Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam 2 córki. Pierwsza była KP i totalnie bezsmoczkowa i bezbutelkowa. Dławiła się wręcz, gdy czuła silikon w buzi.
Druga też KP, ale nie robi afery, gdy dostaje MM z butelki. Smoczka również akceptuje.
Więc niestety to zależy na jaki egzemplarz się trafi.sylvuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo moj 1 syn kochal silikon. Ten,nie cierpi i tez ma odruch wymiotny. Za to sa sie nakarmic ze smoczka kauczukowego i takiego tez ma do ssania. Faktycznie te smoczki sa bardziej miekkie.
My na szxzescie przekroczylisny 3centyl. Jestesmy na 5 waga Tymka,to 5,5kg -
reset wrote:My się ocieramy o 3... Dziś było szczepienie i mamy 4710 g.
ŹLE WYLICZYŁA POŁOŻNA!
Mi wychodzi 25 centyl a w elektronicznym pomiarze który bierze pod uwagę czy wczesniaka czy nie wychodzi 50 centyl🙂
Urodziła się nie za duża 2650 więc idzie swoim rytmem na spokojnie.
Dzisiaj też miałyśmy szczepienie.
Reset przypomnij ile ważyła Twoja Córcia jak się urodziła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 13:09
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Co do smoczkow polecam kauczukowy HEAVY
Moja Córcia używa smoka raczej na sen, no chyba że jest jakaś niespokojne to działa uspokajająco.
Jest mięciutki, inny niż te zwykle, tamte leżą nawet nie rozpakowane🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 23:44
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Mój też dzisiaj mnie pogryzł a wcześniej to się nie zdarzało. Z doświadczenia ze starszym synkiem pamietam, ze jak dziecko gryzie to trzeba zabrać pierś i wyraźnie dać mu do zrozumienia (ton głosu, mina), ze to nie jest fajne. Na starszego to działało, zobaczymy jak będzie teraz. Jak mnie dzisiaj ugryzł to mimowolnie krzyknęłam i zabrałam na chwile pierś. Młody wyglądał na zdziwionego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Reset, a centyl jest wyliczony w relacji do wagi urodzeniowej? Kalkulacja w centylach jest zalezna od wagi urodzeniowej. Na koncu w ksiazeczce zdrowia dziecka sa rozne wykresy wagowe zalezne od wagi urodzeniowej tj. prawidlowy przyrost jest wyliczany proporcjonalnie. Powtarzaliscie morfologie?Coreczka 11.2019
-
Cześć dziewczyny! Jestem z majówek 2020, ale wbijam na chwilę na wasze forum, ponieważ szukam opinii u doświadczonych już koleżanek:) Jestem na etapie kupowania wózka, no i wpadł nam w oko Muvoo Slick,ale z racji tego,że to nowy model,to u mnie na forum jeszcze nikt nie użytkował...a może któraś z was jest posiadaczką tego modelu i ma chęć podzielić się opinią na jego temat? Zastanawiamy się jeszcze nad Muvoo Quick 2.0,ale w Slicku, podoba nam się bardzo to, że po złożeniu można go ciągnąć jak walizkę,a on tej opcji nie ma.
Oglądaliśmy też foteliki, sprzedawca polecał nam bazę Maxi Cosi 3 Way Fix i fotelik Maxi Cosi Pebble Plus.
Byłabym bardzo wdzięczna za wasze opinie co do wózka i rzeczy do autka, jeśli macie z nimi doświadczenie:)34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualny
-
Sylvus, waga urodzeniowa to 2940, najniższa 2780.
Limonka, tak, siatki stosuję w odniesieniu do wagi startowej i to te, które WHO przygotowało dla dzieci karmionych piersią. Tylko dlatego nam jakiś oręż do rozmów z lekarzami i dla własnego sumienia, bo odkąd zjechała z wagą w okolice 3 centyla to tak idzie w górę, w miarę proporcjonalnie.
Dziś na wadze sukces- 4.85 kg przy ukończonych 14 tygodniach Zaczynam wierzyć, że na pół roku podwoimy wagę urodzeniowa.sylvuś, Limonka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny