X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Mam ciążową, wykrytą już w 5 tc. Wczesniej nie miałam. Muminka trochę inaczej jest byc zwyklym cukrzykiem i dostawac insulinę, a troszkę inaczej w ciąży. Ja nie mam insuliny, tylko reżimową dietę, której nienawidzę
    Dlatego pytałam właśnie. Współczuje bardzo...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dlatego pytałam właśnie. Współczuje bardzo...
    Nie życzę nikomu :-( Jeszcze tyle miesięcy przed mną... A co do leżenia, to damy radę jakoś. Byle wytrwać do 12 tyg. a może wcześniej ci te torbiele znikną?

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie życzę nikomu :-( Jeszcze tyle miesięcy przed mną... A co do leżenia, to damy radę jakoś. Byle wytrwać do 12 tyg. a może wcześniej ci te torbiele znikną?
    Nie wiadomo, na razie w ciągu tygodnia powiększyły się o centymetr każda:( W poniedziałek mam wizytę, zobaczymy ;) Na razie się na nic nie nastawiam, po prostu leżę i żyję od wizyty do wizyty, czyli od poniedziałku do poniedziałku ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Mam ciążową, wykrytą już w 5 tc. Wczesniej nie miałam. Muminka trochę inaczej jest byc zwyklym cukrzykiem i dostawac insulinę, a troszkę inaczej w ciąży. Ja nie mam insuliny, tylko reżimową dietę, której nienawidzę
    Przykro mi naprawdę. Nie wiem jak to jest fakt. W poprzedniej ciąży byłam na forum z dziewczynami z cukrzycą wykryta w ciąży. Wiem że jadły mało a często. Żadna z nich nie mówiła o reżimie ale każdy jest inny . Współczuję jednak

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No to widzę że planujecie jak my :) Cywilny z obiadem dla najbliższych a potem wesele po kościelnym :) Ja bym chciała jakoś marzec/kwiecień, ale jak mówię, musiałoby być już wszystko okej:)

Będzie dobrze, włeżysz teraz co swoje i będzie dobrze ;)
    Mój chciałby bardziej maj, ale nie wiem czy nie lepiej wcześniej, gdy jeszcze nie będę ogromna :D
    O dziwo bardziej on przypomina o tym ślubie niż ja :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Przykro mi naprawdę. Nie wiem jak to jest fakt. W poprzedniej ciąży byłam na forum z dziewczynami z cukrzycą wykryta w ciąży. Wiem że jadły mało a często. Żadna z nich nie mówiła o reżimie ale każdy jest inny . Współczuję jednak
    Dla mnie reżimem jest możliwość zjedzenia tylko 1 owocu dziennie (i to tylko kiwi, jabłko lub grapefriut), jedzenie jednej małej kanapeczki na drugie śniadanie, jedzenie na godziny (a nie kiedy jestem głodna), wykluczenie z diety dziesiatek produktów. Nie ma czegoś takiego jak "mam ochotę na..."

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Nie wiadomo, na razie w ciągu tygodnia powiększyły się o centymetr każda:( W poniedziałek mam wizytę, zobaczymy ;) Na razie się na nic nie nastawiam, po prostu leżę i żyję od wizyty do wizyty, czyli od poniedziałku do poniedziałku ;)
    A to zarazy! Czemu tak rosną wredoty jedne? A ile duphastonu dziennie bierzesz?

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Będzie dobrze, włeżysz teraz co swoje i będzie dobrze ;)
    Mój chciałby bardziej maj, ale nie wiem czy nie lepiej wcześniej, gdy jeszcze nie będę ogromna :D
    O dziwo bardziej on przypomina o tym ślubie niż ja :p
    No właśnie ja biorę pod uwagę swoją wielkość :D Boje się że w tych cieplejszych miesiącach nie wejdę już w żadną fajną kieckę :D

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A to zarazy! Czemu tak rosną wredoty jedne? A ile duphastonu dziennie bierzesz?
    Nie wiem, mam je pierwszy raz w życiu, a 2 miesiące przed zajściem w ciąże ich nie było...Mam nadzieje że jak szybko się pojawiły, tak szybko znikną! 3x1 biorę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 15:58

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dla mnie reżimem jest możliwość zjedzenia tylko 1 owocu dziennie (i to tylko kiwi, jabłko lub grapefriut), jedzenie jednej małej kanapeczki na drugie śniadanie, jedzenie na godziny (a nie kiedy jestem głodna), wykluczenie z diety dziesiatek produktów. Nie ma czegoś takiego jak "mam ochotę na..."
    Wiesz ale nie każda dziewczyna z cukrzycą ciążową tak ma. Ja uważam że każdy dietetyk jest inny. Owoce - zgodzę się bo zawierają dużo cukru i powinno się je jeść max do południa. Ja wprawdzie nie miałam cukrzycy ale ważyłam 80 kg przy wzroście 160. Dietetyk kazał jeść 5 razy w ciągu dnia. Większość też nie mogłam jeść. Pewnego dnia powiedziałam stop. Jadłam racjonalnie ale wszystko. Teraz ważę 50 kg i waga się trzyma 2 lata. Ja wiem że twój przypadek to inny niż mój ale nawet jak ma się cukrzycę to nie można być głodnym. Jeśli czujesz głód masz źle dobraną dietę. Dietę dopiera się do stylu życia, wagi, wieku a nawet tego ile się ruszasz. Moja teściowa ma cukrzycę ale ona w dupie ma dietę. Je dosłownie wszystko ale w jej wielu 75 lat nie ma sensu czegokolwiek jej zabraniać. Może zapytaj lekarza/dietetyka co zrobić gdy dalej czujesz głód. Część dziewczyn pisała że jadły jogurt. Mnóstwo jest grup wsparcia i tam dziewczyny się wymieniają spostrzeżeniami. Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 16:19

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dołączam i ja :D
    Termin wg om - 17 lipca :)

Loczek2018, PixiDixi, kasiuleks, pi84, gapa25, Marikita lubią tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wiesz ale nie każda dziewczyna z cukrzycą ciążową tak ma. Ja uważam że każdy dietetyk jest inny. Owoce - zgodzę się bo zawierają dużo cukru i powinno się je jeść max do południa. Ja wprawdzie nie miałam cukrzycy ale ważyłam 80 kg przy wzroście 160. Dietetyk kazał jeść 5 razy w ciągu dnia. Większość też nie mogłam jeść. Pewnego dnia powiedziałam stop. Jadłam racjonalnie ale wszystko. Teraz ważę 50 kg i waga się trzyma 2 lata. Ja wiem że twój przypadek to inny niż mój ale nawet jak ma się cukrzycę to nie można być głodnym. Jeśli czujesz głód masz źle dobraną dietę. Dietę dopiera się do stylu życia, wagi, wieku a nawet tego ile się ruszasz. Moja teściowa ma cukrzycę ale ona w dupie ma dietę. Je dosłownie wszystko ale w jej wielu 75 lat nie ma sensu czegokolwiek jej zabraniać. Może zapytaj lekarza/dietetyka co zrobić gdy dalej czujesz głód. Część dziewczyn pisała że jadły jogurt. Mnóstwo jest grup wsparcia i tam dziewczyny się wymieniają spostrzeżeniami. Trzymam kciuki
    Mam wizytę za tydzień i zamierzam pogadać z diabetologiem o tej mojej diecie, bo coś jest nie tak. Zwykły jogurt niestety odpada, bo mam po nim rzyganko ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    My tez nie mamy ślubu, chociaż swojego narzeczonego i tak nazywam mężem :p
    I planujemy w najbliższych miesiącach wziąć ślub cywilny, na którym bedą tylko najbliżsi, rodzice, rodzeństwo, dziadkowie. A prawdopodobnie w 2019 ślub kościelny razem z weselem ;)

My tez nie mamy slubu, chcemy wziac juz po narodzinach dziecka, ale cywilny przed porodem do mnie nie przemawia zbytnio ;) w USC zalatwimy przed porodem, ze M jest ojcem dziecka i juz pozniej bedzie mogl sam go zarejestrowac :) pewnie jeszcze jakies podatkowe ulatwienia by byly, ale i tak mnie to nie przekonuje do skladania przysiegi przed urzednikiem ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Nie wiem, mam je pierwszy raz w życiu, a 2 miesiące przed zajściem w ciąże ich nie było...Mam nadzieje że jak szybko się pojawiły, tak szybko znikną! 3x1 biorę ;)
    Trzymam kciuki by zniknęły, daj znać w poniedziałek.

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    My tez nie mamy slubu, chcemy wziac juz po narodzinach dziecka, ale cywilny przed porodem do mnie nie przemawia zbytnio ;) w USC zalatwimy przed porodem, ze M jest ojcem dziecka i juz pozniej bedzie mogl sam go zarejestrowac :) pewnie jeszcze jakies podatkowe ulatwienia by byly, ale i tak mnie to nie przekonuje do skladania przysiegi przed urzednikiem ;)
    Ja nie jestem specjalnie wierząca, mój tez nie;) A ślub znacznie ułatwia po narodzinach:) Ale wiadomo, każdy ma inne poglądy/potrzeby :) No ale trzeba wziąć pod uwagę ze na kościelny i wesele trzeba sporo czekać, chyba że już macie zabukowane wcześniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 16:44

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Trzymam kciuki by zniknęły, daj znać w poniedziałek.
    Dam znać:) Nie mogę się już doczekać tej wizyty;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    witam ;) ja też mam suwaczek 6+1 a termin na 26.07 :)
    Różnica pewnie wynika z tego że ja miałam później niż zwykle owulacje bo w 19 dniu cyklu, stąd te 4 dni :-)

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Różnica pewnie wynika z tego że ja miałam później niż zwykle owulacje bo w 19 dniu cyklu, stąd te 4 dni :-)
    Tez mam 6tc 1d i termin na 26.07 :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja nie jestem specjalnie wierząca, mój tez nie;) A ślub znacznie ułatwia po narodzinach:) Ale wiadomo, każdy ma inne poglądy/potrzeby :) No ale trzeba wziąć pod uwagę ze na kościelny i wesele trzeba sporo czekać, chyba że już macie zabukowane wcześniej ;)

Co ulatwia, bo moze zyje w nieswiadomosci? :) i jeszcze zmienie zdanie ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale tu dzisiaj naskrobalyscie:)Ja korzystam z dnia kiedy mnie nie mdli cud i mogę cokolwiek zjeść :) Właśnie rosołek robimy a jutro będzie pomidorowa z rosołu z wczoraj ;) Mam nadzieje, ze wszystkie plamienia się uspokoiły. Co do książki polecam mam wszystkie części a ostatnio dostałam od rodziców Ciężarówka przez 9 miesięcy rewelacyjna książka czytam sobie z tygodnia na tydzień co się dzieje a dodatkowo niektóre opisy mi bliskie bo babeczka, która ja napisala jest z mojego miasta ;) Zamówiłam dzisiaj cześć prezentów :) Mąż w domu wiec trochę mnie tu mniej. Odebrałam resztę wyników i jest ok.A cukrzyca ciążowa pojawia się przy wysokiej glukozie ?Ja mam glukozę w normie i nie wiem czy coś jeszcze powinnam dla spokoju zbadać.Zrobilam dzisiaj posiew, żeby zobaczyć te bakterie w moczu, ale ostatnio było podobnie i w posiewie nic nie wyszło.Dostalam saszetke jakiegoś leku na to i jutro muszę wypić.

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ