LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam do was pytanie.
Od wczoraj wieczora czuje dziwny bol brzucha ale na wysokości... Hmm jakby pod żołądkiem. Tam gdzie zaczyna sie brzuch zaokrąglony... Boli gdy naciskam albo stoję dłużej. Leżąc albo siedząc ok ale mięśni napiac za bardzo nie mogę bo zaczyna sie bol. Nie mocny ale jednak jest. Fakt ostro nachodziłam sie w ten weekend, wyjątkowo dużo. Czy to moze mieć wpływ?
Czy moze byc spowodowane uciskiem macicy czy o czymś innym mam myśleć? W czwartek planuje wizytę u lekarza ale mogę tez dowolnie ta wizytę przesunąć jeśli będzie potrzeba.
Jesli chodzi o malucha to jest niżej (jak zresztą prawie cały czas na wysokości mniej więcej pęcherza) i najwyraźniej nic go nie obchodzi co sie dzieje bo kopie sobie jakby nic sie nie działohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Mam do was pytanie.
Od wczoraj wieczora czuje dziwny bol brzucha ale na wysokości... Hmm jakby pod żołądkiem. Tam gdzie zaczyna sie brzuch zaokrąglony... Boli gdy naciskam albo stoję dłużej. Leżąc albo siedząc ok ale mięśni napiac za bardzo nie mogę bo zaczyna sie bol. Nie mocny ale jednak jest. Fakt ostro nachodziłam sie w ten weekend, wyjątkowo dużo. Czy to moze mieć wpływ?
Czy moze byc spowodowane uciskiem macicy czy o czymś innym mam myśleć? W czwartek planuje wizytę u lekarza ale mogę tez dowolnie ta wizytę przesunąć jeśli będzie potrzeba.
Jesli chodzi o malucha to jest niżej (jak zresztą prawie cały czas na wysokości mniej więcej pęcherza) i najwyraźniej nic go nie obchodzi co sie dzieje bo kopie sobie jakby nic sie nie działo -
Anutka wrote:ja bym obstawiala ze to scisniete narzady daja o sobie znac... Ale zawsze lepiej zapytac lekarza... My mozemy sobie gdybac...
No teraz to właśnie gdybanie... Jak tak sobie mysle to pod żołądkiem mamy jelita które lubią byc sciskane jednak... No nic na wizycie pewnie powiem co i jak a jak będzie gorzej to wizytę przyśpieszę na jutro nphttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Mi młody się wczoraj wieczorem tak ułożył na szyjce chyba , że myślałam że się poplacze. Położyłam się to przejechal chyba do góry i odrazu się lżej zrobiło, ale w zamian tak kopał ze brzuch cały chodził. Ale trochę mnie to przeraza ze tak teraz to doskwiera jak ma pół kilo a co dopiero jak będzie półtora czy więcej. Przy córce to dopiero na koniec były takie cyrki a tu połówka dopiero.
Co do ruchow przy trojaczkach, az mnie wszystko rozbolalo.... https://m.facebook.com/groups/1916133955302169?view=permalink&id=2022267474688816
-
Cześć dziewczyny. Witamy sie w 19+6, dzis o 18:20 mamy połówkowe, trzymajcie za nas kciuki!
Witam nową koleżankę, dużo zdrówka dla was dziewczyny.
Ciekawe czy mi dzis zmierzy szyjkę, kurcze mam nadzieje ze tak, bo jak nie to bd się dopominać, kończymy 20t a ja nie wiem czy szyjka jest ok:/.
Co do hemoroidów - tez mam tendencję, zawsze posterisan, czopkiglicerynowe i ciepła kapiel pomagały i wygrzanie dupki (najczęściej wyłaziły po przemarznięciu tylka, alkoholu, przy zatwardzeniach), teraz w trakcie ciąży na razie tfu tfu spokoj, kilka dni temu costam sie zadziało ale lekko i samo sie wchłonęło po dobie. Jestem bardzo przewrażliwiona na tym punkcie i bardzo pilnuje higieny tych rejonów i z reguły to wystarcza wiec nie pomogę.
Co do przewijają - nie mam kurczę miejsca:( z łazienka fajny pomysl ale chyba blat bd za krótki... Musze się przymierzyć. Podobno mozna przewijak miec zamontowany na łóżeczku, to tez jakaś metoda by byla...Mini89 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.. ostatnio było odnośnie wagi, trochę się przeraziłam, bo moja zaczyna szaleć (czyt. leci w górę jak szalona) nie byłoby w tym nic złego gdyby nie to, że zaczynałam z wagą nie małą. Wraz z wagą zaczynają się pojawiać się rozstępy, staram się smarować brzuszek dwa razy dziennie, choć myślę że to też kwestia moich genów - zawsze miałam skłonności do rozstępów. Ech ale dzisiaj z rana Wam marudzę
Przeżyję wszystko byleby Malutka była zdrowa...
Zapisaliśmy się na szkołę rodzenia w pigułce, wczoraj byliśmy na cudownym mroźnym spacerku w Szczyrku, wybraliśmy wózek (zakup planujemy jakoś w kwietniu).. to z takich lepszych wiadomościPixiDixi lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Loczek kciuki !! dopytuj się o szyjkę koniecznie i szybko nam się pochwal.
Aneczka , jak nie mogłam zdobyc clexane wziełam neoparine i też mam podobne odczucia co Ty...niestety.
Anutka jak swieża krew to może lepiej dla spokoju podjedź na IP?
Terka obstawiam,że młode Cię gdzieś uciska, aczkolwiek podobny objaw miałam jak miałam problemy i miałam zatwardzenie .
Witam nową koleżankę
Miłego dnia Dziewczyny !Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Mini89 wrote:Mi młody się wczoraj wieczorem tak ułożył na szyjce chyba , że myślałam że się poplacze. Położyłam się to przejechal chyba do góry i odrazu się lżej zrobiło, ale w zamian tak kopał ze brzuch cały chodził. Ale trochę mnie to przeraza ze tak teraz to doskwiera jak ma pół kilo a co dopiero jak będzie półtora czy więcej. Przy córce to dopiero na koniec były takie cyrki a tu połówka dopiero.
Co do ruchow przy trojaczkach, az mnie wszystko rozbolalo.... https://m.facebook.com/groups/1916133955302169?view=permalink&id=2022267474688816 -
Anutka, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Ja bym pewnie spanikowala i pojechała na IP
Loczek, trzymamy kciuki za UP. I koniecznie upomnij się o pomiar szyjki!
Ja wróciłam z IP. Mamy dobrą tendencję bo szyjka nieznacznie się wydłuża. Dziś miała 27mm ale podobno to najkrótszy możliwy pomiar i chyba można byłoby coś jeszcze wyciągnąć. W badaniu na fotelu dalej bez zmian - szyjka twarda, zamknięta.
Dalej mam leżeć, zakaz współżycia + luteina. Na razie bez szwu ani pessara. Kontrola na IP w czwartek.
Jutro pójdę jeszcze do tego drugiego lekarza. Zobaczymy co on powie. Wówczas podejmiemy też decyzje który będzie tym prowadzącym i w którym szpitalu będę rodzić.olcia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam pytanie z innej beczki. Ponieważ miałam ostanio za dużo internetów i naczytałam się głupot zapytam też macie więcej wydzieliny z pochwy? Ja mam czasami aż mokro jest mleczna ale jak już mowiłam miałam za dużo internetu i nawet wpadłam na temat cieknacych wód. Jak je można ewntualnie poznać?