X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Ja Nie umiem ba siedząco prasować :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Ależ z Was pracowite mróweczki :) ja się opierdzielam i czekam aż wszystko się samo jakoś zrobi.

Na warsztaty Bezpieczny Maluch ja chciałam iść ale nie było już miejsc. Ale koleżanka była i zdała mi całą relację i potwierdziła słowa innej znajomej że naprawdę warto iść. Poruszają kwestie bezpieczeństwa w aucie, w domu zarówno dziecka jak i kobiety w ciąży.
    Konkursy były, do wygrania kosmetyki Palmers, poduszki ciążowe i do karmienia, vouchery na maxi cosi, także wydaje się że wszystko fajnie i warto posłuchać.
    Aż żałuję że tak późno się dowiedziałam. Więc jak macie okazję iść do myślę że warto.
    No a panowie ratownicy medyczni to podobno super prowadzą całość i bardzo kompetentni.
    Mam nadzieję, że przystojni przy okazji ;-)

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już ponad połowę wydałam ,zdolna bestia, teraz będę myśleć co najpierw wyremontować żeby to co zostało wystarczyło .

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie? Bo jak tak, to słabo ;-) ja o 5 na siku, a teraz szybkie śniadanie i wróciłam do łóżka. Może teraz się uda zasnąć.

Pawojaszka, jakie meble zamówiłaś?

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie :)
    Ale nie wstaje i raczej nie usne. Wole nie usnac bo przysnila mi się praca... brrrr

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry . Zamówilam dwie duże komody do salonu ,wreszcie będzie gdzie wszystko zmieścić,komodę do pokoju córki i narożnik z funkcją spania do salonu. Teraz myślę czy najpierw wziąć się za łazienkę czy za salon . Chyba jednak salon jak już meble jadą to już je rozłożę w wyremontowanym pokoju.

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie poszalalas :-) też bym chyba kończyła salon

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwłaszcza że łazienka to jest jakaś masakra będzie nas sporo kosztować więc bez sensu robić na raty i ani salon ani łazienka nie będzie skończona a tak to chociaż jedno na gotowo. Jutro jadę wybierać panele , farbę i płytki takie kamienne na jedną ścianę no i muszę jeszcze zostawić coś na rachunki. Najbardziej mnie przeraża ten bałagan który mnie czeka.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze swój balagan :) odmalowywany najmniejszy pokoik (bo nikt ścian nie dociera, nie kładzie paneli czy nie wierci) a syf w całym mieszkaniu :) mimo oklejania wszystkiego nie zazdroszcze ;)
    u nas od rana pranie, malowanie , sprzatanie
    dzis chcemy skończyc pokoik włącznie z karniszem i żyrandolem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedziela jest tradycyjnie leniwa ,zbieramy siły fizycznie i psychicznie do działania od jutra . Pogoda za oknem piękna może uda się gdzieś wyjść na spacer

cf409fc7e7.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my remont pokoju dla malego zaczynamy w srode.. powiem Wam spac przez to nie moge. W tym pokoju mamy skladzik, tam jest doslownie WSZYSTKO. tylko dziada z baba nie ma ;) I teraz musimy te rzeczy przegladnac, upchnac gdzie indziej, czesci sie pozbyc... a mieszkanie jak na zlosc nie chce byc z gumy wiec juz mam stres... wlasnie sobie szafie w PAX planerze rozplanowalam i ludze sie ze 80 % rzeczy do niej wejdzie :P

Dziewczyny, czy mozna miec alergie na zelazo ? Mam mala anemie, pilam zelazo a teraz zamienilam na tardyferon, mniej wiecej od czasu kiedy zaczelam je przejmowac mam ogromny problem z ustami :( bola, pieka, swedza, sa bardzo opuchniete, w ciazy nikt mi nic na to dac nie chce a ja juz nie wiem co robic :(

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście naskrobały pod moją nieobecność ;)

My wczoraj z mężem byliśmy na weselu, a dzisiaj idziemy na poprawiny ;) dopiero co wstałam, ale musiałam zajrzeć co tam u was ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka to ty masz jeszcze siłę po weselach chodzić? No to ty masz zdrowie.
    Domiszka skonsultuj z lekarzem , spróbuj odstawić sztuczne preparaty a zamień na coś naturalnego ,któraś tu dziewczyna mówiła o preparacie z buraka ,szpinak też ma dużą dawkę żelaza . Może tylko ten określony preparat ci szkodzi spróbuj zamienić na inny ,nie możesz napewno brać czegoś co ci szkodzi a już szczególnie czegoś co uczula bo możesz się nabawić nawet wstrzasu

cf409fc7e7.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do was :) mam termin na przełomie kwietnia i maja ;) mam kilka pytań apropo wyprawki, pewnie temat był już poruszony, ale ciężko się odnaleźć ponad 600 stronach :) powiedzcie mi czy kupujecie pościel do łóżeczka? W sumie termin jest już na pozna wiosnę, waham się z tym strasznie :) rozważam sama kołderkę albo kocyk. Śpiworek dopiero od 4 kg:/

Nie wiem tez czy kupować otulacz :) kokon odrzuciłam, ale może mnie przekonacie :)

Pomóżcie :)

Katka. lubi tę wiadomość

Oliv

• Tanda Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o wypłatach, nasza też ledwo wpłynęła a już część rozdysponowana :P Nie na wyprawkę, ale na zęby i prenatalne - łącznie 900 zł na te cele :O

Oliv, witaj.

Ja mam pościel, przy starszej na początku używaliśmy rożka lub kocyka (minky + bawełna, spała pod bawełną) ale dość szybko przeszliśmy na normalną pościel.
    Wiem, że pościel pościeli nierówna i niektóre mamy długo nie używają, ja mam akurat fajną, miękką, lekką. Moja siostra miała taką sztywną, że ciężko tym było maluch okryć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 10:43

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kołysce od poczatku tez używam pełna pościel

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dooobry.

A ja wlasnie sie zbieram do castoramy, mam dreszcze, nienawidze remontu ale niestety nie mamy wyboru. U nas wszystko rozwleczone w czasie, ja sama nie mam sily tego robic, moj pracuje ciagle takze ja naprawde nie wiem kiedy to wszystko. Przeraza mnie to wywalanie z szaf, a teraz doszedl salon w ktorym musimy sie pozbyc mebli, bo przyjada nowe. Wariackie papiery.

Haha nasze wyplaty tez wplynely, idziemy wlasnie szalec :D Wkurzona jestem, bo akurat w tym miesiacu dwa ubezpieczenia co lacznie daje 2 tysie, a tak ja bym juz wiedziala co z ta kasa zrobic... Mam nadzieje ze szybko sprzedam auto i zwroca mi czesc pieniedzy chociaz. Mam czas do maja, bo potem kolejna rata bedzie za ubezpieczenie.

Ja koldry i poduszki nie kupuje, kupilam spiworek oh bobo, on jest nawet dla najmlodszych.

Milej niedzieli!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Oliv! :)
    Ja kupiłam pościel, spiworek też mam ale jakis mi sie wielki wydaje ;) a i tak pewnie na początku dzidzi bedzie w rożku spało? ;) kokonu tez nie kupowalam ;) może źle, ale wydaje mi sie ze to zbędny wydatek :) ciekawe jaka wiosna bedzie, może rzeczywiście na początku kocyk,rożek wystarczą. Ciężko mi doradzić.. ;) a jak sie czujesz? Wszystko w porządku? :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj przemeblowanie zrobiliśmy korzystając ze pokój pomalowany. Wózek też już zamówiony tylko czekać trzeba 3 tygodnie na dostawę. Jeszcze trochę pierdolek zostało do kupienia. Pod koniec miesiąca kupimy większość (typu przescidradelka, przewijak, butelka jakas w razie kryzysu itp) tylko higieniczne/apteczne rzeczy i do torby do szpitala dla mnie w marcu. Blizej niz dalejpatrzac po liście wyprawkowej 70% gotowe

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł ;)

My wielkie sprzątanie mamy właśnie ;) a w przyszłym tygodniu malujemy. Powiedziałam mężowi, że Wy powiedziałyście, że mogę siedzieć w domu podczas malowania i uległ :D

Do spania mam becik, i cienkie koce elastyczne a'la otulaacz. Śpiworki wydają mi się straaaasznie wielkie na początek i w głowie mam dziecko, które się zaslizguje na dół w nim.

Chustonoszące - ile razy mniej więcej muszę wyprać i wyprasowac chustę, żeby ją złamać odpowiednio? :P

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ