Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja chyba przechwalilam swoje dziecię ostatnio... Jeden plus wczoraj przysnęła przy butli, standardowo u nas w łóżku i nie musialam godzinę jej nosić ani lulać, trochę poszumialam tylko nad uszkiem bo dwa razy otwierała oczy, Ale spała. No i co? Po 2,5h już chciała znowu jeść, a przecież wypiła 100ml, więc dałam cyca i później tak już co 1,5h przez całą noc. A przecież do tej pory tylko dwa razy w nocy karmiłam. Nie wiem co jej się odwidziało, jestem nieprzytomna a tu cały dzień przede mną. Na dodatek od 5-8 zaczęła swoje prezenie i wyginanie aż poszła kupa. OMG.
Wogole od 2-3 dni jak zbliża się już wieczor, godz 18 to zrobiła się strasznie marudna, placzaco-krzyczaca, noszenie na rękach jest nawet źle. -
Witajcie dziewczyny
Ostatnio się nie odzywałam, bywało ciężko, Zosieńka przechodziła kryzys rozwojowy (urodziła sie po terminie, więc dopadają nas wcześniej), spała mało i tylko przy piersi. Kryzys minął, nawyk pozostał i trudno to zmienić, ale pracujemy nad tym, jest trochę lepiej.
Codziennie zachwycam się córeczką, widzę ile się nauczyła. Patrzy w oczy, naśladuje mimikę, śmieje się, łapie się za rączki, ssie swoją piąstkę i wszystko co zbliży się do jej usteczek, wokalizuje, od wczoraj mówi słodkie a-gu, dzisiaj po powrocie ze spaceru przywitała tak tatę. Dzięki temu wszystkiemu jakoś łatwiej znieść nocne pobudki, rozpoczynanie dnia o piątej rano, dzikie krzyki za położenie w łóżeczku itp. codzienne trudności.
Waży już ponad 4,6 kg, od wczoraj nosi pieluchy "2", pierwsze ubranka w rozmiarze 56 są za małe (ale to zależy od sklepu, z hm wciąż są idealne).
Wowka, jaki śliczny jest Twój Skarzacik
Witaj Laurka
Sela, Katy, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Skoro dzieci i facetów sie nie chwali to psa chyba moge xd
W koncu zaczal sie normalnie zachowywac, siedzi grzecznie w domu i nie ucieka ani nie robi nic zlego co jak na niego jest naprawde czyms wow :p
MalaMatylda super, ze sie coreczka pieknie rozwija
A Kamil sie dzisiaj pierwszy raz zlapal za stopke :pkamciaelcia, Kwiatkowa24, Sela lubią tę wiadomość
-
Moja Pyza na dzisiejszym spacerze o siódmej rano
Fikała nóżkami do tego stopnia, że przywędrowała w wózku najniżej jak się dało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:04
Katy, kamciaelcia, Kwiatkowa24, D_basiula, Feeva, Cola87, kattalinna, Wowka, pawojoszka, Hoope, Sela, Patk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBody z Hm rosną razem z nami. Mamy juz prawie 2 miesiace i 56 wciaz pasuja (na poczatku byly za duze). Teraz ubieramy tez 62, ale jeszcze sa troche za duze i tez nam troche posluza. Polspiochy 56 robia sie za krotkie, ale spodenki jeszcze dlugo ponosimy.
-
J.S sam z siebie, ale ta wizyta nas nie ominie :p
Wlasnie zamierzam kupować na chrzest ubranie z HM i wezme 62 bo slyszalam, ze maja tam zawyzona rozmiarowke :p Chyba nie bedzie za duze xd W sumie w 56 ze Smyka wchodzil jeszcze ze 2 tygodnie temu :p -
nick nieaktualnyJak zabieracie odciagniete mleko w podroz? Macie jakis termos czy cos? Moze cos polecicie? Chodzi mi o to, zeby miec mleko w odpowiedniej temperaturze bez podgrzewania.
Sliczna Zosia
Katy super, moj synek poki co zauwaza tylko raczki, glownie prawaKaty, Mała Matylda lubią tę wiadomość