LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja koleżanka z pracy ma dwurożna macicę i od początku wchodzil grę poród cc, dwa porody i dwie cesarki. Ale z taką macica to w ogolemiala mnóstwo problemów z zajsciem, z miesiączkami i często jak zmieniała lekarza to była "zjawiskiem" do obserwacji przez taką macicę.
kurczak lubi tę wiadomość
-
No właśnie tak czytałam, że to często wiąże się z wieloma problemami. No ale tego nie doświadczyłam i póki co jest OK i OK będzie!
Babulka inhalacje są super. Katar jeszcze trochę jest, ale nos się nie zatyka. A ten prenalen do nosa to mój faworyt 🥰Babulka lubi tę wiadomość
-
Ja sobie zrobiłam wczoraj fotę brzucha i porównałam z poprzednia ciąża - okazuje się, ze taki brzuch miałam w 29 tc 😂 także chyba będzie większy tym razem
Postanowiłam iść za ciosem i zapisałam się wczoraj na usg 3D, właśnie wróciłam… tak jak wczoraj twarzyczka przodem do świata, tak dzisiaj potylicą ustawiony i NIC się nie pokazał 🙃 gnida mała xdkurczak lubi tę wiadomość
-
Takie juz są te Dzieciory, jeszcze w brzuchu a takie przekorne. Mojej 3,5-latce jak chce świadomie zrobić zdjecie to miny robi z kosmosu albo znów się chowa. I tak widać od pierwszych tygodni życia lubią przekomarzać się z matkami😉
kurczak lubi tę wiadomość
-
Gemma19 wrote:Ja sobie zrobiłam wczoraj fotę brzucha i porównałam z poprzednia ciąża - okazuje się, ze taki brzuch miałam w 29 tc 😂 także chyba będzie większy tym razem
Postanowiłam iść za ciosem i zapisałam się wczoraj na usg 3D, właśnie wróciłam… tak jak wczoraj twarzyczka przodem do świata, tak dzisiaj potylicą ustawiony i NIC się nie pokazał 🙃 gnida mała xd
Jeżeli chodzi o sama cesarkę to naprawdę uważam, ze spoko sprawa. Tyle, ze ja się spionizowalam jeszcze tego samego dnia. O 8 rano miałam cc, a o 19 wstałam. Czułam się naprawdę dobrze. Teraz nie wiem co będzie, trochę kusi mnie poród SN, ale nie jakoś wyjątkowo bardzo 😂kurczak lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Gemma tak to jest z tymi dzieciakami 😆
Mi na szczęście gin robi na każdym usg zdjęcie buźki w ramach wizyty to jakieś tam mam.
Dobrze słyszeć, że cesarka może być spoko Ja rodziłam sn i nie powiem, żebym sobie chwaliła przebieg porodu, bo mimo, że miałam poród bez komplikacji, to ból jest nieziemski. Ale szybko zapomniałam i bardzo szybko doszłam do siebie. 3h po porodzie poszłam się wykąpać i przewinąć malutką i potem już było coraz lepiej2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Gemma19 wrote:Ja sobie zrobiłam wczoraj fotę brzucha i porównałam z poprzednia ciąża - okazuje się, ze taki brzuch miałam w 29 tc 😂 także chyba będzie większy tym razem
Postanowiłam iść za ciosem i zapisałam się wczoraj na usg 3D, właśnie wróciłam… tak jak wczoraj twarzyczka przodem do świata, tak dzisiaj potylicą ustawiony i NIC się nie pokazał 🙃 gnida mała xdCóreczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Mój brzuch już powoli też zaczyna mi przeszkadzać, dzisiaj piękna pogoda a ja na kanapie, bo strasznie mi duszno, stanik jakby mnie dusił na obwodzie, to rozcięłam ale dalej coś dusi, nie wiem, żebra? 😵 Jakby płuca były ściśnięte. Pojechałam po córkę do przedszkola i ledwo żyję 🥴2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
To ja póki co, oczywiście odpukać ale nie mogę narzekać na swój stan 🙈 czuję się dobrze, nic mnie nie boli, śpię jak zabita.. dziś budzika nie słyszałam i wstałam po 10 🙈 jedynie z moim nastrojem różnie, nieraz wybucham bez zastanowienia i mówię co myślę, zanim najpierw to przemyślę 😂 mój mąż i mama już też mi mówią, że ciężko się ze mną rozmawia 🤷
W swoje spodnie już się nie mieszczę więc noszę albo dresy albo jeansy ciążowe. Ale brzuszek moim zdaniem nie jest jakiś bardzo duży jak na 6 miesiąc. I też mocno odczuwam ruchy, nawet teraz jak to pisze trzymając telefon na brzuchu, to mi ręce podskakują, bo tak kopie siłaczka 😂kurczak lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
ja tez dzis mialam jakis słabszy dzień w ogole, w nocy jakies kłucia pod żebrem, problem zeby wziac glebszy oddech a w dzień ciężki brzuch i w sumie pół dnia przeleżałam ,a psychicznie miałam taką ochotę cos porobić...pewnie znów pol nocy bede pelna energii
Rano mialam edukacje przedporodową z polozna srodowiskowa, w sumie wrazenia takie sobie, mialam wrazenie ze nie do konca jest zadowolona ze tak wczesnie przychodze no ale skoro tak mnie poinformowano ze moge, no ale nic zawsze cos mi sie tam rozjasnia w glowie
mam tez juz wyniki krzywej, chyba wyszly ok z tego co patrzylam na necie, na czczo nisko, ale sporo skacze po godzinie:
78.48
163.7
121.8
-
Ariane wrote:ja tez dzis mialam jakis słabszy dzień w ogole, w nocy jakies kłucia pod żebrem, problem zeby wziac glebszy oddech a w dzień ciężki brzuch i w sumie pół dnia przeleżałam ,a psychicznie miałam taką ochotę cos porobić...pewnie znów pol nocy bede pelna energii
Rano mialam edukacje przedporodową z polozna srodowiskowa, w sumie wrazenia takie sobie, mialam wrazenie ze nie do konca jest zadowolona ze tak wczesnie przychodze no ale skoro tak mnie poinformowano ze moge, no ale nic zawsze cos mi sie tam rozjasnia w glowie
mam tez juz wyniki krzywej, chyba wyszly ok z tego co patrzylam na necie, na czczo nisko, ale sporo skacze po godzinie:
78.48
163.7
121.8
Ariane, wyniki są okej 😊Ariane lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Jeju, zazdroszczę że Wy już macie to badanie z głowy... Ja się tym coraz bardziej stresuję, nie wyobrażam sobie radzić z cukrzycą zwłaszcza w ciąży 😖Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Ciążowe zaćmienie mózgu - miałam iść rano do labu m.in. z moczem i na krzywą. I co? Zapomniałam, że mocz się pobiera ze środkowego strumienia, olśniło mnie, jak już pęcherz był prawie pusty. 🤦♀️ 😅 No nic, pójdę w poniedziałek, oby tylko wyniki zdążyły przyjść przed wtorkową wizytą.
-
Moniek330 wrote:Jeju, zazdroszczę że Wy już macie to badanie z głowy... Ja się tym coraz bardziej stresuję, nie wyobrażam sobie radzić z cukrzycą zwłaszcza w ciąży 😖2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Czytałam ze tylko jakieś 5% krzywych wychodzi nieprawidłowo, ale rozumiem że każde z nas bierze pod uwagę że w ciąży coś może wyjść niespodziewanie niekorzystnie w badaniach. Zwłaszcza jak sobie uswiadamiamy nasze żywieniowe grzeszki..
Powodzenia na krzywych Dziewczyny. -
Ja jeszcze nie dostałam żadnego zlecenia na krzywą 🤔 3.11 mam wizytę, może czegoś się dowiem 😅 A planowaliśmy wyjazd jakiś na długi weekend to mi 31.10 wrzucili co miesięczne badanie krwi i moczu… Trudno…
Miłego dnia dziewczyny 🥰
Ariane lubi tę wiadomość
-
Dziś piątek...nareszcie! Ten tydzień dał mi w kość. Wczoraj to już nosem ryłam po ziemi. Starszakowi wychodzą ostatnie dwie piątki, nie ma dramatu, zresztą to całe ząbkowanie od początku było dla nas naprawdę łaskawe. Ale budzi się ostatnio w nocy, bo chce się przytulić. A do przytulania tylko mamusia... Mam nadzieję, że mąż mnie w weekend trochę odciąży, w poniedziałek przedszkole, także liczę, że pod koniec przyszłego tygodnia będziemy się mierzyć z kolejnym przeziębieniem 🙈😅 wolę nastawiać się na najgorsze. W listopadzie przyjadą do mnie rodzice, bo mąż wyjeżdża za granicę na tydzień. Może jakoś przeżyjemy...🙄
Co do krzywej, proszę, nie martwcie się na zapas. Stres też wpływa na glikemię. A nawet jeśli coś wyjdzie, to naprawdę, wszystko jest do przeżycia. To tylko "chwila", "moment" trzymania diety, czy podawania insuliny. Czego nie robi się dla tego małego człowieczka 🥰Córeczka 18.01.2023
Syn 2019