Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cola87 wrote:Mała Matylda do rzęs że noc udana, oby takich więcej
Katy Ty masz wózek Joye. Jak się sprawuje? Myślę też o zakupie takiego tylko litetrax się czy jakoś tak
Poki co nie mam zastrzezen, latwo sie prowadzi, szybko składa :p Jedynie zaluje, ze nie wzielam na pompowanych kolach, tylko, ze wtedy bylby sporo cięższy xd -
nick nieaktualny
-
feeva
mniej kaszy
a Patryk jako jedyne moje dziecię pije ze smoczka do kaszki
Piotr raczej kachy nie pił bo gruby
córka to taka mini mini mini w jedzeniu
z Patrykiem wciaz sie łudzę chcoc te porcje na nioc z kasza wypija czesto do dna (tzn 7 miarek mm plus 4 miarki kaszki)
i tak wstaje po 3h
a do karmienia łyzeczka dawałam i daje w wersji 1:1 (ile miarek mm tyle kaszy)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 11:32
-
Majowa od początku go tak karmię, najpierw nie miałam pokarmu i kazali w szpitalu dokarmiać bo spadał na wadze. Adaś ładnie pił z piersi do momentu jak kupiłam większe smoczki do butli. To był błąd bo teraz faktycznie się rozleniwił i zassie parę razy pierś a potem zaczyna marudzić o butle. Ale rano daje mu sama pierś i pije pięknie. Może po nocy nazbieranie to mu lepiej leci
-
nick nieaktualnyCola, moja w nocy i rano też ładnie pije, za dnia różnie, raz cały dzień pije ładnie, raz nie chce w ogóle. U nas też smoczek do kaszy jest w ruchu, to pewnie dlatego nie chce jej się ciągnąć.
Nasz wózek jest na żelowych kołach, czyli tak jak pompowane, tylko bez ryzyka przebicia, super opcja. Koleżanka ma wózek na kołach piankowych(?) tak to się nazywa chyba, to na nasze wiejskie tereny się nie nadaję, trzepie nim jak nie wiem co. -
Patk, Pawojoszka, Feeva śliczne macie te dziewuszki ❤❤❤ Niech jeszcze będą mądre i zdrowe, to pełnia szczęścia.
Bo moja średnica mnie doprowadzi do zawału z nerwów. Chodzi do szkoły 1,5 miesiąca i umie jedną, 1 literkę, O. Ręce mi już opadają, my uczymy, pani uczy, zajęcia dodatkowe a ona pamięta tylko O! Ratunku!!!!
Czy musiała inteligencję odziedziczyć po tacie nieogarze...Patk, Fatalita lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Taaa Barbary mina na ostatnim zdjęciu to jest podczas jej okrzyku żebym już skończyła i zdjęła w końcu tą opaskę.
Teraz śpi dziadyga.
Co do garderoby to ja mam problem z tym rozcietym brzuszyskiem bo ten tłuszcz się teraz tak odcina i normalnie tworzy w spodniach taką bańkę. I zawsze dylemat- wpakować to w spodnie czy raczej spodnie założyć pod fałdęto są dopiero dylematy. No cóż, nie każdy może być szczupły i fit. A co ja poradzę że uwielbiam żreć.
Boże czy tylko ja jestem taka uparta i karmię tym cyckiem mimo namawiania na butlę? W tym ebooku też jest napisane że nie ma czegoś takiego jak niedowaga. Jeżeli dziecko jest radosne, rozwija się prawidłowo to nie ma potrzeby panikować. Ciągle przybiera tyle samo. Nie jest tak że nagle spadła z wagi albo nagle przybrała. Wyniki ma prawidłowe. Tylko jeden lekarz mi też tak powiedział. Pozostali ciągle mówią żeby podawać mm. Kilka razy dostała, ja toczyłam wewnętrzna walkę ale jakoś upieram się przy tym kp. Bo widzę że mam pokarm. I nie ma możliwości żeby był nieodpowiedni. Tak sobie myślę i mówię to wyłącznie w stosunku do siebie. Z drugiej strony jak chcę gdzieś wyjść sama, albo z mężem to dostaje butlę z mm. Bo nie odciągnę za wiele maksymalnie 70ml. I myślę że to też nie jest wyznacznik ile mleka produkuje - co innego jest cycanie dziecka a co innego ściąganie laktatorem. Nie wiem, jakoś chyba chodzio o to że to by była taka moja wewnętrzna porażka.kattalinna lubi tę wiadomość
-
Sa nasze czapy
Grube tricge
Dobrze że jedna to cieńsza wersja
Piotra ciut duże
Ale lepsze duże
Jeszcze może być zima za rok, dwa...a W tych porywach pogodowych może znów wystarczą mu przejściówkiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 20:00
Hoope, pawojoszka, Sela, D_basiula, Feeva, Kwiatkowa24, Katy, Fatalita, Wowka, MonikaJ, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Basieńka wszystkiego naj naj :******
No Uleńka jaka cudna :***
Cola no to super, że udało się całą noc bez karmienia. W sumie ja dzisiaj też jak się obudził po 1.5h to wzięłam z łóżeczka, wytuliłam, dałam smoka i o dziwo nastepna pobudka dopiero za 2 h czyli 3.5h od ostatniego jedzenia.
Och a Mania jaka ślicznotka:***
Patk ja tez tylko karmie cycem.
Chociaż pomału zaczynam rozszerzać diete. Od dwóch dni dynia
Kamcia ale fajne te czapy. Oczywiście model wymiataPatk lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Matka Kamcia po co Wam tyle czapów
Patk a weź już przestań jęczeć, no chuda jest, ale radosna, widać taka jej uroda potatowa no. Zazdrościsz jej i tyleZresztą zaraz zacznie jeść inne rzeczy. Już bliżej niż dalej.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope wrote:Matka Kamcia po co Wam tyle czapów
Patk a weź już przestań jęczeć, no chuda jest, ale radosna, widać taka jej uroda potatowa no. Zazdrościsz jej i tyleZresztą zaraz zacznie jeść inne rzeczy. Już bliżej niż dalej.
-
Ja kupiłam Mani na jesień czapkę grubsza. Jedna. Szara. Będzie pasowała do wszystkiego
Kupiłam jej też w pepco ostatnio "trojstopniowy zestaw do nauki karmienia". Czy ktoś mi powie do czego to służy? Bo ja za cholere nie wiem...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8ff4263658b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83377be9ebcc.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 12:52
-
Jakie piekne dziewczynki i Ula i Basia i Marysia nie pomijajac obu Patryczkow.
Wczoraj nie zdazylam napisac zyczen dla jubilatow, wiec dzis pisze rosnijcie zdrowo, dzisiejsza Basienka tez!!! :-*
Dzis wyszedl 2 zabek prawa dolna jedynka, marudzenia wczoraj bylo duzo, dostala czopek vibrucol, dzis jest minimalnie lepiej, ale ciagle mowi "jejeje" i wystawia zabki bo ja jeszcze boli czy swedzi, nie wiem...
A i mamy przewroty po lewej rece na brzuch, juz jej nie zostawie samej bo jeszcze nie opanowala wyjmowania reki. Z brzucha na pelecy nie umie. Po prawej rece czasem sie przekreci ale po lewej to myk i juz na brzuchu. I koniecznie chce juz stac na nogach a jeszcze siedziec nie potrafi!
Co do lyzeczek mam 2 z hippa i 1 sylikonowa za 5 zl o.
Moja Ola strasznie gubi wlosy, czy to normalne.?
My tez mamy jedna czpke na zime, tez szara i 2 kombinezony. Kurtka tez jest.
Co do ubran to bedac w ciazy kupowalam wszystko rozmiar wieksze bo mysle sobie ze po ciazy to nie schudne i ubrania beda akurat. Ale gdzie tam, terz wszystko na mnie wisi, wszystko za duze ale nie wyrzucam bo moze jeszcze przytyjePatk, pawojoszka, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Teściowa obiecala Kamilkowi spacer, czekal tyle, ze az zasnal.. Pewnie zaraz przyjdzie i bedzie chciala isc, a tu lipa :p
U nas to rozszerzanie diety ciagle jest bardziej pluciem :p Mam nadzieje, ze owoce bardziej mu beda smakować..
Ja czapki zadnej nie kupuje bo mamy pełno xd -
pawojoszka wrote:Feeva mi się wydaje że zakładasz na butelkę zamiast smoczka żeby uczyć pić z dzióbka. A wogole po co kupujesz rzeczy które nie wiadomo po co są ?
Było w zestawie do butelki.
Cóż takiego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afdfc42ad0cd.jpg
I się zastanawiałam po co to. Nie kupuje rzeczy, jeśli nie wiem po co są. -
My na spacerze w pięknych okolicznościach przyrody
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea89071a97b3.jpg
Matko jakie dziwactwo... jak już dojdziesz do czego to to daj znać. Ja ciągle nie mogę uwierzyć że te łyżki takie cenne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 13:48
D_basiula, Wowka, kattalinna, Sela, MajowaMamusia lubią tę wiadomość