Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach! Odpukać przeszło mu. W ogóle obecnie jego ulubione miejsce to... podłoga! Kocyk na podłodze i jest przeszczęśliwy. Śmieszy mnie też to, ze jak jest włączony telewizor to muszą lecieć programy o samochodach Na inne krzyczy. Nie wiem jak on to rozpoznaje. Staram się nie włączać przy nim, ale czasem po całym dniu lubie się "odmóżdżyć" jakimiś głupotami. Tam samo czasem muszę coś zrobić na laptopie i zauważyl że klikam... No to jak jest u mnie na rękach, a laptop obok to też próbuje wciskać. Dzieci są zbyt inteligentne. Nawet jak mu się robi zdjęcie to patrzy się prosto na telefon. Najgorszę, ze często tego nie robię, a on jakoś łapie. Zauważa i podłapuje. Ostatnio zaczął bawić się kulą z obrazkami do wciskania i ona gra. Niby ma zachęcać do nauki raczkowania, ale jest taki zły jak gdzieś mu ucieknie a on nie moze jej złapać. Jak dzieci szybko rosną to po prostu... szok.
-
Lipa kiedy planujesz coś dac córci? Mnie już korci żeby dac ziemniaczka bo mam od siebie eko cały czas jak jemy to Marysia śledzi drogę łyżki od talerza po moja buzie hehe zaczyna już sie interesować jedzeniem jak tam reszta dziewczyn dajeci już coś maluszkom?
-
Ja tez tak chciałam lipa ale mała wykazuje duże zainteresowanie i mysle ze początkiem grudnia coś jej dam
-
Ja też zaczęłam gotować zupki marchewka ziemniaczki ,ostatnio zaczęłam dodawać brokol. Tylko to może gotowanie jest bez sensu bo nie chce tego jeść a na sprobowanie kupiłam marchewkę ze słoiczka to tak smacznie jadła.. i tu problem bo zawsze mówiłam że słoiczka nie dam :)i zauważyłam że jak dam jej polizac łyżkę ze zwykłej zupki to cmoka i chce więcej... Bo takie zupki gotowane na parze bez przypraw to są bez smaku... To nie jest takie proste.
-
Dziś dałam ziemniaczka z moim mlekiem i takiej miny jeszcze u Marysi nie widziałam Haha chyba jej nie posmakował ale co sie dziwić jak do tej pory tylko mleczko hehe
Anga co już dawałas Niki? -
Kiedys dostala doslownie pol swojego lyczka naszej zupy - barszcz czerwony. Bo normalnie malo nie braklo a by mi sie w talerzu znalazla. Tak jej zasmakowalo ze hej. Ale wiadomo wiecej nie moglam dac.
W zeszlym tygodniu probowala juz marchewki. Kilka dni temu zjadla banana z jabłkiem. Dzisiaj dostala soczek marchewkowo jablkowy.
Nie dzieje jej sie nic zlego wiec teraz postaram sie jej dawac co drugi dzien co innego.
-
Witajcie dziewczęta.Chcialabym do Was dołączyć...Jestem w 7tyg ciąży i przeżywam to samo co Wy... Jestem też po jednym poronieniu i wiem jak to jest czekać na to zbawenne USG...też czekam...na ostatnim był mini zarodek 4mm ale bez serducha jeszcze...przede mną 2 tygodnie strachu w oczekiwaniu .. Dlatego napisałam tu...bo chyba sama sobie nie poradzę. Przyjmiecie mnie?
Magia -
Anga to super ze Niki tak smakuje jedzonko ja podaje po jednym składniku dziennie przez tydzień i obserwuje czy coś nie uczulilo bo Marysia ma kropeczki po orzechach czy nabiale jak zjadłam wiec teraz uważam
-
Lipa tak daje z moim mlekiem bo malutka na uczulenie na białka mleka krowiego dziś zjadła łyżeczkę ale dalej sie krzywi, chętnie dziubka otwiera jak widzi łyżeczkę ale jak poczuje inna konsystencje niż mleko to sue krzywi
Ja daje w bujadelku, mam Mamaroo i mogę regulować siedzisko z leżenia do pionu, z krzesełkiem jeszcze sie wstrzymuje bo w grudniu czeka nas przeprowadzkaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 18:57
lipa lubi tę wiadomość
-
Ja jestem mega ciekawa reakcji swojego dziecka i też się nie mogę doczekać, ale jednak trzymam się zaleceń WHO i innych organizacji zgodnie z którymi rozszerzanie diety powinno się zacząć po ukończonych 6 miesiącach.
Myślę coś zacząć podawać w połowie 6 miesiąca. Na razie tylko mam cały zamrażalnik zapasów od mamy o teściowej