X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kulka :) chyba się jeszcze nie chwaliłam:

352kzza.jpg

36+1 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 13:10

Agata92, Isia14, Viviana, ÓptimusPrime, santoocha, xpatiiix3, lkc, natasza82, Nata, blue00, Fidelissa, Florentine, Marzena27, KUNIAK, AgataP, Agusia ;), sisiiii, zupaztytki, Madlen222, Rybka Nemo, Goplana, Mamadomina, misiaczk25, ap1526, scindapsus, Amnezja, anusiaa90, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka, Agata, Blue cudowne brzuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 13:12

Milaszka, niecierpliwa21 lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kiepska noc za mną. Ciągle śniły mi się porody i to nie tylko moje. Na dodatek było mi strasznie niewygodnie czułam jak mi ciało sztywnieje, jeszcze dzidziuś się rozkładał w macicy po samo gardło wręcz...hehe no tak to czułam, prostowała nóżki tak, że ciężko mi było podnieść się na siku bo nie mogłam jakoś zgiąć kręgosłupa. Budziłam ciągle mężula a potem mi powiedzial, że też nie mógł spać bo myślał o porodzie...no też widać przeżywa...
    Od pewnego czasu też mam bóle spojenia w nocy, jakbym miała zakwasy, ciężko się przewracać z boku na bok.

Czasami to nawet nie chce mi się o tym wszystkim myśleć, co nas czeka. Boję się tego momentu jak się poród będzie zaczynał, że spanikujemy czy coś...no najgorsze jest to, że nie da się tego przewidzieć, nic zaplanować...

Nie mogę się doczekać malutkiej, ale jakoś i u mnie dzisiaj depresyjnie. No nic, może jutro będzie lepszy dzień. Dzisiaj zabiję swoje mysli durnymi serialami itp.
    No nawet nie mogę pocieszyć się jedzeniem, bo nie mam nic smacznego w domu a nie chce mi się iść do sklepu...

Optimus, dobrze, że się odezwałaś :)

Florentine, kciukam za Wasze szybkie wyjście do domku!

Pati, śmieszne zdjęcie kosmitki hehe :)

AgataP, ładny kolor Ci wyszedł a brzuszek zgrabniutki bardzo!

Milaszka, piękna piłeczka :)

Co do wymiarów i USG, to termin porodu się liczy albo z OM, owulacji lub pierwszych USG. Ja miałam owu w 22 dc dopiero i na tej podstawie wyliczyłam sobie termin porodu i zgadza się to z terminem z pierwszych trzech (do 13 tc) USG praktycznie co do dnia. Pożniejsze USG są niemiarodajne pod tym względem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 13:13

xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do ruchów jakie czuje np. wieczorem w brzuchu. Myślę, że mniej więcej tak bym je mogła opisać ;)

2ch2qea.jpg

także tego.

Isia14, xpatiiix3, lkc, ÓptimusPrime, natasza82, Viviana, Agata92, Marzena27, AgataP, sisiiii, Madlen222, Rybka Nemo, Mamadomina, ap1526, Lavendula lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie wszystkie takie cudowne brzuszki, a ja juz swoim rosnacym sie nie pochwalę ,ale za to pochwale się co jakiś czas jak chudne i jak rośnie moja mała córeczka <3 mam nadzieje ze już jutro będę mogła Wam wrzucić foto wspólne Marcysia i Nelci ;* i szczerze Wam powiem brakuje mi brzuszka, ale za to mam juz ze sobą swoja śliczna malutką córcię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 13:29

lkc, natasza82, Viviana, blue00, Marzena27, AgataP, Milaszka, Isia14, Goplana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,a masz prezent dla Marcellino od Nelci?No wiesz...bo na bank jak wrocisz bedzie kaprysny i zazdrosny,bo moooooooocno sie za Toba stesknil :-)

xpatiiix3, ap1526 lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, ale to właśnie o to chodzi - że podaje się mamie antybiotyk kilka godzin przed porodem, żeby Maluszek dostał go jeszcze przez łożysko, a nie igłą po porodzie :)

Sprawdź ze swoim lekarzem, ja w ten sposób to zrozumiałam:)
    A ile przed porodem?

qq87j44jhto0od0f.png

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) ja dzisiaj o dziwo wyspana :)
    już po wizycie u diabetolog, zostajemy na diecie:) ale wkura mnie ze za kazdym razem przyjmuje tam inna babka....ta np. z powazna mina powiedziala mi nie podoba mi sie ze 3 trzy w ciagu 10 dni miała pani cukry 123, 124, 124, reszte miałam tak do 110 a wiekszosc do 100, na czczo w maksie 87...

Dziewczyny macie piękne bruszki:) Agata fryz tez mi się podoba :)

Blue czy ty przypadkiem nie masz robionych przepływów?

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę po wypis do szpitala i po cytrynę na syrop z czosnku bo okazało się, że nie mam w chacie. Pogoda ładna. opyliłam serek wiejski i młody robi wygibaski, czuję kosteczki pod skórą, przybrał na wadze to i bardziej Go wyczuwam, moje szczęście kochane :-) te dzieci na położnictwie takie słodkie i normalnie do schrupania, chcę już mojego syna!! no może za jakieś 3 tygodnie :p bo muszę zrobić GBs'a a wizytę z jutra przełożył mi lekarz na 24 dopiero.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    Nie nadrobiłam całości bo się nie dało.
    Miałam dzisiaj wizytę u ginekologa a wiec bóle nad pępkiem kij wie dalej od czego ale mam zakaz chodzenia mam leżeć żeby nie bolało. Mała waży 2600g. Ogólnie wszystko inne ok szyjka zamknięta i nawet długa. Młoda nisko już jest. Odstawiła mi duphaston i kazała spakować torbę i mieć koło drzwi. Jestem przerażona jak z Oliwką odstawili mi dupka to w tydzień urodziłam. Macica chrupie mi jakbym miała kości połamane wszystkie.

Pati mała jakie solarium ma:):):) Swoją drogą tez bym się położyła pod lampami i ogrzała troszkę.

Brzuszki macie cudne mój już balonik się zrobił do wybuchu:P

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Oliwka ile wazyla?

musisz byc gotowa w takim razie :)

Nastka zerkin prosze na wiadomości :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza,ja przy nastepnej wizycie u gin dostane skierowanie na usg by podejrzec przeplywy i lozysko,niestety u mnie sa juz zwapnienia i zlogi wiec trzeba to skontrolowac,a wizyte bede miala za dwa tygodnie

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka ważyła 3265g jak sie urodziła

Zaraz zerknę nadrabiam wszystkie poczty bloga i tutaj po kolei.

Wogóle Oliwka odkąd mamy łóżeczko rozłożone robi mi takie histerie że nie wiem juz momentami jak z nią rozmawiać. Przytulać sie nie chce. Ogólnie bunt na pokładzie u nas. Dzisiaj zabieramy ją na jej ukochane konie może to coś da.

natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyjdę... Mała jest do wypisu a mnie od rana straszliwie bolał brzuch jak na najgorszą @ świata. Na usg wyszedł krwiak w śródbrzuszu co potwierdziła tomografia komputerowa... Czekam na lekarza i to co powie. Wiem, że dopoki się nie wchłonie to nie wyjdę a to może potrwać całe wieki :( byle nie bedzie potrzeby otwierania brzucha bo się załamię. Małą oddałam na wcześniaki to tak boli, że nie umiem się nią zajmować :(:(:(

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre to zawsze jak nie mozna sie wlasnym dzieckiem zajac zwlaszcza tak malutkim,ale dobrze,ze lekarze zajma sie teraz toba,moze jakies zastrzyki dostaniesz lub cos innego bez otwierania brzucha,zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine wrote:
    Nie wyjdę... Mała jest do wypisu a mnie od rana straszliwie bolał brzuch jak na najgorszą @ świata. Na usg wyszedł krwiak w śródbrzuszu co potwierdziła tomografia komputerowa... Czekam na lekarza i to co powie. Wiem, że dopoki się nie wchłonie to nie wyjdę a to może potrwać całe wieki :( byle nie bedzie potrzeby otwierania brzucha bo się załamię. Małą oddałam na wcześniaki to tak boli, że nie umiem się nią zajmować :(:(:(

Kochana nie załamuj się. My tutaj wszystkie będziemy trzymały kciuki za Ciebie i modliły się, żeby wszystko wróciło do normy jak najszybciej. malutka jest pod dobrą opieką. Teraz najważniejsze żebyś Ty szybko wróciła do zdrowia. Buziaki :*

Florentine lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci mają dni, że są nadzwyczaj aktywne niż zwykle?
    Moja mała jest raczej spokojna w brzuchu ale dziś już ją tak czuję od 10 bez przerwy a zawsze chwilę się ruszała i 2 godziny spokoju było. Mam nadzieję, że to po porostu ma taki "humorek" jak każda kobieta :P
    W tej ciąży to idzie zwariować jak się mało rusza to już schizuję, że jest źle. Jak za często to też się obawiam, że coś złego się dzieje.

ap1526 lubi tę wiadomość

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A ile przed porodem?
    Kochana, wydaje mi się ze mowili o 4 godzinach przed urodzeniem maluszka (czyli mniej wiecej wtedy kiedy trafia się do szpitala), ale reki sobie uciac nie dam za te godziny - trzeba podpytac gina albo polozna

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety,moje dziecko potrafi tak niemal caly dzien figlowac,nie wiem czy to taki charakterek czy powodem jest to lozysko

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karol wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieci mają dni, że są nadzwyczaj aktywne niż zwykle?
    Moja mała jest raczej spokojna w brzuchu ale dziś już ją tak czuję od 10 bez przerwy a zawsze chwilę się ruszała i 2 godziny spokoju było. Mam nadzieję, że to po porostu ma taki "humorek" jak każda kobieta :P
    W tej ciąży to idzie zwariować jak się mało rusza to już schizuję, że jest źle. Jak za często to też się obawiam, że coś złego się dzieje.

Ja bym się póki co nie martwiła :) jeśli będzie taka aktywna do wieczora to wtedy powinnaś wybrać się do lekarza. Tak przynajmniej mówił mi mój lekarz i położna na SR :)

njr11rs.png
‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ