LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny jak wam mija poranek ? Moja Oliwcia coraz dłużej może leżeć w bujaczku i się rozglądać , placek robiłam czekoladowy a ona 1,5 godziny sobie leżała tylko od czasu do czasu okrzyki dawała zaczepiające:) Ada wtedy dolatywała do niej i głaskała po rączce
Camilla33, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość
-
U nas mija powoli. Zuza trochę drzemkuje trochę jest aktywna. Byłyśmy już na spacerze w lesie. My niestety bujaczka nie mamy ale mała leży sobie z reguły na macie edukacyjnej albo w gondoli33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyDarrika wrote:No ja za to jestem w szoku, Zuza wczoraj poszła spać chwilę po 22, a wstała o 6.30 :o szkoda, że takie noce są raz na 2 tygodnie
-
Moja dzisiaj śpi po 30 minut ale wczoraj po przejażdżce samochodem spała ponad 3h. Coraz bardziej chce wychodzic z nią na spacery bo wiem ze będzie ładnie spała w wózku. Poczekam jeszcze do szczepienia które mamy w środę a później albo wyjedziemy z miasta albo będę z nią wychodziła. Tak naprawdę nie byłam na porządnym spacerze od grudnia 😢😱
-
Hej dziewczyny ale się wku... miały dzwonić z przychodni jak tylko szczepienia zostaną wznowione a tu nikt nie zadzwonił do mnie patrzę na stronę a tu od 20 kwietnia zapraszają na szczepienia , no jaka zła jestem zadzwoniłam i pytam się co jest grane a one przepraszają no co za ludzie eh
No nic muszę dzwonić w poniedziałek i umówić się na wtorek i się zastanawiam czy wykupić meningokoki czy rotawirusy czy to i to , jak wy zrobiłyscie? -
Justi2019 wrote:Hej dziewczyny ale się wku... miały dzwonić z przychodni jak tylko szczepienia zostaną wznowione a tu nikt nie zadzwonił do mnie patrzę na stronę a tu od 20 kwietnia zapraszają na szczepienia , no jaka zła jestem zadzwoniłam i pytam się co jest grane a one przepraszają no co za ludzie eh
No nic muszę dzwonić w poniedziałek i umówić się na wtorek i się zastanawiam czy wykupić meningokoki czy rotawirusy czy to i to , jak wy zrobiłyscie?
Pamiętaj ze rotawirusy trzeba zaszepic do 12 tygodnia -
Ja tylko rotawirusy, o meningokoki nawet nie pytałam. Zapytam przy kolejnych szczepieniach ale raczej ich wtedy nie zrobię bo i tak będą znowu 4 ukłucia plus rota doustnie. Najwyżej te meningokoki się przy jeszcze kolejnych szczepieniach zrobi33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Dziewczyny meningokoki to nie szczepienie na teraz podaje się je po pierwszym półroczu, najlepiej meningokoki typu B. Justi teraz rota, uważam że to niezbędne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 09:26
Darrika lubi tę wiadomość
-
No u Oliwki to ostatni dzwonek na rotawirusy także cieszę się że wznowili u nas szczepienia tylko jak patrzę to tylko w jednej aptece jest dostępny rotarix no nic zamówię żeby był dostępny na wtorek. Ile płaciłyscie za rotarix?
Wczoraj siedziałam na dworze pilnowałam śpiącą Oliwkę w wózku i opalił mi się dekolt hehe a Ada ma w koło szyi opalone , muszę kaszkietkę jej kupić bo wczoraj to dawało słońcem , dziś też ciepełko , jutro ma być chłodniej , moi rodzice modlą się o deszcz a tu lipa póki co . -
Ja nie kupowałam szczepionki w aptece, mieli ma miejscu w przychodni - płaciłam 340 zł za rotarixa
annkaa lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Justi te kilka dni nic nie zmienia. Ja dla Piotrusia płaciłam 290 zł, teraz jeszcze nie wiem ile kosztuje. Mg mamy aptekę drzwi w drzwi z naszą przychodnią i oni zawsze mają pełne wyposażenie. Pamiętaj, że szczepionki nie możesz ot tak sobie w reklamowce przewozić.
-
Camilla A jak powinno się przenosić szczepionke i przechowywać do czasu szczepienia? Planuje w przyszłości kupić na ospe szczepionkę i zamiast mmr, priorix i dobrze by było wiedzieć33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Dzisiaj miałam teleporade z pediatra na temat szczepień i na rotawirusy należy zaszczepić 1 dawkę do 12 tygodnia. U nas będzie 12tż+1dzien i powiedziała ze mała zostanie zaszczepiona. U mojej znajomej dziecko miałam 13tygodni i już nie chcieli. Także Justi ty będziesz miała 12+2 to może jeszcze się uda. Ponadto druga dawała najlepiej jak jest podana do 16tż ale można wydłużyć nawet do 24. Odstęp między szczepionkami na rotawirusa min.4 tygodnie.
Ja będę tez sama kupowała szczepionki w aptece bo na jednej jest różnica ok 80-100 zł . A wiec warto się przejść samemu do apteki. Warunek jest taki ze muszę mieć paragon i szczepionkę dostarczyć do przychodni w ciągu max 1h. -
Darrika wrote:Camilla A jak powinno się przenosić szczepionke i przechowywać do czasu szczepienia? Planuje w przyszłości kupić na ospe szczepionkę i zamiast mmr, priorix i dobrze by było wiedzieć
Darrika lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o mmr i priorix to ta druga jest zdecydowanie lepsza pod względem składu
Jak będziemy szczepić córkę teraz to zdecydowanie Priorix wezmę09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Marlena to faktycznie sporo , ciekawe ile u mnie , we wtorek się dowiem. Oliwka śpi od 20 a Ada się dzis tak fyrga po łóżku że coś niesamowitego. Wstała dziś o 5:45 jak nigdy i już nie zasnęła , położyłam ją o 11 i spała 2 godziny i teraz odczynia cuda . Wolę jak nie śpi w dzień to zasypia w 5 minut i to przed 20