X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, dokładnie tak miałam. Na czczo 95-99. Nie stresuj się na zapas. Ja insulinę dostałam w 3 trymestrze jak mi zaczęły się te cukry rozjeżdżać, wcześniej dieta wystarczyła. Z tym, że to tylko tak brzmi strasznie "dieta". Jeśli po posiłkach masz dobre to pierwsze co to trzeba się przyjrzeć kolacji - o której ostatni posiłek jesz i co. Bo może masz za długą przerwę w niejedzeniu, to też podnosi wyniki. Ja z wizyty u diabetologa się ucieszyłam, zwłaszcza że trafiłam na świetnego. Pamiętaj, że nie chodzi o to żeby nie jeść, tylko mieć dobre cukry 😀 początki są trudne bo trzeba nauczyć się tego jak reaguje Twój organizm na poszczególne produkty/ dania. Będzie dobrze 😊

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wpadam na chwilę złapać oddech. Wczoraj zasnęłam z Adasiem o 21 i spałam do rana w ubraniu 😱 mąż sie pytał po 21 czy wstaje, a ja tak za chwile...no to mi zeszło. Jak zadzwonił budzik rano to nie wiedzialam co się dzieje.Ostatnio mega zmęczona chodzę wieczorem, Adaś jest marudny po powrocie ze żłobka, nic nie mogę zrobić bo co chwilę chce na ręce, albo żeby iść tam gdzie chce i ciągnie mnie za rękę. Na wszystko wychodzi ,co chwila coś chce brać czego mu nie wolno. No co drugie zdanie to nie wolno, albo proszę zejść :/ Kattalina czy my mamy jakiś skok teraz? Albo tak żłobek odreagowuje. Chociaż w żłobku już super jest. Ja normalnie w robocie to odpoczywam teraz ;p

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka. My jutro druga dawka ospy. J.S. zazdroszcze koncertu :) my mamy iść w listopadzie na jakąś babkę, ja nawet nie wiem na jaka, ale sam fakt że wypad we dwoje to i tak się cieszę ;)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    No i mamy kolejne ofiary epidemii starszaki wszystkie zasmarkane jeszcze tylko Patryk z Ulka się trzymają. Mam nadzieję że starszaki dociągną do piątku żeby nie mieli znowu nadrabiania bo oni na bieżąco ledwo nadążają, zwłaszcza Aśka, te nauczycielki w tej szkole to jakieś chore są tyle zadawać do domu przecież to jeszcze małe dzieci są a sleczymy nad tymi książkami codziennie kilka godzin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 07:27

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, super! Nie bedziecie zalowac. Koniecznie zdaj relacje po, chociaz ja bede pierwsza to ci powiem jak bylo, bo ja jade 20 pazdziernika, tylko ze ja jade sama bo moj nie jest fanem. Mialas mega fart, bo 26 sierpnia o po 12 juz byla wyprzedana Warszawa, Poznan, Wrocek i chyba Szczecin, ja rowno o 12 odpalalam serwer to dwa razy sie zawiesil i mnie wyrzucilo, ale mam w drugim rzedzie, udalo sie. Spoko ze po drodze kupilam dwa bilety bez sensu, bo wyrzucilo mi platnosc i myslalam ze nie kupilam 😂 Na szczescie juz sprzedalam.

Katallina, oki, to Dom z papieru odpale po tych Uwiezionych. Kiedys mialam netflixa, potem znowu nie, a teraz znowu szal na to mam i ciagle ogladam.

Zdrowka dla chorujacych. U nas tez cos lekki katar ma. Ech. Ja cala noc nie moglam spac, jestem wykonczona. Wczoraj przyszedl nam fotel taki dla dzieci, bo ostatnio Igor byl u kolegi swojego i tam taki byl to sie prawie o niego bili. Sluchajcie moje dziecko siedzi w jednym miejscu, potrafi 😂 Od rana juz tam siedzi i oglada ksiazeczki, szok, to byl jeden z lepszych zakupow 😂

kattalinna, jangwa_maua lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    do czasu taki zakup XD
    tzn efekt zakupu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kamcia a ty już dziewczynie skrzydła podcinasz ,czasem dzieci coś sobie upatrzą i jest miłość na długie lata.

Za oknem słonko a ja mam dziś słaby dzień Patryk pół nocy płakał ,za to pięć minut przed budzikiem zasnął kamiennym snem ,auto mi się zaczyna sypać,znowu,dwa miesiące spokój był dzieci chore zaraz się zacznie szpital w domu ,roboty masa a mi się palcem ruszyć nie chce.

Sory za tą marude ale przed kawa jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 09:47

J.S lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, pokaż fotel 😊 ja ostatnio też zaczęłam oglądać coś dla Bożenki.

Z tym Kortezem to szacun, dziewczyny. Ja bym nie zniosła go raczej 😂 chociaż koncerty na żywo mają swój klimat to moooooże jakoś bym dała radę. Kortez na wyrywki czy w playliście - ok. Ale jak włączyłam całą dyskografię... No nie, miałam wrażenie, że słucham ciągle jednego kawałka 😉 zdecydowanie nie dla mnie Kortez.

Ale wyjście gdziekolwiek tak! W sobotę byłam na spektaklu teatralnym w parku, sama. Było cudnie! W niedzielę już rodzinnie poszliśmy na koncert - słuchawki wygłuszające rewelacja! Bożenka usnęła mi na rękach pod sceną na samym początku koncertu i spała spokojnie potem w wózku. A głośno było naprawdę 🙂

Edit: Cola, oficjalnie skoku nie ma. Po prostu chyba to nieodwracalnie ten wiek, gdzie podstawą naszego słownika będą zakazy... No i Adaś na pewno żłobek odreagowuje, nadrabia sobie. Mimo że lubi chodzić to jednak to nie to samo co z mamą w domu. Ja zaczynam tęsknić czasem do jakiejś pracy... 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:06

age.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odrobinę pocieszenia, może nie będzie tak źle :(

Cola u nas to samo. Jak wróci ze żłobka to tylko mama i mama, ale na ręce niby chce, a jak wezmę to już nie chce, niczym się sama już nie zajmie, sama nie wie co chce, jak jej proponuję coś co jej się nie spodoba to kładzie się na podłodze i płacze...

W żłobku też jest ok, nie płacze, ładnie się bawi, ładnie je, ale i tak odreagowuje w domu. Co dziwne noce zostały ok. Dziś pierwszy raz została na drzemce, ciekawe jak tam... 😬

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas niezmiennie tata XD choc do taty "mówi" mama XD
    wczoraj sama odbierałam Patryczka, nie płakał ;) szukał wzrokiem taty
    a przypominam ze w poniedziałek był krzyk po ujrzeniu taty za drzwiami XD XD XD

dziś znów płacz przy oddaniu w rece pani...
    ale zobaczymy jak pózniej
    Piotr w domu, tzn był rano e mna
    ale cos te moje chore dziecko nie chore, wiec rozwaze powrót do przedszkola jutro czy pojutrze-nic "nowego" nie moze sie pojawic...bo nawet katar znikł, bez goraczki od wczoraj od 16

mama jest tak nudna, ze dziecko padło na kanapie
    udało mi sie zatem umyc podłogi hehe
    oprócz jednej-tu, gdzie ta kanapa

ale i tu umyłam ;)
    widze ze sama dzis na forum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 13:16

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja miałam do wyboru wyłącznie miejsca stojące więc pewno jak się dopcham tak będę stać 😜. Zamówiłam żeby mi wysłali plus ładne opakowanie . Będzie pamiątka 😁.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, to nie przypadek. Dzieci rozumieją bardzo dużo, więcej niż myślimy. Ja moim się od dawna wysługuję 😂 ale jest jak kot: rozumie dużo, jeszcze więcej ma w nosie 😉

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina do czasu jak Ci odpowie ze nie jest służącym.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, dlatego korzystam póki mogę 😂

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White no u nas dokładnie tak samo. No histerię potrafi straszna odwalić. Też się na podłogę kładzie. Mam nadzieję że minie mu ten etap bo ja już nie wyrabiam :/ wieczorami padam na twarz. Kattalina też mam wrażenie że mój dużo rozumie i dużo ma w nosie z tego co mówię ;p

• Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam się i znikłam, ehh...

Czytam w miarę na bieżąco, ale nie zawsze mam czas napisać cokolwiek. Też usnęłam wczoraj w ubraniu na kanapie 😉

I też mam tak samo jak Cola i White. Obwiniam nową rzeczywistość. Połowę czasu w domu spędzam jako podnośnik do manipulowania piekarnikiem 😉

Wczoraj Skrzat był na szczepieniu. Waga 9600g, przybrał przez półtora miesiąca całe 100g 😂 nawet dzielnie poszło.

Majowa, nasze dzieci już na prawdę dużo kumają. Mój na "podaj" raczej nie reaguje, ale za to jak gotuje... 😂

Koncertów i innych rozrywkowych wyjść zazdroszczę, mam 10 biletów do kina i zero pomysłu kiedy możemy na cokolwiek pójść.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, taki fotel
    Dobra standard ze link z allegro mi nie dziala, wpisz prosze w google „Fotel pluszowy miki rozkladany” i wyskoczy

Wiadomo jak to z gustem muzycznym, roznie to jest. Dla mnie koncert to cos wspanialego, lubilam go, ale po koncercie zaczelam go uwielbiac i na pewno bede jezdzic. Podobno wlasnie duzo bardziej ludzie zaczynaja go lubic po tym, jak pojda na koncert, moze cos w tym jest.
    Super ze sluchawki sie sprawdzaja, a wypozyczasz juz je? Bo pamietam ze mialas w planie, albo pomylilam osoby.

U nas tez nie wie mlody czego chce 😂

Majowa, tez mysle ze to nie przypadek. U nas wyrzuca po przebraniu pieluche do kosza, papierki, po prostu "wyrzuc do smieci" i idzie, otwiera kosz i wrzuca. Najlepsze "podnies ten okruszek z ziemi, o tam lezy" i szuka, potem do kosza 😂 i tez podaje wiekszosc rzeczy o ktore prosze. Jak widzi ze biore torbe to przynosi mi swoje adidasy, duzo by tego wymieniac.

Kattalina, tez sie wysluguje 😂😂

Jangwa, to bedziesz musiala byc szybciej, coby obstawic miejscowki ☺️

Po fryzjerze jestem w koncu, wygladam wreszcie jak czlowiek 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 20:01

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądre te nasze małe istotki ☺
    Wowka dobrze, że w ogóle przytył. Zuzia od maja schudła ponad 100g, ale inna waga, inna przychodnia, pielęgniarka dała ją na wage normalną (na stojąco), ta w płacz, zaczęła schodzić to pielęgniarka mówi, że dobra, coś koło 9700g. Także nie mam pytań.
    W ogóle nasza stara przychodnia i lekarka,a to co tu jest to bez porównania. Ze skrajności w skrajność jeśli chodzi o podejście do dziecka i ogólne zainteresowanie, tu olewka.

Jak obcinacie pazurki? Może mi któraś podpowie bo trzeci dzień kombinuję i nie moge.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. mojej z jedzenie nie trzeba powtarzać, wszystko co widzi zbiera z podłogi jak odkurzacz 😀

Moja mama doczekała się wyjazdu do sanatorium, czekała tylko 35 miesięcy 😂😂😂

• J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, u nas tez okruszki w modzie 😂
    Ja obcinam tylko na spiocha, bo inaczej drze sie strasznie

Masakra z tymi terminami oczekiwania, kpina

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 2587 2588 2589 2590 2591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ