Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To nie kolka, chociaż postraszyl, ze jeszcze moze sie zdarzyc skoro juz raz mialam:/ Nie ma żadnego zastoju w nerce ani nic i wg niego to kręgosłup, nie bede sie kłócić z lekarzem i obrazem usg, ale boli jak wtedy tylko w mniejszym stopniu..
-
Cześć dziewczyny! Katy współczuję, mam nadzieję że ból szybko ustąpi. Majowa ja niestety nie mam pojęcia czy to będzie od produkcji mleka, może warto skonsultować z lekarzem. U nas zapalenie spojówek, siedzę z młodym na L4. Ja od niego już też łapnełam na jednym oku. Mam nadzieję że szybko dojdziemy do siebie. Jakoś lubię do pracy chodzić
-
Cudowna Zosienka ❤️
Wspolczuje chorob... Duzo zdrowka!
Katy, trzymaj sie! 😘
Jangwa, bylam na koncercie, jak ci zazdroszcze ze wszystko przed Toba 😭
Bylo pieknie, cudownie, magicznie i nowe piosenki to magia, ja ryczalam na poczatku koncertu i w ogole... Dochodze do siebie po, ale oczywiscie byla licytacja ze mozna wejsc na probe, pogadac z Kortezem i za pozno przebilam 😭 Doslownie sekundy mnie dzielily a mialabym jedno marzenie odhaczone 😭
Mam nadzieje ze bedzie jeszcze taka okazja, ale mimo wszystko mega zazdro!
A no i kciuki - odchudzam sie, chodze na silke 😂🤦🏽♀️
Polecam kredki do wody, szybko schodzi z wanny a dziecko ma wiele zabawy 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 13:22
Katy, jangwa_maua, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Katy współczuję co by to nie było ciężko funkcjonować z bólem spróbuj może to rozgrzać czy to nerki czy kręgosłup powinno pomóc choć trochę.
My dziś mamy gorący dzień od rana ledwo odwieźliśmy maluchy już telefon żeby Patryka odebrać bo pani zauważyła co? Wszy . No żesz nie wierzę jeszcze tego mi brakowało ,grypa była ,jelitowka była ,spodziewałam się ospy a tu niespodzianka . No jak nie c przyniósł z przedszkola przecież nigdzie indziej nie wychodzi no chyba że starszaki ze szkoły przyniosły mam nadzieję że nie bo to już będzie armagedon . My z Wojtkiem jesteśmy w Opolu na wizycie więc ojciec sam został z tym bajzlem. A jeszcze Szymon sobie zażyczył spaghetti na obiad ,nic by w tym nie było trudnego gdyby nie mały szczegół że nie ma w domu gotowego sosu więc ojciec został skazany na improwizacje ,aż jestem ciekawa co wymyśli ,może się jeszcze okazać że lepiej mu wyjdzie niż mi😂 -
nick nieaktualnyNie mam pojęcia co mi wczoraj było z tym sutkiem, za tydzień mam wizytę, muszę powiedzieć, że tak miałam.
Katy, dobrze, że to nic poważnego. Nerek nie wolno wygrzewać z tego co kojarzę, a w ciąży to raczej nic z tych rzeczy na własną rękę bym nie robiła.
Cola, zdrówka Wam życzę -
Właśnie lekarz mówił, ze termofor by troche pomogl gdybu to byla nerka :p Odpukac wczoraj mnie bolalo, dzisiaj jak na razie nie wiec moze przechodzi...
J.S kciuki za odchudzanie :p Gdzie te kredki kupilas?
Cola, zdrowka :p Kamil ma spuchnieta powieke, ale myślę, ze to komar go ugryzl bo ciagle go gryza
Pawojoszka, wspolczuje, obyscie siw szybko pozbyli tego paskudztwa :p U nas dzisiaj na obiad spaghetti, Kamil wlasnie wciąga xd
Dzisiaj znowu byla histeria, kurcze az sie boje co przyniesie kolejny dzien... -
Sytuacja opanowana najmłodsi po kuracji a że włosy krótkie to nie powinno tam nic przeżyć dobrze że ten płyn był w domu jeszcze ,starszyzna sprawdzona ,czysto z czego wniosek że to z przedszkola choć się wypierają.
Co do nerek to właśnie z tego co wiem nerki lubią ciepło,nawet są te ocieplacze wełniane na ten pas pleców gdzie nerki no i ciepło rozluźnia i rozkurcza gdyby tam jakiś piasek zalegał czy coś to łatwiej wypłukać ,no i przy nerkach dobrze dużo pić żeby je wypłukać. Ale może to rzeczywiście kręgosłup albo nerw kulszowy też jest uciążliwy. Najgorzej że w ciąży niewiele można brać. W każdym razie oby szybko przeszło.
Katy lubi tę wiadomość
-
Pawojoszka, z tymi wszami to jakas masakra
Ale skoro wasz ma, to pewnie juz cala grupa. Ja nie wiem skad w dzisiejszych czasach wszy, to mi sie z brudem kojarzy no bo skad to sie bierze? Oczywiscie nie mowie do ciebie, bo wiem ze dziecko jedno od drugiego lapie i to wyszlo od jakiegos innego, ale mimo wszystko takie rzeczy w tych czasach 😳
Katy, w smyku
Jangwa, bedzie na pewno!! Magia na sto procent. W jakim miejscu siedzicie? ☺️
Ja mialam na parterze, drugi rzad bylam tak blisko 🥰 i mam mase zdjec i nagran bo serio wszystko widzialam co sie na scenie dzieje. Tutaj takie przykladowe foto
Kurde wasze dzieci jedza wszystkie takie duze kawalki? Ja mam jakas faze, ze mi sie mlody zadlawi i ciagle mu drobie, umie ugryzc i w ogole, radzi sobie ale mnie ten strach ze cos mu utknie w gardle mnie tak paralizuje ze ja mu wiecznie rozdrabniam 🤦🏽♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 18:46
jangwa_maua, kattalinna lubią tę wiadomość
-
J.s wszy to takie dziadostwo że w locie złapie . Chłopaki mają krótkie włoski i przyniosły to dziewczynki w grupie na bank mają i co jest ciekawe że najczęściej to w przedszkolu zadziwi w szkole a przecież takie maluszki to się kapie ,przebiera pilnuje ,myje kilka razy dziennie. A taki szkolniak biega cały dzień nie wiadomo z kim i gdzie i nic. A to dziadostwo to ludzie z zagranicy przywieźli ,tam wszy są jak katar powszechne a teraz ludzie jeżdżą na wakacje,do rodziny,albo mieszkają na stałe a tu na wakacje zaglądają i tak to potem wygląda.
Co do kawałków to nasze dzieci już duże są ,poradzą sobie ,ja tylko landrynek nie daje i lizaków a tak to mala sobie radzi, nawet jak czasem coś poleci nie w ta dziurkę to da radę odkaszlec ,kiedyś jej łuska od popkornu utknęła to aż zwymiotowała ale dała sobie radę tak że spokojnie to już nie jest mała dzidzia. -
nick nieaktualnyMoże coś pokreciłam z tym wygrzewaniem nerek 😁 wiem,ze czegoś mi lekarz zabronił ogrzewać z nerkami mi się skojarzyło😆
Zuzia kawałki pogryzie, ale np ziemniaki w zupie jej rozgniatam widelcem bo wtedy więcej zje, a jak całe to trochę podziubie.
Dzisiaj ugryzła duży kawał jabłka i się zakrztusiła, na wymioty ją brało i nie mogła odkaszlnąć,wystraszyłam się mega.
Pawojoszka to miałaś dzisiaj akcję, nie zazdroszczę.
Zrobiłam nowe suwaczki i oczom niewierze, jak to 3 miesiące z hakiem do porodu 🙈 -
Katy trzymam kciuki żeby ból nie wrócił.
J.S pozwalaj mu na jedzenie większych kawałków. Ja tak robiłam przy synu jak ty i do tej pory ma problem z gryzieniem i przez to nie chce jeść.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 20:21
-
Katy chodzi o to żeby jadł różne konsystencję,nie tylko z miksowanie czy po gniedzione. Niech je różne twardości, chleb ze skorkami.
To są moje wnioski wyciągnięte na podstawie obserwacji mojego syna.
kattalinna lubi tę wiadomość