X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Współczuję 😢 a oprócz gorączki ma jakieś inne objawy? Moja Laura jest zakatarzona od piątku, ale bez gorączki, myślę że dotrwamy do jutra z wizytą. Ale grypa to trochę inny kaliber 😬
    Brak innych objawów. Jest tylko trochę marudna. Narazie obserwuje, gorączka nie jest jakaś wysoka ma 38.

202411064780.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    U nas grypa na całego. Mała ma gorączkę podaje jej paracetamol i zastanawiam się czy czekać do jutra z lekarzem czy może jechać do szpitala.🤔

Jeśli macie potwierdzoną grypę testem to warto jechać już teraz bo ciągu 48h od wystąpienia objawów można podać oseltamiwir.
    Wpis polubiłam przypadkiem

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was techniczne pytanie - mam kilka zestawów dresowych dla młodego - bluzy przez głowę, albo bluzy rozpinane - czy na zimę zakładać pod to body? Szczególnie pod te rozpinane bluzy.

Na wiosnę pod te rozpoznane to raczej napewno body, albo jakaś koszulka.

Ale outfit koszulka i spodnie? Trochę bez sensu body pod to, ale czy pielucha będzie trzymać?

A też nie chciałabym, żeby chodził tylko w body albo pajacach.

Mam np ogrodniczki - no to wiadomo ogrodniczki i body ok. Ale mam też koszulkę w paski, do tego myślałam np spodnie dresowe - to czy zakładać pod to body?

Generalnie chodzi mi o warstwy pod bardziej wyjściowymi outfitami :)

Nie wiem czy jasno się wyrażam czy nakomplikowałam opis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 16:43

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sparky - no właśnie to też kminilam, jak rozegrać temat posiadania stale lekko ciepłej wody przy przewijaku, czy są jakieś termosy z dozownikami czy jak?

@Pola - ja bym dała body na krótki i na to np. longsleeve czy tam bluza. Wczoraj nasza Gabi w ogóle wystąpiła w body na krótki rękaw, bo w domu było jakoś mega ciepło i myślałam, że babcia zawału dostanie

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    @Sparky - no właśnie to też kminilam, jak rozegrać temat posiadania stale lekko ciepłej wody przy przewijaku, czy są jakieś termosy z dozownikami czy jak?

@Pola - ja bym dała body na krótki i na to np. longsleeve czy tam bluza. Wczoraj nasza Gabi w ogóle wystąpiła w body na krótki rękaw, bo w domu było jakoś mega ciepło i myślałam, że babcia zawału dostanie

Pod taką rozpinaną bluzę to wiadomo, że body.
    Pod taką wkładaną przez głowę - też, ale np z krtótkim?
    A pod koszulkę z krótkim rękawem - też body? W lato nie będzie za gorąco?

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod krótki to już bym body nie dawała

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lato samo body lub tylko koszulka... W zupełności wystarczy.. 😊

MaggLbn lubi tę wiadomość

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    W lato samo body lub tylko koszulka... W zupełności wystarczy.. 😊

Bo mi głównie chodzi o trzymanie pampersa :D

Narazie młody śmiga w pajacykach albo samym body.

Ale mam trochę już takich dresików i spodni od 62 i tak sobie rozkminiam jak go ubierać w to.

Teraz na ten okres to np zestaw dresowy z bluza wkładaną przez głowę - to body z długim czy krótkim?
    Pod rozpinane bluzy to wiadomo, że body, albo koszulka z krótkim - te rozpinane to prędzej na wiosnę ubierze bo to już 68.

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie jestem zwolenniczką body, bo raz że trzyma pampersa, a dwa czy jakiś spacer czy coś zawsze wiem że plecy są schowane😅

MaggLbn lubi tę wiadomość

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Ja ogólnie jestem zwolenniczką body, bo raz że trzyma pampersa, a dwa czy jakiś spacer czy coś zawsze wiem że plecy są schowane😅

Ale czasami też trzeba dziecko 'odsroi√' haha

Czyli mogę np traktować body z długim/krótkim jak t-shirt pod np bluzę?

I np teraz na zimę komplet dresowy z bluzą przez głowę a pod spód body z długim? Myślę, że i tak pewnie wszystko wyjdzie w praniu, sprawdzać metodą prób i błędów czy mu nie za ciepło, nie za zimno, jak pampers się trzyma itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 18:06

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Ale czasami też trzeba dziecko 'odsroi√' haha

Czyli mogę np traktować body z długim/krótkim jak t-shirt pod np bluzę?

I np teraz na zimę komplet dresowy z bluzą przez głowę a pod spód body z długim? Myślę, że i tak pewnie wszystko wyjdzie w praniu, sprawdzać metodą prób i błędów czy mu nie za ciepło, nie za zimno, jak pampers się trzyma itd.

Tak, te zasłonięte plecki to oczywiście sezon zimowy, nie letni😅
    Tak metoda prób j błędów najlepsza:)

• Galena Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Cześć dziewczyny! Pytanie z innej beczki odnośnie zwierzaków w domu. Odrobaczaliscie swoje pieski kotki przed porodem ? I jak tak to jak czesto planujecie ? Mały zaczął już wkładać dużo rączki do buzi czy na macie na brzuszku a nie upilnuje kota wszędzie żeby nie wchodzil
    Mamy psa i koty (nie wychodzące), które asystują nam wszędzie 🙂Mialam w planie przed porodem badanie kału zwierzaków ale jakoś brakło mi czasu 😅 i dostały solidna kuracje profilaktyczną 5 dni z rzędu Aniprazol. Za pol roki zbadam kał.

Takaja12 lubi tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Hmm ja po prostu nalewam ciepłej wody z kranu do miseczki przed zmianą pieluchy 🫣 Ale wiem, że niektórzy faktycznie korzystają z termosów, to może być dobra opcja jak do zlewu jest daleko 😉

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, pod komplet dresowy założyłabym normalnie body, ale pod koszulkę to nie widzę sensu. Z tym, że ja ogólnie nie lubię ubrań typu koszulka u takich głównie leżących maluchów, wszystko się ciągle podwija. No ale to każdy sam musi ocenić w co wygodniej ubierać mu swoje dziecko 😊

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Pola, pod komplet dresowy założyłabym normalnie body, ale pod koszulkę to nie widzę sensu. Z tym, że ja ogólnie nie lubię ubrań typu koszulka u takich głównie leżących maluchów, wszystko się ciągle podwija. No ale to każdy sam musi ocenić w co wygodniej ubierać mu swoje dziecko 😊

No ja tą koszulkę dostałam akurat od przyjaciółki :D kupiła w zamyśle do ogrodniczek, więc będę testować potem.

Sparky lubi tę wiadomość

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena wrote:
    Mamy psa i koty (nie wychodzące), które asystują nam wszędzie 🙂Mialam w planie przed porodem badanie kału zwierzaków ale jakoś brakło mi czasu 😅 i dostały solidna kuracje profilaktyczną 5 dni z rzędu Aniprazol. Za pol roki zbadam kał.

Ja właśnie miałam w planach podać odrobaczenie przed porodem ale nam dostał biegunki później w tym wszystkim zapomniałam o tym na śmierć jak się urodził i jak mi się przypomniało teraz znów miał biegunkę. Chyba dla pewności że nic nie miał zanim podam tabletkę zbadam kał i zaniose

age.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hmm ja po prostu nalewam ciepłej wody z kranu do miseczki przed zmianą pieluchy 🫣 Ale wiem, że niektórzy faktycznie korzystają z termosów, to może być dobra opcja jak do zlewu jest daleko 😉

Ja korzystam z dzbanka termicznego, obok mam miseczkę z dwiema komorami i waciki Kindii. Codziennie wieczorem zmieniam wodę na ciepłą i trzyma przez całą dobę. Przy córce mi się sprawdziło i teraz to samo robię przy synku. Chustki mam tylko na wyjścia.
    Łazienkę mam blisko ale jestem zbyt leniwa żeby nalewać wodę przed każdą zmianą pieluszki, szczególnie w nocy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 22:15

Sparky, MaggLbn lubią tę wiadomość

• MaggLbn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też korzystam z wody w termosie. Mam taki 500 ml, wieczorem wlewam bardzo ciepłą wodę i spokojnie trzyma temperaturę. Niby mam blisko łazienkę ale koty na razie śpią poza sypialnią i nie chce mi się w nocy pilnować, żeby nie weszły do środka jak pójdę po wodę. Obok termosu mam małą miseczkę i waciki w pojemniczku przygotowane. Super się to sprawdza :) Mokre chusteczki tylko na wyjścia mamy.

Czym myjecie maluszki? Ja do tej pory używam zamiennie: olej migdałowy/ krochmal/ moje mleko i zastanawiam się czy nie dodać już jakiegoś produktu do mycia. Jak to jest u Was?

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Ja też korzystam z wody w termosie. Mam taki 500 ml, wieczorem wlewam bardzo ciepłą wodę i spokojnie trzyma temperaturę. Niby mam blisko łazienkę ale koty na razie śpią poza sypialnią i nie chce mi się w nocy pilnować, żeby nie weszły do środka jak pójdę po wodę. Obok termosu mam małą miseczkę i waciki w pojemniczku przygotowane. Super się to sprawdza :) Mokre chusteczki tylko na wyjścia mamy.

Czym myjecie maluszki? Ja do tej pory używam zamiennie: olej migdałowy/ krochmal/ moje mleko i zastanawiam się czy nie dodać już jakiegoś produktu do mycia. Jak to jest u Was?

My używamy z OnlyBio żelu i szamponu w jednym.

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:

My myliśmy z oliwką przez pierwszy miesiąc, a teraz już z żelem HiPP. Mała dużo ulewa i jednak czułam, że jest taka niedomyta po samym olejku 🫣

Jesteśmy po wizycie u lekarza, osłuchowo "nie ma tragedii, ale bywało lepiej", dostałyśmy inhalacje z pulmicortu i krople do nosa, 2.01. kontrola. Mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku. Niestety infekcja przesunie nam szczepienia 😢 Ale pani doktor uświadomiła nas, że taki już los drugiego dziecka 🫠

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ