Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego jedyne mini zmartwienie to torbiele na mózgu ale rozwija się prawidłowo więc nawet o tym nie myślę podobno większość dzieci to. Mam z tego powodu jeszcze jedno usg przezciemiączkowe. A ja ze sobą idę w przyszłym tygodniu sprawdzić guzek w piersi który znalazłam nie dawno :(

• Ove Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, dzięki za informacje :)
    U nas nie było mowy o okuliście, ale sama dla świętego spokoju się przejdę z Maluchem, tym bardziej skoro są takie zalecenia :)

My dziś byliśmy na nauce masażu Shantala :) dziś już K. wymasowany podczas nauki, także od jutra wdrażamy regularnie wieczorem

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Melbusia, dzięki za informacje :)
    U nas nie było mowy o okuliście, ale sama dla świętego spokoju się przejdę z Maluchem, tym bardziej skoro są takie zalecenia :)

My dziś byliśmy na nauce masażu Shantala :) dziś już K. wymasowany podczas nauki, także od jutra wdrażamy regularnie wieczorem
    A co to za masaz?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak ubieracie maluchy w bluzki, to ubieracie pod spód body jakieś? Bo ja mam sporo bluzeczek i jak było tak normalnie jesienne to zakladałam pod spód takie body- koszulkę na ramiączkach. Ale teraz jest tak ciepło w domu,ze widzę że malej tak gorąco, a znowu jak bodziaka pod spód nie założę to ta bluzka zawsze gdzieś się podciagnie do góry i nerki na wierzchu... Wkurza mnie to.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny czy jak ubieracie maluchy w bluzki, to ubieracie pod spód body jakieś? Bo ja mam sporo bluzeczek i jak było tak normalnie jesienne to zakladałam pod spód takie body- koszulkę na ramiączkach. Ale teraz jest tak ciepło w domu,ze widzę że malej tak gorąco, a znowu jak bodziaka pod spód nie założę to ta bluzka zawsze gdzieś się podciagnie do góry i nerki na wierzchu... Wkurza mnie to.
    Tak, ja zakladam body pod spod.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo - moja mała nie przewraca się ani na boczek, ani z brzucha na plecy ani z pleców na brzuch. Próbuję i stara się zrobić powyższe ale jej nie wychodzi. Śmieje się w głos (swoją drogą - jest to dla mnie najpiękniejszy dźwięk na świecie :)), coraz lepiej trzyma głowę gdy leży na brzuchu ale ciągle nie lubi tej pozycji. Zaczęła łapać zabawki, z niektórymi idzie jej super a część nadal stanowi dla niej problem. ALE! tak jak pisały dziewczyny parę stron wcześniej - każde dziecko rozwija się w swoim indywidualnym tempie i nie ma co się niepokoić, jeśli w danym momencie nie robi jeszcze czegoś, co robi inne dziecko w tym samym wieku, szczególnie jeśli mówimy o wczesniaku :)

Nalia - moja też trochę się wygina na boki ale myślę że z czasem się wyrówna:)

Melbusia - właśnie z powodu tego, że tak się brzydko podwijają te bluzki, całkowicie z nich zrezygnowałam :) leżą sobie w szafie a ja zakładam małej tylko body :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak u Was z okresem? Dostalyscie juz? Karmie piersia i nadal nie mam. Nie wiem czy sie martwic.

event.png
    eve
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Hej. Jak u Was z okresem? Dostalyscie juz? Karmie piersia i nadal nie mam. Nie wiem czy sie martwic.
    No co Ty czym to się martwić ;) ja karmiłam 10 miesięcy starszą, a miesiączkę dostałam 2 tygodnie po tym, jak przestałam karmić.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam raz coś na kształt okresu, ale ze nic a nic nie bolało to chyba jednak było to takie intensywne plamienie po prostu.
    Ciesz się, że nie masz okresu :) może przyjść dopiero wtedy, gdy skończysz karmić.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A plamienie jest normalne czy oznacza cos zlego? Nie wiem czego sie spodziewac :D

event.png
    eve
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno normalne :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A co to za masaz?
    masaz całego ciała maluszka - relaksacyjny

ja okresu też jeszcze nie mam i nie zapowiada się :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez nie mam okresu ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam okres dwa tygodnie po tym jak przestalam ściągać mleko. Jeszcze nigdy nie mialam tak obfitego i bezbolesnego okresu :)

• terka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że przy karmieniu piersia okres może się nie pojawić nawet i 2 lata i że to normalne ;)
    Nie ma co się martwić. Ja też póki co nic, choć któregoś dnia mnie trochę brzuch pobolewal i myslalam że to to ale nie, czysciutko póki co

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja okres dostałam po 3 miesiącach mimo KP i tabletek anty byłam w lekkim szoku. I też narzekalam na ból brzucha. Po pierwszej ciąży okres był jakby go nie było taki bezbolesny, a teraz masakra taka jak przed ciazami.

ex2buay3h02dl23a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno,ze tak tu pusto :-( na innych wątkach widzę, że mamusie się udzielają, tylko u nas tak pusto :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie,.co tqka cisza?
    Chcialam sie zapytac, jaki obwod glowki maja Wasze dzieci? Ada 14 tyg ma 39.5-40, zalezy jak chwycic centymetr. A Wasze?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni przestoju, tego chyba jeszcze u nas na wątku nie było :(

Marysia miała ostatnio 38.5 i z tego co patrzyłam, jest mniej więcej na 20 centylu. Nalia, zdaje się że nasze córeczki miały taki sam obwód głowy,jak się urodziły :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    3 dni przestoju, tego chyba jeszcze u nas na wątku nie było :(

Marysia miała ostatnio 38.5 i z tego co patrzyłam, jest mniej więcej na 20 centylu. Nalia, zdaje się że nasze córeczki miały taki sam obwód głowy,jak się urodziły :)
    No Ada byla na 60 centylu, potrm na 50 a teraz w okolicy 40 i zastanawiam sie, czy taki spadek w siatce to cos nieppkojacefo :/ bo pani w osrodku zmierzyla wiadomo na szybko, to 39.5, a ja w domu mierzylam to 40 i 40cm to 50 centyl, czyli ok, a 39.5 to 40. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ