Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja dostałam opie... od rodzinnej ze z zylakiem szlajam się caly dzien po parku rozrywki. Dostalam cyclo3forte, masci do smarowania i nakaz odpoczynku z nogami do góry, a i te nieszczesne pończochy-rajstopy przeciwzylakowe. No i przepisala mi "lepsze" żelazo.
I wez tu odpoczywaj jak wszystko na mojej glowie. Mam kochana mame ale ona za miesiac idzie na operacje zylakow, teściowa to juz wiecie, a mąż wszystkuego nie ogarnia. Jak w koncu czuje ze zyje tzn. moje dolegliwisci sa na takim etapie ze moge robic wszystko tylko z umiarem to teraz każą lezec i odpoczywac. Eh, zycie ciężarnej. Nie narzekac-zawsze moglobyc gorzej. -
Iza - a duże masz te żylaki? Bo mi się też zrobił na prawej łydce, ale ginka nie kazała mi leżeć. Zaleciła cyklo3fort, podkolanówki i maść, ale tylko tyle.
Ten żylak ogólnie nie daje mi żadnych objawów. Jedynie w miesiącu są może ze 2-3 dni, gdy go odczuwam (dyskomfort, ciągnięcie). I jakoś nie mogę się zebrać, żeby coś z nim zrobić. Chociaż dziś kupiłam maść :p -
nick nieaktualnyKaczorka to nie jest dlugi zylak tylko takie okragle ognisko, moze z 5cm srednicy i liczne drobne zylki i pajaczki. Ten główny swedzi, jest cieply (meza zylaki sa zimne) i jakas wysypka jest na tym a po prysznicu mocno różowe po całości i naokolo. Ogolnie nie boli i nogi mi nie puchna nawet po wczorajszym chodzeniu. Ta pani dr obawia sie zakrzepicy, ze moze wystapic. To mam na lewej lydce a w miejscu intymnym po prawej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 14:47
-
Przyłączam się do tych z Was, które mają dolegliwości typu : ciążęnie brzucha, zadyszkę itp ^^
Dziewczyny, a jak rozpoznać żylaka? Bo mi ogólnie na całym ciele widać bardziej żyły. Na nogach też są zdecydowanie bardziej widoczne, ale nie są jakieś pogrubione. Staram się ostatnio odpoczywać z nogami w górze i czasami smaruje je żelem kasztanowym.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Iza - to może dlatego, że daje takie objawy, to stąd ten opierdziel.. może faktycznie jakiś stan zapalny się zrobił. Dobrze w sumie, że lekarka zareagowała i obstawiła Cię farmakologicznie i nie tylko.
Mój żylak też jest zimny.
Ewelina - żylak to taka wypukła i pokręcona żyła. Brzydko wygląda i czasami daje nieprzyjemne objawy.Ewelina92 lubi tę wiadomość
-
Ewelina92 wrote:Przyłączam się do tych z Was, które mają dolegliwości typu : ciążęnie brzucha, zadyszkę itp ^^
Dziewczyny, a jak rozpoznać żylaka? Bo mi ogólnie na całym ciele widać bardziej żyły. Na nogach też są zdecydowanie bardziej widoczne, ale nie są jakieś pogrubione. Staram się ostatnio odpoczywać z nogami w górze i czasami smaruje je żelem kasztanowym.Ewelina92 lubi tę wiadomość
-
przyszło mi zamówienie od mamyginekolog, ta torba do wózka dla mnie spoko, jest minimalistyczna i pasuje do mojego szerokiego zamówiłam, też jeden rożek...jejku jaką oni mają tą bawełnę miękką, jak by się małego kotka głaskało!!! albo kaczuszkę
mrt87, Kijanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja kupilam sobie plecak do wózka. Juz się nie mogę doczekać. Mam tez torbe po 1 dziexku,ale wkurzala mnie,jak gdzies jechalam i trzeba bylo na ramie zalozyc. Teraz w zwykly plecak pakuje rzeczy i wygodniej to przeniesc. Wiec tego plecaka nie moge sie doczekac. Mega pojemny. Mysle,ze pomieszcze w pieluchy i dodatki mpich dwoch urwisow
-
Dziewczyny wy o kolejkach a ja właśnie wróciłam z B1 i sama jestem w szoku!
Kilometrowa kolejka, tylko jedna kasa otwarta, ludzie starsi, młodsi, z dziećmi w wózkach itp a mnie zobaczyło kilku klientów z przodu i natychmiast nalegali, że mam iść przed nich od razu jako pierwsza!
Ja taka zmieszana, bo się nie spodziewałam pytam i patrze po reszcie, czy to w porządku i czy tak może być. Oni albo nie reagowali albo lekko kiwali głowami, że tak ale ci z przodu - jeden mężczyzna i jedna kobieta nalegali, że w ogóle nie ma o czym mówić.
Nie miałam na szczęście jakichś wielkich zakupów. Super fajnie się poczułam wam powiem. Życzliwi ludzie na prawdę potrafią wiele zmienić jednym gestem.
Zaoszczędziłam 30-40 min stania w kolejce i wróciłam do domu na 2 minuty przed wielką ulewą.
Pięknie!
Życzę każdej, żeby się tak też zdarzyło.
Mnie oprócz dziś, raz pani farmaceutka przywołała do okienka co też było super. A wtedy to się już trochę nastałam i ludzie przede mną niby na mnie zerkali, niby coś myśleli ale stali i nic
A ja tylko po to nieszczęsne żelazo
Polecam noszenie długich sukienek maxi odciętych pod biustem
Świetnie uwydatniają ciążęKijanka lubi tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Szczesliwa_mamusia wrote:A ja kupilam sobie plecak do wózka. Juz się nie mogę doczekać. Mam tez torbe po 1 dziexku,ale wkurzala mnie,jak gdzies jechalam i trzeba bylo na ramie zalozyc. Teraz w zwykly plecak pakuje rzeczy i wygodniej to przeniesc. Wiec tego plecaka nie moge sie doczekac. Mega pojemny. Mysle,ze pomieszcze w pieluchy i dodatki mpich dwoch urwisow
-
Anqa torba od mamaginekolog na pewno Ci się przyda bo chyba z bliźniakami jest więcej wizyt w poradniach więc będzie mały maraton.
Otwieraja niedaleko mnie w sumie i tak bez samochodu się nie uda żłobek prywatny 1400 zł czesne plus 500 zł wpisowe. -
W labolatorium w którym byłam jest kartka,że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo. Najpierw po wejściu sprawdziłam,czy aby napewno mam pierwszeństwo.
Mi narazie raz ustąpiono miejsca w tramwaju, a w sklepach normalnie w kolejkach stoję.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnyJa jak byłam w srode na krzywej,to bylam milo zaskoczona,bo nie przyszlm jako 1,ale chcialam skorzystac z pejrwssenstwa.mimo to facet wladowal sie przede mna. Najpierw spojrzal na kartke o pierwszenstwie,potem ba moj brzuch,po czym sie wladowal przed mna. Nie zdazylam nawet zareagowac. A milo bylam zaskoczona,bo ludzie zarwagowali od razu. Ze jak to sie władował przede mną skoro widział,że jestem w ciazy. Nikt nie mial pretensji,że wchodze przed nim. Ale to wyjatkowa sytuacja. W rossmanie mnie nawet kasjerki nie widza. W sumie to nie mam zalu. Jak stane bokiem,to widac,se jestem w ciazy,ale jak stoje prosto i w dodatku mam wozek z dzieckiem przed sobą,to juz ciezko zobaczyc.
Zamowilam sobie spodnie ciazowe z hm,z wyprzedazy. Mega wygodne. Mysle,ze i poporodzie beda fajne do noszenia.
Nie wiem,czemu bokiem sie laduje to zdjecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 16:53
Esti, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynatki89 wrote:Ooo SzczęśliwaMamusia to ja jestem.nauczona w szkole rodzenia i tak samo przy porodzie że wdech buzia A wydech ustami i nie wyobrażam sobie na odwrót:D nawet próbowałam i zupełnie inaczej to wychodzi.
Tak,tak. Pokrecilam. Chodzilo mi o wdech nosem,wydech ustami. Jedno robie,mysle drugie,trzecie pisze
-
nick nieaktualnyJa dostalam jakas masc z antybiotykiem, lioton 1000 i altacet fo schlodzeniz tego miejsca.
Żalpost
Wlasnie wrocilam od onkologa i internisty, jutro na usg piersi, mam po 1-2 lekarzy w tyg.- jak nie ze soba to z córka. Szczerze to juz mnie mdli (to tak delikatnie mowiac) od tych lekarzy, badan, kontroli, a tu najgorsze przede mna. Jeszcze tak do konca roku musze wytrzymac. -
nick nieaktualny