LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Calanthea wrote:Właśnie nie, ale mam wizytę w poniedziałek to dopytam i zacznę coś łykać.
Ja też miałam twardy brzuch, lekarz mi zwiększył dawkę magnezu z dwóch tabletek na cztery (biorę Slow Mag), więc dopytaj bo możesz mieć spory niedobór 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 15:00
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Taki ostry ból przy przeciąganiu to raczej więzadła a nie macica. Moja też czasem jest twarda, czasem pobolewa ale nieodboru magnezu nie mam więc chyba taki urok.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Mnie te więzadła tez dają o sobie znać, właściwie codziennie, zawsze mi się zdarzy albo za szybko wstać, albo się obrócić, albo podnieść i od razu ten ból.
Dzis u nas z przedszkolem było spoko, też nie miałyśmy pożegnania, bo tylko wspólny pobyt na dużej sali, gdzie większość rodziców została, dzieci się pobawiły, przywitały i po godzince do domu.
Zobaczymy jak jutro, planuję zostawiać Córke na 6 godzin w tym roku, a w poprzednim byla po 4 godz.Babulka, kurczak lubią tę wiadomość
-
No cóż Dziewczyny, mogę szykować wyprawkę, przynajmniej co do kolorów dominujących, dzis wizytowałam i doktor na 100% potwierdził plec: Synek!!
Ja już po prenatalnych miałam tylko 5% niepewności, że to może być dziewczynka, ale trzymałam się tych 5% z nadziejami, bo obsługa chłopca mnie przeraża.
Więc trza się oswoić i uczyć od podstaw!
Juz nie mówiąc o tym, że imię dla dziewczynki mieliśmy jedno wybrane, a dla chłopca chyba z 10 i żadne do końca nie pasuje...
Ale! Najważniejsze że zdrowo rośnie, nie ma.sie czego przyczepić. Szyjka ponoć długa 37mm, łożysko bez cech przodowania, bardzo pięknie - jak to mówił mój doktor.
Synuś ma 11,5cm. Wyniki z prenatalnych omówione, niskie ryzyka. Na ten moment idzie ładnie. Kolejna ulga na chwilę..Akataa, Pomarańcza, Babulka, Gemma19, kurczak lubią tę wiadomość
-
Rozumiem Cię z tą obsługą 😅 To będą nowe doświadczenia! Świetnie, że wszystko idzie dobrze i zdrowo 😍
Ja też planuję docelowo na 6 godzin jak będzie ok. Dziś była 4 godziny, to był jej pierwszy raz i dała radę, byłam bardzo dumna ☺Sansivieria, kurczak lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A ja poproszę o mentalne wsparcie. Od godziny czekam na IP na lekarza. Moje różowe plamienia z godziny 13, o godzinie 19 jak przyjechałam do szpitala były już z domieszką jasno czerwonej krwi.
-
Wiewioora wrote:A ja poproszę o mentalne wsparcie. Od godziny czekam na IP na lekarza. Moje różowe plamienia z godziny 13, o godzinie 19 jak przyjechałam do szpitala były już z domieszką jasno czerwonej krwi.
Wiewioora lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Calanthea wrote:Trzymam kciuki ! Może jakiś krwiaczek ? Ja na podobnym etapie w pierwszej ciazy miałam krwawienie ze skrzepami. Do dziś nie wiem co to było, a córa już ma 10 lat. Będzie dobrze !
-
Wiewioora wrote:A ja poproszę o mentalne wsparcie. Od godziny czekam na IP na lekarza. Moje różowe plamienia z godziny 13, o godzinie 19 jak przyjechałam do szpitala były już z domieszką jasno czerwonej krwi.
-
Wiewioora wrote:Jakby co u mnie już od dzisiaj 18 tydzień leci. Nie wiem czy to czasem to łożysko, tydzień temu na USG ginekolog mówił że jest nisko.
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Dziękuję za kciuki ! Łożysko dalej nisko położone, zalecona obserwacja. Z nowych informacji to młoda ma 215 g 😉
Sansivieria lubi tę wiadomość
-
U mnie też dziś była wizyta, również potwierdzona płeć. Nic nie wyrosło od poprzedniego USG 🙈 W dalszym ciągu jakoś ciężko mi uwierzyć, że będę mamą dziewczynki...i nie sama obsługa mnie przeraża. Tylko ten okropny świat, nie chcę, by kiedyś ktoś ją skrzywdził... 😔 Mam nadzieję, że wyrośnie na silną i niezależną kobietkę 😊
A co do przedszkola...syn chodził os poniedziałku. Dziś rano wstał już z gilem, także pięknie się wrzesień zaczyna. 🙄
Wiewioora, czyli to krwawienie przez niskie położenie łożyska? A moja dziś ważyła 219g, więc prawie identycznie ❤️ termin już mi wychodzi na koniec stycznia 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 21:20
kurczak lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Tak, to przez niskie łożysko. Jak badała wziernikiem to mówiła że ślady plamienia widzi, no a o 19 na papierze toaletowym miałam jasno czerwona krew, nie dużo ale była, plus różowo zabarwiony śluz. Tydzień temu wg USG miałam 17+1, dzisiaj twierdzą że 17+4 🤔
Maija a jaki masz tydzień wg USG? 😜 -
Maija no rekord gilowy 😖
Fajnie, że wszystko ok 🙂 Mam nadzieję, że świat się trochę zmieni zanim nasze dzieci wyrosną...
Wiewióra czyli wszystko w porządku i to tylko kwestia położenia łożyska? Współczuję nerwów 🥺2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Tak, wszystko inne ok. Tylko w sumie teraz nie wiem czy z każdym takim plamieniem/małym krwawieniem latać na IP?
-
Wiewioora lubię oczywiście za taką ładną wagę! No i dobrze ze skontrolowałas sprawę i wiesz o co chodzi.
Maija super waga tez u Was! Wow, juz jest jakiś tam ciężar tych Maluszkow!!
Rodzeństwo o różnej płci chyba dopiero w dorosłym życiu bardziej się wspiera i rozumie, bo w dzieciństwie to pewnie lepiej się trzymają bracia z braćmi albo siostry z siostrami..sama nie wiem.. będzie ciekawie.. Córka dzis na wieść o braciszku zareagowała płaczem..