LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mojego jedyne mini zmartwienie to torbiele na mózgu ale rozwija się prawidłowo więc nawet o tym nie myślę podobno większość dzieci to. Mam z tego powodu jeszcze jedno usg przezciemiączkowe. A ja ze sobą idę w przyszłym tygodniu sprawdzić guzek w piersi który znalazłam nie dawno
-
Melbusia, dzięki za informacje
U nas nie było mowy o okuliście, ale sama dla świętego spokoju się przejdę z Maluchem, tym bardziej skoro są takie zalecenia
My dziś byliśmy na nauce masażu Shantala dziś już K. wymasowany podczas nauki, także od jutra wdrażamy regularnie wieczorem -
Ove wrote:Melbusia, dzięki za informacje
U nas nie było mowy o okuliście, ale sama dla świętego spokoju się przejdę z Maluchem, tym bardziej skoro są takie zalecenia
My dziś byliśmy na nauce masażu Shantala dziś już K. wymasowany podczas nauki, także od jutra wdrażamy regularnie wieczorem❤Ada&Pola❤
-
Dziewczyny czy jak ubieracie maluchy w bluzki, to ubieracie pod spód body jakieś? Bo ja mam sporo bluzeczek i jak było tak normalnie jesienne to zakladałam pod spód takie body- koszulkę na ramiączkach. Ale teraz jest tak ciepło w domu,ze widzę że malej tak gorąco, a znowu jak bodziaka pod spód nie założę to ta bluzka zawsze gdzieś się podciagnie do góry i nerki na wierzchu... Wkurza mnie to.
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny czy jak ubieracie maluchy w bluzki, to ubieracie pod spód body jakieś? Bo ja mam sporo bluzeczek i jak było tak normalnie jesienne to zakladałam pod spód takie body- koszulkę na ramiączkach. Ale teraz jest tak ciepło w domu,ze widzę że malej tak gorąco, a znowu jak bodziaka pod spód nie założę to ta bluzka zawsze gdzieś się podciagnie do góry i nerki na wierzchu... Wkurza mnie to.❤Ada&Pola❤
-
Margoo - moja mała nie przewraca się ani na boczek, ani z brzucha na plecy ani z pleców na brzuch. Próbuję i stara się zrobić powyższe ale jej nie wychodzi. Śmieje się w głos (swoją drogą - jest to dla mnie najpiękniejszy dźwięk na świecie ), coraz lepiej trzyma głowę gdy leży na brzuchu ale ciągle nie lubi tej pozycji. Zaczęła łapać zabawki, z niektórymi idzie jej super a część nadal stanowi dla niej problem. ALE! tak jak pisały dziewczyny parę stron wcześniej - każde dziecko rozwija się w swoim indywidualnym tempie i nie ma co się niepokoić, jeśli w danym momencie nie robi jeszcze czegoś, co robi inne dziecko w tym samym wieku, szczególnie jeśli mówimy o wczesniaku
Nalia - moja też trochę się wygina na boki ale myślę że z czasem się wyrówna:)
Melbusia - właśnie z powodu tego, że tak się brzydko podwijają te bluzki, całkowicie z nich zrezygnowałam leżą sobie w szafie a ja zakładam małej tylko bodyMarrgoo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi lekarz powiedział że przy karmieniu piersia okres może się nie pojawić nawet i 2 lata i że to normalne
Nie ma co się martwić. Ja też póki co nic, choć któregoś dnia mnie trochę brzuch pobolewal i myslalam że to to ale nie, czysciutko póki cohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Kaktus93 wrote:3 dni przestoju, tego chyba jeszcze u nas na wątku nie było
Marysia miała ostatnio 38.5 i z tego co patrzyłam, jest mniej więcej na 20 centylu. Nalia, zdaje się że nasze córeczki miały taki sam obwód głowy,jak się urodziły❤Ada&Pola❤