czy juz mu się termin przydatności nie skończył, a drugi większy, tylko jak córka wyrosła z fotelika dla niemowlaka to przesadzilismy ją do większego do jazdy tyłem i każda podróż zarzygana, dopiero jak w Londynie korzystalismy z fotelika do jazdy przodem (bo innego znajomi nie mieli) to było ok, więc po porocie nasz cholernie drogi, wypasiony fotelik powędrował do garażu, a my w biegu kupowalismy taki do jazdy przodem, od tej pory córka nie rzyga podczas jazdy...
    także rekomendacje rekomendacjami, a rzygi rzygami...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to pasek opóźnia mi ciążę;) dziś u mnie 19+5;) a u Was też opóźnia? wczoraj było ok....

oooo, ponarzekałam i pasek się poprawił;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 06:39

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś nakręcona jestem...próbowałyście kawy z Rossmanna? Adamed (ta firma farmaceutyczna) wyprodukowała pyszność dla kobiet w ciąży i karmiących;) zgłosili to nawet do opatentowania, skusiłam się bo była w promocji na waniliową (jest jeszcze zwykła), żeby bardziej deserowo było i powiem Wam że jest zgodna z moimi oczekiwaniami;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    2w1 czyli gondola+spacerówka bez fotelika? Właśnie tez się zastanawiamy..

Tak adamexa wozek 2 w 1 fotelik osobno mam na oku maxi cosi +adaptery do wozka zeby moc go zamontowqc na stelazu.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, widzę ze nie było mnie przez weekend a tu takie zmiany :-) tzn. Grupa na FB.
    Powiem szczerze że byłam pewna że dojdzie to forum do tego miejsca. Pamiętam grupa sierpniowych mamuś 2014 która czytałam w całości post po poście i przeżywała wszytsko co tam się dzieje.... ale nie miałam odwagi się odezwać... pod koniec postanowiła stworzyć grupę na FB i dziewczyny praktycznie przestały się odzywać. A mi było przykro ze nie miałam odwagi się odezwać i nie było mnie z nimi. Tym razem postanowiłam ze tak nie będzie i od pierwszego dnia czytam wszytsko kilka razy w tygodniu o staram się czasem odezwać...

I na grupę FB tez poproszę :-) która pomoże?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 06:55

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Moim faworytem jest adamex vicco orange, mieta albo red!!;) albo barletta rainbow w tych samych kolorach:)

Ogladalismy tez vicco tylko my duzo jedzic bedziemy bo terenie (lasek itd) i sprzedawca odradzal Nam zelowe kola dlatego padlo na aspene lub barlette. Akurat miete widzialam na zywo :-) kolor piekny :-) ale ja chyba jednak pojde w klasyczne szarosci jak bedzie aspen aplus to z czerwienia. Tylko zastanawiam sie nad kolorem stelaza. Bialy minse bardzo podoba ale kwestia praktycznosci l...

qdkki09kwrowb7nz.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria - przyjmij zaproszenie na bbf, potem wyślij namiary na fb a ja Cie dodam do grupy :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslij mi kochana zaproszenie i swoje imie i nazwisko to dodam cie do znajomych i do grupy:) mam nadzieje ze mi sie uda:)

16ud3e3kui6kcuib.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wyslalam Ci wiadomosc czekam na zaproszenie na fb :-) bo juz sie doczekac niemoge :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wózków juz kiedyś pisałam.
    Ja mam JEDO FYN 2 w 1 + fotelik maxicosi z adaptera do wózka. Gondola w użyciu był 8 mc bo jest rozmiarów z tych większych (co dla mnie bardzo ważne), potem spacerówka od zestawu w koło domu bo mega wygasa dla dziecka i dla prowadzącego (wygodne koła duże, w spacerów ce wygodnie, ciepły śpiwór na zimę do kompletu, duża buda itd).
    A na wyjazdy sakochodem na wakacje, do sklepu, do lekarza, na spacer dziś do parku w innym mieście itd. Kupiliśmy parasolke maclarena xt.

Wiec ja wózka juz nie kupuje.... a szkoda bo nowe modele JEDO są super :-)

Nicka90 lubi tę wiadomość

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ogladalismy tez vicco tylko my duzo jedzic bedziemy bo terenie (lasek itd) i sprzedawca odradzal Nam zelowe kola dlatego padlo na aspene lub barlette. Akurat miete widzialam na zywo :-) kolor piekny :-) ale ja chyba jednak pojde w klasyczne szarosci jak bedzie aspen aplus to z czerwienia. Tylko zastanawiam sie nad kolorem stelaza. Bialy minse bardzo podoba ale kwestia praktycznosci l...

Szwagierka ma barlette z bialym stelazem i nie narzeka, ja tez nie widzialam zeby miala problem z utrzymaniem czystosci a jezdzi w deszcz i chlapy bo core do szkoly musi odprowadzac, ja tez stawiam na bialy stelaz bo wyglada slicznie i nadaje lekkosci wozkowi:)

16ud3e3kui6kcuib.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ