X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki mi nie przeszkadza w realizacji celu - czyli sprawdzenia czy wszystko ok z Małym, to nie wchodzę w dyskusje. Jeszcze mi będzie poród odbierać. ;)

Kira91 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam, pozdrawiam wszystkie mamusie te już po porodzie i te jeszcze przed jak ja. Mam pytanie, czy któraś z mamuś z cesarskich cięć miała robione znieczulenie ogólne? Miałabym kilka pytań. Ja mam planowane na czwartek i niestety zakwalifikowali mnie przez implant w kregosłupie właśnie do takiego znieczulenia.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu ginekologicznym, szyjka zamknięta, do kręgosłupa, ale skrócona i miękka. Lekarz mówi, że szału nie ma a ja się czuję jakbym wygrała w totka, bo COKOLWIEK się dzieje.

Teraz ktg i do domu. Na pobyt w szpitalu mam się zgłosić w poniedziałek. Tylko znowu te wody... Lekarz mówi, że w granicy normy ale mało i w piątek mam iść na ktg, i do prowadzącego jeszcze raz na kontrolne USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 18:53

Kira91, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Przeczytałam wszystko, zaczęłam pisać, przerwa i już zaległości :-(

Dołączam do grona walczących o kp :-( jeszcze nie mam pokarmu, to co mam ewidentnie jej nie starcza... W nocy musiałam podać butelkę. Wyspalysmy się obie. Ale teraz na obiad znowu musiałam bo dziecko głodne. Bardzo. Na doradcę laktacyjnego doczekać się nie mogę. Niby pielęgniarka patrzyła że dobrze przystawiam ale w cyckach pusto. Nie wiem co teraz bo robi się błędne koło. Ania po mm w ogóle śpi jak zabita, nie mogę jej dobudzić na karmienie. Nie wiem ile się uzbiera. Wcześniej wszystko wiedziałam teoretycznie, teraz jestem głupia. Cycki bolą koszmarnie ale to naprawdę nie ma znaczenia. Chce mi się ryczeć...

Tanda, to Ty miałaś jakąś butlę żeby dziecko się napracowało przy niej? Bo z tych tu to samo leci przecież...

Ja miałam Canpol Haberman, z niej naprawdę trzeba porządnie zassać. Teraz jak już mleka mam pod dostatkiem to ściągnięte podaję w Lovi, bo przy Canpolu się wkurza, z piersi teraz leci szybciej. Ale na te pierwsze dokarmiania jak komuś zależy na kp to warto. Widziałam je w Rossmannie i Auchan.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina,masz racje z ta polozna ;D nie pomyslalam ;)
    No widzisz, czyli cos tam sie ruszylo, ja tak samo sie wczoraj czulam haha ;D milion dolarow bo lekarz dal nadzieje haha ;D
    No ale tak jak pisalam, w ostatecznosci w poniedzialek w szpitalu lądujemy razem :)

Fermina lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się zaczęło wcześniej. ;) A jak nie to będziemy sobie porównywać procedury medyczne. :D

Drugi raz włączył mi się alarm na ktg, nie wiem czemu. :/ Położna - zapytana co to, mówi że maszyna wariuje, ale mi się to wcale nie podoba..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, moze byc ze twoje tetno sie zgubilo i jest np napisame „awaria fhr”

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie zapytali czy jakby coś jestem gotowa na pobyt. :( Dzwonią czy jest miejsce na patologii. Małemu spada tętno. :(

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina masz racje takie zołzy położe chyba lepiej przemilczeć, bo jeszcze nie daj Boże się na nią trafi przy porodzie i się narobi... Dobrze, że są jakieś postępy z tą szyjką, oby tak dalej ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Ja dzis po ostatniej wizycie u poloznej. Jutro mam usg i wg poloznej prawdopodobnie sprawdza mi tez szyjke, bo termin na sobote (sama i tak zamierzalam zapytac). Jesli nic sie nie zadzieje to jutro umowia mnie na kolejne spotkanie w szpitalu za tydzien.

Polozna dzis podczas sprawdzania tetna malucha czula ruchy macicy (których ja nie rozpoznaje), więc macica sie jednak cos tam szykuje :)

Mam cicha nadzieje, ze moze jutro juz nie wroce z usg. Znajoma na wizycie w dniu terminu porodu zostala w szpitalu, bo sie okazalo, ze rozwarcie jest spore (a tez nic nie czula). Czekam niecierpliwie.
    Moj maluch byl ostatnio o 18% mniejszy od sredniej. Jutro go zmierza, zeby zobaczyc czy rosnie i czy to po prostu taki jego urok.

Trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte. Siostra przyleciala do siostrzenca wiec fajnie by bylo gdyby wyszedl na czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, kciuki zacisniete za Ciebie i Twoje dzieciatko

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela w domu 2-3 dni chyba próbowałam, poraz kolejny położna ściskała cyca i nic nie leciało, trudno może za szybko odpuściłam a może po prostu tak miało być, najważniejsze że maluszek teraz przybiera na wadze :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało zaliczyć spacero-zakupy przez 1,5h
    Patryś jednak pod blokiem pokazał jaki ma glosik (w końcu za sam krzyk dostal 8pkt Apgar). Zglodnial bidulek. Zjadł setę mleka . Piotruś za to jeczaco marudzacy że uszy bolą. Bunt dwulatka się zaczyna.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, dobrze ze juz jestes pod kontrola
    Trzymamy kciuki za was

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypuszczają mnie jednak. Mam taki mętlik w głowie, że już nie wiem co myśleć, za dużo sprzecznych informacji.. Mam sobie robić kontrolne ktg co dwa dni ale chyba będę jeździć codziennie po tym dzisiejszym. Chciałam się uspokoić w szpitalu a jeszcze mnie postresowali. :/

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, masz mozliwosc sprawdzenia ktg w innym szpitalu....?

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, trzymam kciuki &&
    Gratuluję kolejnym rozpakowanym :)

W niedzielę i wczoraj balowaliśmy na Komunii mojego chrześniaka, więc byłam odcięta.

Wczoraj Matylda skończyła 3 tygodnie. Z tej okazji było ważenie, 4500g. Jak na cyc to chyba nieźle, wychodziła ze szpitala z wagą 3760g.
    Wczoraj była pierwsza akcja płaczu do północy, miała problem z wyciszeniem się i zaśnięciem ale podejrzewam nadmiar wrażeń, mimo że staraliśmy się nie przeginać i z imprezy wyszliśmy wcześniej to jednak hałas, nowe miejsce, nowe twarze - mogło jej się udzielić.

Fermina, malwka08 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, dopytywałam się pięć razy, czy na pewno wszystko ok, mimo tych alarmów. Lekarz powiedział, że widełki na aparacie mają trochę zawyżone i tętno Małego mieści się w normie i liczy się całokształt zapisu a ten jest dobry. Ogólnie leżałam z godzinę pod sprzętem. Pojadę jutro kontrolnie na badanie i jeżeli trzeba będzie, codziennie aż do poniedziałku.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cale szczescie :) mnie na sama mysl ciarki przeszly, jak mialam 2 tyg temu pierwsze ktg I nagle przestawalam slyszec serduszko to myslalam ze zawalu dostane I tak kilka razy. Ale zapis prawidlowy. ;)
    Oby to ostatni raz taka akcja. No I oby nie bylo konieczne do poniedzialku ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ