Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko z szufladą,ale jeszcze nie rozłożone, może można dokupić samą szufladę, najlepiej na allegro zobaczyć a nuż coś Ci wpadnie w oko.

Znalazłam coś takiego, sprawdź sobie po nr aukcji 6657372993.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 23:12

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wczorajszą wizytę do gin nie dotarłam, trojmiasto.zasypalo.w.jeden.dzien, maz zamiast.30 min wracal z pracy 2 h nie mialam z kim dzieci zostawić, a foteliki mial w swoim aucie.. wizyta przepadła..na inną brak szans, cudem umowilam się .na środę do innego lekarza.

Choroba brala, mnie na całego..ale konska dawka wit c i wapna plus czosnek miod imbir, i mleko wszystko w duzych ilosciach plus kilka inhalacji z soli i wychodzę na prostą.. tym razem babcinez sposobyi chyba dały radę;)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziewczynki dopadla bezsennosc ciazowa juz ktorys dzien z rzedu nie moge w ogole spac :-(

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obudził synuś... bolą go chyba ząbki
    A jak ktos mnie wybudzi to tez niepotrafię zasnąć czasem i 3 godziny... :/

04f963f7bc.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od 3 nie spie. Corka sie przebudzila bo ja roczka bolala ( bole wzrostowe lub na zmiane.pogody) musialam masowac I teraz już nie moge zasnac ... we're lacze sie w bolu

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna wrote:
    Ja mam łóżeczko z szufladą,ale jeszcze nie rozłożone, może można dokupić samą szufladę, najlepiej na allegro zobaczyć a nuż coś Ci wpadnie w oko.

Znalazłam coś takiego, sprawdź sobie po nr aukcji 6657372993.

Nie moge po tym nr niestety nic znalesc.

Na stronie aletofajne znalezlismy jakies pojemniki co by mogly dac rade. W tym kontekscie nie chce nam sie jechac do ikei. Zanim sie przejdzie cala I znajdzie cokolwiek to 2h mina.

Po glowie chodzi mi jeszcze kupno rozka. Sama sie sobie dziwie bo z synkiem nam sie nie sprawdzil, poodpruwalam rzepy I byl kolderka. Niby bawelniany ale byl sztywny I mnie wkurzal, synek go nie lubil od pierwszych dni. Teraz mysle o welurkowym mieciutkim, a wy co macie I czy cos macie?

• vitoria Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala noc od polnocy do 7 przespana, przykro mi ze zeby spac mogl ktos, ktos inny nie moze :-) ale spokojnie, jutro napewno nie zmroze oka, spie srednio co 4 dni :-)

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja sobie dalej leze w szpitalu i faszeruja mnie tabletkami na cisnienie ale przynajmniej jest pezwz to z nim ok. Za to pachwina tak mi napieprza ze nie da sie w nocy dlugo na jednym boku wytrzymać i przez to dretwieje mi noga ta na ktorej leżę. No ale lekarz mi dzis na to ze to normalne a ja sie tu obawiam o spojenie lonowe :/ na serio az taki bol jest normalny?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    Nie moge po tym nr niestety nic znalźć

Ja weszłam w łóżeczka z szufladą i dałam filtr ceny do 150 zł i wyskoczyło mi chyba 15 pozycji. Na telefonie nie umiem wrzucić linka, może popołudniu dorwę się do komputera to Ci podeślę.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    Nie moge po tym nr niestety nic znalesc.

Na stronie aletofajne znalezlismy jakies pojemniki co by mogly dac rade. W tym kontekscie nie chce nam sie jechac do ikei. Zanim sie przejdzie cala I znajdzie cokolwiek to 2h mina.

Po glowie chodzi mi jeszcze kupno rozka. Sama sie sobie dziwie bo z synkiem nam sie nie sprawdzil, poodpruwalam rzepy I byl kolderka. Niby bawelniany ale byl sztywny I mnie wkurzal, synek go nie lubil od pierwszych dni. Teraz mysle o welurkowym mieciutkim, a wy co macie I czy cos macie?

Wpisałam nr aukcji i znalazło:

http://allegro.pl/show_item.php?item=6657372993

Ja od początku kupiłam łóżeczka z szufladami bo dla mnie to super zagospodarowane miejsce pod łóżeczkiem a pościele gdzieś trzeba trzymać ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja sobie dalej leze w szpitalu i faszeruja mnie tabletkami na cisnienie ale przynajmniej jest pezwz to z nim ok. Za to pachwina tak mi napieprza ze nie da sie w nocy dlugo na jednym boku wytrzymać i przez to dretwieje mi noga ta na ktorej leżę. No ale lekarz mi dzis na to ze to normalne a ja sie tu obawiam o spojenie lonowe :/ na serio az taki bol jest normalny?

Normalne, też tak mam. Nie poleżę za długo na jednym boku i rzucam się raz na jeden bok raz na drugi. Noga boli przy tym ta na której leżę - dziecko uciska.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś prawie nie spałam, córka na zmianę z kotem dokazywały...

AguŚka89 takie bóle są normalne, zwłaszcza na tym etapie ciąży. Mnie ogólnie całe nogi w nocy bolą i musze się często przekręcać a to już nie lada wyczyn bo spojenie boli jak cholera. I też mi tak nogi drętwieją.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka który stopień referencyjności ma szpital w którym leżysz?

Ja osiwieję przez to nadciśnienie. Wieczorem ledwo zbiłam dodatkowymi tabletkami :(

Mnie pobolewa lewa noga i biodrowy. Pomaga mi okład z zimnego termomoforu z pestek wiśni.

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie to dziwi bo mnie ani nogi ani spojenie nie boli. Jedynie bolą mnie pachwiny po nocy jak wstaje z łóżka ale jak rozchodzę to zaraz jest ok

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    Kurcze mnie to dziwi bo mnie ani nogi ani spojenie nie boli. Jedynie bolą mnie pachwiny po nocy jak wstaje z łóżka ale jak rozchodzę to zaraz jest ok

To tylko się cieszyć ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    To tylko się cieszyć ;-)
    Dokładnie, mnie jak ostatnio przy kasie w sklepie chwyciło to myślałam, że zejde, dobrze że z mężem byłam to się go chwyciłam i wyglądało jakbym się do niego przytulała (choć to też dziwne ;))

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    To tylko się cieszyć ;-)

Za to dla równowagi mnie wykańcza zgaga 24h na dobę i bezsenność

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj jestem u teściów... ciężka sprawa, bo szanowna teściowa wie wszystko najlepiej i co chwilę podnosi mi ciśnienie swoimi mądrościami na temat ciąży (w ostatniej była 28 lat temu), karmienia, noszenia dzieci, ubierania dzieci itp. :P (nie żebym miała już prawie 2-letnie dziecko...), budowy domu, urządzania... no ale cóż ;)

Co do skurczów, ja miałam narastający ból, szczyt i później wyciszenie, nie miałam takich fal, ale też miałam takie po 1,5 minuty i co 1,5-3 min.

Nieukowa lubi tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jesli chodzi o skurcze to narastaly w bolu az byly nie do wytrzymania i chwila przerwy. A mi lewe ucho przeszlo dzisiaj kolej na prawe :-(

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło losie, kupilismy przewijak I rozek, co prawda bawelniany ale jest fajniejszy niz ten co mielismy wczesniej. Mialam ochote na polarkowy lub welurowy ale jak zobaczylam polarowy na zywo to przestal mi sie podobac, balam sie ze jak zamowie welurowy przez neta to tez mi sie nie spodoba a w sklepie takich nie miewaja. Sposrod stosu bawelnianych rozkow wydaje mi sie ze wybralam fajny. Brakuje jeszcze tych pudelek pod lozeczko I mamy wszystko. Zaraz sprobuje spakowac torbe. Od wczoraj bardzo boli mnie brzuch jak chodze.

Trzymajcie sie dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 14:54

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ