Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My już parę razy, mąż rozmraża w kąpieli wodnej, młody wcina. Na wszelki wypadek wydrukowałam instrukcje od hafiji ale podobno ją olali, grunt, że jakoś dali radę muszę znowu zacząć zbierac mleko, nie przepadam za tym. Dziewczyny kpi - szacun. Naprawdę was podziwiam.
-
nick nieaktualny
-
Ja podaję ściągnięte mleko niedługo po ściąganiu, wieczorem tylko chowam do lodówki porcję na rano, mały wstaje o 6, więc koło 4-5 jak któreś z nas się przebudzi to wyjmuje z lodówki i przelewa do butelki. Nie zamrażałam nigdy, bo nie mam tyle. Cecylia, po ściągnięciu mleko może stać 8 godzin. Najlepiej oszacować kiedy dziecko będzie potrzebowało mleka i wyciągnąć godzinę wcześniej. W kryzysie dać pod kran z ciepłą (nie gorącą) wodą i potrwa to parę minut, ale to taka sama sytuacja jak byś nie mogła natychmiast podbiec z piersią.
Ig004 dzięki, ja sama siebie podziwiam. To serio ciężka robota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 21:07
💙 -
nick nieaktualnyCecylia wrote:I jak idzie waszym mężom karmienie jak was nie ma? Bo ja się zastanawiam czy da radę. Jak to wygląda, mały zacznie miauczeć o jedzenie a on będzie go musiał zostawić w łóżeczku i podgrzewać? To chyba straszna histeria będzie?
U nas hardcore w darciu z głodu jak trzeba czekac bo dodaje zagestnik do mleka, trzeba odczekać 7 min.-prawie wiecznosc. Jak widze ze nie da rady wytrzymac daje bez, raz na jakis czas nic sie nie stanie.
Ja juz czasami nie daje rady wstawac w nocy bo tak to wstaje i sciagam. A teraz tym bardziej musze bo sprzęt cos mi nawala i zastoje sie robia, do tego czuje przez skore czyhajacy okres i tez tego mleczka jest mniej. -
nick nieaktualny
-
Cecylia, sporadycznie mleko jest podgrzewane w podgrzewaczu lovi do temp. 37 st. C. W tym podgrzewaczu jest ustawienie temp i automatycznie wylacza sie po podgrzaniu (sygnalizuje, ze podgrzal sie do wybranej temp). Sluzy do podgrzewania butelki, sloiczka itp.Coreczka 11.2019
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja daję moje mleko w temperaturze pokojowej, a czasem nawet zimniejsze. CDL powiedziała, że krzywdy tym nie zrobię i jak widać miała rację, bo gardło nadal zdrowe i sprawne
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Iza, z podgrzewacza lovi jestesmy zadowoleni. Korzysta glownie Maz kiedy musze gdzies wyjsc. Mozna wybrac dokladna temp, sygnalizuje podgrzanie, ma 2 tryby oraz utrzymuje przez dluzszy czas wybrana temp.
Cecylia, a probowalas moze aby Tata nakarmil tak aby Ciebie (mlekopoju ) nie bylo widac np. wychodzisz do innego pokoju a Tata podaje butelke? Kolezance tak pediatra poradzila i zadzialaloIza34 lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
nick nieaktualny
-
Cecylia u nas tez problem z butelką, od taty nie chce brać- bierze czasem ode mnie 😂 ale nie próbowałam schowania się... zawsze byłam obok i może w tym problem 🤔 Nadzieja matką glupich😂
A od kilku dni mam wrażenie, że wróciliśmy do poczàtku... znowu mi wisi na cycku jak szalony 😤 a już było tak dobrze.. 5 min i najedzony... a teraz min 20 minut ciamka, albo po prostu trzyma cycka... i jak zabiorę to afera🤦🏻♀️ Oczywiście mój egzemplarz bezsmoczkowy... umie go ssać, bo czasem na chwilę wezmie... ale wypluwa w ciągu minuty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 09:18
-
nick nieaktualny
-
My się ocieramy o 3... Dziś było szczepienie i mamy 4710 g.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.