LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
magdaaq wrote:My mamy tez nie wiele wieksze bo 50 metrow wiadomo wlasne to własne ale ciasno sie robi. Dlatego juz mamy na oku.dom ale...mielismy załatwiać formalności bank itd i..stanęło. Dopoki ja jestem uziemiona nic nie zrobimy. Ale wierze ze co.sie.nie odwlecze to.nie uciecze.
Może kiedyś zmienimy zdanie i wyprowadzimy się do domu póki co rodzice maja dom i wiem ile jest roboty w ogrodzie zamieszania jak jadą na wakacje itp wolimy mieszkanie zamykamy wyjezdzamy kiedy chcemy z domkiem już więcej zachodu.Nie przepadam tez za grzebaniem w ogrodzie, podleganiem itp heh wolimy być w centrum zawsze łatwiej dojechać do pracy, wszędzie blisko nawet pieszo
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:My rok temu kupiliśmy mieszkanko wiec póki co będzie trzeba w nim trochę pomieszkać, ale moi rodzice zaczynali od 28 metrów ze mna i siostra wiec damy radę
Może kiedyś zmienimy zdanie i wyprowadzimy się do domu póki co rodzice maja dom i wiem ile jest roboty w ogrodzie zamieszania jak jadą na wakacje itp wolimy mieszkanie zamykamy wyjezdzamy kiedy chcemy z domkiem już więcej zachodu.Nie przepadam tez za grzebaniem w ogrodzie, podleganiem itp heh wolimy być w centrum zawsze łatwiej dojechać do pracy, wszędzie blisko nawet pieszo
-
Cynamonkowaaa wrote:Uff, nadrobiłam
Byłam dzisiaj na biocenozie pochwy, wyniki będą jutro
Podjechałam tez spróbować wymienić lub zmniejszyć pierścionek bo jest trochę za duży ale wszystko po nowym roku a jakby zmniejszali to trzeba czekać miesiąc
W ogóle, dziewczyny które już rodziły- bardzo Wam palce spuchły? Bo trochę nie wiem co robic... Boje się ze zgubie, bo jest luźny ale z drugiej strony nie wiem co będzie w kolejnych tygodniach
Kiedyś ważyłam więcej i miałam taki sam rozmiar jak teraz, mam nadzieje ze teraz będzie tak samo.
U mnie nie widać brzucha, ale bez ubrań ja widzę różniceW większość spodni jeszcze wchodzę ale niektóre już są przyciasne.
My tez mamy własne mieszkanie, nigdy nie chcieliśmy mieszkać z rodzicami, ani rodzice z namiMamy 50 metrów i 3 pokoje, jak na razie nam wystarcza
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
nick nieaktualnyIneczka wrote:My rok temu kupiliśmy mieszkanko wiec póki co będzie trzeba w nim trochę pomieszkać, ale moi rodzice zaczynali od 28 metrów ze mna i siostra wiec damy radę
mam szczęście akurat co do lokalizacji (osiedle pomimo centrum bardzo ciche i spokojne-dodatkowy plus)
nigdy nie miałam problemu z wyjściem w moment i wyjechaniem ale to tez wiąże sie właśnie z lokalizacją
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 18:19
-
Ineczka wrote:Pamietam ten bol jak dostałam pierścionek i musiałam go oddać czekając dokładnie miesiąc, żeby go zmniejszyli odliczałam dni.Mi puchną palce nawet bez ciąży np latem, ale gdybym nie zmniejszyła to by mi zleciał teraz tez puchną, ale nie mam problemu ani z obrączka ani z pierścionkiem wiec jak zmniejszyć do swojego normalnego rozmiaru powinno być dobrze chyba, ze naprawdę puchną tobie mocno ręce w ciazy
To moja pierwsza ciąża wiec zobaczymy jak będzie;) Mnie nie spadnie, ale przekręca się, mam takie wrażenie "spadania" i się boje ze zahacze o jakiś ciuch albo podczas mycia rąk gdzieś spadnie... Panie u jubilera powiedziały ze widać ze jest za duży, przymierzałem rozmiar mniejszy i były dobre
-
magdaaq wrote:To jak moj biegacz ale buty naszczescie zajmuja mniej miejsca ufff
Ineczka wrote:Szczęściara moj tez biega, ale tak dla zdrowia buty wrzuci do szafy i są a rower no eh. Generalnie mój mąż to taki duzy owsik heh wszędzie go pełno rower, siłownia bieganie jak dziecko będzie takie aktywne po tatusiu to ho ho. Nawet na wakacjach musi coś robić a ja z kolei lubie książkę ,słoneczko relaks na rower tez z nim chodzę ale jak na dworze prawie 40 stopni to odechciewa mi się 50km jazdy na rowerze heh wole jeziorko
-
Agniechaaaa wrote:A ja mieszkam w centum miasta i to w domu
mam szczęście akurat co do lokalizacji (osiedle pomimo centrum bardzo ciche i spokojne-dodatkowy plus)
nigdy nie miałam problemu z wyjściem w moment i wyjechaniem ale to tez wiąże sie właśnie z lokalizacją
Ineczka wrote:To u nas ciężko o dom w centrum a te co stoją maja takie ceny, ze nie wiem skąd ludzie maja takie pieniądze.Dwa pokoje od dewelopera w centrum to abstrakcja w gronie znajomych większość wynajmuje bo nie ma zdolności nawet na kawalerkę mimo, ze maja dobrxe płatne prace. Jak chodziliśmy w poszukiwaniu mieszkania to szczeka mi opadła jak usłyszałam ze za miejsce parkingowe, które musisz wykupić jak kupujesz nowe mieszkanie nawet jak nie masz auta kosztuje od 25ty w górę za kilka lini na podłodze
-
magdaaq wrote:Hihi moj od 3 lat nie rozstaje się z bieganiem jakos juz z tym nauczylam się żyć ale czasem wkurza nie powiem. Teraz doszlo mu wiecej obowiazkow wiec bieganko zostawia na pozne godziny wieczorne kiedy dzieci juz w łóżkach.
nick nieaktualnyIneczka wrote:To u nas ciężko o dom w centrum a te co stoją maja takie ceny, ze nie wiem skąd ludzie maja takie pieniądze.Dwa pokoje od dewelopera w centrum to abstrakcja w gronie znajomych większość wynajmuje bo nie ma zdolności nawet na kawalerkę mimo, ze maja dobrxe płatne prace. Jak chodziliśmy w poszukiwaniu mieszkania to szczeka mi opadła jak usłyszałam ze za miejsce parkingowe, które musisz wykupić jak kupujesz nowe mieszkanie nawet jak nie masz auta kosztuje od 25ty w górę za kilka lini na podłodze
minus taki, ze remontujemy ale plus w tym taki, ze nikt sie do remontów nie wtrąca bo wiadomo, ze my w nim zostajemy i mamy sobie zrobić zeby Nam było wygodnie.
Ceny teraz mieszkań działek itp to naprawdę kosmos -
Ineczka wrote:Oj mój tez będzie musiał się przestawić. Bo teraz czasami jak jest dużo do zrobienia i nie zawsze może iść na rower jest lekki foch.Niestety najpierw obowiązki potem przyjemności jak teraz go nauczę ze będę robić za niego a on sobie będzie odpoczywał to potem jak pojawi się dziecko to nie ujedziemy.Wiec rano zawsze jest pytanie jakie mamy plany i co trzeba zrobić jak wszystko zrobi idzie na rower razem mieszkamy razem dzielimy się obowiązkami.Mimo, ze w kuchni np więcej on robi ja nie przepadam za gotowaniem. Ja za to sprzątam po jedzeniu.Generalnie wynika to tez z tego, ze szybko bo w wieku 16 lat musiał się usamodzielnic jego ojciec być ciężko chory musiał zacząć zarabiać na rodzine wiec szybko nauczył się robić nie tylko wokół siebie ale tez innych. Dzięki temu nie szczeka na pralkę
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:W pierwszej ciąży tak miałam. Miała być Amelka. Bardzo się nastawiłam. Był to 12 tydz a w 22 na badaniu wyszedł chłopiec i mój mąż się śmiał z lekarzem a ja płakałam bo .... No ale potem to już luz. Dlatego nie biorę do siebie w 12 tyg nigdy informacji o płci
-
magdaaq wrote:No ceny kosmos prawda. My mieszkamy w Luboniu ale u nas też ceny sa rozne...za miejsce pod chmurka 15tys
Rodziców mam w Kórniku
To trochę lepiej z tym miejscem postojowym:) Długo zastanawialiśmy się co zrobić czym deweloperka czy rynek wtórny.Za cenę miejsca w garażu można wykończyć np kuchnie szukaliśmy aż w końcu się udało trafić na rynek wtórny po całkowitym remoncie nasze klimaty kolory trzeba było tylko meble wstawić
Do tego mam blisko dziadka a pod blokiem robią nam park rataje bedxie gdzie chodzić z wózkiem
Teraz mieszkania prźez ten park poszybowały w górę .
Przepraszam, że tak zniknęłam bez słowa dziewczyny, ale siedzę u rodziców i cała rodzina się na mnie rzuciła
. Chrześnica mi spokoju nie daje. Mam bardzo męczący urlop, ale myślę że jak wrócę do domu i będę sama siedzieć to znowu złapię doła.
Nadrobienie wszystkiego zajęło mi wieki. Cieszę się, że się dobrze macie i są tylko same dobre wieści. Ja też mam już wyniki testu pappa i wszystko jest dobrze.
magdaaq, Niecierpliwa123, Carolline lubią tę wiadomość
-
Nati7794 wrote:Witajcie jestem w trzeciej ciąży tydzień temu byłam na prenatalne USG był to 12tc+1 i lekarka stwierdziła że widzi chłopca że coś rośnie między nogami i nie jest to pępowina chyba że może to być łechtaczka rozpulchniona i nie wiem na ile wierzyć od tygodnia chodzę struta nie byłam zachwycona marzyłam o córci mam już dwóch chłopaków modle się aby lekarka się pomyliła. Pocieszcie mnie napiszcie czy byliście w podobnej sytuacji
Jak już masz dwóch synków to naturalne, ze córeczka to spełnienie marzeń, ale naprawdę ważne, żeby zdrowe było reszta nie bedxie miała takiego znaczenia
magdaaq, Urszulka89 lubią tę wiadomość
Ineczka wrote:To my na ratajach
Rodziców mam w Kórniku
To trochę lepiej z tym miejscem postojowym:) Długo zastanawialiśmy się co zrobić czym deweloperka czy rynek wtórny.Za cenę miejsca w garażu można wykończyć np kuchnie szukaliśmy aż w końcu się udało trafić na rynek wtórny po całkowitym remoncie nasze klimaty kolory trzeba było tylko meble wstawić
Do tego mam blisko dziadka a pod blokiem robią nam park rataje bedxie gdzie chodzić z wózkiem
Teraz mieszkania prźez ten park poszybowały w górę .
-
Nati7794 wrote:Witajcie jestem w trzeciej ciąży tydzień temu byłam na prenatalne USG był to 12tc+1 i lekarka stwierdziła że widzi chłopca że coś rośnie między nogami i nie jest to pępowina chyba że może to być łechtaczka rozpulchniona i nie wiem na ile wierzyć od tygodnia chodzę struta nie byłam zachwycona marzyłam o córci mam już dwóch chłopaków modle się aby lekarka się pomyliła. Pocieszcie mnie napiszcie czy byliście w podobnej sytuacji
.