MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaO- on sam sobie fryzjerem;P
Co do chusty to właśnie my używalismy ostatnio na wyjeździe i o wiele wygodniej tak niż ciągnąć wózek wszędzie. W dodatku Gabriel nawet jak ma problemy z kupką, to po godzince w chuście ładnie ją robi;) No i śpi:P
Kochana, nie myśl, że ich skrzywdziłaś. Dałaś im siebie, a mieć rodzeństwo to wspaniała sprawa. Oni będą już całe życie się wspierać. Zuzia będzie miała brata, w którym będzie miała oparcie, a On myślę wiele dzięki niej się nauczy, będzie miał inne spojrzenie na świat, będzie miał w sobie wiele empatii i zdecydowanie będzie najbardziej kochanym przez swoją siostrę bratem na świecie.
Karolina- te zdjecia z 3tygodnia są, teraz on ma już takie, że jak się do przodu uczesze to oczu sięgają;/
Galanea- własnie on nie chciał spać;P na początku ciężko było go w ogóle uspać, dużo zdjęć mamy z otwartymi oczami;) Ale potem cycuś, lulu i jakoś się udało:) Ale w ogóle śmiesznie było, co pani go ustawiła, to on sobie zabierał łapki gdzie chciał
Natalia- dlatego nasza fotograf sesje noworodkowe robi do 3 tygodnia głównie, bo dziecko jak laleczka grzeczne;)
(a co do chusty- czy noszenie w wiązaniu kołyska by się u was nie sprawdziło? kiedyś szukałaś jakiegoś hamaka, a przecież to podonbnie?)
Frania co dzień oglądam na fb:P
Madamama- Ignaś przesłodki:)
Martynika-nie wiem, co napisać
NataliaK, weronikabp, Galanea, madamama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNutka Ja hamaka szukalam?
niet
musze zapytav czy jak kolyska moge go w niej nosic.
Jeny w konvu go powalilam,bylam tak zdesperowana ze wlaczylam kaczuchy,zaczelam mu tanczyc,spiewac,najpierw sie smial,pozniej plakal,pozniej znow sie smial i w koncu zasnal, sam. Do czego to czlowiek sie nie posunie zeby dzieciaka zabawic
Magda,sadze jak wiekszosc dziewczyn,Stas bedzie wrazliwym chlopcem dzieki Zuzie,w pozytywnym tego slowa znaczeniu,zas Zusia bedzie miala w nim oparcie jak kiedys kiedys was zabraknie...taka kolej rzeczy,ale spojrz na tonz tej strony. Rozumiem tez brak cierpliwosci,ale jestes tylko czlowiekiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:49
weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MagdaO mysle, ze masz prawo do chwili slabosci i jest to zupelnie normalne, a dzieciaczki beda razem na zawsze i z tego trzeba sie cieszyc...beda sie wzajemnie ksztaltowac i pomagac sobie w rozwoju
Ja juz po badaniu...jakims cudem Majka zasnela w jakies 3 minuty i na rekach spala cale 30 minut (tyle bylo potrzebne do badania). Wygladala w czepku smiesznie dosyc. Teraz czekam do poniedzialku na wynik badania z opisem, ale pani ktira je wykonywala wstepnie powiedziala ze wygladaja te wykresy niezle...mysle ze wie co mowi skoro juz miliony ich widziala i ma kontrolowac czy badanie przebiega tak jak trzeba.Martynika, Galanea, NataliaK, MonikaS, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:MagdaO mysle, ze masz prawo do chwili slabosci i jest to zupelnie normalne, a dzieciaczki beda razem na zawsze i z tego trzeba sie cieszyc...beda sie wzajemnie ksztaltowac i pomagac sobie w rozwoju
Ja juz po badaniu...jakims cudem Majka zasnela w jakies 3 minuty i na rekach spala cale 30 minut (tyle bylo potrzebne do badania). Wygladala w czepku smiesznie dosyc. Teraz czekam do poniedzialku na wynik badania z opisem, ale pani ktira je wykonywala wstepnie powiedziala ze wygladaja te wykresy niezle...mysle ze wie co mowi skoro juz miliony ich widziala i ma kontrolowac czy badanie przebiega tak jak trzeba.na pewno bedzie dobrze, a czemu macie robione to badanie?
Mucha lubi tę wiadomość
-
Dziekuje za kciuki. Badanie robimy bo Majka jak gleboko spi to potrafi miec napiecia miesni rak i nog takie kilka bardzo krotkich pod rzad...bardzo mozliwe ze wynika to z niedojrzalego ukladu nerwowego ale lepiej sprawdzic i sie nie denerwowac czy to na 100% normalne.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
no - pranie zrobiłam
pomimo mojego lenistwa jednak wybrałam się z chłopcami do sklepu
nawet obiad zrobiłam
MagdaO ja tam takiego zdania jak reszta dziewczyn - krzywdy im nie zrobiłaśw sensie swoim dzieciaczkom
będą mieli siebie nawzajem
każde z tego skorzysta
a jeszcze mając taką super mamę?
dzisiaj w nocy ma być tylko 4 stopnie to jutro pewnie zimno będzie... dziwne - toż to jeszcze latojak dl mnie za krótkie było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 22:37
-
MagdaO dziewczyny napisały już wszystko... Ja się przyłączam do ich zdania. I w ogóle Cię podziwiam
Natalia jak ja Ci zazdroszczę, że Franek tak śpi... Mój Jaś niby w nocy też dobrze śpi, ale najdłużej mu się zdarzyło 4 godziny spać, a tak to nadal co jakieś 3 się budzi
A mi się marzy chociaż z 5 godzin snu bez przerwy...
Tak w ogóle to od dwóch dni nie poznaje swojego dziecka... Jest gorzej niż terrorystą...
W dzień ma może dwie drzemki po 15 minut, strasznie marudzi, płacze, nawet noszenie na rękach nie pomaga. Dziś udało mi się uśpić na godzinę w chuscie. Już sam zasypial, a teraz uspanie go na noc to jest walka, która trwa ok 1-2 godz. Koszmar jakiś.
Czyżby to znowu gorsze dni przed kolejnym skokiem rozwojowym?Mam nadzieję, że to chwilowe i szybko minie, bo długo tak nie wytrzymam...
-
MagdaO wrote:Mam pytanko do dziewczyn, które zakupiły chustę, czy tak naprawdę z niej korzystacie?
Kupiłam i korzystam. Przy dwojce dzieci sie sprawdza. Czasami starszego biore w wózek, mniejszy w chuste i idziemy na zakupy. W domu też jak musze cos zrobic a.maluch nie chce leżec to w chuste i ide robić a mały zaraz zasypia. Mam chuste tkaną LennyLamb. Co do nosidła, wiem że tula jest polecana, bo to nosidło a nie wisiadło. Ja chuste polecam.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiesforna wczoraj akurat po 22 Franek sie obudzil bo ewidentnie meczyly go baki ,do tego stopnia ze jak sie wiercil zastalam go w pozycji "do gory nogami" do wersji w jakiej go kladlam... a to dziwne bo zawsze na noc tzn od tygodnia daje mu esputicon na noc,to taki dosc mocny lek i byl spokoj. Ale przy okazji obudzenia rowniez chvial jesc,czevo tez nie rozumiem bo przed snem zjadl tyle ile zassze. Ale no wychodze z zalozenia zejak go obudzily bako to po prosu przypomnial sobie ze jednak jest glodny
Dzis rano udalp mi sie go oszukac,wstal standardowp o 5,ale dalam mu cycka i wlaczylam suszarke i tak budzil sie co chwile ale ostatecznie wstalismy o 6:30 bo zaczal mnie okladac rekami i nogami,oczywiscie smiejac sienajgorsze sa dni kiedy tak marudzi,jeny... masakra. Wczoraj przeszedl samego siebie ,dzis zapowiada sie wcale nie lepiej.
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:stosuje ktos z Was krople Bio gaja? bo lekarz na to ulewanie i niepokoj po jedzeniu kazal je stosowac
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiesforna wrote:No właśnie mi wczoraj pediatra też poleciła stosować Biogaję lub Diclofor, ale nie wiem, czy jest sens, czy to coś da...
ale ja tez sadze ze duzo zalezy od charakteru dziecka,Franek np. Wscieka sie jak nie moze beknac
Niesforna lubi tę wiadomość