Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBerbecia 100 lat
Ale masz piękne pisklaczki.
Zuzia spała już ładnie całą noc, ale od jakiegoś czasu bardzo słabo je, dramat totalny, nie wiem czy to taki okres czy co. Zupy jak lubiła, to teraz zje 3 łyżki i już nie chce, najlepiej jej podchodzą różne placki, naleśniki, warzywa i kiełbasa Przez to, ze mało je w dzień budzi się w nocy i chce mleko Śpi całą noc przy zapalonej lampeczce.
Dziewczyny mój pierwszy tort w życiu za mną, już wiem, co zrobiłam źle, obiecuje mocne postanowienie poprawy przy robieniu tortu na roczek Mąż mówi, że ładny hehe.
Jaki polecacie krem do tortu,żeby zrobić nim dekoracje? Kremówka z mascarpone, a może coś innego?Berbecia lubi tę wiadomość
-
Nina, chyba jakaś prawda kryje się w określeniu Zosia-Samosia😉
Berbecia, spóźnione sto lat!
A ptaszyny przesłodkie😊
Majowa, dieta w której są węglowodany, białko i warzywa nie brzmi źle, byle tylko ilości pozwalały przespać noc... Może kubek mleka do placuszków by Wam pomógł?
Co do tortu kremówka z mascarpone jest smaczna i stabilna. Dobrze trzyma się też kremówka z czekoladą, np. jak tutaj: https://www.mojewypieki.com/przepis/tort-biala-truskawka
Przychodzi mi do głowy jeszcze mascarpone z mlekiem słodzonym skondensowanym, ale to już cięższa masa i według mnie wymaga kwaskowych owoców jako kontrastu. Mam nam myśli coś jak w tym torcie: https://www.mojewypieki.com/przepis/tort-ananasowy
I jeszcze mascarpone z frużeliną:
https://www.mojewypieki.com/przepis/tort-czekoladowo-malinowyBerbecia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała Matylda,Zuzia od zawsze uwielbiała mleko, pije ze mną "kawkę" czyli kakao😁 ale mleko wielbi ponad wszystko.
Chyba nie tylko Zosia jest samosia, moja chce robić wszystko sama. Wczoraj była nieziemska awantura o to, że jej wodę odkreciłam a ona chciała sama🙉 Jak chce jej ściągnąć spodnie do siusiania to się denerwuje i mówi, że sama i ubiera je, żeby za chwilę sama ściągnąć. Myślę ze to taki okres i ile chce niech robi sama☺
Zuzia uwielbia pieszczoty, sama pcha się na kolana, żeby ją łaskotac i tulać😊
Co do tortu to pomysł na środek juz mam chce zrobić krem malinowy i krem z ciasteczkami oreo, na wierzch nic mi się przychodzi lepszego od kremowki z mascarpone wiec chyba przy tym zostane. Dziękuję za podpowiedzi, z mlekiem skondensowanym nie robiłam nigdy, musze kiedys wypróbować. -
nick nieaktualny
-
Ja też robię śmietankę z mascarpone :p
Berbecia, śliczne te przepioreczki spóźnione życzenia, dużo zdrowia i radości ❤️
U nas dziś miesięcznica, Kacper waży jakieś 9,1kg, wzrostu nie wiem ile ma, tylko dwa zęby, ale chyba kolejne się szykują do wyjścia xd Po za tym on sobie tak świetnie daje rade tymi dwoma zębami, że nie potrzebuje więcej 😂
Cola87, Berbecia, Ninka83, MajowaMamusia, Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKacperek słodki☺
Lila mi dzisiaj numer wywinęła, byłyśmy w łazience, wyszłam na chwilę i słyszę, że coś leci na podłogę, lecę do łazienki, a tam Lila stoi na takim wysokim podeście z ikei, trzyma się umywalki i zrzuca rzeczy z blatu😮 W życiu bym się nie spodziewała, że na to wejdzie, całe szczęście, że nie spadła. Muszę mieć ją non stop na oku,bo wszędzie wjedzie i wszystko otworzy co ma w zasięgu ręki.Katy, Ninka83 lubią tę wiadomość
-
MajowaMamusia, Ninka83, Berbecia, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Haha słodkie te dzieciątka 🥰
Kacper jaki wesołek 🤣 i jak sobie świetnie radzi 👍
Lila odważna dziewczynka 😊
A my dziś byliśmy na szczepieniu z Józiem, uwaga... Na pierwszym szczepieniu! Do mojej przychodni tak ciężko się dodzwonić ale udalo mi się i dziś moje maleństwo bylo szczepione 😭
Józek waży 6680 i ma 68cm długości.
Po prawej stronie główki ma łysy placek, zrobił mu się z dnia na dzień. Nie są to wytarte włoski, wyglada na łysienie plackowate ale moja pediatra stwierdzila, że pierwsze słyszy żeby u niemowlaka zdażyło się lysienie plackowate, za dwa miesiace kontrola i jak coś to dermatolog musi to zobaczyć. Moja matka miala lyse placki gdzie niegdzie na głowie ale miała tyle włosów że tego nie było widać. Byc może genetyczne, ale dziwne ze mial i nagle nie ma w tym miejscu włosków 😟
Ahhh i zaś martwienie się 😟
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 14:20
Katy lubi tę wiadomość
-
Katy, dzięki za pocieszenie 😚
U nas wygląda tak, to jest za uszkiem..
Takie kółko samej skóry. Wczesniej byly wlosy, nagle nie ma i nie widac póki co zadnego meszku 😕
Na górze mu wypadly ale rosną nowe, tyl na tez wytarty ale też czuć meszek a tu nic, łysinka 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 19:53