X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Ja Nie umiem ba siedząco prasować :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Ależ z Was pracowite mróweczki :) ja się opierdzielam i czekam aż wszystko się samo jakoś zrobi.

Na warsztaty Bezpieczny Maluch ja chciałam iść ale nie było już miejsc. Ale koleżanka była i zdała mi całą relację i potwierdziła słowa innej znajomej że naprawdę warto iść. Poruszają kwestie bezpieczeństwa w aucie, w domu zarówno dziecka jak i kobiety w ciąży.
    Konkursy były, do wygrania kosmetyki Palmers, poduszki ciążowe i do karmienia, vouchery na maxi cosi, także wydaje się że wszystko fajnie i warto posłuchać.
    Aż żałuję że tak późno się dowiedziałam. Więc jak macie okazję iść do myślę że warto.
    No a panowie ratownicy medyczni to podobno super prowadzą całość i bardzo kompetentni.
    Mam nadzieję, że przystojni przy okazji ;-)

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już ponad połowę wydałam ,zdolna bestia, teraz będę myśleć co najpierw wyremontować żeby to co zostało wystarczyło .

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie? Bo jak tak, to słabo ;-) ja o 5 na siku, a teraz szybkie śniadanie i wróciłam do łóżka. Może teraz się uda zasnąć.

Pawojaszka, jakie meble zamówiłaś?

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie :)
    Ale nie wstaje i raczej nie usne. Wole nie usnac bo przysnila mi się praca... brrrr

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry . Zamówilam dwie duże komody do salonu ,wreszcie będzie gdzie wszystko zmieścić,komodę do pokoju córki i narożnik z funkcją spania do salonu. Teraz myślę czy najpierw wziąć się za łazienkę czy za salon . Chyba jednak salon jak już meble jadą to już je rozłożę w wyremontowanym pokoju.

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie poszalalas :-) też bym chyba kończyła salon

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwłaszcza że łazienka to jest jakaś masakra będzie nas sporo kosztować więc bez sensu robić na raty i ani salon ani łazienka nie będzie skończona a tak to chociaż jedno na gotowo. Jutro jadę wybierać panele , farbę i płytki takie kamienne na jedną ścianę no i muszę jeszcze zostawić coś na rachunki. Najbardziej mnie przeraża ten bałagan który mnie czeka.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze swój balagan :) odmalowywany najmniejszy pokoik (bo nikt ścian nie dociera, nie kładzie paneli czy nie wierci) a syf w całym mieszkaniu :) mimo oklejania wszystkiego nie zazdroszcze ;)
    u nas od rana pranie, malowanie , sprzatanie
    dzis chcemy skończyc pokoik włącznie z karniszem i żyrandolem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedziela jest tradycyjnie leniwa ,zbieramy siły fizycznie i psychicznie do działania od jutra . Pogoda za oknem piękna może uda się gdzieś wyjść na spacer

cf409fc7e7.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my remont pokoju dla malego zaczynamy w srode.. powiem Wam spac przez to nie moge. W tym pokoju mamy skladzik, tam jest doslownie WSZYSTKO. tylko dziada z baba nie ma ;) I teraz musimy te rzeczy przegladnac, upchnac gdzie indziej, czesci sie pozbyc... a mieszkanie jak na zlosc nie chce byc z gumy wiec juz mam stres... wlasnie sobie szafie w PAX planerze rozplanowalam i ludze sie ze 80 % rzeczy do niej wejdzie :P

Dziewczyny, czy mozna miec alergie na zelazo ? Mam mala anemie, pilam zelazo a teraz zamienilam na tardyferon, mniej wiecej od czasu kiedy zaczelam je przejmowac mam ogromny problem z ustami :( bola, pieka, swedza, sa bardzo opuchniete, w ciazy nikt mi nic na to dac nie chce a ja juz nie wiem co robic :(

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście naskrobały pod moją nieobecność ;)

My wczoraj z mężem byliśmy na weselu, a dzisiaj idziemy na poprawiny ;) dopiero co wstałam, ale musiałam zajrzeć co tam u was ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka to ty masz jeszcze siłę po weselach chodzić? No to ty masz zdrowie.
    Domiszka skonsultuj z lekarzem , spróbuj odstawić sztuczne preparaty a zamień na coś naturalnego ,któraś tu dziewczyna mówiła o preparacie z buraka ,szpinak też ma dużą dawkę żelaza . Może tylko ten określony preparat ci szkodzi spróbuj zamienić na inny ,nie możesz napewno brać czegoś co ci szkodzi a już szczególnie czegoś co uczula bo możesz się nabawić nawet wstrzasu

cf409fc7e7.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do was :) mam termin na przełomie kwietnia i maja ;) mam kilka pytań apropo wyprawki, pewnie temat był już poruszony, ale ciężko się odnaleźć ponad 600 stronach :) powiedzcie mi czy kupujecie pościel do łóżeczka? W sumie termin jest już na pozna wiosnę, waham się z tym strasznie :) rozważam sama kołderkę albo kocyk. Śpiworek dopiero od 4 kg:/

Nie wiem tez czy kupować otulacz :) kokon odrzuciłam, ale może mnie przekonacie :)

Pomóżcie :)

Katka. lubi tę wiadomość

Oliv

• Tanda Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o wypłatach, nasza też ledwo wpłynęła a już część rozdysponowana :P Nie na wyprawkę, ale na zęby i prenatalne - łącznie 900 zł na te cele :O

Oliv, witaj.

Ja mam pościel, przy starszej na początku używaliśmy rożka lub kocyka (minky + bawełna, spała pod bawełną) ale dość szybko przeszliśmy na normalną pościel.
    Wiem, że pościel pościeli nierówna i niektóre mamy długo nie używają, ja mam akurat fajną, miękką, lekką. Moja siostra miała taką sztywną, że ciężko tym było maluch okryć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 10:43

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kołysce od poczatku tez używam pełna pościel

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dooobry.

A ja wlasnie sie zbieram do castoramy, mam dreszcze, nienawidze remontu ale niestety nie mamy wyboru. U nas wszystko rozwleczone w czasie, ja sama nie mam sily tego robic, moj pracuje ciagle takze ja naprawde nie wiem kiedy to wszystko. Przeraza mnie to wywalanie z szaf, a teraz doszedl salon w ktorym musimy sie pozbyc mebli, bo przyjada nowe. Wariackie papiery.

Haha nasze wyplaty tez wplynely, idziemy wlasnie szalec :D Wkurzona jestem, bo akurat w tym miesiacu dwa ubezpieczenia co lacznie daje 2 tysie, a tak ja bym juz wiedziala co z ta kasa zrobic... Mam nadzieje ze szybko sprzedam auto i zwroca mi czesc pieniedzy chociaz. Mam czas do maja, bo potem kolejna rata bedzie za ubezpieczenie.

Ja koldry i poduszki nie kupuje, kupilam spiworek oh bobo, on jest nawet dla najmlodszych.

Milej niedzieli!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Oliv! :)
    Ja kupiłam pościel, spiworek też mam ale jakis mi sie wielki wydaje ;) a i tak pewnie na początku dzidzi bedzie w rożku spało? ;) kokonu tez nie kupowalam ;) może źle, ale wydaje mi sie ze to zbędny wydatek :) ciekawe jaka wiosna bedzie, może rzeczywiście na początku kocyk,rożek wystarczą. Ciężko mi doradzić.. ;) a jak sie czujesz? Wszystko w porządku? :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj przemeblowanie zrobiliśmy korzystając ze pokój pomalowany. Wózek też już zamówiony tylko czekać trzeba 3 tygodnie na dostawę. Jeszcze trochę pierdolek zostało do kupienia. Pod koniec miesiąca kupimy większość (typu przescidradelka, przewijak, butelka jakas w razie kryzysu itp) tylko higieniczne/apteczne rzeczy i do torby do szpitala dla mnie w marcu. Blizej niz dalejpatrzac po liście wyprawkowej 70% gotowe

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł ;)

My wielkie sprzątanie mamy właśnie ;) a w przyszłym tygodniu malujemy. Powiedziałam mężowi, że Wy powiedziałyście, że mogę siedzieć w domu podczas malowania i uległ :D

Do spania mam becik, i cienkie koce elastyczne a'la otulaacz. Śpiworki wydają mi się straaaasznie wielkie na początek i w głowie mam dziecko, które się zaslizguje na dół w nim.

Chustonoszące - ile razy mniej więcej muszę wyprać i wyprasowac chustę, żeby ją złamać odpowiednio? :P

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ