X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    My mamy tez nie wiele wieksze bo 50 metrow wiadomo wlasne to własne ale ciasno sie robi. Dlatego juz mamy na oku.dom ale...mielismy załatwiać formalności bank itd i..stanęło. Dopoki ja jestem uziemiona nic nie zrobimy. Ale wierze ze co.sie.nie odwlecze to.nie uciecze.
    My rok temu kupiliśmy mieszkanko wiec póki co będzie trzeba w nim trochę pomieszkać, ale moi rodzice zaczynali od 28 metrów ze mna i siostra wiec damy radę :) Może kiedyś zmienimy zdanie i wyprowadzimy się do domu póki co rodzice maja dom i wiem ile jest roboty w ogrodzie zamieszania jak jadą na wakacje itp wolimy mieszkanie zamykamy wyjezdzamy kiedy chcemy z domkiem już więcej zachodu.Nie przepadam tez za grzebaniem w ogrodzie, podleganiem itp heh wolimy być w centrum zawsze łatwiej dojechać do pracy, wszędzie blisko nawet pieszo ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    My rok temu kupiliśmy mieszkanko wiec póki co będzie trzeba w nim trochę pomieszkać, ale moi rodzice zaczynali od 28 metrów ze mna i siostra wiec damy radę :) Może kiedyś zmienimy zdanie i wyprowadzimy się do domu póki co rodzice maja dom i wiem ile jest roboty w ogrodzie zamieszania jak jadą na wakacje itp wolimy mieszkanie zamykamy wyjezdzamy kiedy chcemy z domkiem już więcej zachodu.Nie przepadam tez za grzebaniem w ogrodzie, podleganiem itp heh wolimy być w centrum zawsze łatwiej dojechać do pracy, wszędzie blisko nawet pieszo ;)
    My do pracy chodzimy pieszo:-) Oski ma.blisko szkole i wszystko mamy pod.nosem:-) auto jest tylko na zakupy i wakacje:-) no i teraz do lekarza.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moja siostra miała dwie ciąże wrześniowe i przez lato bardzo jej spuchły palce więc obrączkę nosiła na łańcuszku na szyi :)
    Ale potem palce wróciły "do normy"? :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Ineczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Uff, nadrobiłam :) Byłam dzisiaj na biocenozie pochwy, wyniki będą jutro :) Podjechałam tez spróbować wymienić lub zmniejszyć pierścionek bo jest trochę za duży ale wszystko po nowym roku a jakby zmniejszali to trzeba czekać miesiąc :( W ogóle, dziewczyny które już rodziły- bardzo Wam palce spuchły? Bo trochę nie wiem co robic... Boje się ze zgubie, bo jest luźny ale z drugiej strony nie wiem co będzie w kolejnych tygodniach :/ Kiedyś ważyłam więcej i miałam taki sam rozmiar jak teraz, mam nadzieje ze teraz będzie tak samo.
    U mnie nie widać brzucha, ale bez ubrań ja widzę różnice :D W większość spodni jeszcze wchodzę ale niektóre już są przyciasne.
    My tez mamy własne mieszkanie, nigdy nie chcieliśmy mieszkać z rodzicami, ani rodzice z nami :D Mamy 50 metrów i 3 pokoje, jak na razie nam wystarcza :)
    Pamietam ten bol jak dostałam pierścionek i musiałam go oddać czekając dokładnie miesiąc, żeby go zmniejszyli odliczałam dni.Mi puchną palce nawet bez ciąży np latem, ale gdybym nie zmniejszyła to by mi zleciał teraz tez puchną, ale nie mam problemu ani z obrączka ani z pierścionkiem wiec jak zmniejszyć do swojego normalnego rozmiaru powinno być dobrze chyba, ze naprawdę puchną tobie mocno ręce w ciazy

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie juz centrum miasto nie rajcuje:-) mieszkalam 23 lata w samym centrum i bylo.fajnie ale 10 lat posmakowalam bardziej spokojnego mieszkania i jest extra

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A ja mieszkam w centum miasta i to w domu :) mam szczęście akurat co do lokalizacji (osiedle pomimo centrum bardzo ciche i spokojne-dodatkowy plus) :) nigdy nie miałam problemu z wyjściem w moment i wyjechaniem ale to tez wiąże sie właśnie z lokalizacją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 18:19

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Pamietam ten bol jak dostałam pierścionek i musiałam go oddać czekając dokładnie miesiąc, żeby go zmniejszyli odliczałam dni.Mi puchną palce nawet bez ciąży np latem, ale gdybym nie zmniejszyła to by mi zleciał teraz tez puchną, ale nie mam problemu ani z obrączka ani z pierścionkiem wiec jak zmniejszyć do swojego normalnego rozmiaru powinno być dobrze chyba, ze naprawdę puchną tobie mocno ręce w ciazy
    Właśnie z puchnięciem nigdy problemów nie miałam :) To moja pierwsza ciąża wiec zobaczymy jak będzie;) Mnie nie spadnie, ale przekręca się, mam takie wrażenie "spadania" i się boje ze zahacze o jakiś ciuch albo podczas mycia rąk gdzieś spadnie... Panie u jubilera powiedziały ze widać ze jest za duży, przymierzałem rozmiar mniejszy i były dobre :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    To jak moj biegacz ale buty naszczescie zajmuja mniej miejsca ufff
    Szczęściara moj tez biega, ale tak dla zdrowia buty wrzuci do szafy i są a rower no eh. Generalnie mój mąż to taki duzy owsik heh wszędzie go pełno rower, siłownia bieganie jak dziecko będzie takie aktywne po tatusiu to ho ho. Nawet na wakacjach musi coś robić a ja z kolei lubie książkę ,słoneczko relaks na rower tez z nim chodzę ale jak na dworze prawie 40 stopni to odechciewa mi się 50km jazdy na rowerze heh wole jeziorko

v5abi09kg49ph79h.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Szczęściara moj tez biega, ale tak dla zdrowia buty wrzuci do szafy i są a rower no eh. Generalnie mój mąż to taki duzy owsik heh wszędzie go pełno rower, siłownia bieganie jak dziecko będzie takie aktywne po tatusiu to ho ho. Nawet na wakacjach musi coś robić a ja z kolei lubie książkę ,słoneczko relaks na rower tez z nim chodzę ale jak na dworze prawie 40 stopni to odechciewa mi się 50km jazdy na rowerze heh wole jeziorko
    Hihi moj od 3 lat nie rozstaje się z bieganiem jakos juz z tym nauczylam się żyć ale czasem wkurza nie powiem. Teraz doszlo mu wiecej obowiazkow wiec bieganko zostawia na pozne godziny wieczorne kiedy dzieci juz w łóżkach.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja mieszkam w centum miasta i to w domu :) mam szczęście akurat co do lokalizacji (osiedle pomimo centrum bardzo ciche i spokojne-dodatkowy plus) :) nigdy nie miałam problemu z wyjściem w moment i wyjechaniem ale to tez wiąże sie właśnie z lokalizacją :)
    To u nas ciężko o dom w centrum a te co stoją maja takie ceny, ze nie wiem skąd ludzie maja takie pieniądze.Dwa pokoje od dewelopera w centrum to abstrakcja w gronie znajomych większość wynajmuje bo nie ma zdolności nawet na kawalerkę mimo, ze maja dobrxe płatne prace. Jak chodziliśmy w poszukiwaniu mieszkania to szczeka mi opadła jak usłyszałam ze za miejsce parkingowe, które musisz wykupić jak kupujesz nowe mieszkanie nawet jak nie masz auta kosztuje od 25ty w górę za kilka lini na podłodze

v5abi09kg49ph79h.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To u nas ciężko o dom w centrum a te co stoją maja takie ceny, ze nie wiem skąd ludzie maja takie pieniądze.Dwa pokoje od dewelopera w centrum to abstrakcja w gronie znajomych większość wynajmuje bo nie ma zdolności nawet na kawalerkę mimo, ze maja dobrxe płatne prace. Jak chodziliśmy w poszukiwaniu mieszkania to szczeka mi opadła jak usłyszałam ze za miejsce parkingowe, które musisz wykupić jak kupujesz nowe mieszkanie nawet jak nie masz auta kosztuje od 25ty w górę za kilka lini na podłodze
    No ceny kosmos prawda. My mieszkamy w Luboniu ale u nas też ceny sa rozne...za miejsce pod chmurka 15tys :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Hihi moj od 3 lat nie rozstaje się z bieganiem jakos juz z tym nauczylam się żyć ale czasem wkurza nie powiem. Teraz doszlo mu wiecej obowiazkow wiec bieganko zostawia na pozne godziny wieczorne kiedy dzieci juz w łóżkach.
    Oj mój tez będzie musiał się przestawić. Bo teraz czasami jak jest dużo do zrobienia i nie zawsze może iść na rower jest lekki foch.Niestety najpierw obowiązki potem przyjemności jak teraz go nauczę ze będę robić za niego a on sobie będzie odpoczywał to potem jak pojawi się dziecko to nie ujedziemy.Wiec rano zawsze jest pytanie jakie mamy plany i co trzeba zrobić jak wszystko zrobi idzie na rower razem mieszkamy razem dzielimy się obowiązkami.Mimo, ze w kuchni np więcej on robi ja nie przepadam za gotowaniem. Ja za to sprzątam po jedzeniu.Generalnie wynika to tez z tego, ze szybko bo w wieku 16 lat musiał się usamodzielnic jego ojciec być ciężko chory musiał zacząć zarabiać na rodzine wiec szybko nauczył się robić nie tylko wokół siebie ale tez innych. Dzięki temu nie szczeka na pralkę ;)

v5abi09kg49ph79h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Fakt ceny sa kosmiczne, u Nas to szczęście, ze dom budowany był juz dawno i stad taka lokalizacja udana :) minus taki, ze remontujemy ale plus w tym taki, ze nikt sie do remontów nie wtrąca bo wiadomo, ze my w nim zostajemy i mamy sobie zrobić zeby Nam było wygodnie.

Ceny teraz mieszkań działek itp to naprawdę kosmos

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Oj mój tez będzie musiał się przestawić. Bo teraz czasami jak jest dużo do zrobienia i nie zawsze może iść na rower jest lekki foch.Niestety najpierw obowiązki potem przyjemności jak teraz go nauczę ze będę robić za niego a on sobie będzie odpoczywał to potem jak pojawi się dziecko to nie ujedziemy.Wiec rano zawsze jest pytanie jakie mamy plany i co trzeba zrobić jak wszystko zrobi idzie na rower razem mieszkamy razem dzielimy się obowiązkami.Mimo, ze w kuchni np więcej on robi ja nie przepadam za gotowaniem. Ja za to sprzątam po jedzeniu.Generalnie wynika to tez z tego, ze szybko bo w wieku 16 lat musiał się usamodzielnic jego ojciec być ciężko chory musiał zacząć zarabiać na rodzine wiec szybko nauczył się robić nie tylko wokół siebie ale tez innych. Dzięki temu nie szczeka na pralkę ;)
    Moj dop teraz musi rezygnować ze swoich przyjemnosci.bo sytaucja go zmusila. Ale ogarnia. Wyjscia nie ma.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    W pierwszej ciąży tak miałam. Miała być Amelka. Bardzo się nastawiłam. Był to 12 tydz a w 22 na badaniu wyszedł chłopiec i mój mąż się śmiał z lekarzem a ja płakałam bo .... No ale potem to już luz. Dlatego nie biorę do siebie w 12 tyg nigdy informacji o płci
    Witajcie jestem w trzeciej ciąży tydzień temu byłam na prenatalne USG był to 12tc+1 i lekarka stwierdziła że widzi chłopca że coś rośnie między nogami i nie jest to pępowina chyba że może to być łechtaczka rozpulchniona i nie wiem na ile wierzyć od tygodnia chodzę struta nie byłam zachwycona marzyłam o córci mam już dwóch chłopaków modle się aby lekarka się pomyliła. Pocieszcie mnie napiszcie czy byliście w podobnej sytuacji

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No ceny kosmos prawda. My mieszkamy w Luboniu ale u nas też ceny sa rozne...za miejsce pod chmurka 15tys :D
    To my na ratajach :) Rodziców mam w Kórniku :) To trochę lepiej z tym miejscem postojowym:) Długo zastanawialiśmy się co zrobić czym deweloperka czy rynek wtórny.Za cenę miejsca w garażu można wykończyć np kuchnie szukaliśmy aż w końcu się udało trafić na rynek wtórny po całkowitym remoncie nasze klimaty kolory trzeba było tylko meble wstawić :) Do tego mam blisko dziadka a pod blokiem robią nam park rataje bedxie gdzie chodzić z wózkiem :) Teraz mieszkania prźez ten park poszybowały w górę .

v5abi09kg49ph79h.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak zniknęłam bez słowa dziewczyny, ale siedzę u rodziców i cała rodzina się na mnie rzuciła :). Chrześnica mi spokoju nie daje. Mam bardzo męczący urlop, ale myślę że jak wrócę do domu i będę sama siedzieć to znowu złapię doła.
    Nadrobienie wszystkiego zajęło mi wieki. Cieszę się, że się dobrze macie i są tylko same dobre wieści. Ja też mam już wyniki testu pappa i wszystko jest dobrze :).

magdaaq, Niecierpliwa123, Carolline lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati7794 wrote:
    Witajcie jestem w trzeciej ciąży tydzień temu byłam na prenatalne USG był to 12tc+1 i lekarka stwierdziła że widzi chłopca że coś rośnie między nogami i nie jest to pępowina chyba że może to być łechtaczka rozpulchniona i nie wiem na ile wierzyć od tygodnia chodzę struta nie byłam zachwycona marzyłam o córci mam już dwóch chłopaków modle się aby lekarka się pomyliła. Pocieszcie mnie napiszcie czy byliście w podobnej sytuacji
    Zawsze chciałam mieć córeczkę, ale od kiedy jestem na forum widzę ile dziewczyn ma problemy z zajściem potem ile jest komplikacji jak już się zajdzie, ze teraz nie ma to dla nas znaczenia ważne ze zdrowe myśle, ze w ten sposób warto na to spojrzeć :) Jak już masz dwóch synków to naturalne, ze córeczka to spełnienie marzeń, ale naprawdę ważne, żeby zdrowe było reszta nie bedxie miała takiego znaczenia :)

magdaaq, Urszulka89 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To my na ratajach :) Rodziców mam w Kórniku :) To trochę lepiej z tym miejscem postojowym:) Długo zastanawialiśmy się co zrobić czym deweloperka czy rynek wtórny.Za cenę miejsca w garażu można wykończyć np kuchnie szukaliśmy aż w końcu się udało trafić na rynek wtórny po całkowitym remoncie nasze klimaty kolory trzeba było tylko meble wstawić :) Do tego mam blisko dziadka a pod blokiem robią nam park rataje bedxie gdzie chodzić z wózkiem :) Teraz mieszkania prźez ten park poszybowały w górę .
    Nooo tam jest gdzie spacerowac. U nas brakuje parkow choc mamy tereny spacerowe. Ale dobrze nam tutaj i dom tez chcemy tu by nie mieszac dużo ze szkola Oskara on sam chodzi i jest tak dobrze. Ale plany sie przesuwaja. Pokisimy sie troche na tym co mamy:) dzieci doslownie wejda nam na glowe :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati7794 wrote:
    Moja teściowa ma trzech chłopaków, mój M miał być dziewczynką, a był trzecim siurakiem. Ciotka ma trzy córki. Tak to czasem jest, ale zdrowie maleństwa jest przecież znacznie ważniejsze niż płeć. Tak wcześnie jeszcze nie ma 100% pewności więc czekaj i miej nadzieję :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ