X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • ola1 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała wyprawkę dla niemowlaka mozna sobie skompletować na fazymazy od 200zl jest wysylka z 0zl i widze że zaczely sie juz letnie wyprzedaże bo sklepy szykują się powoli już na jesienne ubranka.

pieluszki-dla-niemowlaka-rozowe.webp

kurczak, Madisonie lubią tę wiadomość

ubranka dla niemowląt
  • Childrenofthesin Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Można dołączyć? :)

Podczytuje Was od dłuższej chwili, ale postanowiłam sobie, ze dołączę dopiero po prenatalnych, jak będe wiedziała, zE wszystko ok. Ryzyka chorób u dzidziola niskie, u mnie jedynie ryzyko nadciśnienia 1:95, od praktycznie początku ciąży skacze mi od 105 do 150, wiec liczyłam się z tym, ale moja pani doktor jest dobrej myśli - dopegyt, acard i mówi, ze będzie ok :)
    No i pan doktor stwierdził, ze nic nie widzi między nogami, a na tym etapie powinno juz być widać cokolwiek :D ale mam nie kupować sukienek jeszcze, bo on nie bierze odpowiedzialności za susiaka, który może nagle wyskoczyć :D

Sansivieria, Gemma19, Maija, kurczak, kawoholiczka lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Children! To jaki u Ciebie moment akurat? Pierwszy Dzidzius czy już Rodzenstwo?? Zdrówka dla Was! Odzywaj się często!

age.png
    age.png
  • Isisi Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie odzywałam się bo musiałam dla dobra własnej psychiki odłączyć się od internetu na czas oczekiwań wyników Sanco. Dzisiaj otrzymałam wyniki, ryzyka niskie, nie wykrytyto wad🥰 i czekamy na kolejnego chłopca 👶 ❤
    Co do wyprawki, to wcześniej czekałam, aż poznam płeć, w obecnej sytacji zaczynam powolutku już się brać za listę, przejże dokładnie co mam, a co należy dokupić i systematycznie będę to kompletować. Nie chce czekać do ostatniej chwili bo końcówka poprzedniej ciąży była trudna dla mnie i uniemożliwiała mi chodzenie.

Sansivieria, kurczak, kawoholiczka lubią tę wiadomość

f31b33ca75.png

02.2018 Aniołek 9tc
    03.2019 Synek
    01.2022 Aniołek 7tc
    06.2022 ⏸

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sansivieria! :)

pierwszy u nas, w zasadzie to pierwszy w całej rodzinie i mojej i męża… wiec jest szał ciał :D
    Termin mam na 16.02, z usg dokładnie 12+6, wiec powoli kończę okropny pierwszy trymestr (wymiotuje dalej niż widzę :()

Isisi gratulacje!! :) 🥳

kurczak, kawoholiczka lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Children, to jesteśmy niemal równo bo ja mam na 15 lutego.
    Będziecie mieli szaleństwo z takim pierworodnym, i Wy Rodzice i cała Rodzina, ale ekstra!!
    Dobrze ze juz masz za sobą ten dokuczliwy czas, obyś teraz trochę odżyła i tylko się cieszyła.

kurczak, Childrenofthesin lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja odezwij się...
    czego się dzisiaj dowiedziałaś??

age.png
    age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Children, witaj! Dopisać Cię do listy? 😁

Miałam ostatnio mega aktywny czas i dziś zaczęło mnie coś kłuć w szyjce/pochwie...🙄 Nie jest to jakieś mocne, czy bolesne, ale wkurzające. Macie coś takiego? Pamiętam, że w pierwszej ciąży też się pojawiał taki dyskomfort, ale nie pamiętam, na jakim etapie... Wizytę miałam zaplanowaną dopiero za 1,5 tygodnia, ale przesunęłam ją na jutro, bo przed nami wyjazd, a chcę być spokojna, że nic złego się nie dzieje. Także jutro podejrzę maluszka przy okazji i może zobaczymy, co tam się kryje między nóżkami 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 21:01

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Isisi Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maila ja też po intensywniejszym dniu odczówam takie kłucie w szyjce, ale biorę to za rozciąganie się macicy bo ostatnio ma wizycie mimo, że już tak miewałam nic niepokojącego się nie działo.

Maija lubi tę wiadomość

f31b33ca75.png

02.2018 Aniołek 9tc
    03.2019 Synek
    01.2022 Aniołek 7tc
    06.2022 ⏸
  • Maija Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isisi wrote:
    Maila ja też po intensywniejszym dniu odczówam takie kłucie w szyjce, ale biorę to za rozciąganie się macicy bo ostatnio ma wizycie mimo, że już tak miewałam nic niepokojącego się nie działo.
    Dzięki, pocieszylaś mnie, niby jestem raczej spokojna, ale wolę sprawdzić, jak mam możliwość 😊

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Akataa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała lub ma może problem z twardnieniem brzucha? W ciągu ostatniego tygodnia zdarzyło mi się to ok 3 razy, w tym dziś po przebudzeniu. Brzuch jest twardy z lewej strony (czuć normalnie taką piłkę), widać wybrzuszenie nawet gołym okiem, gdzie rano leżąc mam zazwyczaj jeszcze w miarę płaski brzuch... Nie są to raczej skurcze, bo dziś utrzymuje się to już od 2h ("piłka" przesunęła się lekko jakby ku środkowi i trochę mniej wystaje). Nie mam przy tym żadnego bólu. Przedwczoraj wspominałam lekarzowi o tym, to kazał tylko obserwować na razie, czy się powtarza.
    20220811-062546.jpg

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja coś więcej wiesz ?

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:

Miałam ostatnio mega aktywny czas i dziś zaczęło mnie coś kłuć w szyjce/pochwie...🙄 Nie jest to jakieś mocne, czy bolesne, ale wkurzające. Macie coś takiego? Pamiętam, że w pierwszej ciąży też się pojawiał taki dyskomfort, ale nie pamiętam, na jakim etapie... Wizytę miałam zaplanowaną dopiero za 1,5 tygodnia, ale przesunęłam ją na jutro, bo przed nami wyjazd, a chcę być spokojna, że nic złego się nie dzieje. Także jutro podejrzę maluszka przy okazji i może zobaczymy, co tam się kryje między nóżkami 😁

Ja chyba miałam coś podobnego. I faktycznie jak już się dużo kręciłam i może to był sygnał, żeby zwolnić? Ja to tak odbieram 🤔

Ja dziś mam wizytę u swojej lekarki. Przeanalizuje pewnie wyniki krwi i moczu i pewnie zrobi USG? Ale 3 dni temu tak dzieciak się ruszał podczas USG prenatalnego, że nie było szans poznać płci, więc nie robię sobie nadziei 🤪

202302176752.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Ja chyba miałam coś podobnego. I faktycznie jak już się dużo kręciłam i może to był sygnał, żeby zwolnić? Ja to tak odbieram 🤔

Ja dziś mam wizytę u swojej lekarki. Przeanalizuje pewnie wyniki krwi i moczu i pewnie zrobi USG? Ale 3 dni temu tak dzieciak się ruszał podczas USG prenatalnego, że nie było szans poznać płci, więc nie robię sobie nadziei 🤪
    A może Cię zaskoczy.... 😄
    Mój za to sobie ostatnio spokojnie siedział ze skrzyżowanymi nogami i też nic nie chciał pokazać. 😂 Następna wizyta dopiero za 4 tyg., mam nadzieję, że wtedy już pokaże. 😆

kurczak lubi tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa, ja miałam to samo, na prenatalnych siedział spokojnie i nic nie chciał pokazać. Jeszcze "siedział po turecku", no jak matka 😂
    Jeżeli chodzi o brzuch to nic u siebie takiego nie zauważyłam, ale w sumie chyba znowu póki co za często go nie analizuje.....

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie Olencja.....

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam takie kłucia, ale to chyba normalne w pierwszej ciazy tez tak miałam. Dodatkowo mnie często pobolewa blizna po cc, czuje tez takie mega napięcie jakby rozciąganie. Twardnień nie zauważyłam, ciekawe co to może być 🤷🏻‍♀️
    Ja mam we wtorek prenatalne, chyba zaczynam czuć stresik… tak bym chciała, żeby było wszystko ok ❤️

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:

Tak, poproszę!! 😁

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych, dzidzia nadrobiła 4 dni, termin mam na 13 lutego, więc może nie będę musiała kupować mojemu prezentu na Walentynki, tylko mu po prostu urodzę 😄 FHR 155ud/min, NT 2,10mm, CRL 7,2cm. Wszystko pięknie, bardzo ruchliwa dziewczynka 💝😄

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, pięknie, gratulacje! Urodzisz na walentynki wiec prezent z głowy, tak, i to jeszcze jaki prezent! Coreczka Tatusia!
    Fajnie ze te płcie juz sie powoli ujawniaha, możemy coś o imionach myśleć...
    Ja miałam pełno typów dla dziewczynki ale dla chłopca to kompletnie nic....
    Calanthea, trzymam mocno kciuki za Twoje badanie!

Moniek330, kurczak lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ