X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od luteiny jeszcze nigdy nie miałam krwawienia... nie wiem czy jest na tyle drażniąca, by nasilić krwawienie. Rozumiem jednorazowy incydent, ale skoro nasila się...?
    Tez bym chciała toskonsultować na miejscu Biedronki :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Terka, zazdroszczę... Mój w ciągu ostatnich 5 USG (miałam też w szpitalu) był raz główką, raz miednicowo, potem znów główką, potem poprzecznie, potem znów główka... A teraz czuję go po bokach, chyba znów poprzecznie leży. I gadaj z takim.

Ale ja nie powiedziałam ze miedzy badaniami siedzi cały czas w jednym miejscu :P miedzy badaniami mam ośmiornicę w brzuchu ale podczas USG grzeczniutki-lubi mojego lekarza :P ostatnio nawet pięknie sie do mierzenia układał, żadnego fikania, brykania... Szok :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak się dużo rusza maluch, to dobrze się w brzuchu czuje. :) Mój to wysłuchuje jedynie, że przy okazji tych harcow ma się nie owijac w pepowine itp. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 19:51

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie brałam luteiny i nie wiem jak działa,ale też by mnie takie wytłumaczenie nie uspokajało. Biedronko, a kiedy będziesz konsultować sprawę ze swoim ginem?

l22nsg188x4pwv1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Nigdy nie brałam luteiny i nie wiem jak działa,ale też by mnie takie wytłumaczenie nie uspokajało. Biedronko, a kiedy będziesz konsultować sprawę ze swoim ginem?

Mam nadzieję jak najszybciej jutro rano do niego zadzwonie. Teraz krwi nie ma. Uspokoiło się.

• terka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Podobno jak się dużo rusza maluch, to dobrze się w brzuchu czuje. :) Mój to wysłuchuje jedynie, że przy okazji tych harcow ma się nie owijac w pepowine itp. :)

Mówisz? No to mój bąbel musi mieć meeeeega dobrze u mnie :P
    Myślałam ze właśnie niewygodnie czy cos i przez to a tu mu dobrze... Dla mnie to radość że mu dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 20:28

Decadence lubi tę wiadomość

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mam nadzieję jak najszybciej jutro rano do niego zadzwonie. Teraz krwi nie ma. Uspokoiło się.

Druga opinia nie zaszkodzi, a Ty będziesz spokojniejsza :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, najważniejsze, że się uspokoiło. A zadzwonić możesz choćby z czystej ciekawości. Tego się trzymajmy. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Może tak lekarz na ip powiedział bo nie widział skąd to krwawienie a Tobie coś musiał powiedzieć :/ mimo wszystko dobrze że w miarę ok - tzn że szyjka zamknięta a krwawienie ustąpiło.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że po luteinie jedne mają jakieś pieczenie, inne jeszcze różne objawy...
    Co organizm to inaczej.
    Ja brałam 6 miesięcy przed ciążą a potem do 16tc i na szczęście bez żadnych objawów ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Wiem, że po luteinie jedne mają jakieś pieczenie, inne jeszcze różne objawy...
    Co organizm to inaczej.
    Ja brałam 6 miesięcy przed ciążą a potem do 16tc i na szczęście bez żadnych objawów ;)

Ja brałam przez jakieś 2tyg luteine to potem brałam lek na infekcje czy zapalenie (jakos tak) po niej bo piekło mnie tam potem okropnie...

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko daj znać jak po wizycie u twojego gin.

Milego dnia wszystkim

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny, miłego dnia!
    Biedronka daj znać, co lekarz powiedział.
    Pixi jak komunia się udała?

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 32 tyg :)
    Ja dzisiaj na godz 11 idę do lekarza, mam usg 3 trymestru więc podejrzę córeczkę i mam nadzieję że jest wszystko ok.
    Już jestem po śniadaniu i powoli się szykuję na wizytę. Mąż ma dzisiaj wolne więc poszedł z Antoniem na plac zabaw.
    Miłego dnia :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, Biedronka :kciuki: za wizyty/ konsultacje!

Dziewczyny, jak jest z noszeniem po cc? Zastanawiam się jak z 3p. zabiore się z rzeczami i maluszkiem na spacer jakbym miała cc.
    Wózek będzie w garażu ale torbę z rzeczami + maluszka w nosidelku/ na rękach będę musiała wnosic/ znosić.
    A samo nosidełko to ok 5 kg...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny .. witam się z kawą w ręku, mąż w pracy, ja sama w domu :) weekend minął pracowicie ale i czas na odpoczynek się znalazł, w tym tygodniu mamy ambitny plan na przygotowanie i spakowanie torb do szpitala, bo małżonek nie daje mi spokoju - mówi że będzie się czuł lepiej wiedząc, że jesteśmy gotowi :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzien :)

Katka , dzieki za pamiec :) . Duzo przygotowan ,udala sie . Corka tylko steka po co tyle chodzenia do kosciola ...kompletnie nie rozumie jednak.
    Tesciowka nawet sama od siebie nie zadzwonila tylko moj maz dzwonil do niej i wtedy zamienila kilka zdan z cora. Ja z nia nie gadam.już.

Strasznie nerwowa sie zrobilam od jakis 2 dni hmm.

Jeju za 2 tygodnie moze juz chlopakow mi wyjmą...hehe i nasz watek zacznie sie rozpakowywac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 10:31

katka84, Urszulka89, Decadence, Mmargotka, magdis lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Marta, Biedronka :kciuki: za wizyty/ konsultacje!

Dziewczyny, jak jest z noszeniem po cc? Zastanawiam się jak z 3p. zabiore się z rzeczami i maluszkiem na spacer jakbym miała cc.
    Wózek będzie w garażu ale torbę z rzeczami + maluszka w nosidelku/ na rękach będę musiała wnosic/ znosić.
    A samo nosidełko to ok 5 kg...

No slabo, nie powinno sie nosic bo m8ze wszystko sie rozejsc. Lekarze dopuszczaja ciezar dziecka.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove niby zalecają ok 3 miesięcy nie dźwigać, ale wiadomo jak to jest. Jeśli będzie opcja to jak najdłużej żeby ktoś pomagał z noszeniem. Ja po miesiącu juz sama z młodą jeździłam do lekarza ( czyli nosidełko plus dziecko). U mnie też bardzo długo się blizna goila i bałam się ze jak podniose dziecko to pęknie. ..
    Miłego dnia dziewczyny :)
    Ja dziś ostatnie pranie wywalilam na pole i jestem szczęśliwa ze juz koniec prania :D tylko wyprasowac i dorzucić do wyukladanej komodki :) W środę echo mam nadzieje ze trochę odetchne

ex2buay3h02dl23a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove co do noszenia po cc to ja nie miałam ale moja siostra miała dwie cc i już po 2 tygodniach zostawała przez dwa razy sama z dzieckiem w domu bo jej maż pracował za granicą. Chodziła w specjalnym pasie. Nosidełko trzymała w aucie. Jak nie masz takiej możliwości to może zostawiaj wózek na dole a do wózka włóż nosidełko?

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ