Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Patk wrote:Ależ z Was pracowite mróweczki
ja się opierdzielam i czekam aż wszystko się samo jakoś zrobi.
Na warsztaty Bezpieczny Maluch ja chciałam iść ale nie było już miejsc. Ale koleżanka była i zdała mi całą relację i potwierdziła słowa innej znajomej że naprawdę warto iść. Poruszają kwestie bezpieczeństwa w aucie, w domu zarówno dziecka jak i kobiety w ciąży.
Konkursy były, do wygrania kosmetyki Palmers, poduszki ciążowe i do karmienia, vouchery na maxi cosi, także wydaje się że wszystko fajnie i warto posłuchać.
Aż żałuję że tak późno się dowiedziałam. Więc jak macie okazję iść do myślę że warto.
No a panowie ratownicy medyczni to podobno super prowadzą całość i bardzo kompetentni. -
Dzień dobry . Zamówilam dwie duże komody do salonu ,wreszcie będzie gdzie wszystko zmieścić,komodę do pokoju córki i narożnik z funkcją spania do salonu. Teraz myślę czy najpierw wziąć się za łazienkę czy za salon . Chyba jednak salon jak już meble jadą to już je rozłożę w wyremontowanym pokoju.
-
Zwłaszcza że łazienka to jest jakaś masakra będzie nas sporo kosztować więc bez sensu robić na raty i ani salon ani łazienka nie będzie skończona a tak to chociaż jedno na gotowo. Jutro jadę wybierać panele , farbę i płytki takie kamienne na jedną ścianę no i muszę jeszcze zostawić coś na rachunki. Najbardziej mnie przeraża ten bałagan który mnie czeka.
-
widze swój balagan
odmalowywany najmniejszy pokoik (bo nikt ścian nie dociera, nie kładzie paneli czy nie wierci) a syf w całym mieszkaniu
mimo oklejania wszystkiego nie zazdroszcze
u nas od rana pranie, malowanie , sprzatanie
dzis chcemy skończyc pokoik włącznie z karniszem i żyrandolem -
my remont pokoju dla malego zaczynamy w srode.. powiem Wam spac przez to nie moge. W tym pokoju mamy skladzik, tam jest doslownie WSZYSTKO. tylko dziada z baba nie ma
I teraz musimy te rzeczy przegladnac, upchnac gdzie indziej, czesci sie pozbyc... a mieszkanie jak na zlosc nie chce byc z gumy wiec juz mam stres... wlasnie sobie szafie w PAX planerze rozplanowalam i ludze sie ze 80 % rzeczy do niej wejdzie
Dziewczyny, czy mozna miec alergie na zelazo ? Mam mala anemie, pilam zelazo a teraz zamienilam na tardyferon, mniej wiecej od czasu kiedy zaczelam je przejmowac mam ogromny problem z ustamibola, pieka, swedza, sa bardzo opuchniete, w ciazy nikt mi nic na to dac nie chce a ja juz nie wiem co robic
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Katka to ty masz jeszcze siłę po weselach chodzić? No to ty masz zdrowie.
Domiszka skonsultuj z lekarzem , spróbuj odstawić sztuczne preparaty a zamień na coś naturalnego ,któraś tu dziewczyna mówiła o preparacie z buraka ,szpinak też ma dużą dawkę żelaza . Może tylko ten określony preparat ci szkodzi spróbuj zamienić na inny ,nie możesz napewno brać czegoś co ci szkodzi a już szczególnie czegoś co uczula bo możesz się nabawić nawet wstrzasu -
Cześć dziewczyny, dołączam do was
mam termin na przełomie kwietnia i maja
mam kilka pytań apropo wyprawki, pewnie temat był już poruszony, ale ciężko się odnaleźć ponad 600 stronach
powiedzcie mi czy kupujecie pościel do łóżeczka? W sumie termin jest już na pozna wiosnę, waham się z tym strasznie
rozważam sama kołderkę albo kocyk. Śpiworek dopiero od 4 kg:/
Nie wiem tez czy kupować otulaczkokon odrzuciłam, ale może mnie przekonacie
PomóżcieKatka. lubi tę wiadomość
Oliv
-
Pisałyście o wypłatach, nasza też ledwo wpłynęła a już część rozdysponowana
Nie na wyprawkę, ale na zęby i prenatalne - łącznie 900 zł na te cele
Oliv, witaj.
Ja mam pościel, przy starszej na początku używaliśmy rożka lub kocyka (minky + bawełna, spała pod bawełną) ale dość szybko przeszliśmy na normalną pościel.
Wiem, że pościel pościeli nierówna i niektóre mamy długo nie używają, ja mam akurat fajną, miękką, lekką. Moja siostra miała taką sztywną, że ciężko tym było maluch okryć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 10:43
Matylda
-
Dzien dooobry.
A ja wlasnie sie zbieram do castoramy, mam dreszcze, nienawidze remontu ale niestety nie mamy wyboru. U nas wszystko rozwleczone w czasie, ja sama nie mam sily tego robic, moj pracuje ciagle takze ja naprawde nie wiem kiedy to wszystko. Przeraza mnie to wywalanie z szaf, a teraz doszedl salon w ktorym musimy sie pozbyc mebli, bo przyjada nowe. Wariackie papiery.
Haha nasze wyplaty tez wplynely, idziemy wlasnie szalecWkurzona jestem, bo akurat w tym miesiacu dwa ubezpieczenia co lacznie daje 2 tysie, a tak ja bym juz wiedziala co z ta kasa zrobic... Mam nadzieje ze szybko sprzedam auto i zwroca mi czesc pieniedzy chociaz. Mam czas do maja, bo potem kolejna rata bedzie za ubezpieczenie.
Ja koldry i poduszki nie kupuje, kupilam spiworek oh bobo, on jest nawet dla najmlodszych.
Milej niedzieli! -
Cześć Oliv!
Ja kupiłam pościel, spiworek też mam ale jakis mi sie wielki wydajea i tak pewnie na początku dzidzi bedzie w rożku spało?
kokonu tez nie kupowalam
może źle, ale wydaje mi sie ze to zbędny wydatek
ciekawe jaka wiosna bedzie, może rzeczywiście na początku kocyk,rożek wystarczą. Ciężko mi doradzić..
a jak sie czujesz? Wszystko w porządku?
-
My wczoraj przemeblowanie zrobiliśmy korzystając ze pokój pomalowany. Wózek też już zamówiony tylko czekać trzeba 3 tygodnie na dostawę. Jeszcze trochę pierdolek zostało do kupienia. Pod koniec miesiąca kupimy większość (typu przescidradelka, przewijak, butelka jakas w razie kryzysu itp) tylko higieniczne/apteczne rzeczy i do torby do szpitala dla mnie w marcu. Blizej niz dalejpatrzac po liście wyprawkowej 70% gotoweNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Helloł
My wielkie sprzątanie mamy właśniea w przyszłym tygodniu malujemy. Powiedziałam mężowi, że Wy powiedziałyście, że mogę siedzieć w domu podczas malowania i uległ
Do spania mam becik, i cienkie koce elastyczne a'la otulaacz. Śpiworki wydają mi się straaaasznie wielkie na początek i w głowie mam dziecko, które się zaslizguje na dół w nim.
Chustonoszące - ile razy mniej więcej muszę wyprać i wyprasowac chustę, żeby ją złamać odpowiednio?
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O.