Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mam obrzęków ani opuchbietych nóg tylko to ciśnienie kij wie skąd bo zawsze miałam idealne. A teraz 93/157 najczesciej
-
Agusia2312 wrote:To tak 1. Ciążą obumarla w 10tc- dostałam zastrzyk. 2 ciążą biochemiczne czyli mocno wczesna nie dostałam nic wiadomo.3 ciążą donoszona skończona porodem ale nie dostałam zastrzyku. 4 biochemiczne. 5 ciążą było podejrzenie pozamacicznej bo beta wysoka rosła ale samo w końcu nastąpiło poronienie byłam w szpitalu i tam mi podali zastrzyk . I teraz 6 ciążą udaną obecną.
Mhm, to faktycznie chyba jednego zabrakło jakby9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1edf0847f212.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6584afb8c06.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39480b0ed270.jpg
Dziewczyny mòj test papa przyszedl.. dziewczyny któraś coś wspominała o płci ze niby na podstawie tego mozna wnioskować?
A i wyszło łożysko na przedniej ścianieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 15:09
mietata, wichrowe_wzgórza, Charlutek, Blondik lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
wichrowe_wzgórza wrote:Naprawdę dziecko alkoholików jest dla Ciebie tożsame z głupim?
Serio?
Jako DDA chyba doskonale wiesz, że alkoholicy to niekoniecznie debile patole, ale również mega inteligentni ludzie na wysokich stanowiskach, profesorowie... W zasadzie - wszyscy, bo to CHOROBA. A nie cecha wynikająca z IQ, więc nie wiem po co piszesz takie pierdoły.
I nie tłumaczę się, bo z niczego nie muszę, a wyjaśniam tym, które pytały. Nie musisz się naprawdę w ogóle do tego odnosić
Smutek sama sobie sprowadziłaś, w idiotyczny sposób nadinterpretując to, co napisałam.
Przeczytaj sama co napisałaś. Dałam przykład nie nadinterpretację, bo za głupią się nie uważam. Niestety taki sposób w jaki ty się wyrażasz o ludziach czy dzieciacj jest nie do przyjęcia. To właśnie pzez takie podejście ten świat jest zły. Bo za mało jest uśmiechu i empatii do innych.
Pracuję z dziećmi na c dzień. Są różne. Ale nie dzielę ja na głupie i mądre.
Nie nadimprtuj tego co napisałam. Mam o sobie dobre zdanie. Na szczęście trafiłam do rodziny, która dobrze mnie wychowała i nauczyła miłości do innych ludzi i dzieci.
Dla mnie dalsz dyskusja na ten temat jest zbędna.Blondik, moremi lubią tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1edf0847f212.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6584afb8c06.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39480b0ed270.jpg
Dziewczyny mòj test papa przyszedl.. dziewczyny któraś coś wspominała o płci ze niby na podstawie tego mozna wnioskować?
A i wyszło łożysko na przedniej ścianie
Że pappa bliżej 1,5 to dziewczyna
Ale nie wiem, czy np. liczba dzieci wpływa na wynik pappa, że np. jest większy...?czarnulka24 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Że pappa bliżej 1,5 to dziewczyna
Ale nie wiem, czy np. liczba dzieci wpływa na wynik pappa, że np. jest większy...?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:05
Iw-onka, Aasienkaa, Blondik, moremi lubią tę wiadomość
-
pieluszkowazabawa wrote:Nie mam obrzęków ani opuchbietych nóg tylko to ciśnienie kij wie skąd bo zawsze miałam idealne. A teraz 93/157 najczesciej
Ja mam popuchnięte ZAWSZE jak się tylko cieplej zrobiJuż nawet serce badałam, wszystko ok. Ciśnienie niskie... Strzela ponad 20, a ja już czuję się jak baniak. Lato mnie przeraża w tym roku
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
czarnulka24 wrote:mam pojęcia a coś źle u mnie? ??
Nieee, przecież widzisz, jakie masz ładne niskie ryzyka
Chodziło mi o to wróżenie z pappy na płećCzy jak masz bliżniaki, to np. wynik pappa jest dwa razy większy, i wtedy jakby na dziecko jest 0,75 i wtedy bliżej na chłopaka
Albo jest 1,2 + 0,3 i parka
I tak myślę, że to raczej wróżbiarstwoczarnulka24 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
czarnulka24 wrote:mam pojęcia a coś źle u mnie? ??
Czarnulka, interpretację wyników zostaw lekarzowiWróżenie płci z pappa to chyba jakiś nowy trend
Gratuluję niskiego ryzyka, tylko teraz spokoju w ciąży
wichrowe_wzgórza, czarnulka24, moremi lubią tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:Nieee, przecież widzisz, jakie masz ładne niskie ryzyka
Chodziło mi o to wróżenie z pappy na płećCzy jak masz bliżniaki, to np. wynik pappa jest dwa razy większy, i wtedy jakby na dziecko jest 0,75 i wtedy bliżej na chłopaka
Albo jest 1,2 + 0,3 i parka
I tak myślę, że to raczej wróżbiarstwo27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
krzywa cukrzycowa / glukoza na czczo
Hej, odniosę się do krzywej cukrzycowej, bo widzę że były pytaniaMiałam w ciągu ostatniego roku robioną dwa razy. Badanie wygląda tak:
Przychodzimy do pielęgniarki/punktu pobrań np. o 8 rano, po dobrze przespanej nocy, na głodniaka, nie pamiętam ile godzin przed nie można jeść, ale nie można. Nie pamiętam wytycznych odnośnie picia, ale jeśli już można coś wypić to nic innego niż wodę.
Na dzień dobry pobierana jest krew. Potem szklanka glukozy, pijemy w miarę wszystko na raz, nie popijamy.
Po godzinie znowu znowu pobrania.
Po kolejnej godzinie znowu pobranie.
Czyli jak przychodzimy na 8:00 to wychodzimy ok. 10:10.
Raz sama musiałam pilnować czasu i wołać pielęgniarkę, ale drugim razem sama się pilnowała
Najbliższe badanie mam zrobić w 23-24tc.
Pomiędzy pobraniami nie powinno się chodzić, wysilać, jakoś strasznie ekscytować, zalecane jest spokojne siedzenie, aby zużycie glukozy przez nasz organizm było niczym niezakłócone. Ja sobie biorę książkę albo film.Pani Moł, moremi lubią tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Chyba dwa tygodnie Was nadrabialam :p Starałam się lajkować, żeby było widać że jestem. Nie będę się odnosiła do szczepień z psów, amniopunkcji bo nie widzę potrzeby wracania do tematu:) tylko zaznaczę, że starsza Maja ma wszystkie szczepienia zrobione. Nie każde w terminie, bo rozmawiałam z lekarka. Ustalałysmy co będzie dobre dla dziecka, jej stan itp.
Od 3 tygodni siedzę sobie w Chorwacji. Fajnie tu, ciepło. Codziennie plaża. Tylko a propos zachcianek. Wczoraj lepiłam pierogi ruskie! Musiałam je zjeść
Dzień przed wakacjami miałam prenatalne. Na 70% syn. Będzie parka
Przy drugiej ciąży też nie mam już parcia na zakupy. Tygodniach przypomina belly i suwakDobrze że mam detektor. Raz w tygodniu się słuchamy
Najbliższe USG dopiero po powrocie. Czyli za jakieś 5 tygodni :p
Ja chodzę do lekarza nfz (daje mi skierowania) i prywatnie (super sprzed USG). Każdy z nich na każdej wizycie robił mi podglądanie. On ma sprzęt średni, ale zawsze sprawdza wszytko dokładnie, ona na super maszynie całą resztęuzupełniają się
Gratuluję synkaTo super, że masz ten detektor ze sobą, bo 8 tygodni bez wizyty, to ja bym ześwirowała nie wiedząc, czy wszystko jest ok.
Ale Ci zazdroszczę z tą Chorwacją. My, mimo że wiele jeździmy po świecie, to najbardziej kochamy Chorwację, i bardzo chcielibyśmy mieć tam kiedyś mały domek nad samą wodą
Mieliśmy jechać w czerwcu, ale historia z krwawieniem i krwiakami dała mi do myślenia, i jednak przemęczę ten rok w domuAle w przyszłym roku z małą na bank pojedziemy
Życzę wspaniałego wypoczynku!
Katarzyna87 lubi tę wiadomość