X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

u nas jakoś leci, ale mały chyba zaczyna mieć problemy z brzuszkiem... :/
    Walczę z laktacją, ale jeszcze nie jest dobrze, więc cały czas muszę dokarmiać trochę mm... - i tutaj mam problem, nie wiem czy mleko malemu nie pasuje, czy zbyt łapczywie ssie z tej butli? Najpierw dostawiam go do cycka, a potem daję trochę "odpocząć" i jak dalej jest marudny, to wtedy podaję butlę. Tylko, że to co on zje z butli, to zazwyczaj po 10-15 minutach zwraca... I nie wiem czy to mleko mu nie pasuje, czy może on się przejada? Nie wiem, co robić... Mam Bebilon 1...

Tusia co do szwów, to ja miałam równo tydzień po cc zdjęcie - w piątek cc, w następny piątek zdjęcie szwów.

Dziewczyny, które miały cc - jak długo krwawiłyście? Mi się wydawało, że już koniec, a od wczoraj znowu się zaczęło jak na początku. Od cc minęło już 10 dni, a w szpitalu położna mówiła, że około tygodnia po cc. I zaczynam się denerwować, że coś za długo...?
    I powiedzcie mi jeszcze czy brzuch Wam od razu zniknął? Bo u mnie jest cały czas. Fakt, że mniejszy (jakbym była w jakimś 3 m-cu ciąży), ale jest...
    Zawsze miałam płaski brzuch, więc teraz jak patrzę w lustro to doła łapię :(
    To zniknie prawda? Nie zostanie mi tak? :(

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna ja już ponad 3 tyg po cc a jak się trochę wysilę to jeszcze krwawię. po pierwszej cc krócej to trwało, ale się nie martwię. Temperatury nie mam, nic nie boli więc jest ok. Ginka mnie uprzedzała, że po wysiłku mogę dalej krwawić.
    Na laktację próbowałaś femaltiker? przepraszam, że ja tak każdemu to doradzam, ale u mnie zdziałał cuda :)
    u mnie też jeszcze brzuch jest, ale z dnia na dzień jakby mniejszy :) nie martw się na pewno się go pozbędziesz :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wczoraj sobie ten femaltiker :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Kupiłam wczoraj sobie ten femaltiker :)
    ja piję 2x dziennie, już na drugi dzień miałam więcej mleka :) mam nadzieję, że u Ciebie też tak zadziała :) a dzień wcześniej miałam flaki zamiast cycek takie puste... nawet nie dałam rady nic ściągnąć... a i oprócz tego staram się więcej wody pić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 11:06

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jest jakas herbata czy tabletki? ja nie ukrywam ze dla mnie karmienie piersia jest uciazliwe, niewiem ile zjadla bo wciaz jest glodna a z butelki jednak widac ile dziecko wypije i po mm jest jakies spokojniejsze. Ja poki co ja tylko dokarmiam jak widze ze u mnie juz pusto a ona dalej chce jesc ale jesli przypasowaloby jej mleko modyfikowane to jestem sklonna na nie przejsc calkowicie.

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie,
    mam pytanie czy ktoras z Was cierpiała na hemoroidy i zatwardzenia?? Od kilku dni walcze z tym i masakra jakas, siedziec ani lezec sie nie da(a musze lezec). Stisuje masc posterisan juz drugi dzien a poprawy nie widać...wizyta u gin dopiero w czwartek...znacie jakieś inne domowe sprawdzone sposobyy Kochane??

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie i Brzuchatki :)

Dzisiaj dzień zero i oczywiście co? CISZA :P
    Na 13:30 jadę na KTG. Dzień się jeszcze nie skończył, ale nie czuję się porodowo :(

Wczoraj pisała do mnie AISAK, dalej nic. Dzisiaj chyba podają jej oxy. Biedna już pisze, że 10-ty miesiąc w ciąży chodzi ;) Oczywiście pozdrawia wszystkie dziewczyny, gratuluje dzieciaczków i trzyma kciuki za pozostałe ciężarówki :)

alexast, maggda, weronikabp, Paulina1986, Duchess, Tusia84, Edyta84, NataliaK, Agusia2312, Evelineq lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zginanie nóżek niestety robimy od wczoraj i nie pomaga :-( Dziś trochę poleżał u mnie na brzuszku to może coś da. Kurcze karmię go piersią i ma problem z kupką słyszałam że tak jest tylko jak się karmi butelką.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jestes pewna ze jest glodna ? Ja miałam to samo ciagle widzenie na cycu ale to raczej potrzeba bliskości mamy a nie głód przez 9 miesięcy była przy tobie i to jest szok dla niej teraz ;) to minie a ty weź sobie jakaś książkę i do wyrka z mała lezcie we dwie cyckajcie sie niech maz zrobi stos kanapek żebyś z łóżka nie musiała wychodzić. ;) to mija ;) i nas jest juz lepiej :)

ivv, Tusia84 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chce pobyć blisko to inaczej przy tym cycku się zachowuje. Teraz widać że jest głodna, ciągnie tak że aż w plecach to czuje i ewidentnie się nie najada. Wymęczy się i dlatego przysypia ale jak ją zruszę żeby odłożyć do łóżeczka to jest taki ryk że masakra. A ja widzę że pokarmu za wiele nie mam, w ciągu dnia przy tym jej "cyckaniu" piersi są całkowicie miekkie. W nocy, jak prześpi min 3 h, to wtedy faktycznie widzę że coś tam jest.

• ivv Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj jej jak najwięcej ciągnąć, ona Ci rozkręci laktację.

Jak chciałam jechać na narty to czytałam o tym czy po przerwie da się dziecko znowu karmić piersią i pisali, że nawet po miesiącu można wrócić do karmienia piersią - warunek - jak najczęstsze przystawianie. Dasz radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 11:42

Miriam, Tusia84 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje odkrycie do "lulania", jakby któraś chciała sprawdzić na swoim dziecku :):

https://www.youtube.com/watch?v=Q0-KMqioJ4M
    Tylko uwaga na nagle wyskakujące reklamy... Artura to nie obeszło, ale ja niemalże podskoczyłam pod sufit.

A poza tym... dziś mija równo miesiąc od kiedy Artur przyszedł na świat! Ale ten czas leci :). Z tej okazji szybkie ogarnianko i długi spacerek po zakupy i do kwiaciarni po kartkę, a jak wrócimy, to wymaluję mu stopę i odciśniemy tatusiowi na kartce z okazji jego święta :). Powinien być w domu koło 19.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 11:56

Bea_tina, Galanea, alexast, Nalka, Camilia, Edyta84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna ja po cc krwawiłam 5 tygodni! Szczerze powiedziawszy, to do tej pory coś tam wyleci, ale 5 tygodni było non stop, ale nie mocno, raczej delikatne krwawienie. Także tu dużo zależy od organizmu, do 6 tygodni ma czas, więc spokojnie:)

Karolina, a jak z przybieraniem na wadze u Oliwki? Może Miriam ma rację i ona chce się przytulać? U nas w podobnej sytuacji jest Niunia, też Emilka non stop płacze jeśli nie jest na rękach.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak ivv napisała przystawiaj ja często jak najcześciej to ruszy ci laktacja ;) dasz radę :)
    Co do płaczu o którym pisałas to hormony ja w domu robiłam takie piekło ze Czarek był w szoku i mowil ze mnie takiej nie zna ;) to tez mija to tzw baby blues ;) no chyba ze faktycznie nie dajesz rady to przejdź na mm chociaż ja Ciebie namawiam abyś spróbowała jednak karmić cycem ;) taniej i zdrowiej dla dziecka :) tylko pamiętaj ze dokarmiajac Oliwke mm poniekąd zaburzasz laktacje

ivv lubi tę wiadomość

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień i dalej nic :-( zaczyna mnie to frustrować coraz bardziej. Już od rana jestem zła jak osa, wszystko i (niestety) wszyscy mnie wkurzają. Marzę, by móc na chwilę zamknąć się w pudełeczku nicości... ;-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka radze Ci się położyć i wyspać! Tak będziesz za tym tęsknić, wykorzystuj ostatnie chwile, szkoda nerwów:) A nóż się ruszy, a nie ma to jak zacząć rodzić po wypoczynku:)

onka79 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinka a czy niunia czytała o HNB ? Może i niej jest to co u mnie ;) czyżby kolejna HNB dziewczynka :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Beatinka a czy niunia czytała o HNB ? Może i niej jest to co u mnie ;) czyżby kolejna HNB dziewczynka :)

A co to jest HNB? :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka była ważona tydzień po wyjściu ze szpitala- wtedy przybrała 220 g. Teraz niewiem bo położnej u nas nie było a wizyte u lekarza mamy za ok 2 tyg. Od początku coś tam ją dokarmiam mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    A co to jest HNB? :)
    Tu masz artykuł na ten temat http://www.bangla.pl/artykuly/a86/high-need-baby-to-brzmi-dumnie :)

Galanea lubi tę wiadomość

‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ