Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
bloodflower wrote:Jestem juz po polowkowych. Niestety dziecko nie chce rosnac. Wod bardzo malo 2 cm,
wielkosc dziecka wg usg 19t wg OM 23. Poszczegolne czesci ciala wg opisu usg od 18 do 20t. Wszystko prawidlowo wyksztalcone, serduszko itd. Tyle tylko, ze duzo za male ;/ Przez 13 dni uroslo tylko 14g. Dostalam skierowanie do kliniki, jutro mam sie stawic, zobaczymy czy w ogole da sie cos zrobic. Plus taki, ze serduszko bije jak dzwon.
Moich znajomych synek urodzony w terminie, po wszystkich wczesniejszych usg ktore zapowiadaly ze wage ma normalna ok 3,5kg urodzil sie z waga 2300 I nikt nie potrafil powiedziec czemu jest taki malutki, czy skladniki odzywcze mu nie docieraly czy co, no I czemu na usg mial 3,5kg? Teraz to w sumie najwazniejsze ze zdrowy jest ale skad takie rozbieznosci? Tego nie wie nikt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:14
-
bloodflower trzymam mocno kciuki żeby maluszek podgonil i się prawidłowo rozwijał
AleAleksandra super, że udało Wam się zmienić lekarzaja z tych samych powodów zmieniłam pod koniec trzeciego miesiąca i jestem bardzo zadowolona, że to zrobiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 08:50
Nasze największe Szczęście
-
Ja byłam wczoraj na wizycie z Frankiem wszystko dobrze waży prawie 900 g. Nadal o tydzień większy niż wynika z om więc raczej urodzę w styczniu.
Bałam się o szyjkę po tych ostatnich kłuciach ale szyjka ponad 4 cm., zamknięta więc kamień z serca.
Wczoraj podczas ważenia położna pytała czy wybrałam już położną środowiskową podobno wizyty powinny być od 21 tygodnia. Powiem szczerze że byłam zaskoczona gdyż z córką dzwoniłam do położnej dopiero po porodzie ale to było 6 lat temu. Czy Wy już macie swoje tylko ja taka nieświadoma?
-
Bloodflower trzymam mocno kciuki żeby wszystko się ułożyło! Ciekawa jestem czym to jest spowodowane... Może tym że tak mało wód płodowych? Może podadzą Ci jakieś kroplówki i maleństwo nadrobi? Mam nadzieję że będzie dobrze. Daj koniecznie znać jak czegoś się dowiesz.
-
Paulka86 tez sie wlasnie zastanawiam nad tym samym z polozna bo wczoraj pielegniarz mnie o to pytal czy taka mam. Rowniez rodzilam 6 lat temu i byla dopiero po porodzie wiec tez sie zastanawiam czy to normalka teraz przed. Chce podejsc do przychodni i zapytac bo jest tam fajna polozna ale jest tak zimno ze niewiem czy dzis dotre;)
-
Dziewczyny tak na szybkiego, bo mi poziom wkurwa siegnal zenitu. Pojechalam do szpitala klinicznego ze skierowaniem. Baba niemila w cholere, ale coz, moze gorszy dzien. Poszlam do pokoju przyjec, pani lekarka popatrzyla na wyniki i powiedziala, ze nie ma miejsc, zeby mnie przyjac. Cos tam pisala pisala, po czym daje mi do podpisania karte z pobytu w szpitalnym punkcie przyjec. A tam czytam i oczom nie wierze, ze macica ok, ze nic mi nie jest, ze nic nie zaobserwowano. Wszystko moze byloby i prawda, gdyby nie nie to, ze ona mnie o nic nie zapytala, nie mowiac juz o badaniu. Wiec na tej karcie, gdzie mialam sie podpisac napisalam, ze odmawiam potwierdzania nieprawdy. A termin przyjecia do szpitala na 18go. WIec sie zabralam i pojechalam do domu. Zadzwonilam do innego szpitala na zaspie i tam maja miejsce na patologii ciazy i wlasnie zaraz tam jade. Przepraszam za ten wywod, ale cholera mnie wziela.
ps. dziekuje Wam bardzo za slowa otuchy -
No co za paranoja ! Dobrze zrobiłaś, że tego nie podpisałaś. Nie ma co, nie denerwuj się. Miejmy nadzieje ze w kolejnym Cię lepiej potraktują, dawaj znać.
Mnie dopadło choróbsko, od poniedziałku umieram, od wczoraj mam antybiotyk, duomox (moze któraś brała) strasznie sie boje za kazdym razem gdy go łykam ale chyba nie mam innego wyjscia.. -
bloodflower taka jest właśnie nasza służba zdrowia. Paranoja, co za babsko. Współczuję nerwów i tej bieganiny po szpitalach.
Wierzę w to, że Twoja dzidzia nadrobi będę trzymać kciuki!!!!!
U mnie też na połówkowym wyszło, że dzidzia jest jeszcze trochę starsza i termin wychodzi na styczeń. Ale trzymam się lutego bo to tylko kilka dni różnicy. -
Na taka chora babe faktycznie powinien byc jakis paragraf i powinna poniesc surowa kare za takie cos!! Nie denerwuj sie niepotrzebne ci kochana dodatkowe stresy w tym drugim szpitalu napewno lepiej sie Toba zajma.
Jesli chodzi o duomox sama niebralam ale slyszalam ze kobiety w ciazy biora i z dziecmi jest ok takze spokojnie. Kolezanka brala i tez wszystko bylo ok. -
sandra_zog, ja brałam duomox, w 17 tygodniu i to ten z większą dawką - też strasznie się bałam, ale lekarz powiedział że to bezpieczniejsze niż stan zapalny w organizmie i choroba. Duomox nie jest bardzo inwazyjny, chyba najpopularniejszy w ciąży, mam koleżankę która też brala. Jak mus to mus, bierz do końca i broń boże nie przerywaj jak Ci się trochę poprawi. I odpoczywaj i uważaj na siebie żeby znów nic się nie przypaletalo i bierz koniecznie probiotyk. Ja brałam doustny i dopochwowy. Ja w efekcie się cieszę że wyleczyłam okropne zapalenie ucha, myślę że moje maleństwo też ma się dobrze. Zwlaszcza ze byłam dzis na polowkowym i wszystko gra! Potwierdzone ze dziewczyna, 482 gram
AguŚka89, AleAleksandra lubią tę wiadomość
-
Wow. Fantastycznie jest w tym kraju. Jesli człowiek nie walczy o swoje to cię zleją odeślą do domu a później mówią w wiadomościach że ktoś umarł bo go odesłali z pogotowia do domu. Bloodflower trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015