X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też czytałam wczoraj , że Melbusia jedzie do lekarza i czekałam na jej odpowiedz co i jak, a tu cisza. Mna pewno wszystko będzie ok. ;)
    My dzisiaj jedziemy do moich rodziców na klika dni, wzięłam 3 dni urlopu, także wczoraj pakowanie. Dzisiaj mnie coś kłuje po prawej stronie, mam wrażenie, że w okolicy moczowodu. ;P albo to więzadło. Życzę wszystkim miłego dnia. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, też czytałam wczoraj , że Melbusia jedzie do lekarza i czekałam na jej odpowiedz co i jak, a tu cisza. Mna pewno wszystko będzie ok. ;)
    My dzisiaj jedziemy do moich rodziców na klika dni, wzięłam 3 dni urlopu, także wczoraj pakowanie. Dzisiaj mnie coś kłuje po prawej stronie, mam wrażenie, że w okolicy moczowodu. ;P albo to więzadło. Życzę wszystkim miłego dnia. ;)
    Nalia, mnie tak dość systematycznie, co kilka dni kluje po prawej stronie i gin tak to właśnie tłumaczy - więzadło. Oczywiście obserwuj się, czy ból nie narasta itp., bo zdarza się wyrostek, ale to rzadkość. Kłucia przeważnie są normalne. Melbusia odzywaj się, bo z głowy mi nie wychodzisz.:(

ckaidqk32wjzio9b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek ja to mam prosbe do Ciebie...:)
    Niedawno pisalas o salatce i dalas linka. Miglabys jeszcze raz bo ni za cholere nie moge znalezc a szukalam jyz od bodajze 9 lutego i druga prosba o ponowne wytlumaczenie jak wpisujesz skrot do linka :)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "No wpisuje kodzik :) najpierw
    [url= i tutaj wpisuje adres strony, zamykam nawias kwadratowy, dodaje opis np Sałatka z kurczaka i na koniec dopisuje [/url]
    Bo jak normalnie wklejam link to nie przekierowywuje.
    Foty wrzucam przez zapodaj:)"

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/salatka-z-grillowanym-kurczakiem-pomarancza-i-orzechami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 09:31

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Katka :)

katka84 lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis umowilam sie z kolezanka ktora ma miesieczego dzisziusia

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeziębienie rozkręca się na dobre więc wszytkie plany na rzie odkładam. W pzyszłym tygodniu mam robić krzywą cukrzycową i muszę to wyleczyć.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krzywa ide 2 raz :( mimo ze 1 ok wyszla. Po 24 tc przed skonczonym 27

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się własnie dziwię że mi gin zlecil ją tak wcześniej skoro teoretycznie powinna się iść międzi 24 a 28 tygodniem, sam coś wspominal że jest jeszcze wcześniej ale w końcu stwierdził że nie zaszkodzi

• katka84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    ja się własnie dziwię że mi gin zlecil ją tak wcześniej skoro teoretycznie powinna się iść międzi 24 a 28 tygodniem, sam coś wspominal że jest jeszcze wcześniej ale w końcu stwierdził że nie zaszkodzi
    Ja też mam zrobić krzywą cukrzycową do kolejnej wizyty. Wychodzi, że 21 tydzień będzie przed samą wizytą. Czyli dopuszczają robienie wcześniej.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest chyba nacisk dziewczyny na ten cukier. W moim mieście diabetolodzy od ciezarnych nie wyrabiaja, nie ma miejsc. Zmniejszyli normę na czczo jakiś czas temu i teraz naprawdę dużo ciężarówek się buja z tą cukrzycą.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tesciowa do nas przyjeżdża...trudne dni przede mną...Jutro ja odbieramy i zostaje bodajze do srody.

nie przepadasz za teściową ? moi teście są nawet spoko nie wtrącają się pomimo że mieszkają obok , mają swoje wady wiadomo ale da się przeżyć . To z daleka ta Twoja teściowa?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz swego czasu pisalam o niej i zawiodlam sie plus ma takie teksty do mnie,ze niestety ciezko wykrzesac z siebie pozytywne emocje :(.

Z Podlasia, ma do nas jakies 150 km.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 10:40

• panan12 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Juz swego czasu pisalam o niej i zawiodlam sie plus ma takie teksty do mnie,ze niestety ciezko wykrzesac z siebie pozytywne emocje :(.

Z Podlasia, ma do nas jakies 150 km.

ona wyszła z inicjatywą spotkania?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ja też mam zrobić krzywą cukrzycową do kolejnej wizyty. Wychodzi, że 21 tydzień będzie przed samą wizytą. Czyli dopuszczają robienie wcześniej.

Tez idę w następny piątek na krzywą w związku z większą ilością wód płodowych, żeby wykluczyć czy to nie cukrzyca właśnie. ..

ex2buay3h02dl23a.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tą cukrzycą nie mówię ze zawsze ale czasem przesadzają. Ja miałam cukier 91 i wysłali mnie do diabetologa i na krzywą i tam miałam 85

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ja na następnej wizycie a to będzie 21+2 dostanę skierowanie i mam zrobić do kolejnej wizyty, a wizyty mam co 4 tygodnie czyli do 25 tc

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    z tą cukrzycą nie mówię ze zawsze ale czasem przesadzają. Ja miałam cukier 91 i wysłali mnie do diabetologa i na krzywą i tam miałam 85
    Jakie teraz są normy? W poprzedniej czy miałam 105 i było ok.
    Mamuśka przywiezie mi glukometr to sprawdzę ile mam. Ostatnio dużo pije i napić się nie mogę.

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny - faktycznie ilość słodkich mam rośnie bardzo szybko, dlatego niektórzy lekarze profilaktycznie wysyłają wcześniej na badania. U mnie dzięki temu wykryto cukrzycę ciążową już w 10 tc i bardzo szybko zareagowano, bo z każdym kolejnym tygodniem ten cukier mógł wyrządzić maluchowi szkodę.

trzymajcie za nas dziś kciuki - mega ważny dzień: POŁÓWKOWE przed nami.

katka84, Decadence, Urszulka89, melbusia88, Carolline lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdis Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,powiedzcie mi jak to jest z krzywa cukrowa:czy każą wam czekac na wynik glukozy na czczo przed wypiciem glukozy? Moj tata wczoraj robil krzywa i wygladalo to tak ze pobrano mu krew na czczo i musial 40 minut czekac na wynik i decyzje czy moze pic glukoze czy nie. Wyszedl mu cukier 100 wiec kazano mu pic,gdyby wyszedl za wysoki to by nie pil bo byloby to niebezpieczne. Dodam ze nie choruje na cukrzyce,podobno teraz sa takie zasady. Jak w pierwszej ciazy robilam krzywa to nikt mi nie sprawdzal gluzkozy na czczo,po prostu wypilam i tyle. Jak to u was wyglada? Bo ja w najblizszym czasie tez na pewno bede robic krzywa i sie zastanawiam jak to bedzie,bo tam gdzie chcialam isc jest tylko punkt pobran a probki wysylaja gdzie indziej wiec nie zbadaja mi tej glukozy na poczekaniu. Chyba ze glukometrem by mi robili.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ