X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno na sutki nsjlepsze własne mleko ale jeszcze nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, własne mleko też fajnie działa. z resztą ja swojemu synkowi brwi smarowałam mlekiem, jak mu się łuszczyło

• Agawa Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem zacznę od przetestowania ziaji i rossmanna. Obu nie trzeba zmywać. Ta z ziaji to 100% lanoliny a z Rossmanna ma jeszcze w składzie olej słonecznikowy, olejek jojoba, migdałowy, brzoskwiniowy oraz witaminę E. Maltan musiałam zmywać przed karmieniem i trochę mnie to męczyło. Jak ziaja i rossman nie zadziałają to spróbuje tych droższych, których nie trzeba zmywać.

Aaa... na opakowaniu ziaji jest napisane: „ Preparat można stosować na dwa miesiące przed porodem w celu hartowania brodawek sutkowych, czyli prawidłowego przygotowania sutków do okresu karmienia.”

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I własne mleko podobno dobrze dziala na rozstepy.

Agawa lubi tę wiadomość

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsza to by była czysta lanolina recepturowa z apteki, ma zupełnie inną konsystencję niż te kosmetyczne. Jak macie znajomych w aptece to może wam sprzedadzą bo tak oficjalnie to drogo wyjdzie.

FNh9p2.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekord mojego ciśnienia 93/52..... żyje jeszcze? Sił mi brak kompletnie.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam niskie cisnienie ale nie az tak.

• Meggs Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    Jeszcze pociągniesz 😊 ja podczas pobytu w szpitalu miałam cisnienie 80/38 i panie położne kawki kazały się napić 😋

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Jeszcze pociągniesz 😊 ja podczas pobytu w szpitalu miałam cisnienie 80/38 i panie położne kawki kazały się napić 😋
    No właśnie marzę o kawie, ale żelazo tak popsuło mi żołądek, że po kawie zwijam się z bólu :/ 80/38 to dopiero szaleństwo :p

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    No właśnie marzę o kawie, ale żelazo tak popsuło mi żołądek, że po kawie zwijam się z bólu :/ 80/38 to dopiero szaleństwo :p
    Super podnosi cisnienie woda z solą. Ale smakuje paskudnie. Warto jednak sprobowac jak kiepsko sie czujesz.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski powiedzcie mi co na przeziębienie w ciąży? Co na gardlo co do nosa? Pamiętam że jakiś czas temu któraś coś polecała. W weekend byłam na wieczorze panieńskim no i zawalilo nos i gardło, boje się że rozłoży mnie bardziej :/

201910251756.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was przed porodem umawia się na wizytę do położnej?
    Zapisałam się na przyszły tydzień, ale kompletnie nie wiem o co pytać...? 🤔

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • coma Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was przed porodem umawia się na wizytę do położnej?
    Zapisałam się na przyszły tydzień, ale kompletnie nie wiem o co pytać...? 🤔

No moja położna sama naciskała na spotkanie po skończonej szkole rodzenia, ale jeszcze się nie umówiłam. Też nie wiem o co pytać.

uIHap1.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Laski powiedzcie mi co na przeziębienie w ciąży? Co na gardlo co do nosa? Pamiętam że jakiś czas temu któraś coś polecała. W weekend byłam na wieczorze panieńskim no i zawalilo nos i gardło, boje się że rozłoży mnie bardziej :/

Na gardło goldisept, jest genialny. Do nosa to mi nic nie pomogło.

💙
  • silent Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:

Ja też przeziębiona. Na gardło stosuję Gargarin, mnie gin pozwoliła. A tak to warto płukać zatoki wodą z roztworem izotonicznym... Ale ja tam szczerze nie wierzę w "leczenie" przeziębienia, katar musi trwać tydzien i już :p

3uqruv0.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:

Spokojnie ;) Przed chwilą byłam na wizycie, po dwóch kawach u ginekologa miałam 87/45 (rano w domu jeszcze niższe) i stwierdził, że jest ok, tyle że zalecił po wizycie ciacho i kawę w cukierni obok 😍

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na gardlo szybko pomaga tamtum verde. Polecam i mozna spokojnie w ciazy. A na katar inhalacje. W poprzedniej ciazy dopadlo mnie chorobsko na tydzien prze dporodem i w dniu porodu jakos dalam rade. Choc troszke mialam jeszcze problem z oddychaniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Ja też przeziębiona. Na gardło stosuję Gargarin, mnie gin pozwoliła. A tak to warto płukać zatoki wodą z roztworem izotonicznym... Ale ja tam szczerze nie wierzę w "leczenie" przeziębienia, katar musi trwać tydzien i już :p

Katar moze i tak te 7 dni ale jak ktoś ma problemy z zatokami to trzeba dzialac i podobno super pomagaja inhalacje parowe z rumianku, Doraznie irigasin. Na gardlo woda z sola lub woda z soda, albo ohydna w smaku ale skuteczna szalwia z solą i octem jablkowym. Najwiekszy problem z kaszlem bo nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Spokojnie ;) Przed chwilą byłam na wizycie, po dwóch kawach u ginekologa miałam 87/45 (rano w domu jeszcze niższe) i stwierdził, że jest ok, tyle że zalecił po wizycie ciacho i kawę w cukierni obok 😍

Wow, ale cisnienie na wizycie. Ja to mam syndrom białego fartucha- w domu ok 100/70 a w gabinecie 140/90.

• Janka78 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizytach tez mam zawsze ponad 140 ciśnienie ale mój gin uwierzył na słowo ze w domu niższe.tez jedtem niskociśnieniowcem.dzis wypiłam w cukierni latte i zjadłam tartę z biała czekolada.teraz bym pospala ale syn wraca zaraz ze szkoły a obiad niezrobiony wiec muszę się podniesc☹️ZAmowilam dziś szafę jednodrzwiowa i komodę na dziecinne rzeczy do sypialni.powiem wam ze ledwo wróciłam z centrum do domu (Ok 3 km) tak mnie w boku bolało ze ledwo szlam.przeszlo jak się położyłam wiec Ok .

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ