LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Sparky wrote:Współczuję 😢 a oprócz gorączki ma jakieś inne objawy? Moja Laura jest zakatarzona od piątku, ale bez gorączki, myślę że dotrwamy do jutra z wizytą. Ale grypa to trochę inny kaliber 😬
-
Przedszkolanka123 wrote:U nas grypa na całego. Mała ma gorączkę podaje jej paracetamol i zastanawiam się czy czekać do jutra z lekarzem czy może jechać do szpitala.🤔
Jeśli macie potwierdzoną grypę testem to warto jechać już teraz bo ciągu 48h od wystąpienia objawów można podać oseltamiwir.
Wpis polubiłam przypadkiem -
Mam do Was techniczne pytanie - mam kilka zestawów dresowych dla młodego - bluzy przez głowę, albo bluzy rozpinane - czy na zimę zakładać pod to body? Szczególnie pod te rozpinane bluzy.
Na wiosnę pod te rozpoznane to raczej napewno body, albo jakaś koszulka.
Ale outfit koszulka i spodnie? Trochę bez sensu body pod to, ale czy pielucha będzie trzymać?
A też nie chciałabym, żeby chodził tylko w body albo pajacach.
Mam np ogrodniczki - no to wiadomo ogrodniczki i body ok. Ale mam też koszulkę w paski, do tego myślałam np spodnie dresowe - to czy zakładać pod to body?
Generalnie chodzi mi o warstwy pod bardziej wyjściowymi outfitami
Nie wiem czy jasno się wyrażam czy nakomplikowałam opisWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 16:43
-
@Sparky - no właśnie to też kminilam, jak rozegrać temat posiadania stale lekko ciepłej wody przy przewijaku, czy są jakieś termosy z dozownikami czy jak?
@Pola - ja bym dała body na krótki i na to np. longsleeve czy tam bluza. Wczoraj nasza Gabi w ogóle wystąpiła w body na krótki rękaw, bo w domu było jakoś mega ciepło i myślałam, że babcia zawału dostanie -
Wero0707 wrote:@Sparky - no właśnie to też kminilam, jak rozegrać temat posiadania stale lekko ciepłej wody przy przewijaku, czy są jakieś termosy z dozownikami czy jak?
@Pola - ja bym dała body na krótki i na to np. longsleeve czy tam bluza. Wczoraj nasza Gabi w ogóle wystąpiła w body na krótki rękaw, bo w domu było jakoś mega ciepło i myślałam, że babcia zawału dostanie
Pod taką rozpinaną bluzę to wiadomo, że body.
Pod taką wkładaną przez głowę - też, ale np z krtótkim?
A pod koszulkę z krótkim rękawem - też body? W lato nie będzie za gorąco? -
Fania017 wrote:W lato samo body lub tylko koszulka... W zupełności wystarczy.. 😊
Bo mi głównie chodzi o trzymanie pampersa
Narazie młody śmiga w pajacykach albo samym body.
Ale mam trochę już takich dresików i spodni od 62 i tak sobie rozkminiam jak go ubierać w to.
Teraz na ten okres to np zestaw dresowy z bluza wkładaną przez głowę - to body z długim czy krótkim?
Pod rozpinane bluzy to wiadomo, że body, albo koszulka z krótkim - te rozpinane to prędzej na wiosnę ubierze bo to już 68.
-
Fania017 wrote:Ja ogólnie jestem zwolenniczką body, bo raz że trzyma pampersa, a dwa czy jakiś spacer czy coś zawsze wiem że plecy są schowane😅
Ale czasami też trzeba dziecko 'odsroi√' haha
Czyli mogę np traktować body z długim/krótkim jak t-shirt pod np bluzę?
I np teraz na zimę komplet dresowy z bluzą przez głowę a pod spód body z długim? Myślę, że i tak pewnie wszystko wyjdzie w praniu, sprawdzać metodą prób i błędów czy mu nie za ciepło, nie za zimno, jak pampers się trzyma itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 18:06
-
Polaaaa wrote:Ale czasami też trzeba dziecko 'odsroi√' haha
Czyli mogę np traktować body z długim/krótkim jak t-shirt pod np bluzę?
I np teraz na zimę komplet dresowy z bluzą przez głowę a pod spód body z długim? Myślę, że i tak pewnie wszystko wyjdzie w praniu, sprawdzać metodą prób i błędów czy mu nie za ciepło, nie za zimno, jak pampers się trzyma itd.
Tak, te zasłonięte plecki to oczywiście sezon zimowy, nie letni😅
Tak metoda prób j błędów najlepsza:) -
Takaja12 wrote:Cześć dziewczyny! Pytanie z innej beczki odnośnie zwierzaków w domu. Odrobaczaliscie swoje pieski kotki przed porodem ? I jak tak to jak czesto planujecie ? Mały zaczął już wkładać dużo rączki do buzi czy na macie na brzuszku a nie upilnuje kota wszędzie żeby nie wchodzil
Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:@Sparky - no właśnie to też kminilam, jak rozegrać temat posiadania stale lekko ciepłej wody przy przewijaku, czy są jakieś termosy z dozownikami czy jak?
Hmm ja po prostu nalewam ciepłej wody z kranu do miseczki przed zmianą pieluchy 🫣 Ale wiem, że niektórzy faktycznie korzystają z termosów, to może być dobra opcja jak do zlewu jest daleko 😉 -
Pola, pod komplet dresowy założyłabym normalnie body, ale pod koszulkę to nie widzę sensu. Z tym, że ja ogólnie nie lubię ubrań typu koszulka u takich głównie leżących maluchów, wszystko się ciągle podwija. No ale to każdy sam musi ocenić w co wygodniej ubierać mu swoje dziecko 😊
-
Sparky wrote:Pola, pod komplet dresowy założyłabym normalnie body, ale pod koszulkę to nie widzę sensu. Z tym, że ja ogólnie nie lubię ubrań typu koszulka u takich głównie leżących maluchów, wszystko się ciągle podwija. No ale to każdy sam musi ocenić w co wygodniej ubierać mu swoje dziecko 😊
No ja tą koszulkę dostałam akurat od przyjaciółki kupiła w zamyśle do ogrodniczek, więc będę testować potem.Sparky lubi tę wiadomość
-
Galena wrote:Mamy psa i koty (nie wychodzące), które asystują nam wszędzie 🙂Mialam w planie przed porodem badanie kału zwierzaków ale jakoś brakło mi czasu 😅 i dostały solidna kuracje profilaktyczną 5 dni z rzędu Aniprazol. Za pol roki zbadam kał.
Ja właśnie miałam w planach podać odrobaczenie przed porodem ale nam dostał biegunki później w tym wszystkim zapomniałam o tym na śmierć jak się urodził i jak mi się przypomniało teraz znów miał biegunkę. Chyba dla pewności że nic nie miał zanim podam tabletkę zbadam kał i zaniose -
Sparky wrote:Hmm ja po prostu nalewam ciepłej wody z kranu do miseczki przed zmianą pieluchy 🫣 Ale wiem, że niektórzy faktycznie korzystają z termosów, to może być dobra opcja jak do zlewu jest daleko 😉
Ja korzystam z dzbanka termicznego, obok mam miseczkę z dwiema komorami i waciki Kindii. Codziennie wieczorem zmieniam wodę na ciepłą i trzyma przez całą dobę. Przy córce mi się sprawdziło i teraz to samo robię przy synku. Chustki mam tylko na wyjścia.
Łazienkę mam blisko ale jestem zbyt leniwa żeby nalewać wodę przed każdą zmianą pieluszki, szczególnie w nocy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 22:15
Sparky, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Ja też korzystam z wody w termosie. Mam taki 500 ml, wieczorem wlewam bardzo ciepłą wodę i spokojnie trzyma temperaturę. Niby mam blisko łazienkę ale koty na razie śpią poza sypialnią i nie chce mi się w nocy pilnować, żeby nie weszły do środka jak pójdę po wodę. Obok termosu mam małą miseczkę i waciki w pojemniczku przygotowane. Super się to sprawdza Mokre chusteczki tylko na wyjścia mamy.
Czym myjecie maluszki? Ja do tej pory używam zamiennie: olej migdałowy/ krochmal/ moje mleko i zastanawiam się czy nie dodać już jakiegoś produktu do mycia. Jak to jest u Was?
-
MaggLbn wrote:Ja też korzystam z wody w termosie. Mam taki 500 ml, wieczorem wlewam bardzo ciepłą wodę i spokojnie trzyma temperaturę. Niby mam blisko łazienkę ale koty na razie śpią poza sypialnią i nie chce mi się w nocy pilnować, żeby nie weszły do środka jak pójdę po wodę. Obok termosu mam małą miseczkę i waciki w pojemniczku przygotowane. Super się to sprawdza Mokre chusteczki tylko na wyjścia mamy.
Czym myjecie maluszki? Ja do tej pory używam zamiennie: olej migdałowy/ krochmal/ moje mleko i zastanawiam się czy nie dodać już jakiegoś produktu do mycia. Jak to jest u Was?
My używamy z OnlyBio żelu i szamponu w jednym.
-
MaggLbn wrote:
My myliśmy z oliwką przez pierwszy miesiąc, a teraz już z żelem HiPP. Mała dużo ulewa i jednak czułam, że jest taka niedomyta po samym olejku 🫣
Jesteśmy po wizycie u lekarza, osłuchowo "nie ma tragedii, ale bywało lepiej", dostałyśmy inhalacje z pulmicortu i krople do nosa, 2.01. kontrola. Mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku. Niestety infekcja przesunie nam szczepienia 😢 Ale pani doktor uświadomiła nas, że taki już los drugiego dziecka 🫠