LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilia trzymam kciuki i daj znac !
Scintilla taaaa , jedyne co to szybszy porod przy drugim mialam ale oczywiscie musial bolec duzo mocniej niz pierwszy bo jakby to bylo .
Dariah porod sie jeszcze nie zaczal wiec nie trac nadzieji na szybki porod . Ja od poczatku smialam sie , ze zbyt pechowa jestem by nie popekac przy porodzie badz nie byc cieta i zebym miala szybki porod . A tu co ???? I w miare szybko poszlo choc jak pisze bolalo milion razy gorzej niz przy pierwszym no i co najlepsze nie zostalam rozdarta jak kolwiek . Ja tym sie jaralam bardziej na porodowce niz samym koncem 😂😂😂 takze nie mow hop ;p -
Zakrecona
szybki porod w sensie ze niebawem nastąpi
skurcze ustapily
wiec penwie jeszcze pochodze z tydzien czy dwa ! ehhhh
Emdar
dobrze ze pojechalas i jestes pod kontrola
pn to juz tuz tuz
a przynajmniej Cie zbadaja
no i brawo za piekne, plaskie ktg hehehe09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Emdar i dobrze , ze zostalas . Nie ma co ryzykowac , jednak tak wysokie cisnienie w ciazy nie jest dobre ...
Co do skurczy to luzikmnie sie.porod zaczal i bedac na ktg podpieta Pani do Mnie oooo zero skurczy to moze nie byc nawet dzis porod . I zapytalam czy mowie do slupa , ze mam krzyzowe bole i ona widzi ze cierpie zgina mnie w pol a powie mi ze skurczy brak ?! Hahahaha to kazala isc i pochodzic a oni sale przygotuja .
I tak jak mowilam , ona nie dowiarek a Ja godzina pozniej pelna akcja , wody odeszly , skurcze regularne itp . Eh co za ludzie hahahaDariah, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
MJ
ja nie tyle ze chcialam
mi tak oboje moich gin mowilo ze koniec stycznia, badz ewentulanie pierwszy tydz lutego
hehee
taaa!!
ja im dam...tylko roku nie sprecyzowali szarlatani jedni!
ehhhmj26, JustiJusti lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Emdar jesteś pod dobra opieką i bezpieczna więc nie ma co się przejmować. Jak masz termin na poniedziałek, a teraz przez te dni wszystko będzie ok i na ktg dalej cisza to myślę, że Cię wypuszcza i powiedzą, żebyś przyszła za 10 dni
Mj głowa do góry lasia, nie jesteś z tym sama, Emdar, Dariah, Zulka i Ewcia chyba też no i ja mamy leniwą macice i tyle :p
Czy nas ruszy po terminie, czy po cewnikach, balonikach, oxy czy innych cudach, albo czy nas nie ruszy wcale i będzie cięcie, to nie ma znaczenia! Najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki wykluły się zdrowe i żebyśmy po wszystkim jak najszybciej wróciły do domów i potem raz dwa do formy
Zakręcona - to moja mama miała podobnie jak mnie rodziła, pierwsze dziecko. Zajechala na izbe, mówi, że rodzi, a babka jej, że nie ma wydziwiać i się uspokoić, a za pół godziny już byłam na świecie i mama mówi, że prawie mnie w windzi3 na wózku inwalidzkim urodziła jak jechała już na porodówkęEwciaa83, ZakręconaOna, mj26 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika
o Matko!!!
no ladna historia Twojej mamy
czyli co, nie pislay sie skurcze na ktg?
czy nie zbadali rozwarcia?
wez TY mnie KOchana nie strasz balonikami i oxy, bo to oznacza jeszcze dluuuugi okres oczekiwania!
a to grozi u mnie agresja09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja tez nie chce zadnych balonikow I oxy.
Lepiej niech sie ta macica wezmie do roboty ma jeszcze 5 dni.
Jak tylko pomysle o przenoszeniu to juz mnie trzesie. I tez pogryze kogos z nerwow.
Wczoraj schody I pilka . Dzis powtorka I ma sie w 5 dni urodzic 😁😁 -
Ewcia
no ja tez na sama mysl o wywolywnaiu jestem zielona i zarazme purporowa !!
eh schody juz przerabialam
sprzatanie tez
pilki nie mam
ale generlanie wsyztsko co robilam zdalo sie na...niiiiccc!
tadam!
ale co sie poruszalam to moje09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Hej dziewczyny a ja witam się podłamana ze szpitala eh pojechałam jednak do doktorki z Oliwką i doktorka stwierdziła zapalenie oskrzeli i od razu skierowanie na szpital. mówiła że antybiotyk podaje się od 3 miesiąca a u takiego noworodka od zapalenia oskrzeli do zapalenia płuc to parę godzin tylko może być . Noi jesteśmy w szpitalu pobrali krew do badań i posiew z noska czekan na wyniki , osłuchowo chyba nie jest tak tragicznie bo w zaleceniach ma tylko nasivin do noska i karmienie piersią co 3 godziny . Noi tak to u mnie wygląda pogodziłam się już z tym , znów Adę nie wiem kiedy zobaczę , ale teraz najważniejsze jest maleństwo. Mąż jutro ma jeszcze iść z Adą na kontrolę do lekarza bo nadal ma kaszel ( już tydzień ) i potem zawieźć Adę znow do dziadków . Tylko że moi rodzice też chorzy i tak to właśnie jest ale podobno już lepiej się czują . No nic czekam na wyniki badan mam nadzieję że wieczorem już będą. Trzymajcie kciuki żeby moje maleństwo nie złapało jakiegos cholerstwa w szpitalu
Fruzia85 lubi tę wiadomość
-
Justii
O Matko!!!
ale Oliwke zlapalo!
a to od Ady sie zarazila ? przepraszam jak cos ominelam i pisalas o tym...
najwazniejsze ze jestescie w spzitalu i pod opieka!
szybko zareagowalas! super!
na pewno szybko teraz wyzdrowieje!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Zakrecona
kurcze to faktycznie
no ale polozna / pielegniarka chyba jednak widzi ze czlowiek sie zwija z bolu wiec cos musi byc na rzeczy...
a jak przyjechalas teraz z Kubusiem do porodu i z tymi skurczami, to co ile mialas skurcze i ile cm rozwarcia?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ewcia
ja po porostu jestem zdegustowana..
o ! tyle
dzis nie robie juz nic w kuerunku pospieszania Małego
z reszta od wczoraj mam meeega zjazd, brak sil, mnijeszy apetyt i do tego dzis ten humor...
wiec nie robie NIC!!!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Darrika
o Matko!!!
no ladna historia Twojej mamy
czyli co, nie pislay sie skurcze na ktg?
czy nie zbadali rozwarcia?
wez TY mnie KOchana nie strasz balonikami i oxy, bo to oznacza jeszcze dluuuugi okres oczekiwania!
a to grozi u mnie agresja
Z tego co mama mi mówiła, to chyba ktg jej zdążyli podłączyć i tyle
No mi się też nie uśmiecha wywoływanie, strach jakiś jest no ale co mamy wielce zrobić? Ja id poniedziałku będę molestowac męża, może jakieś spacery i nic poza tym nie zdziałam34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
emdar wrote:Kochane, a ja się witam... ze szpitala😒 W nocy skoczyło mi ciśnienie (150/95 i 160/97),no to mówię dobra chyba trzeba jechać(do szpitala mam 5 min samochodem).Od jakichś dwóch, trzech tygodni miałam już podwyższone(jak na mnie)ciśnienie, dlatego miałam to kontrolować. Nie czułam się jakoś wybitnie źle, ale bolała mnie głowa i jakaś taka"rozbita"byłam. Na IP mega super "obsługa" i na szczęście zero ludzi. No, i lekarz mi mowi że z uwagi na mój wiek, wiek ciąży, i moją historię(poronienie zatrzymane w 9tc)to chce mnie na parę dni zatrzymać i poobserwować. No to do pn leżę, i mam nadzieję że w pn wyjdę, a nie ze uznają ze skoro jestem w terminie(właśnie na pn mam tp) to mnie zatrzymają😒 Na szczęście warunki są naprawdę ok, lekarze i pielęgniarki też,nastawienie mam dobre, więc dam radę. To tylko(planowo) 4 dni. Gadałam tu z laskami i np.jedna mówi że leży 3 tydzień....No,ale jak mus to mus. Lekarka się mnie na IP pyta czy wyrażam zgodę na hospitalizację, i powiem Wam że jak nie cierpię szpitali(nikt nie lubi) no to nie odważyłabym się powiedzieć"nie,jadę do domu".
Emdar, mogą Cię nie wypuścić. Ja tez położyłam się przed TP i powiedzieli mi wprost ze skoro TP mam za 3 dni to wyjdę ze szpitala z dzieckiem na rękach. I słyszałam to 3 razy na IP, przy przyjęciu na oddział i później od lekarza. Wydaje mi się ze może jest jakaś taka zasada....a może zalezy od szpitala.
Najlepiej jakbyś zaczęła rodzic sama....masz 3 dni 😃 -
Marlena
no u nas tak nie jest
tzn z tego co widzialam
bo dziewczyna co przyszla na cc, w dniu swojego tp
odeslali ja
i kazali wrocic ze skurczami albo 41+3...Darrika lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡