X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Asikk Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny :)

ja już po połówkowych, wszystko dobrze się rozwija i na 500% będzie CHŁOPAK!

IZA92, PsotkaKotka, czarnulka24, Sunshine_111, wichrowe_wzgórza, Invis, Zuza2323, Mama2kituszek, Holibka, Karola___, Majblanca, Jooozefka, antonna, Pani Moł, Asia_89, Natalala lubią tę wiadomość

gann3e3k6upvynn2.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikk wrote:

Gratuluję chłopaka :)

Asikk lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Jeśli chodzi o mięśnie brzucha, to ja też miałam przed ciążą i też pewnie teraz mam brzuch przez to mniej widoczny bo jeszcze trzymają go mięśnie. Lekarz mi tylko powiedział, żebym w wolnej chwili podeszła do fizjoterapeutki w przychodni to oceni czy nie mam przez to skłonności do rozejścia mięśni prostych brzucha, wtedy polecają takie taśmy naklejać. Ale to oczywiście nie jest konieczne, nie każdemu się zdarzy, tylko zasugerował, że może się zdarzyć jeśli ktoś przed ciążą miał te mięśnie silne.

a czyli jednak tak jak ja wczesniej mowilam, ze jesli ktos mial silne miesnie brzucha to to moze wbrew pozorom wlasnie zwiekszac niestety prawdopodobienstwo rozejscia sie tych miesni.

Szkoda ze o tasmach nie wiedzialam.

Ja teraz robie specjalne cwiczenia na brzuch.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie ćwiczenia?

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czesto jescie cos slodkiego? Nawet jesli to jeden cukierem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakiś zły tydzień chyba i oby już minął jak najszybciej.
    Wszystko mnie wkurza wszystkim się denerwuje itd dzwonie do mojego pytam kiedy będzie z pracy to słyszę nie wiem no jak kurde nie wiesz o której pracę kończysz.
    Wkurza mnie takie zachowanie

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Jakie ćwiczenia?

Na przyklad tzw plank ale na scianie, pompki na scianie i plank na boku - to jest najtrudniejsze ale wydaje mi sie ze najskuteczniejsze.

Szczerze to mam zawsze watpliwosci co do tych cwiczen bo po pierwsze po polsku znalezc trudno, niewiele osob sie tym zajmuje a po drugie ci co sie tym zajmuja (strony po ang) tez czasem sprzeczne informacje daja, nawet fizjoterapeutka u ktorej bylam pokazala mi ciwczenie ktore moj maz, tez fizjoterapeuta byly, okreslil raczej jako zle na rozstep.

Ja robie troche na wyczucie. Nie wykonuje zadnych ruchow podczas ktorych robi mi sie dziura w brzuchu czyli zadnych normalnych brzuszjkow czy podnoszenia nog. Natomiast za dobre uwazam te podczas ktorych miesnie brzucha mi sie zaciskaja do srodka.

rozstep to straszna gnida, oby was wszystkie to ominelo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 14:54

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka ja wogole nie jem a jak już to w małej ilości.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• mietata Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, ta rasa jest obłednie cudowna, ale to pies który wymaga ogromnej uwagi, pies pasterski to pies pracujący, nuda go zabija. Dobrze, że macie alternatywę tzw wieś. Ale tam piesek też będzie wymagał dużo uwagi. Niestety psy pasterskie często giną pod kołami samochodów bo"zaganiają" co się da.

Jak już za późno na zmianę decyzji to już nie ma sensu panikować, zwierzak w domu to jednak baaaardzo dużo plusów :) a dla dziecka to już w ogóle. I niestety, wcale go tak łatwo się nie oddaje, nawet do rodziców na wieś :( bo jak się pokocha i zwierz staje się członkiem rodziny to rozstanie jest bardzo bolesne. Trzymam kciuki za Twojego męża :)

Wybacz, że tak tu straszyłam, ale niestety mam w rodzinie parę z 2 małych dzieci, którzy kupili owczarka belgijskiego, również pies mocno wymagający. Chcieli aktywnego psa, do zabawy i w ogóle...skończyło się na tym, że większy spacer mu robią raz w tygodniu, a tak to w domu jest i wszyscy go ignorują bo dwójka maluchów bardzo absorbuje. Szkoda psiaka zwyczajnie...

Zuza91 lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham po połówkowych :)
    Potwierdzona dziewczynka waga 208g wszystko ok zdrowa jak rybka term z USG 21 listopada :)

IZA92, PsotkaKotka, Zuza2323, Mama2kituszek, Karola___, Sunshine_111, Majblanca, Jooozefka, wichrowe_wzgórza, Pani Moł, Charlutek, Asia_89, Natalala lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa, będzie dobrze, zobaczysz, a ruchy lada moment poczujesz :)

Asikk wrote:

Gratulacje!

PsotkaKotka codziennie coś muszę wciągnąć, ja nie słodzę kawy ani herbaty to mi brakuje cukru.

Biedroneczka83 gratulacje, mój kawaler we wtorek też miał 208g ;)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• mietata Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z innej beczki
    podłoga olejowana czy spotkałyście się z taką, macie może w domu? Stoimy przed wyborem jak zakonserwować podłogę. Ekipa doradza olejowanie, a ja przy wizji kota i małego dziecka nie mam ochoty cackać się z podłogą i wolę lakier. Może doradzicie coś z własnego doświadczenia lub znajomych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 15:48

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Jak czesto jescie cos slodkiego? Nawet jesli to jeden cukierem.

Codziennie... :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    [b[] podłoga olejowana[/b] czy spotkałyście się z taką, macie może w domu? Stoimy przed wyborem jak zakonserwować podłogę. Ekipa doradza olejowanie, a ja przy wizji kota i małego dziecka nie mam ochoty cackać się z podłogą i wolę lakier. Może doradzicie coś z własnego doświadczenia lub znajomych?

Ja mam płytki i panele, ale mąż coś gadał o drewnianym tarasie i na pewno będzie stosował olej, a nie lakier. Styczności z podłogą taką nie mam, ale teraz jak gdzieś mamy coś drewnianego to właśnie używa wyłącznie olej.

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wizycie :) u mnie nadal pozostaje chłopak pierwsze co robił na usg to drapał się po jajkach.. jak typowy facet.
    Szyjka minimalnie się skróciła.. nadal jest twarda i zamknięta ale w 10 tygodniu miała 4 cm teraz 3,6cm. W sumie gin powiedziała, ze będziemy kontrolować, ale ze jest Ok. Miała tez tak któraś?
    Ostatnio ma wizycie miałam napisane ze łożysko mam na tylnej ścianie a teraz na przedniej. Czy to jest możliwe, ze się przemieściło? Czy to po prostu błąd lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:02

Biedroneczka83, Zuza2323, antonna, Pani Moł lubią tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    podłoga olejowana czy spotkałyście się z taką, macie może w domu? Stoimy przed wyborem jak zakonserwować podłogę. Ekipa doradza olejowanie, a ja przy wizji kota i małego dziecka nie mam ochoty cackać się z podłogą i wolę lakier. Może doradzicie coś z własnego doświadczenia lub znajomych?

Podpytałabym się taty, bo ma firmę parkieciarsko-cykliniarską, na pewno by się wypowiedział :) Ale nie mogę się do niego dodzwonić hehe :P

My jak budowaliśmy dom, to koniecznie chciałam panele- choć mój tato zrobiłby nam piękne podłogi i nie zbankrutowalibyśmy. Teraz wiem, że był to dobry wybór, przynajmniej jak pies, dzieć lub mebel podniszczy podłogę, to nie zgrzytam zębami. Jak się dzieciaki wyprowadzą to zrobimy sobie piękną, lakierowaną podłogę :D A lakier jaki byś chciała, w macie, pół-macie czy w połysku?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie!
    Przepraszam na początku za spam, ale jeśli poszukujecie ubrań ciążowych lub chciałybyście coś sprzedać zapraszam do grupy na fb:
    https://www.facebook.com/groups/314985702292527/

Szczęśliwych i spokojnych ciąży oraz zdrowych maluszków :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:

Ja mam lakierowany matowo parkiet dębowy i w życiu bym na żadne paplanie z olejem dwa razy w roku nie zamieniła. Podłogę kładli w grudniu, mieszkamy pół roku i po prostu ją zmywam dobrze wyciśniętym mopem, wodą z płynem do mycia naczyń. Ja wybrałam gotowe polakierowane klepki, także nie mam jednolitej podłogi tylko takie roweczki w miejscach łączeń, ale nic się z tym nie dzieje. Kładli podłogę w sumie ze 3 godziny, na drugi dzień można było normalnie z niej korzystać. I polecam do podłogi drewnianej fornirowane cokoły, bo nie odkształcają się w przeciwieństwie tych z litego drewna i wyglądają elegancko. Co do kształtu to polecam proste z malutką fazą ;)

pies Zuza fajnie, że myślicie o szkoleniu od razu, przy border collie to moim zdaniem niezbędne jeśli samemu nie jest się urodzonym trenerem agility ;) Taki pies to żywioł i świetnie jeśli będzie miał od szczeniaka wpojone zasady i będzie miał się czego w życiu trzymać. Pamiętaj że te psy uwielbiają się uczyć i jest to dla nich zabawa, do tego jeśli byś nie miała weny na spacer to taka rozrywka intelektualna męczy psa nie mniej niż porządny spacer.

Generalnie jestem za tym, aby było najpierw dziecko, a potem pies, bo dzięki temu klaruje się naturalna hierarchia w domowym stadzie ;) Czyli rodzice --> dziecko --> pies. Bez tego też się da, ale jest trudniej, bo może pojawić się psia "zazdrość" lub dominacja nad dzieckiem. W każdym razie trzymam kciuki za Was, aby udało się wszystko dobrze ogarnąć :) Żebyś się nie zdziwiła jak zostaniesz ukochaną pańcią waszego psiurka :)

Ja ciągle zastanawiam się jak to u nas będzie bo mój Cookie (4 lata) po prostu nie lubi dzieci w wieku 1,5-8 lat, do tego broni mnie przed nimi. Ja nie wiem jak to będzie, ale zakładam że jakoś się ułoży i że pies "swoje" dziecko zaakceptuje i już: siłą rzeczy, mojego przekonania i siłą ilości czasu, który będzie z nim musiał spędzać ;]

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki laktator wybieracie ?? Oczywiście te, które zamierzają kupić. Ja się waham. Z jednej strony dobrze byłoby go mieć,a z drugiej boję się że wydam te kilka stów na niego i mi się nie przyda (chciałabym elektryczny). Jestem zielona w temacie, bo córkę karmiłam wyłącznie piersią. Tym razem zamierzam malucha zostawiać co jakiś czas z tatusiem. Poradzicie coś? Kupować, nie kupować...?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Podpytałabym się taty, bo ma firmę parkieciarsko-cykliniarską, na pewno by się wypowiedział :) Ale nie mogę się do niego dodzwonić hehe :P

My jak budowaliśmy dom, to koniecznie chciałam panele- choć mój tato zrobiłby nam piękne podłogi i nie zbankrutowalibyśmy. Teraz wiem, że był to dobry wybór, przynajmniej jak pies, dzieć lub mebel podniszczy podłogę, to nie zgrzytam zębami. Jak się dzieciaki wyprowadzą to zrobimy sobie piękną, lakierowaną podłogę :D A lakier jaki byś chciała, w macie, pół-macie czy w połysku?

Invis, super, jeśli uda Ci się oddzwonić do taty to będę wdzięczna za wszelkie tipy :) U nas podłoga stara, przedwojenna, jodełka. Ja się obawiam olejowania właśnie przez to późniejsze cackanie się z konserwacją etc. Kuchnię mamy w salonie na klepkach i to jest moje największe zmartwienie. Czy jak mi spadnie jagoda, truskawka czy burak to amen?....albo olej się rozleje...Z drugiej strony firma która nam to robi zapewnia że do starych podłóg olej jest lepszy, że można konserwować częściowo, a nie jak cyklinowanie po całości (tyle,że ja nie mam zamiaru cyklinować co 3 lata).
    Lakier chcę półmat w stronę lekko świecącego bo francuska jodełka wygląda w takim lakierze obłędnie moim zdaniem. Ale firma ostrzega, że to moze być ostatnie cyklinowanie tej podłogi.Weź tu bądź mądry teraz...
    ok to nie zaśmiecam wątku, Invis daj znać na prv oki? :) btw lecę na pocztę wysłać ci paczkę i potem na połówkowe :)

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ