X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:00

km5smg7ypbbal4gr.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam biały stelaż i bez problemu... a mycie nic prostszego, albo jak ciepło u rodziców w ogrodzie, albo na myjni samochodowej (sam stelaż pod karszera i raz dwa czysciutki)... tylko z kołami uważać by smaru nie wypłukać ;-)

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Wyslij mi kochana zaproszenie i swoje imie i nazwisko to dodam cie do znajomych i do grupy:) mam nadzieje ze mi sie uda:)

Wysłałam ci zaproszenie tu bo inaczej nic do Ciebie nie mogę tu napisać :-) zaakceptuje proszę.

AniaKami lubi tę wiadomość

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz:) wyslalam ci wiadomosc :)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jakaś nakręcona jestem...próbowałyście kawy z Rossmanna? Adamed (ta firma farmaceutyczna) wyprodukowała pyszność dla kobiet w ciąży i karmiących;) zgłosili to nawet do opatentowania, skusiłam się bo była w promocji na waniliową (jest jeszcze zwykła), żeby bardziej deserowo było i powiem Wam że jest zgodna z moimi oczekiwaniami;)
    Ja kupilam saszetke zwyklej tak dla sprobowania i mi nie podeszla. Ja przed ciążą pilam duzo kawy bez lawazzy byl dzien stracony, a teraz od poczatku ciazy wypilam chyba 3 jak mialam niskie cisnienie. Jakos mi teraz kawa nie smakuje.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Ja kupilam saszetke zwyklej tak dla sprobowania i mi nie podeszla. Ja przed ciążą pilam duzo kawy bez lawazzy byl dzien stracony, a teraz od poczatku ciazy wypilam chyba 3 jak mialam niskie cisnienie. Jakos mi teraz kawa nie smakuje.

Ja podobnie jestem kawoszką;) lavazza qualita oro to moja ulubiona, koniecznie z ziarenek świeżo zmielonych, a wiadomo teraz się ograniczam, chociaż był etap kiedy w ogóle nie pilam, teraz znów piję filiżankę dziennie (małą) a popołudniu właśnie tę waniliową ;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Nicka ten drugi mi się podoba :)

Noc do d... zauważyłam, że zaczynam znowu panikować. Muszę znowu głęboko oddychać i nie zwariować jeszcze 8 dni. Dluugich i stresujących. Dobrze, że jestem z wami bo czuję tu radość taką jaka powinna być w tym okresie. Boże pozwól mi też czuć ja niedługo.

Miłego dnia dziewczyny :)

Nicka90 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny:
    Pytanie albo od razu seria z patelni :P

Ostatnimi dniami jak sie budze rano to tak mnie caly brzuch boli i podbrzusze jakbym nie wiem, zakwasy czy cos miala. Ciężko mam wstac. W dzien troszke przejdzie ale nie do konca.

Co to moze byc? Mam juz panikowac czy byc jak dotąd w miare spokojna?

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga może nie pomogę Ci tak bezpośrednio ale ja miałam np kilka dni temu tak ze czułam jak mi się brzuch rozciąga. Czułam jakby rozciagalo się coś naprezonego. No i po tym bardziej wyskoczył mi brzuszek :) może u Ciebie to tez objaw rozciągania? A śpisz na tej specjalnej poduszce czy nie? Bo może siłą ciężkości jak śpisz na boku powoduje że wszystko Ci się przez sen rozciąga i dlatego? Ja u siebie czuje takie coś jak Leze. Póki co nie mam poduszki.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Dziewczyny:
    Pytanie albo od razu seria z patelni :P

Ostatnimi dniami jak sie budze rano to tak mnie caly brzuch boli i podbrzusze jakbym nie wiem, zakwasy czy cos miala. Ciężko mam wstac. W dzien troszke przejdzie ale nie do konca.

Co to moze byc? Mam juz panikowac czy byc jak dotąd w miare spokojna?

Ange a nie robisz sobie za długich spacerów?
    Spróbuj troszkę zwolnić weź nospe i poobserwuj. Jak to sam ból bez skurczy to na bank nic złego. Nie zapominaj ze może ci się tam teraz rozciągać i to też może być nieprzyjemne. PATELNIA! !!!!

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka90 wrote:
    Hej laseczki! :)
    Powodzenia na wizytach :)

Anga,zabije :D bedziemy miec te same wozki,super :P

Ja mam dwa typy, taki jak Anga bebetto murano:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cdd7223c7bc.jpg

Bebetto luca:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d05d8502a798.jpg
    ten pierwszy cudo, zakochałam się, szkoda że ja już mam wózek :p

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Anga może nie pomogę Ci tak bezpośrednio ale ja miałam np kilka dni temu tak ze czułam jak mi się brzuch rozciąga. Czułam jakby rozciagalo się coś naprezonego. No i po tym bardziej wyskoczył mi brzuszek :) może u Ciebie to tez objaw rozciągania? A śpisz na tej specjalnej poduszce czy nie? Bo może siłą ciężkości jak śpisz na boku powoduje że wszystko Ci się przez sen rozciąga i dlatego? Ja u siebie czuje takie coś jak Leze. Póki co nie mam poduszki.
    ja miałam tak samo dwa dni bardzo mnie bolało a potem brzuch się zrobił

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kawy to całe szczęście ze lubię jej smak (ale koniecznie z mlekiem) bo niemal każdego dnia boli mnie głowa. Ale tylko do momentu jak się napije kawy. Wcześniej tak nie miałam bolała mnie może raz dwa w tygodniu na początku 4. Miesiąca ale ostatnie jakieś półtora tygodnia to pogorszenie w tym temacie. Pojutrze mam wizytę więc powiadomie o tym ginekologa.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:00

km5smg7ypbbal4gr.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wlasnie na razie jestem spokojna bo tłumaczę to sobie tym, ze sie wszystko rozciaga.
    Hmm spacery... Sama nie wiem, moze faktycznie ostatnio za duzo chodze. Spróbuję od jutra siąść na tylku i zobacze czy cos to da ;) a i nie mam tej poduszki, kładąc sie spac to przez 15min szukam pozycji wygodnej a dopiero pozniej zasypiam
    Dzieki dziewczyny :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Moim faworytem jest adamex vicco orange, mieta albo red!!;) albo barletta rainbow w tych samych kolorach:)

Ja tez najbardziej obstawiam Adamex vicco. Jak ostatnio robilam rundke po wozkach z mezem to nigdzie go nie bylo. Pan ze Swiata dziecka powiedzial ze jest taki jak Adamex barleta tylko ma kola zelowe i jest lzejszy. W sobote jedziemy w inne miejsce zapolowac na niego. A te barlette wyprobowalam na rozne sposoby, w sklepie bylo ulozone rozne podloze ( np kamienie, kostka) zeby potestowac wozki. Mieslismy tez pelna prezentacje jak sie wszystko sklada i wypina. Jestem przenonana do niego.
    Jedynie troche watpliwosci budzi wlasnie spacerowka, bo np w baby desing jest wyzsze oparcie... ale tamte w ogole mi sie nie podobaja. Wiem wiem ze chodzi glownie o wygode dziecka... ale mamusi tez sie musi podobac ;)
    W sobote zaczerpne wiedzy innego specjalisty.

AniaKami lubi tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Szczęśliwego Dnia Zakochanych <3 <3 <3
    disney-graphics-disney-valentine-351143.gif

Anga1989, megi78, Solane, Nicka90, Mania25, mamakejti, Selja lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, też mam obolały brzuch rano, ale strzelam, że mały się tak tłucze w nocy, że wszystko jest pospinane, bo jak wstaje to przechodzi za parę minut :D
    Dzień dobry walentynki :)

Anga1989, Mania25, Nicka90, mamakejti lubią tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia miłości <3

Anga1989, Mania25, Nicka90, mamakejti lubią tę wiadomość

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w Walentynki :)

U mnie dziś też ciężka noc - znowu przez kota :( Dziś wyjątkowo ja odwiozłam córkę do szkoły, bo mąż musi odespać. Ja sobie w ciągu dnia odbiję ;)

Chciałam Wam napisać, że jesteście wszystkie piękne, kobietki :) Miło zobaczyć jak wyglądacie na zdjęciach na fb :) I nawet mamakejti odważyła się pokazać więcej, niż tylko swoje stopy ;)

Za wizytujące dzisiaj mocno trzymam kciuki &&& Zdawajcie nam relacje po wizytach :)

I jeszcze pytanie - czy któraś z Was stosuje Etiaxil w ciąży? Można, jest bezpieczny?

Pozdrawiam i życzę miłego Dnia Zakochanych <3

mamakejti lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ