X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezent się spodobał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 07:45

olciabos, Berbecia, wariancja, pawojoszka, Wowka, Katy, Ewciaa83, Mała Matylda, Nina83 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja mialam polpasca a maly ospy wcale nie mial, a szczepiony nie byl. Dobrze White mowi, ze to nie jest takie proste, bo ja tez bylam pewna ze zaraz bedzie mial, a tu zonk, nic

Sto lat dla jubilatow 😍

Co do cen to jest koszmar, ja to w ogole nie potrafie sie rzadzic, kasa mi przez palce ucieka.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś jest w powietrzu bo Bartuś dziś od 4 rano imprezuje i mało tego że nie śpi on wrzeszczy cały dzień z przerwa na drzemkę, że też nie może być jak Ula.
    Kamcia impreza super nawet pogoda wam dopisała u nas zimno. Choroby współczuję.

Dziewczyny czy wasze dzieci po tej ostatniej szczepionce miały biegunkę? Bo Ula dziś ma strasznie co chwila, biedactwo a nikomu nic nie jest żeby to jakieś zatrucie mogło być.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie mieliśmy zdecydowanie wcześniej, kilka miesięcy poslizgu
    Bez czegokolwiek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina jeszcze wcześniej?!😱

Ja Wam powiem że czułam się ok rano, ale maruda i awanturnik mnie do 10 wykończył...

Katy matko co za historia! Wiem, że to straszna historia ale parsknelam smiechem (przepraszam 😉).

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, niestety... Aż się zastanawiam co będzie jutro

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zapowiedzialam, ze jutro chce zostać sama w domu i nie obchodzi mnie co chlopaki ze sobą poczna😳

kattalinna lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się szykuje fajny dzień. Bożenka ma randkę 😉

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja cieee...już jakiś amant się kręci?😁

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla dzisiejszych solenizantów 😘 Kamcia super ten prezent, widać, że Patryczek szczęśliwy! Ja dziś mam dość, Adaś pół dnia jak nie więcej jęczał i ryczał...nie miał drzemki, padł już o 19 i do tej pory chyba z 6 razy się już budził. Niech mnie ktoś dobije...mam tylko nadzieję że jakiegoś choróbska to nie wróży...

Nina83 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    O ja cieee...już jakiś amant się kręci?😁
    Kilku 😉

Nina83 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, tak mialam wysypke, na plecach. Lekarka mi powiedziala dokladnie to co WI napisala ;)

Nynka, tez sie smialam jak juz emocje opadly :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, jak noc? U nas pobudka o 5, wypas 😉

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pobudka o 6 tej w porównaniu do wczoraj to się nawet wyspałam, no ale Bartuś ma dopiero 5 miesięcy to mu jakoś muszę wybaczyć.

Dziś urodziny ma Basia, Patk już dawno nie zaglądała ciekawe co tam u nich

cf409fc7e7.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie😊

Spóźnione życzenia urodzinowe dla Mani, Uli, Zosi i Patryczka – pięknego, radosnego dzieciństwa kochani😘

Też ostatnio myślałam o dziewczynach, które gdzieś nam się zagubiły. Poza wspomnianymi zastanawiałam się jeszcze co u Kwiatkowej.

Sela, gratuluję maleńkiego serduszka, rośnijcie zdrowo i spokojnie😘
    Jak się czujesz?
    Wowka, Nina – jak Wasze samopoczucie?
    Kamcia, wspołczuję choróbska.

Cola, kciuki za szybką realizację marzeń o drugim maluchu, mam nadzieję, że najbliższa wizyta podniesie Cię na duchu☺️

My też mieliśmy już zacząć starania, ale chcę jednak jeszcze trochę odczekać, pójść najpierw na usg i upewnić się, że wszystko ok.

Olciabos, jak Wam idzie odpieluchowanie?
    Edwarda, cieszę się że u Was wszystko zmierza w dobrą stronę, razem z Wami odliczam czas do upływu tygodnia i głoszenia ostatecznego sukcesu🙂

Kattalinna, cieszę się, że łóżeczko okazało się takim hitem. Oddzielne spanie wpłynęło jakoś na częstotliwość nocnych karmień?

Katy, co za przygoda 😋
    Gdy już wiadomo że dobrze się kończyła nie sposób się nie śmiać😂

Co do afer, to u nas mamy lepsze i gorsze dni, w te gorsze awantury na każdym kroku, o każdy zakaz. Przed drzemkami też zwykle wielki protest, a zasypia gdy tylko przyłoży głowę do poduszki.
    Poza klasycznymi krzykami i tupaniem Zosia szantażuje mnie w mało wyszukany sposób „będę płakała” albo mówi że nie mam litości. Gdy chcę w  końcu porozmawiać z kimś dorosłym nakazuje mi „mamo nie mów tyle”. Dwulatka mnie terroryzuje🤦

kamciaelcia, kattalinna, Nina83, wariancja, Cola87, Mycha666, pawojoszka, Wowka, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Zatem melduję się. Jak zwykle Wowka mnie wywołała.

Wszystkiego najlepszego dla jubilatów. Zdrówka dla wszystkich rówieśników Kubusia, ich rodzeństwa i mamuś. Kciuki za staraczki.

Podczytuję Was ostatnio. U nas wszystko po staremu. Widzę, że temat odpieluchowania króluje. My też wykorzystaliśmy siedzenie w domu na odpieluchowanie. Jakoś w marcu się za to wzięłam i poszło nadzwyczaj sprawnie. Za to bardzo bałam się odsmoczkowania, ale też nam się udało przez to przejść. Została butla na noc ze zwyczajów niemowlęcych, ale to dla mnie wygoda, więc z tym się akurat nie spieszę. Od razu mi się przypomniała Hoope jak pisała o mm jak o paszy (czy coś takiego).

Za mną półtora miesiąca pracy zdalnej. Tragedia. Nigdy więcej. Ani dziecko zaopiekowane, ani praca zrobiona ani posprzątane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 20:28

Nina83, wariancja, Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś smerfnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 07:45

Berbecia, edwarda20, Nina83, kattalinna, wariancja, Mycha666, Cola87, pawojoszka, Wowka, jangwa_maua, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda rozbawiłaś mnie szantażem Zosi 😂 musi być przeurocza 🥰 Mycha dawno Was nie było, fajnie że się odezwałaś, zazdroszczę odsmoczkowania i odpieluchowanie. Mój jedyny sukces z kwarantanny to pozbycie się smoczka w ciągu dnia. Używamy tylko do spania i z tym czuje że będzie problem 🙈

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień na budowie zaowocował tak
    6ca4025f41ac.jpg

Berbecia, kamciaelcia, edwarda20, Wowka, kattalinna, Nina83, Cola87, Ewciaa83, Katy, Mycha666, wariancja, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrania to tylko zdjąć i spalić. Mój brat mnie pytał czy jakaś rekonstrukcje wojny robiliśmy. Ale jeszcze trochę szczegółów i będzie gotowe

cf409fc7e7.png
‹‹ 2823 2824 2825 2826 2827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ