X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Współczuję 😢 a oprócz gorączki ma jakieś inne objawy? Moja Laura jest zakatarzona od piątku, ale bez gorączki, myślę że dotrwamy do jutra z wizytą. Ale grypa to trochę inny kaliber 😬
    Brak innych objawów. Jest tylko trochę marudna. Narazie obserwuje, gorączka nie jest jakaś wysoka ma 38.

s-age.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    U nas grypa na całego. Mała ma gorączkę podaje jej paracetamol i zastanawiam się czy czekać do jutra z lekarzem czy może jechać do szpitala.🤔

Jeśli macie potwierdzoną grypę testem to warto jechać już teraz bo ciągu 48h od wystąpienia objawów można podać oseltamiwir.
    Wpis polubiłam przypadkiem

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was techniczne pytanie - mam kilka zestawów dresowych dla młodego - bluzy przez głowę, albo bluzy rozpinane - czy na zimę zakładać pod to body? Szczególnie pod te rozpinane bluzy.

Na wiosnę pod te rozpoznane to raczej napewno body, albo jakaś koszulka.

Ale outfit koszulka i spodnie? Trochę bez sensu body pod to, ale czy pielucha będzie trzymać?

A też nie chciałabym, żeby chodził tylko w body albo pajacach.

Mam np ogrodniczki - no to wiadomo ogrodniczki i body ok. Ale mam też koszulkę w paski, do tego myślałam np spodnie dresowe - to czy zakładać pod to body?

Generalnie chodzi mi o warstwy pod bardziej wyjściowymi outfitami :)

Nie wiem czy jasno się wyrażam czy nakomplikowałam opis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 16:43

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sparky - no właśnie to też kminilam, jak rozegrać temat posiadania stale lekko ciepłej wody przy przewijaku, czy są jakieś termosy z dozownikami czy jak?

@Pola - ja bym dała body na krótki i na to np. longsleeve czy tam bluza. Wczoraj nasza Gabi w ogóle wystąpiła w body na krótki rękaw, bo w domu było jakoś mega ciepło i myślałam, że babcia zawału dostanie

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    @Sparky - no właśnie to też kminilam, jak rozegrać temat posiadania stale lekko ciepłej wody przy przewijaku, czy są jakieś termosy z dozownikami czy jak?

@Pola - ja bym dała body na krótki i na to np. longsleeve czy tam bluza. Wczoraj nasza Gabi w ogóle wystąpiła w body na krótki rękaw, bo w domu było jakoś mega ciepło i myślałam, że babcia zawału dostanie

Pod taką rozpinaną bluzę to wiadomo, że body.
    Pod taką wkładaną przez głowę - też, ale np z krtótkim?
    A pod koszulkę z krótkim rękawem - też body? W lato nie będzie za gorąco?

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod krótki to już bym body nie dawała

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lato samo body lub tylko koszulka... W zupełności wystarczy.. 😊

MaggLbn lubi tę wiadomość

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    W lato samo body lub tylko koszulka... W zupełności wystarczy.. 😊

Bo mi głównie chodzi o trzymanie pampersa :D

Narazie młody śmiga w pajacykach albo samym body.

Ale mam trochę już takich dresików i spodni od 62 i tak sobie rozkminiam jak go ubierać w to.

Teraz na ten okres to np zestaw dresowy z bluza wkładaną przez głowę - to body z długim czy krótkim?
    Pod rozpinane bluzy to wiadomo, że body, albo koszulka z krótkim - te rozpinane to prędzej na wiosnę ubierze bo to już 68.

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie jestem zwolenniczką body, bo raz że trzyma pampersa, a dwa czy jakiś spacer czy coś zawsze wiem że plecy są schowane😅

MaggLbn lubi tę wiadomość

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Ja ogólnie jestem zwolenniczką body, bo raz że trzyma pampersa, a dwa czy jakiś spacer czy coś zawsze wiem że plecy są schowane😅

Ale czasami też trzeba dziecko 'odsroi√' haha

Czyli mogę np traktować body z długim/krótkim jak t-shirt pod np bluzę?

I np teraz na zimę komplet dresowy z bluzą przez głowę a pod spód body z długim? Myślę, że i tak pewnie wszystko wyjdzie w praniu, sprawdzać metodą prób i błędów czy mu nie za ciepło, nie za zimno, jak pampers się trzyma itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 18:06

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Ale czasami też trzeba dziecko 'odsroi√' haha

Czyli mogę np traktować body z długim/krótkim jak t-shirt pod np bluzę?

I np teraz na zimę komplet dresowy z bluzą przez głowę a pod spód body z długim? Myślę, że i tak pewnie wszystko wyjdzie w praniu, sprawdzać metodą prób i błędów czy mu nie za ciepło, nie za zimno, jak pampers się trzyma itd.

Tak, te zasłonięte plecki to oczywiście sezon zimowy, nie letni😅
    Tak metoda prób j błędów najlepsza:)

• Galena Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Cześć dziewczyny! Pytanie z innej beczki odnośnie zwierzaków w domu. Odrobaczaliscie swoje pieski kotki przed porodem ? I jak tak to jak czesto planujecie ? Mały zaczął już wkładać dużo rączki do buzi czy na macie na brzuszku a nie upilnuje kota wszędzie żeby nie wchodzil
    Mamy psa i koty (nie wychodzące), które asystują nam wszędzie 🙂Mialam w planie przed porodem badanie kału zwierzaków ale jakoś brakło mi czasu 😅 i dostały solidna kuracje profilaktyczną 5 dni z rzędu Aniprazol. Za pol roki zbadam kał.

Takaja12 lubi tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Hmm ja po prostu nalewam ciepłej wody z kranu do miseczki przed zmianą pieluchy 🫣 Ale wiem, że niektórzy faktycznie korzystają z termosów, to może być dobra opcja jak do zlewu jest daleko 😉

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, pod komplet dresowy założyłabym normalnie body, ale pod koszulkę to nie widzę sensu. Z tym, że ja ogólnie nie lubię ubrań typu koszulka u takich głównie leżących maluchów, wszystko się ciągle podwija. No ale to każdy sam musi ocenić w co wygodniej ubierać mu swoje dziecko 😊

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Pola, pod komplet dresowy założyłabym normalnie body, ale pod koszulkę to nie widzę sensu. Z tym, że ja ogólnie nie lubię ubrań typu koszulka u takich głównie leżących maluchów, wszystko się ciągle podwija. No ale to każdy sam musi ocenić w co wygodniej ubierać mu swoje dziecko 😊

No ja tą koszulkę dostałam akurat od przyjaciółki :D kupiła w zamyśle do ogrodniczek, więc będę testować potem.

Sparky lubi tę wiadomość

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena wrote:
    Mamy psa i koty (nie wychodzące), które asystują nam wszędzie 🙂Mialam w planie przed porodem badanie kału zwierzaków ale jakoś brakło mi czasu 😅 i dostały solidna kuracje profilaktyczną 5 dni z rzędu Aniprazol. Za pol roki zbadam kał.

Ja właśnie miałam w planach podać odrobaczenie przed porodem ale nam dostał biegunki później w tym wszystkim zapomniałam o tym na śmierć jak się urodził i jak mi się przypomniało teraz znów miał biegunkę. Chyba dla pewności że nic nie miał zanim podam tabletkę zbadam kał i zaniose

age.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hmm ja po prostu nalewam ciepłej wody z kranu do miseczki przed zmianą pieluchy 🫣 Ale wiem, że niektórzy faktycznie korzystają z termosów, to może być dobra opcja jak do zlewu jest daleko 😉

Ja korzystam z dzbanka termicznego, obok mam miseczkę z dwiema komorami i waciki Kindii. Codziennie wieczorem zmieniam wodę na ciepłą i trzyma przez całą dobę. Przy córce mi się sprawdziło i teraz to samo robię przy synku. Chustki mam tylko na wyjścia.
    Łazienkę mam blisko ale jestem zbyt leniwa żeby nalewać wodę przed każdą zmianą pieluszki, szczególnie w nocy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 22:15

Sparky, MaggLbn lubią tę wiadomość

• MaggLbn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też korzystam z wody w termosie. Mam taki 500 ml, wieczorem wlewam bardzo ciepłą wodę i spokojnie trzyma temperaturę. Niby mam blisko łazienkę ale koty na razie śpią poza sypialnią i nie chce mi się w nocy pilnować, żeby nie weszły do środka jak pójdę po wodę. Obok termosu mam małą miseczkę i waciki w pojemniczku przygotowane. Super się to sprawdza :) Mokre chusteczki tylko na wyjścia mamy.

Czym myjecie maluszki? Ja do tej pory używam zamiennie: olej migdałowy/ krochmal/ moje mleko i zastanawiam się czy nie dodać już jakiegoś produktu do mycia. Jak to jest u Was?

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Ja też korzystam z wody w termosie. Mam taki 500 ml, wieczorem wlewam bardzo ciepłą wodę i spokojnie trzyma temperaturę. Niby mam blisko łazienkę ale koty na razie śpią poza sypialnią i nie chce mi się w nocy pilnować, żeby nie weszły do środka jak pójdę po wodę. Obok termosu mam małą miseczkę i waciki w pojemniczku przygotowane. Super się to sprawdza :) Mokre chusteczki tylko na wyjścia mamy.

Czym myjecie maluszki? Ja do tej pory używam zamiennie: olej migdałowy/ krochmal/ moje mleko i zastanawiam się czy nie dodać już jakiegoś produktu do mycia. Jak to jest u Was?

My używamy z OnlyBio żelu i szamponu w jednym.

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:

My myliśmy z oliwką przez pierwszy miesiąc, a teraz już z żelem HiPP. Mała dużo ulewa i jednak czułam, że jest taka niedomyta po samym olejku 🫣

Jesteśmy po wizycie u lekarza, osłuchowo "nie ma tragedii, ale bywało lepiej", dostałyśmy inhalacje z pulmicortu i krople do nosa, 2.01. kontrola. Mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku. Niestety infekcja przesunie nam szczepienia 😢 Ale pani doktor uświadomiła nas, że taki już los drugiego dziecka 🫠

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ