Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja się steków jeszcze nie odważyłam robić, bo najbardziej lubię takie półkrwiste a w tym stanie to strach. Pewnie tak bym długo je grilowała, że zrobiłaby się sucha i twarda podeszwa. Mięso do burgerów tez robię dłużej niż w przepisie, ale na szczęście wychodzi super.
-
Agawa wrote:A słyszałyście o Pregnabit? KTG robi się w domu i lekarz w kilka minut zdalnie ocenia. Tylko jak zobaczyłam ceny to masakra. Ale jak ktoś ma zagrożona ciąże to podobno warto. Można uniknąć częstych wizyt w szpitalu.
Agawa lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Coma, tylko uchwyt na kubek. Śpiworek zamówiłam z Aliexpress, bo na tą zimę i tak mam inne śpiworki, kombinezony itp., a na przyszły rok zobaczymy. A te folie itp. to nie wiem czy przydatne,bo w deszczu z noworodkiem i tak spacerować nie zamierzam
Z tego,co wiem to można spokojnie zamawiać inne kolory spacerówki (bo można ją w ogóle zamówić potem jak kogoś kasa albo brak miejsca wstrzymuje).
A Avionaut chyba najsłabiej wykonany, ale trudno- nie kupuję dla estetyki, tylko bezpieczeństwa i komfortu. W Cybexie podobała mi się baza 360 stopni, bo byłoby to przydatne przy kolejnym foteliku, ale uznałam, że najwyżej sprzedam Avionaut z bazą i wtedy kupię coś obrotowego. Zaoszczędzilam teraz, to wtedy najwyżej dołożę
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Agawa wrote:A z przyjemniejszych rzeczy to polecam w ramach walki z niską hemoglobina domowe burgery😋 mega szybkie i pyszne tylko patelnia grillowa albo grill potrzebny. I jaki mąż szczęśliwy z tego powodu 😉
Ja tą ciąże cisnę prawie całkowicie bez mięsa i mam hemoglobinę 13 z ostatniej morfologii suple i zakwasik z buraka dają radę. -
Spirit wrote:Mój szpital też ma taką usługę,to chyba dość popularne się robi http://ujastek.grupaneomedic.pl/page/78-homektg_zdalna_opieka_poloznicza_w_twoim_domu
Na stronie, która podesłałaś jest 149zl za tydzień to w sumie nie tak dużo, biorąc pod uwagę ze to się wykupuje od 36 tyg. Na jakiejś innej stronie znalazłam ze koszt za 3 tyg. to prawie 1000zl.
Poprzednie CC miałam właśnie na Ujastku.
coma lubi tę wiadomość
-
Wołowinę na steki polecam z Lidla polędwica albo rostbef. Grilluje po 6 min na patelni grillowej i na pewno nie są surowe w środku tzn 6 min każda strona. Sól pieprz na talerzu już po zdjęciu z patelni. Przed porodem warto przypakowac z hemo bo będzie utrata krwi i im niższa hemoglobina tym gorsze samopoczucie i brak sił.
Agawa lubi tę wiadomość
-
mrt87 wrote:Wołowinę na steki polecam z Lidla polędwica albo rostbef. Grilluje po 6 min na patelni grillowej i na pewno nie są surowe w środku tzn 6 min każda strona. Sól pieprz na talerzu już po zdjęciu z patelni. Przed porodem warto przypakowac z hemo bo będzie utrata krwi i im niższa hemoglobina tym gorsze samopoczucie i brak sił.
Ja nie jadłam w ciąży ani razu a i z lykaniem żelaza jestem na bakier. Jutro robię morfo przed wizytą to się okaże czy dostanę opiernicz od lekarza 😉
-
coma wrote:reset, a nie boisz się tych rzeczy z Aliexpress dla dziecka? Ja wiele pierdół zamawiałam z Ali w moim życiu, nawet elektroniki mam trochę z gearbest, ale do rzeczy dla dziecka nie mogę się przekonać. Co tam zamawiałaś?
Zamawiam to, co sprawdzone przez koleżanki albo co markowe (np.termometr Xiaomi), tudzież to, co mogę wyprać. Poza tym zamówiłam wcześniej mój detektor w polskiej aptece z unijnym znakiem zgodności dla wyrobów medycznych,a wczytaj patrzę na opakowaniu, a tam nie tylko made in China, ale cały producent jest z Chin.
A o laktator zapytałam nie tylko koleżanki, ale i dwie położne, w tym jedna w szpitalu uniwersyteckim i wszyscy zgodnie polecili jako wolny od bpa.
Zamówiłam śpiwór, mufkę do wózka, jakiś kocyk do zdjęć co miesiąc, zawieszki do smoczka, opaskę do włosów, skarpetki, teraz chyba jeszcze torbę do wózka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 21:01
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Agawa wrote:Na stronie, która podesłałaś jest 149zl za tydzień to w sumie nie tak dużo, biorąc pod uwagę ze to się wykupuje od 36 tyg. Na jakiejś innej stronie znalazłam ze koszt za 3 tyg. to prawie 1000zl.
Poprzednie CC miałam właśnie na Ujastku.2017 #1
2019 #2
-
Aishha zjadam z masłem czosnkowym i sałatką, czasami jeszcze zamiast czosnku była cebula z grilla. Czas odmierzam na stoperze żeby właśnie nie przeciągnąć na podeszwe.
Aishha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:Co polecacie na podraznione sutki przy karmieniu? Bo moj jeden chyba juz ma stresa bo juz jest podrazniony i boli, a nawet smiem twierdzić ze jakby pekl. Podrzuccie cos dobrego i sprawdzonego.
Iza34 lubi tę wiadomość
-
Iza34 wrote:Co polecacie na podraznione sutki przy karmieniu? Bo moj jeden chyba juz ma stresa bo juz jest podrazniony i boli, a nawet smiem twierdzić ze jakby pekl. Podrzuccie cos dobrego i sprawdzonego.[/
Jak poprzednio karmiłam używałam maści Maltan. Przynosiła duża ulgę i fajnie regenerowała.
Edit: podobno dobra jest tez z Rossmana. Skład polecany na sroka_o. Maltan na pewno na mnie działał ale muszę go jeszcze lepiej sprawdzić pod względem składu, jeśli chodzi już o karmienie dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 08:24
Iza34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam obydwie znaczy się i Maltan i Lanoziaje ale nic mi nie pomagało. Teraz już zamówiłam Maltan żeby smarować właśnie 2 mc przed porodem, niektórzy polecają wiec spróbuję. Co do składu, no coz, niektóre z tych maści lepiej zmywać przed karmieniem (dla mnie uciążliwe) a niektóre mają glukozę czyli cukier Co podobno hamuje rozwój bakterii ale dużo osób się oburza że dziecko to może lizać
-
Iza34 wrote:Co polecacie na podraznione sutki przy karmieniu? Bo moj jeden chyba juz ma stresa bo juz jest podrazniony i boli, a nawet smiem twierdzić ze jakby pekl. Podrzuccie cos dobrego i sprawdzonego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 08:58