LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Decadence wrote:Terka, zazdroszczę... Mój w ciągu ostatnich 5 USG (miałam też w szpitalu) był raz główką, raz miednicowo, potem znów główką, potem poprzecznie, potem znów główka... A teraz czuję go po bokach, chyba znów poprzecznie leży. I gadaj z takim.
Ale ja nie powiedziałam ze miedzy badaniami siedzi cały czas w jednym miejscumiedzy badaniami mam ośmiornicę w brzuchu ale podczas USG grzeczniutki-lubi mojego lekarza
ostatnio nawet pięknie sie do mierzenia układał, żadnego fikania, brykania... Szok
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyKaktus93 wrote:Nigdy nie brałam luteiny i nie wiem jak działa,ale też by mnie takie wytłumaczenie nie uspokajało. Biedronko, a kiedy będziesz konsultować sprawę ze swoim ginem?
Mam nadzieję jak najszybciej jutro rano do niego zadzwonie. Teraz krwi nie ma. Uspokoiło się.
-
Decadence wrote:Podobno jak się dużo rusza maluch, to dobrze się w brzuchu czuje.
Mój to wysłuchuje jedynie, że przy okazji tych harcow ma się nie owijac w pepowine itp.
Mówisz? No to mój bąbel musi mieć meeeeega dobrze u mnie
Myślałam ze właśnie niewygodnie czy cos i przez to a tu mu dobrze... Dla mnie to radość że mu dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 20:28
Decadence lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Biedronka89 wrote:Mam nadzieję jak najszybciej jutro rano do niego zadzwonie. Teraz krwi nie ma. Uspokoiło się.
mimo wszystko dobrze że w miarę ok - tzn że szyjka zamknięta a krwawienie ustąpiło.
-
Urszulka89 wrote:Wiem, że po luteinie jedne mają jakieś pieczenie, inne jeszcze różne objawy...
Co organizm to inaczej.
Ja brałam 6 miesięcy przed ciążą a potem do 16tc i na szczęście bez żadnych objawów
Ja brałam przez jakieś 2tyg luteine to potem brałam lek na infekcje czy zapalenie (jakos tak) po niej bo piekło mnie tam potem okropnie...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Cześć dziewczyny, witam się w 32 tyg
Ja dzisiaj na godz 11 idę do lekarza, mam usg 3 trymestru więc podejrzę córeczkę i mam nadzieję że jest wszystko ok.
Już jestem po śniadaniu i powoli się szykuję na wizytę. Mąż ma dzisiaj wolne więc poszedł z Antoniem na plac zabaw.
Miłego dnia
-
Marta, Biedronka :kciuki: za wizyty/ konsultacje!
Dziewczyny, jak jest z noszeniem po cc? Zastanawiam się jak z 3p. zabiore się z rzeczami i maluszkiem na spacer jakbym miała cc.
Wózek będzie w garażu ale torbę z rzeczami + maluszka w nosidelku/ na rękach będę musiała wnosic/ znosić.
A samo nosidełko to ok 5 kg...
-
hej dziewczyny .. witam się z kawą w ręku, mąż w pracy, ja sama w domu
weekend minął pracowicie ale i czas na odpoczynek się znalazł, w tym tygodniu mamy ambitny plan na przygotowanie i spakowanie torb do szpitala, bo małżonek nie daje mi spokoju - mówi że będzie się czuł lepiej wiedząc, że jesteśmy gotowi
-
Dobry dzien
Katka , dzieki za pamiec. Duzo przygotowan ,udala sie . Corka tylko steka po co tyle chodzenia do kosciola ...kompletnie nie rozumie jednak.
Tesciowka nawet sama od siebie nie zadzwonila tylko moj maz dzwonil do niej i wtedy zamienila kilka zdan z cora. Ja z nia nie gadam.już.
Strasznie nerwowa sie zrobilam od jakis 2 dni hmm.
Jeju za 2 tygodnie moze juz chlopakow mi wyjmą...hehe i nasz watek zacznie sie rozpakowywac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 10:31
katka84, Urszulka89, Decadence, Mmargotka, magdis lubią tę wiadomość
-
Ove wrote:Marta, Biedronka :kciuki: za wizyty/ konsultacje!
Dziewczyny, jak jest z noszeniem po cc? Zastanawiam się jak z 3p. zabiore się z rzeczami i maluszkiem na spacer jakbym miała cc.
Wózek będzie w garażu ale torbę z rzeczami + maluszka w nosidelku/ na rękach będę musiała wnosic/ znosić.
A samo nosidełko to ok 5 kg...
No slabo, nie powinno sie nosic bo m8ze wszystko sie rozejsc. Lekarze dopuszczaja ciezar dziecka. -
Ove niby zalecają ok 3 miesięcy nie dźwigać, ale wiadomo jak to jest. Jeśli będzie opcja to jak najdłużej żeby ktoś pomagał z noszeniem. Ja po miesiącu juz sama z młodą jeździłam do lekarza ( czyli nosidełko plus dziecko). U mnie też bardzo długo się blizna goila i bałam się ze jak podniose dziecko to pęknie. ..
Miłego dnia dziewczyny
Ja dziś ostatnie pranie wywalilam na pole i jestem szczęśliwa ze juz koniec praniatylko wyprasowac i dorzucić do wyukladanej komodki
W środę echo mam nadzieje ze trochę odetchne
-
Ove co do noszenia po cc to ja nie miałam ale moja siostra miała dwie cc i już po 2 tygodniach zostawała przez dwa razy sama z dzieckiem w domu bo jej maż pracował za granicą. Chodziła w specjalnym pasie. Nosidełko trzymała w aucie. Jak nie masz takiej możliwości to może zostawiaj wózek na dole a do wózka włóż nosidełko?
PixiDixi lubi tę wiadomość