X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Moniek, pięknie, gratulacje! Urodzisz na walentynki wiec prezent z głowy, tak, i to jeszcze jaki prezent! Coreczka Tatusia!
    Fajnie ze te płcie juz sie powoli ujawniaha, możemy coś o imionach myśleć...
    Ja miałam pełno typów dla dziewczynki ale dla chłopca to kompletnie nic....
    Calanthea, trzymam mocno kciuki za Twoje badanie!

Ja znów na odwrót, mam pełno imion dla chłopców które mi się podobają, a dla dziewczynek zaledwie dwa.. ale już mąż zadecydował, że będzie Lilianka 😄

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Ja znów na odwrót, mam pełno imion dla chłopców które mi się podobają, a dla dziewczynek zaledwie dwa.. ale już mąż zadecydował, że będzie Lilianka 😄
    Piękne, na pewno bym nie protestowała. Tez jest na mojej liście imion! A jakie masz typy na chłopca, może coś mi podejdzie???

age.png
    age.png
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Piękne, na pewno bym nie protestowała. Tez jest na mojej liście imion! A jakie masz typy na chłopca, może coś mi podejdzie???

Mój top to Ksawery 😄 Oliwier, Igor, Eryk, Fabian, Alan to takie naj naj jeśli chodzi o mój gust 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 21:06

Sansivieria lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    2.07 jest serduszko 💗

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Mamy tego samego męża ?! 😂 Mój się uparł na Liliankę w dodatku przekonał do tego wyboru córkę ( dodam, ze u nas nie wiadomo jaka płeć😂)

Moniek330, Sansivieria lubią tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    A może Cię zaskoczy.... 😄
    Mój za to sobie ostatnio spokojnie siedział ze skrzyżowanymi nogami i też nic nie chciał pokazać. 😂 Następna wizyta dopiero za 4 tyg., mam nadzieję, że wtedy już pokaże. 😆

A gdzie tam! Dupę pokazał lub pokazała 🤭 Za miesiąc kolejna wizyta, w tygodniu 18tym to wtedy już chyba będzie coś wiadomo 🤭

202302176752.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy już z imionami kombinujecie 🤯 No tak, czemu nie 🤭 My jeszcze nie, mój mąż jest uparty w tym temacie i jak mi się podoba jakieś imię to mu się kojarzy, albo mówi, że syn kolegi tak ma 🤪 Ale myślę, że jak będzie płeć to już coś pomyślimy :)

202302176752.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Czy któraś z Was miała lub ma może problem z twardnieniem brzucha? W ciągu ostatniego tygodnia zdarzyło mi się to ok 3 razy, w tym dziś po przebudzeniu. Brzuch jest twardy z lewej strony (czuć normalnie taką piłkę), widać wybrzuszenie nawet gołym okiem, gdzie rano leżąc mam zazwyczaj jeszcze w miarę płaski brzuch... Nie są to raczej skurcze, bo dziś utrzymuje się to już od 2h ("piłka" przesunęła się lekko jakby ku środkowi i trochę mniej wystaje). Nie mam przy tym żadnego bólu. Przedwczoraj wspominałam lekarzowi o tym, to kazał tylko obserwować na razie, czy się powtarza.
    20220811-062546.jpg
    Dokładnie tak miałam w pierwszej ciąży. Ale jak biegłam do gina, to brzuch był zawsze miękki. A to nie czasem jelito?

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie, chłopczyk dobrze się ma, nawet widzieliśmy na usg jak nóżki sobie rozciągał :D Ma około 10 cm (crl) i lekarz aż krzyknął, ze jaki on długi 😁
    Ja natomiast muszę przez tydzień jesc pozna kolacje koło 22, a potem mierzyć cukier o 4 nad ranem i zaraz po przebudzeniu. Jeśli nie będą Ok, to insulina 💔 i moje marzenie o porodzie prywatnym poszło w … :( o ile oczywiscie te cukry będą złe, a nie mam nadziei, ze nagle się jakoś super poprawia…

Co do imion to mieliśmy absolutna zgodę na Różę, No ale różyczki tam nie ma xd wiec na początku rozkmialismy Floriana, ale jest tak duży sprzeciw wszystkich dookola, ze zrezygnujemy xd poza tym sami tez nie byliśmy na sto Pro przekonani. Teraz na tapecie jest Beniamin/ Bernard, zobaczymy czy zostanie 😏

kurczak, Akataa lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Maija Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam z tymi kłuciami w szyjce u mojego gin, pobrał materiał na posiew. Ale ja już wiem, że to infekcja niestety. Doszedł świąd i wiadomo jaka wydzielina 🙄 niestety grzybica jest dość częstym zjawiskiem u ciężarnych.

Gin podpatrzył co tam dzidzia ma między nóżkami...no i nic nie dynda 🙈🤣 wargi sromowe jak się patrzy. Czułam od początku, że to dziewczynka, ale myślałam, że się mylę. Mam już syna, byłam przeświadczona, że będzie drugi. A tu taki zonk. Jestem trochę przestraszona...ale szczęśliwa, oczywiście 😊

Też chciałam Lilianę, ale mojemu mężowi bardzo się nie podoba. Macie jeszcze jakieś typy dla dziewczynki? 💖

kurczak lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, gratuluję pomyślnych wizyt.
    My o imionach tez nie gadamy, a nawet jak będziemy mieć jakiś pomysł, to nie mówimy ani rodzinie ani znajomym, bo każdy zawsze ma coś do dodania. A tak postawiliśmy ostatnio przed faktem dokonanym po narodzinach i nikt już nie miał odwagi nic powiedzieć 😜.
    Wam będę mówić nad vzym myślę, jak poznam płeć, choć czuje, że będzie dziewczyna.
    U mnie też więcej by było do wyboru żeńskich, niż męskich imion 😉.
    A czy któraś z Was spotkała się z mrowieniem stop, bądź nóg w ciąży?
    Jakoś mi prawa stopa mrowieje i noe wiem, czy czekać do następnej wizyty na początku września, czy iść do lekarza ogólnego, bądź ortopedy...

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Mamy tego samego męża ?! 😂 Mój się uparł na Liliankę w dodatku przekonał do tego wyboru córkę ( dodam, ze u nas nie wiadomo jaka płeć😂)

Haha czyli mają dobry gust 😄 mi się podoba to imię, zwłaszcza że mamy sporą rodzinę i nikt nie ma Lilianki, więc imię jest wolne 😃

Gemma, Beniamin też jest super , podoba mi się 😄 tak inaczej, oryginalnie 🥰

Maija, dla dziewczynki mi się jeszcze podobają Emilia, Wiktoria, Oliwia ☺️

Gemma19 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    2.07 jest serduszko 💗

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam dla dziewczynki o Marcelinie, Michalinie, a nawet Józefinie...hihi🤭

Ksawery nawet mi się podoba, nawet wczoraj jak przeglądałam listy imion męskich to zawiesiłam oko dłużej właśnie na Ksawerym, na Kajetanie tez..

Moniek330 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma jaki długi Synuś, Wow, też bym krzyknęła! 🤭 wiem, że te cukrzycowe wyzwania są bardzo trudne i wymagają dużej dyscypliny, więc trzymam kciuki ze może jednak obędzie się bez insuliny!

Gemma19 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Dokładnie tak miałam w pierwszej ciąży. Ale jak biegłam do gina, to brzuch był zawsze miękki. A to nie czasem jelito?
    Też zaczęłam podejrzewać jelita, bo równocześnie miałam wczoraj zaparcia. No tylko tak dziwnie, taka gula z jednej strony... Przed ciążą miałam często wzdęcia, to raczej cały brzuch się pompował. No ale teraz może przez macicę się te jelita przesunęły i przez to tak to wygląda? Na razie bez paniki, obserwuję dalej, dziś na szczęście rano brzuch flaczek. 🙃
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?

Childrenofthesin lubi tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Dziś byłam z tymi kłuciami w szyjce u mojego gin, pobrał materiał na posiew. Ale ja już wiem, że to infekcja niestety. Doszedł świąd i wiadomo jaka wydzielina 🙄 niestety grzybica jest dość częstym zjawiskiem u ciężarnych.

Gin podpatrzył co tam dzidzia ma między nóżkami...no i nic nie dynda 🙈🤣 wargi sromowe jak się patrzy. Czułam od początku, że to dziewczynka, ale myślałam, że się mylę. Mam już syna, byłam przeświadczona, że będzie drugi. A tu taki zonk. Jestem trochę przestraszona...ale szczęśliwa, oczywiście 😊

Też chciałam Lilianę, ale mojemu mężowi bardzo się nie podoba. Macie jeszcze jakieś typy dla dziewczynki? 💖
    Też dostałam we wtorek lek na grzybicę, choć mnie nic nie swędzi, gin zwrócił uwagę na wydzielinę, aczkolwiek mi się nie wydawała jakaś podejrzana, no ale lepiej dmuchać na zimne. Nie martw się, jesteś zaopiekowana, zaraz powinno przejść. 😉 I super, że znasz już płeć! U nas jak będzie dziewczynka, to na bank Wanda, od dawna mamy to imię wybrane. Mąż by chciał jeszcze Adelę, ale mnie nie do końca przekonuje.

Ja jednak czuję, że u nas będzie chłopak, większość rodziny też tak założyła, no zobaczymy... 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 07:58

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa bardzo mi się podoba imię Wanda. Już kiedyś mówiłam, że chcę dać tak na imię córce, jak jeszcze męża nie miałam 🤭 Ale on się nie zgadza. 💁‍♀️

Jestem też z Wami w #teaminfekcja. W ogóle tego nie czułam, wydzielina nie wydała mi się podejrzana, ale mam bakterie w moczu niewielkie i dla gin jednak to infekcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 08:10

202302176752.png
  • Childrenofthesin Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Też zaczęłam podejrzewać jelita, bo równocześnie miałam wczoraj zaparcia. No tylko tak dziwnie, taka gula z jednej strony... Przed ciążą miałam często wzdęcia, to raczej cały brzuch się pompował. No ale teraz może przez macicę się te jelita przesunęły i przez to tak to wygląda? Na razie bez paniki, obserwuję dalej, dziś na szczęście rano brzuch flaczek. 🙃
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?

Ja mam duży problem z zaparciami :( przed ciąża chodziłam na 2 ze dwa razu dziennie, a teraz jak pojde raz w tygodniu, to jest git. Zawsze piłam dużo wody, ale to mi nie robi roznicy. zaczęłam jeść owsianki z suszonymi śliwkami, albo powidłem śliwkowym i jest lepiej, ale wciąż nie ma rewelacji. Przed ciąża kawa na mnir super działała, ale teraz odrzuca mnie od samego zapachu

• Childrenofthesin Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do infekcji. Mam schize lekka od wczoraj, bo mam lekko brązowe upławy. Na bieliźnie nie mam nic, ale na papierze jest troszkę, nie ma trgo dużo i nawet nie za każdym razem jak idę siku, wiec nie wiem czy jest to jakiś powód do paniki. Niby czytałam w internecie, ze póki nie ma żywej krwi, to nie panikować, ale to kona pierwsza ciąża, wiec pewnie przesadzam…

A no i oczywiście moja wyobraźnia mnie nie zawodzi, bo od początku miaoam straszne mdłości, a te upławy mam od wczoraj i wczoraj jak ręka odjął przeszły mi całkowicie mdłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 08:49

• Akataa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Childrenofthesin wrote:
    Dziewczyny, co do infekcji. Mam schize lekka od wczoraj, bo mam lekko brązowe upławy. Na bieliźnie nie mam nic, ale na papierze jest troszkę, nie ma trgo dużo i nawet nie za każdym razem jak idę siku, wiec nie wiem czy jest to jakiś powód do paniki. Niby czytałam w internecie, ze póki nie ma żywej krwi, to nie panikować, ale to kona pierwsza ciąża, wiec pewnie przesadzam…

A no i oczywiście moja wyobraźnia mnie nie zawodzi, bo od początku miaoam straszne mdłości, a te upławy mam od wczoraj i wczoraj jak ręka odjął przeszły mi całkowicie mdłości.

Nie chcę Cię straszyć, ale na Twoim miejscu poszłabym z tym do lekarza. Rzeczywiście upławy zabarwione na brązowo w skąpej ilości raczej nie powinny zwiastować niczego złego, ale lepiej niepotrzebnie się skonsultować niż się dręczyć i stresować. Piszę trochę przez pryzmat własnych doświadczeń, jestem po prostu teraz wyczulona na takie rzeczy. Oczywiście panika nad wyrost nie jest wskazana, ale myślę, że tylko lekarz Cię może teraz uspokoić i zdiagnozować. Poza tym jeśli to jakaś infekcja, to im szybciej wdrożysz leczenie, tym lepiej. Trzymam kciuki, by okazało się to całkiem niegroźne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 09:14

age.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Childrenofthesin, też bym skonsultowała z lekarzem. A który to tydzień? Wiesz, mdłości ok 12tc mogą już zanikać, mogą też być przerwy, kilka dni zero, a potem znowu się pojawiają.

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ