X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z pracy ma dwurożna macicę i od początku wchodzil grę poród cc, dwa porody i dwie cesarki. Ale z taką macica to w ogolemiala mnóstwo problemów z zajsciem, z miesiączkami i często jak zmieniała lekarza to była "zjawiskiem" do obserwacji przez taką macicę.

kurczak lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak czytałam, że to często wiąże się z wieloma problemami. No ale tego nie doświadczyłam i póki co jest OK i OK będzie!

Babulka inhalacje są super. Katar jeszcze trochę jest, ale nos się nie zatyka. A ten prenalen do nosa to mój faworyt 🥰

Babulka lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zrobiłam wczoraj fotę brzucha i porównałam z poprzednia ciąża - okazuje się, ze taki brzuch miałam w 29 tc 😂 także chyba będzie większy tym razem :D
    Postanowiłam iść za ciosem i zapisałam się wczoraj na usg 3D, właśnie wróciłam… tak jak wczoraj twarzyczka przodem do świata, tak dzisiaj potylicą ustawiony i NIC się nie pokazał 🙃 gnida mała xd

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie juz są te Dzieciory, jeszcze w brzuchu a takie przekorne. Mojej 3,5-latce jak chce świadomie zrobić zdjecie to miny robi z kosmosu albo znów się chowa. I tak widać od pierwszych tygodni życia lubią przekomarzać się z matkami😉

age.png
    age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Ja sobie zrobiłam wczoraj fotę brzucha i porównałam z poprzednia ciąża - okazuje się, ze taki brzuch miałam w 29 tc 😂 także chyba będzie większy tym razem :D
    Postanowiłam iść za ciosem i zapisałam się wczoraj na usg 3D, właśnie wróciłam… tak jak wczoraj twarzyczka przodem do świata, tak dzisiaj potylicą ustawiony i NIC się nie pokazał 🙃 gnida mała xd
    Hahaha złośliwiec ja właśnie nie mam ani jednego zdjęcia 3D, muszę z tym moim ginem pogadać, żeby mi zrobił prywatnie.
    Jeżeli chodzi o sama cesarkę to naprawdę uważam, ze spoko sprawa. Tyle, ze ja się spionizowalam jeszcze tego samego dnia. O 8 rano miałam cc, a o 19 wstałam. Czułam się naprawdę dobrze. Teraz nie wiem co będzie, trochę kusi mnie poród SN, ale nie jakoś wyjątkowo bardzo 😂

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma tak to jest z tymi dzieciakami 😆

Mi na szczęście gin robi na każdym usg zdjęcie buźki w ramach wizyty to jakieś tam mam.

Dobrze słyszeć, że cesarka może być spoko :) Ja rodziłam sn i nie powiem, żebym sobie chwaliła przebieg porodu, bo mimo, że miałam poród bez komplikacji, to ból jest nieziemski. Ale szybko zapomniałam i bardzo szybko doszłam do siebie. 3h po porodzie poszłam się wykąpać i przewinąć malutką i potem już było coraz lepiej :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Maija Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    O, to u mnie to samo! Dokładnie miałam taki sam, w poprzedniej ciąży, około 30 tygodnia...🙈😬

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch już powoli też zaczyna mi przeszkadzać, dzisiaj piękna pogoda a ja na kanapie, bo strasznie mi duszno, stanik jakby mnie dusił na obwodzie, to rozcięłam ale dalej coś dusi, nie wiem, żebra? 😵 Jakby płuca były ściśnięte. Pojechałam po córkę do przedszkola i ledwo żyję 🥴

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja póki co, oczywiście odpukać ale nie mogę narzekać na swój stan 🙈 czuję się dobrze, nic mnie nie boli, śpię jak zabita.. dziś budzika nie słyszałam i wstałam po 10 🙈 jedynie z moim nastrojem różnie, nieraz wybucham bez zastanowienia i mówię co myślę, zanim najpierw to przemyślę 😂 mój mąż i mama już też mi mówią, że ciężko się ze mną rozmawia 🤷
    W swoje spodnie już się nie mieszczę więc noszę albo dresy albo jeansy ciążowe. Ale brzuszek moim zdaniem nie jest jakiś bardzo duży jak na 6 miesiąc. I też mocno odczuwam ruchy, nawet teraz jak to pisze trzymając telefon na brzuchu, to mi ręce podskakują, bo tak kopie siłaczka 😂

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzis mialam jakis słabszy dzień w ogole, w nocy jakies kłucia pod żebrem, problem zeby wziac glebszy oddech a w dzień ciężki brzuch i w sumie pół dnia przeleżałam ,a psychicznie miałam taką ochotę cos porobić...pewnie znów pol nocy bede pelna energii

Rano mialam edukacje przedporodową z polozna srodowiskowa, w sumie wrazenia takie sobie, mialam wrazenie ze nie do konca jest zadowolona ze tak wczesnie przychodze no ale skoro tak mnie poinformowano ze moge, no ale nic zawsze cos mi sie tam rozjasnia w glowie
    mam tez juz wyniki krzywej, chyba wyszly ok z tego co patrzylam na necie, na czczo nisko, ale sporo skacze po godzinie:
    78.48
    163.7
    121.8

age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane wrote:
    ja tez dzis mialam jakis słabszy dzień w ogole, w nocy jakies kłucia pod żebrem, problem zeby wziac glebszy oddech a w dzień ciężki brzuch i w sumie pół dnia przeleżałam ,a psychicznie miałam taką ochotę cos porobić...pewnie znów pol nocy bede pelna energii

Rano mialam edukacje przedporodową z polozna srodowiskowa, w sumie wrazenia takie sobie, mialam wrazenie ze nie do konca jest zadowolona ze tak wczesnie przychodze no ale skoro tak mnie poinformowano ze moge, no ale nic zawsze cos mi sie tam rozjasnia w glowie
    mam tez juz wyniki krzywej, chyba wyszly ok z tego co patrzylam na necie, na czczo nisko, ale sporo skacze po godzinie:
    78.48
    163.7
    121.8
    Też mam dziś słaby dzień. Męża nie ma, ogarniam synka sama, brzuch mam wrażenie, że waży 100 kilo. Jedyne o czym marzę, to w końcu się położyć. Nic dziś w domu nie zrobiłam, oprócz prania i obiadu, a i tak nie miałam czasu choć na chwilę się położyć - dotrzymywałam towarzystwa synkowi. Naczynia piętrzą się w zlewie, wystarczy je tylko wstawić do zmywarki, ale no nie, po prostu nie mam siły...😭 Kładę synka i pakuję się pod kocyk z jakimś serialem...

Ariane, wyniki są okej 😊

Ariane lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, zazdroszczę że Wy już macie to badanie z głowy... Ja się tym coraz bardziej stresuję, nie wyobrażam sobie radzić z cukrzycą zwłaszcza w ciąży 😖

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei na wieczór nazarlam się pizzy 🤫 a benek tak od ponad godziny skacze, ze aż jestem w szoku 😅 ze starszym chyba przez cała ciąże nie miałam takiej imprezy jak teraz xd

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowe zaćmienie mózgu - miałam iść rano do labu m.in. z moczem i na krzywą. I co? Zapomniałam, że mocz się pobiera ze środkowego strumienia, olśniło mnie, jak już pęcherz był prawie pusty. 🤦‍♀️ 😅 No nic, pójdę w poniedziałek, oby tylko wyniki zdążyły przyjść przed wtorkową wizytą.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Jeju, zazdroszczę że Wy już macie to badanie z głowy... Ja się tym coraz bardziej stresuję, nie wyobrażam sobie radzić z cukrzycą zwłaszcza w ciąży 😖
    Mam to samo 😌 Mi jeszcze 2 tygodnie zostały do krzywej a coraz bardziej się denerwuje, zet jeszcze cukry będę musiała mierzyć i uważać na jedzenie 😖

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ariane Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już dziewczyny niedługo zmierzycie krzywą i na pewno wyjdzie dobrze, mnie tez to stresowało, a jak jeszcze mnie ten wynik z palca zmylił...
    Trzymam kciuki za dobre wyniki!

Babulka, Moniek330 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze tylko jakieś 5% krzywych wychodzi nieprawidłowo, ale rozumiem że każde z nas bierze pod uwagę że w ciąży coś może wyjść niespodziewanie niekorzystnie w badaniach. Zwłaszcza jak sobie uswiadamiamy nasze żywieniowe grzeszki..
    Powodzenia na krzywych Dziewczyny.

age.png
    age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie dostałam żadnego zlecenia na krzywą 🤔 3.11 mam wizytę, może czegoś się dowiem 😅 A planowaliśmy wyjazd jakiś na długi weekend to mi 31.10 wrzucili co miesięczne badanie krwi i moczu… Trudno…

Miłego dnia dziewczyny 🥰

Ariane lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś piątek...nareszcie! Ten tydzień dał mi w kość. Wczoraj to już nosem ryłam po ziemi. Starszakowi wychodzą ostatnie dwie piątki, nie ma dramatu, zresztą to całe ząbkowanie od początku było dla nas naprawdę łaskawe. Ale budzi się ostatnio w nocy, bo chce się przytulić. A do przytulania tylko mamusia... Mam nadzieję, że mąż mnie w weekend trochę odciąży, w poniedziałek przedszkole, także liczę, że pod koniec przyszłego tygodnia będziemy się mierzyć z kolejnym przeziębieniem 🙈😅 wolę nastawiać się na najgorsze. W listopadzie przyjadą do mnie rodzice, bo mąż wyjeżdża za granicę na tydzień. Może jakoś przeżyjemy...🙄

Co do krzywej, proszę, nie martwcie się na zapas. Stres też wpływa na glikemię. A nawet jeśli coś wyjdzie, to naprawdę, wszystko jest do przeżycia. To tylko "chwila", "moment" trzymania diety, czy podawania insuliny. Czego nie robi się dla tego małego człowieczka 🥰

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziś w DOZie darmowa dostawa kurierem i paczkomatem, może komuś się przyda :)

Akataa, Ariane lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ