Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, pozdrawiam wszystkie mamusie te już po porodzie i te jeszcze przed jak ja. Mam pytanie, czy któraś z mamuś z cesarskich cięć miała robione znieczulenie ogólne? Miałabym kilka pytań. Ja mam planowane na czwartek i niestety zakwalifikowali mnie przez implant w kregosłupie właśnie do takiego znieczulenia.kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]
-
Jestem po badaniu ginekologicznym, szyjka zamknięta, do kręgosłupa, ale skrócona i miękka. Lekarz mówi, że szału nie ma a ja się czuję jakbym wygrała w totka, bo COKOLWIEK się dzieje.
Teraz ktg i do domu. Na pobyt w szpitalu mam się zgłosić w poniedziałek. Tylko znowu te wody... Lekarz mówi, że w granicy normy ale mało i w piątek mam iść na ktg, i do prowadzącego jeszcze raz na kontrolne USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 18:53
Kira91, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Przeczytałam wszystko, zaczęłam pisać, przerwa i już zaległości
Dołączam do grona walczących o kpjeszcze nie mam pokarmu, to co mam ewidentnie jej nie starcza... W nocy musiałam podać butelkę. Wyspalysmy się obie. Ale teraz na obiad znowu musiałam bo dziecko głodne. Bardzo. Na doradcę laktacyjnego doczekać się nie mogę. Niby pielęgniarka patrzyła że dobrze przystawiam ale w cyckach pusto. Nie wiem co teraz bo robi się błędne koło. Ania po mm w ogóle śpi jak zabita, nie mogę jej dobudzić na karmienie. Nie wiem ile się uzbiera. Wcześniej wszystko wiedziałam teoretycznie, teraz jestem głupia. Cycki bolą koszmarnie ale to naprawdę nie ma znaczenia. Chce mi się ryczeć...
Tanda, to Ty miałaś jakąś butlę żeby dziecko się napracowało przy niej? Bo z tych tu to samo leci przecież...
Ja miałam Canpol Haberman, z niej naprawdę trzeba porządnie zassać. Teraz jak już mleka mam pod dostatkiem to ściągnięte podaję w Lovi, bo przy Canpolu się wkurza, z piersi teraz leci szybciej. Ale na te pierwsze dokarmiania jak komuś zależy na kp to warto. Widziałam je w Rossmannie i Auchan.
Matylda
-
Fermina,masz racje z ta polozna
nie pomyslalam
No widzisz, czyli cos tam sie ruszylo, ja tak samo sie wczoraj czulam hahamilion dolarow bo lekarz dal nadzieje haha
No ale tak jak pisalam, w ostatecznosci w poniedzialek w szpitalu lądujemy razemFermina lubi tę wiadomość
-
Oby się zaczęło wcześniej.
A jak nie to będziemy sobie porównywać procedury medyczne.
Drugi raz włączył mi się alarm na ktg, nie wiem czemu.Położna - zapytana co to, mówi że maszyna wariuje, ale mi się to wcale nie podoba..
-
nick nieaktualnyCzesc
Ja dzis po ostatniej wizycie u poloznej. Jutro mam usg i wg poloznej prawdopodobnie sprawdza mi tez szyjke, bo termin na sobote (sama i tak zamierzalam zapytac). Jesli nic sie nie zadzieje to jutro umowia mnie na kolejne spotkanie w szpitalu za tydzien.
Polozna dzis podczas sprawdzania tetna malucha czula ruchy macicy (których ja nie rozpoznaje), więc macica sie jednak cos tam szykuje
Mam cicha nadzieje, ze moze jutro juz nie wroce z usg. Znajoma na wizycie w dniu terminu porodu zostala w szpitalu, bo sie okazalo, ze rozwarcie jest spore (a tez nic nie czula). Czekam niecierpliwie.
Moj maluch byl ostatnio o 18% mniejszy od sredniej. Jutro go zmierza, zeby zobaczyc czy rosnie i czy to po prostu taki jego urok.
Trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte. Siostra przyleciala do siostrzenca wiec fajnie by bylo gdyby wyszedl na czas -
nick nieaktualny
-
Nam się udało zaliczyć spacero-zakupy przez 1,5h
Patryś jednak pod blokiem pokazał jaki ma glosik (w końcu za sam krzyk dostal 8pkt Apgar). Zglodnial bidulek. Zjadł setę mleka . Piotruś za to jeczaco marudzacy że uszy bolą. Bunt dwulatka się zaczyna. -
Wypuszczają mnie jednak. Mam taki mętlik w głowie, że już nie wiem co myśleć, za dużo sprzecznych informacji.. Mam sobie robić kontrolne ktg co dwa dni ale chyba będę jeździć codziennie po tym dzisiejszym. Chciałam się uspokoić w szpitalu a jeszcze mnie postresowali.
-
Fermina, trzymam kciuki &&
Gratuluję kolejnym rozpakowanym
W niedzielę i wczoraj balowaliśmy na Komunii mojego chrześniaka, więc byłam odcięta.
Wczoraj Matylda skończyła 3 tygodnie. Z tej okazji było ważenie, 4500g. Jak na cyc to chyba nieźle, wychodziła ze szpitala z wagą 3760g.
Wczoraj była pierwsza akcja płaczu do północy, miała problem z wyciszeniem się i zaśnięciem ale podejrzewam nadmiar wrażeń, mimo że staraliśmy się nie przeginać i z imprezy wyszliśmy wcześniej to jednak hałas, nowe miejsce, nowe twarze - mogło jej się udzielić.
Fermina, malwka08 lubią tę wiadomość
Matylda
-
Kira, dopytywałam się pięć razy, czy na pewno wszystko ok, mimo tych alarmów. Lekarz powiedział, że widełki na aparacie mają trochę zawyżone i tętno Małego mieści się w normie i liczy się całokształt zapisu a ten jest dobry. Ogólnie leżałam z godzinę pod sprzętem. Pojadę jutro kontrolnie na badanie i jeżeli trzeba będzie, codziennie aż do poniedziałku.
-
No to cale szczescie
mnie na sama mysl ciarki przeszly, jak mialam 2 tyg temu pierwsze ktg I nagle przestawalam slyszec serduszko to myslalam ze zawalu dostane I tak kilka razy. Ale zapis prawidlowy.
Oby to ostatni raz taka akcja. No I oby nie bylo konieczne do poniedzialkuFermina lubi tę wiadomość