X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odzywała się jakiś czas temu ja wiem 2 dni temu?
    super! moje miały nt 1,4 i 1,7 o ile dobrze pamiętam :)

magdaaq lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A co u ksahatni? Przyznam , że już tak się do niej przyzwyczaiłam , że gdy jej nie ma brakuje mi jej :)
    Wzywam do podniesienia rączki.

Jak przeczyta to sie odezwie:) spokojnie....

• Magic Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi śliwki? morele suszone :) siemie lniane :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W morelach z reguly jedt siarka,spisob konserwacji a nie wysle kurde meza byszukal eko czy bio bo przez tydzien mi nie przyniesie :( a to siemie to jak przygotowac?

• Magic Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja albo dodaję do ciepłego mleka z płatkami albo mielę i dodaję np do sosów,jogurtów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:29

PixiDixi lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z zaparciami?, mi juz nawet patent Agi nie pimaga czyli kefir na noc :( , codziennie na drugie sniadanko jem platki z owsa,zyta,gdzie teoretycznie duzo blonnika podjadam jablka i chyba niedlugo wysle najstarsza corke po czopki glicerynowe do apteki....:(
    Kochan mi tez juz nie pomaga :( a próbuje wszystkie dostępne domowe sposoby, bede rozmawiać w pon z ginem co jescZe moge zrobić zeby sobie pomoc

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z zaparciami?, mi juz nawet patent Agi nie pimaga czyli kefir na noc :( , codziennie na drugie sniadanko jem platki z owsa,zyta,gdzie teoretycznie duzo blonnika podjadam jablka i chyba niedlugo wysle najstarsza corke po czopki glicerynowe do apteki....:(
    sliwki ze sloiczka, woda z miodem i cytryną wypita na czczo, olej lniany lub jakis inny pity na czczo i b duzo wody ale naprawde duzo

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a siemię zalej wrzątkiem :) tez działa, kawe pijesz?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochan mi tez juz nie pomaga :( a próbuje wszystkie dostępne domowe sposoby, bede rozmawiać w pon z ginem co jescZe moge zrobić zeby sobie pomoc

No to jest masakra....Aga napiszesz co Ci gin powiedzial?, kazde cos nowe jest dobre. Poki co niestety wyslalam corke po czopki, wrr nie lubie.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a siemię zalej wrzątkiem :) tez działa, kawe pijesz?

Kawy nie pije w ciazy ,ale lubie o tak :) ,wszystko na czczo jutro zaserwuje ....atak na jelita hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No to jest masakra....Aga napiszesz co Ci gin powiedzial?, kazde cos nowe jest dobre. Poki co niestety wyslalam corke po czopki, wrr nie lubie.
    Pewnie ze napisze jak tylko cos co pomoże mi doradzi :D

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cos ucichla...:(

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kawy nie pije w ciazy ,ale lubie o tak :) ,wszystko na czczo jutro zaserwuje ....atak na jelita hehe

Pixi wypij, pomoże Ci zwłaszcza jak nie pijesz na codzien, Ja kocham kawe, ale moje dziecko nie bardzo :P

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czopki t krótka droga, wiesz o tym jelita się rozleniwiają

• kashanti Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A co u ksahatni? Przyznam , że już tak się do niej przyzwyczaiłam , że gdy jej nie ma brakuje mi jej :)
    Wzywam do podniesienia rączki.
    hej hej :) jestem i czasem zagladam. Tyle tu produkujecie, ze gdy przekracza to wiecej niz 10 stron to juz nie nadrabiam i nie wiem nawet o czym mowa byla:( teraz akurat trafilam:) jakby ktoras miala jakies pytania bezposrednio do mnie to dobrze napisac mi w wiadomosci prywatnej - wtedy na pewno przeczytam.
    :) i dziekuje za mile slowa :D

odnosnie zaparc to eh... dolaczam do waszego klubu... wczoraj juz z bezsilnosci zaczelam sie "rozciagac" tzn. przeciagalam sie z rekoma w gorze, robilam duuuuuze krazenia bioder ( wszystko w pozycji stojacej) i o dziwo 10 min pozniej wyszlam z lazienki szczesliwa :D

Wlasnie cyztam o olejku ze slodkich mgladlow - jest wszedzie polecany dla ciezarnych jako specyfik na rozstepy i nawilzania skory i nie moge dokopac sie do jakichs konkretnych informacji czy aby na pewno jest wskazany bo zawiera wit. A. wiec z jednej storny pisza - uzywac bo bezpieczny a potem czytam - nie uzywac kosmetykow/olejkow z wit. A.

Robie tez research na temat wozkow i na chwile obecna moim faworytem jest mountain buggy urban jungle + gondola.

Na glowie tez mam teraz mieszkanie bo musimy koniecznie zmienic na wieksze i dostalismy juz kilka "propozycji" wiec przegladam opcje i pierwszy raz zwracam uwage na takie rzeczy jak odleglosc od parku/zlobka/przedszkola/szkoly itp:) dosc ciekawe :)

Odnosnie Waszych wynikow badan:) kazdy wynik powyzej 1:1000 jest ok:) Jak juz pisalam wczesniej... wyobrazmy sobie 1000 dzieci ulozonych jedno przy drugim... zakladajac, ze kazde z tych dzieci ma 52 cm a odleglos miedzy nimi to 5 cm i, ze leza jeden za drugim ( nozkami w kierunku glow ) to taka linia z tych dzieci wynosic bedzie ~570 m. ( absurdalnie dluga linia :D ) i tylko jedno z tych dzieci moze a nie musi miec jakies problemy ( dlatego potem robi sie kolejne badania, ktore w wiekszosci potwierdzaja, ze dziecko jest zdrowe ;) ) Wiec spokojnie :)

Chociaz... dla tych, ktore mimo wszystko mocno sie przejmuja to polecam zrobic doswiadczenie:) znalezc w domu miske/garnek:P pociac kartki na male karteczki i zrobic "losy". 1000 losow i tylko jeden w srodku ozaczyc kropeczka ( to bedzie przypadek czegos niepokojacego) wrzucic to wszysko do miski i zaczac losowac:) ciekawa jestem czy ktorejs uda sie wyciagnac taki los za pierwszym razem:) szansa 1:1000 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 14:18

magdis, muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Wam współczuję...nie mam problemu :(

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z zaparciami a nigdy nie miałam. :/ I to był u mnie pierwszy objaw ciązy :p
    Chyba wszystko już przerobiła. Dawniej kawa na mnie tak działała - wypiłam trzy łyki i już w łazience byłam. Teraz i ona nie daje rady. Najgorsze jest to, że teraz będę miała morfologie robioną i podejrzewam, że gin da mi żelazo bo już ostatnio na pograniczu miałam. A wtedy to się zacznie jazda... :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    W morelach z reguly jedt siarka,spisob konserwacji a nie wysle kurde meza byszukal eko czy bio bo przez tydzien mi nie przyniesie :( a to siemie to jak przygotowac?

Morele niesiarkowane są w Rossmannie :)

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wozek ma małą gondolę, a pisałaś kiedyś, że jestes wysoka, pewnie Twój facet tez wiec obstawiam, ze dziecko tez :P i ja bym zimą nie chciałabym przekładać dziecka do spacerówki no i fakt, ze spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy.... ale super się sklada, tylko co jeśli w ten mechanizm wejdzie piasek np??

• kashanti Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    wozek ma małą gondolę, a pisałaś kiedyś, że jestes wysoka, pewnie Twój facet tez wiec obstawiam, ze dziecko tez :P i ja bym zimą nie chciałabym przekładać dziecka do spacerówki no i fakt, ze spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy.... ale super się sklada, tylko co jeśli w ten mechanizm wejdzie piasek np??
    w tym wozku jest opcja przejsciowki miedzy gondola a spacerowka - wtedy dziecko jest obrocone twarza do mamy. dopiero jak sie przekroczy ~9? kg to sie zaczyna uzywac zwyklej spacerowki.
    Gondola faktycznie wydaje sie byc mala wiec dlatego na razie to faworyt... moze sie cos zmieni. Te wozki sa bardzo popularne u nas i rodzice chwala... recenzje tez sa raczej bardzo dobre. spacerowka jest ogromna i to jest duzy plus, gdyby dziecko zasnelo. :)
    jeszcze mam kilka miesiecy wiec moze mi sie cos odmieni. koniecznie chcialabym cos na duzych, pompowanych kolach w opcji troche bardziej "sportowej" niz miejskiej ze wzgledu na nasze wyjazdy i plan, zeby malucha brac z nami :)
    Urban-jungle-mountain-buggy-giveaway-4.jpg

A wy jakie wozki polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 23:05

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ