LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
melbusia88 wrote:Mam ciążową, wykrytą już w 5 tc. Wczesniej nie miałam. Muminka trochę inaczej jest byc zwyklym cukrzykiem i dostawac insulinę, a troszkę inaczej w ciąży. Ja nie mam insuliny, tylko reżimową dietę, której nienawidzę
-
melbusia88 wrote:Nie życzę nikomu
Jeszcze tyle miesięcy przed mną... A co do leżenia, to damy radę jakoś. Byle wytrwać do 12 tyg. a może wcześniej ci te torbiele znikną?
Na razie się na nic nie nastawiam, po prostu leżę i żyję od wizyty do wizyty, czyli od poniedziałku do poniedziałku
-
melbusia88 wrote:Mam ciążową, wykrytą już w 5 tc. Wczesniej nie miałam. Muminka trochę inaczej jest byc zwyklym cukrzykiem i dostawac insulinę, a troszkę inaczej w ciąży. Ja nie mam insuliny, tylko reżimową dietę, której nienawidzę
-
Cynamonkowaaa wrote:No to widzę że planujecie jak my
Cywilny z obiadem dla najbliższych a potem wesele po kościelnym
Ja bym chciała jakoś marzec/kwiecień, ale jak mówię, musiałoby być już wszystko okej:)
Będzie dobrze, włeżysz teraz co swoje i będzie dobrze
Mój chciałby bardziej maj, ale nie wiem czy nie lepiej wcześniej, gdy jeszcze nie będę ogromna
O dziwo bardziej on przypomina o tym ślubie niż ja :p -
muminka83 wrote:Przykro mi naprawdę. Nie wiem jak to jest fakt. W poprzedniej ciąży byłam na forum z dziewczynami z cukrzycą wykryta w ciąży. Wiem że jadły mało a często. Żadna z nich nie mówiła o reżimie ale każdy jest inny . Współczuję jednak
-
Cynamonkowaaa wrote:Nie wiadomo, na razie w ciągu tygodnia powiększyły się o centymetr każda:( W poniedziałek mam wizytę, zobaczymy
Na razie się na nic nie nastawiam, po prostu leżę i żyję od wizyty do wizyty, czyli od poniedziałku do poniedziałku
-
po_prostu_ja wrote:Będzie dobrze, włeżysz teraz co swoje i będzie dobrze
Mój chciałby bardziej maj, ale nie wiem czy nie lepiej wcześniej, gdy jeszcze nie będę ogromna
O dziwo bardziej on przypomina o tym ślubie niż ja :pBoje się że w tych cieplejszych miesiącach nie wejdę już w żadną fajną kieckę
po_prostu_ja lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:A to zarazy! Czemu tak rosną wredoty jedne? A ile duphastonu dziennie bierzesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 15:58
-
melbusia88 wrote:Dla mnie reżimem jest możliwość zjedzenia tylko 1 owocu dziennie (i to tylko kiwi, jabłko lub grapefriut), jedzenie jednej małej kanapeczki na drugie śniadanie, jedzenie na godziny (a nie kiedy jestem głodna), wykluczenie z diety dziesiatek produktów. Nie ma czegoś takiego jak "mam ochotę na..."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 16:19
-
muminka83 wrote:Wiesz ale nie każda dziewczyna z cukrzycą ciążową tak ma. Ja uważam że każdy dietetyk jest inny. Owoce - zgodzę się bo zawierają dużo cukru i powinno się je jeść max do południa. Ja wprawdzie nie miałam cukrzycy ale ważyłam 80 kg przy wzroście 160. Dietetyk kazał jeść 5 razy w ciągu dnia. Większość też nie mogłam jeść. Pewnego dnia powiedziałam stop. Jadłam racjonalnie ale wszystko. Teraz ważę 50 kg i waga się trzyma 2 lata. Ja wiem że twój przypadek to inny niż mój ale nawet jak ma się cukrzycę to nie można być głodnym. Jeśli czujesz głód masz źle dobraną dietę. Dietę dopiera się do stylu życia, wagi, wieku a nawet tego ile się ruszasz. Moja teściowa ma cukrzycę ale ona w dupie ma dietę. Je dosłownie wszystko ale w jej wielu 75 lat nie ma sensu czegokolwiek jej zabraniać. Może zapytaj lekarza/dietetyka co zrobić gdy dalej czujesz głód. Część dziewczyn pisała że jadły jogurt. Mnóstwo jest grup wsparcia i tam dziewczyny się wymieniają spostrzeżeniami. Trzymam kciuki
-
po_prostu_ja wrote:My tez nie mamy ślubu, chociaż swojego narzeczonego i tak nazywam mężem :p
I planujemy w najbliższych miesiącach wziąć ślub cywilny, na którym bedą tylko najbliżsi, rodzice, rodzeństwo, dziadkowie. A prawdopodobnie w 2019 ślub kościelny razem z weselem
My tez nie mamy slubu, chcemy wziac juz po narodzinach dziecka, ale cywilny przed porodem do mnie nie przemawia zbytniow USC zalatwimy przed porodem, ze M jest ojcem dziecka i juz pozniej bedzie mogl sam go zarejestrowac
pewnie jeszcze jakies podatkowe ulatwienia by byly, ale i tak mnie to nie przekonuje do skladania przysiegi przed urzednikiem
-
kkarolina89 wrote:My tez nie mamy slubu, chcemy wziac juz po narodzinach dziecka, ale cywilny przed porodem do mnie nie przemawia zbytnio
w USC zalatwimy przed porodem, ze M jest ojcem dziecka i juz pozniej bedzie mogl sam go zarejestrowac
pewnie jeszcze jakies podatkowe ulatwienia by byly, ale i tak mnie to nie przekonuje do skladania przysiegi przed urzednikiem
No ale trzeba wziąć pod uwagę ze na kościelny i wesele trzeba sporo czekać, chyba że już macie zabukowane wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 16:44
po_prostu_ja lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:witam
ja też mam suwaczek 6+1 a termin na 26.07
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Cynamonkowaaa wrote:Ja nie jestem specjalnie wierząca, mój tez nie;) A ślub znacznie ułatwia po narodzinach:) Ale wiadomo, każdy ma inne poglądy/potrzeby
No ale trzeba wziąć pod uwagę ze na kościelny i wesele trzeba sporo czekać, chyba że już macie zabukowane wcześniej
Co ulatwia, bo moze zyje w nieswiadomosci?i jeszcze zmienie zdanie
-
Dzień dobry, ale tu dzisiaj naskrobalyscie:)Ja korzystam z dnia kiedy mnie nie mdli cud i mogę cokolwiek zjeść
Właśnie rosołek robimy a jutro będzie pomidorowa z rosołu z wczoraj
Mam nadzieje, ze wszystkie plamienia się uspokoiły. Co do książki polecam mam wszystkie części a ostatnio dostałam od rodziców Ciężarówka przez 9 miesięcy rewelacyjna książka czytam sobie z tygodnia na tydzień co się dzieje a dodatkowo niektóre opisy mi bliskie bo babeczka, która ja napisala jest z mojego miasta
Zamówiłam dzisiaj cześć prezentów
Mąż w domu wiec trochę mnie tu mniej. Odebrałam resztę wyników i jest ok.A cukrzyca ciążowa pojawia się przy wysokiej glukozie ?Ja mam glukozę w normie i nie wiem czy coś jeszcze powinnam dla spokoju zbadać.Zrobilam dzisiaj posiew, żeby zobaczyć te bakterie w moczu, ale ostatnio było podobnie i w posiewie nic nie wyszło.Dostalam saszetke jakiegoś leku na to i jutro muszę wypić.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615