X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja czekam na druga powódź powinna być 8 dni temu a cisza...u nas gdy jest szczepienie to pyta czy był antybiotyk w ostatnim miesięcy, jak nie dawno to każe odkładać szczepienie, zbyt duże ryzyko powikłań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:53

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cudne Wasze dzieciaczki są. Wspaniałe. <3

Ja się wyciszam i pakuję do szpitala. Dzisiaj na rehabilitacji pani powiedziała, że naprawdę było ciężko jak Anna do niej trafiła. Dzisiaj Anna zrobiła skłon do misia siedząc mi na kolanie. Rozluźnia się.

Ale jest cwaniara. Słusznie babka robiąca USG mi powiedziała, że dziecko ma piękny mózg. Oj ma.. i sprytny. Otóż gdy Anna nie życzy sobie leżeć na plecach to.. kaszle. Jak stary dziad. Powiecie, że może coś jej zalatuje? Gdzie tam. Weź ją posadź wysoko albo trzymaj na rękach lub się z nią baw. Dziecko nie zakaszle ani razu. Zostaw ją na chwilę w pokoju. Najpierw kaszle lekko a potem charczy jak fiat126p. Jak się zjawiasz w pokoju to się uśmiecha. Pod koniec karmienia kaszle co łyk. Jak tylko skojarzy, że nie ma już w pobliżu butelki to gaworzy i ani myśli zakaszleć. Sajgon.

Mamy nadzieje, że jutro wyniku to już MUSZĄ być a jak nie to rozsadzę szpital.

MonikaS, Galanea, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no szkoda ze tak wyszło z tym antybiotykiem :/ jednak lekarz lekarzowi nie równy

Nalka no juz muszą być te wyniki, ile można czekać! A Anna to przeagentka:)

Edyta u nas są jeszcze gołąbki z grzybami.

Aisak zazdroszczę śniegu!!!!

Zosia no śliczna!!! :D

Idę dziś na koncert Selah Sue z sąsiadka. Trochę zmienię otoczenie ;)

MonikaS, Galanea, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, kciuki za Anię!!!!

A Zosia posadzona sobie siedzi i bawi sie zabawka :| troche ja jeszcze telepie na boki, wiec nie sadzam, zeby nie obciazac kregoslupa, ale radzi sobie juz niezle :)

eta, MonikaS, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju jaki męczący dzień, normalnie położyłabym się i pospała. Obiecałam Michasiowi przejażdżkę samochodową po mieście, żeby mógł pooglądać dekoracje świąteczne, iluminacje świetlne znaczy się :) a Piotruś śpi już hmmmm 3godziny gdzieś, odkąd od lekarza wróciliśmy :) a zjadł dzisiaj tylko kaszę o 8:30 a o 11 tylko troszeczulkę dojadł. Jak się obudzi to bankowo zje cały podwójny obiad - przynajmniej na to liczę ;)

Nalka ja również trzymam za Was kciuki, oczywiście głównie za Annę :)

a odnośnie Czekajającej to właśnie się zastanawiałm, że kogoś właśnie brakuje. Czekajająca nawet jeśli skasowałaś konto a nas podczytujesz to odezwij się i napisz co u Twojego skarbusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 16:02

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dzieki za opinie. Takiej sie nie spodziewałam:) swiadoma jestem jego kilku wad ale wydawał mi sie fajny do prowadzenia. mocno skretny i latwy w obsludze. cena robi wrazenie dlatego jakbys mogla napisac dokladniej co cie w nim rozczarowalo najbardziej to bylabym bardzo wdzieczna. ja obawiam sie spacerowki czy nie jest za mala??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja to ze jest latwy w obsludze i skretny to w dzisiejszej dobie nie jest jakies Wow. Kazdy ,no moze prawie kazdy wozek ma takie opcje,niekoniecznie trzeba placic 3 tysie :P
    Gondola przy moim bardzo rzadkim uzytkowaniu bo maly nie tolerowal jej,po moze miesiacu uzywania zaczela "chodzic" doslownie cala latala na wertepach i plaskiej powierzchni. Nie odpinana oslonka na gondole,dynda na suwaku jesli chcesz miec dziecko odsloniete. Kosz na zakupy to porazka,zeby sie do niego dostac trzeba zrobic kilka karkołomnych akrobacji, a o wlozeniu np. Pampersow zapomnij. Jesli chodzi o spacerowke to budka jest bardzo mala,w obecnej porze roku jest beznadziejna,na lato bylaby ok ale na jesien,zime to porazka. Moje 6 miesieczne dziecko w pozycji pol lezacej w spacerowce ma miejsca akurat a to dopiero poczatek uzytkowania :] fajnie sie sklada do samochodu,to jest duzy plus. Poza tym jest ciezki z gondola,spacerowka troche mniej ale to juz dla mnie nie bylo tak istotne. Zrobisz jak uwazasz,kazdy kto sie mnie spyta to zqwsze odpowiem to samo,dla mnie ten wozek to porazka ktora kosztowala mnie bardzo duzo pieniazkow :P

Nalka powodzenua w szpitalu!
    Galanea czy mi sie wydaje czy Zosia tak jakby przytyla troche?
    Monia niezle z ta lekarka...masakra jakas ...tylko szkoda dzieciakow ze antybiotykami faszerowane :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 16:16

MonikaS, Galanea, czekaja lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a msz mure 4 plus czy mure 4??

dzieki za szczegółowa wypowiedz:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mura 4 plus.Ale pomiedzy 4 a 4 plus nie ma roznicy w konstrukcji. Jak moge ci cos poradzic to w podobnym designie sa wozki mutsy a o niebo lepsze. Jesli chodzi ci glownie o to jak te wozki wygladaja,bo sa naprawde fajne wizualnie. Powodzenia ;-)

czekaja lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka trzymam za Was kciuki:)
    Zosia jaka ładna pani Mikołajka;)

A to nasz łobuz :D
    a8033c5addc7d599med.jpg

Galanea, Tusia84, NataliaK, MonikaS, Edyta84, Martynika, MagdaO, eta, evas, alexast lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję teraz dałaś mi do myślenia:) coś muszę wybrać:)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... uciekaja stad wszystkie wątki. Z uwagi na to ze kazdy moze sobie nas czytac,podgladac,itd, juz zniknelo pelno watkow,tak sobie myslalam czy moze my nie chcemy na jakies stricte zamkniete forum sobie isc?wtedy dostep ma ten kto zaloguje sie i zaakceptuje go admin(ktos tam z nas) , jednak takie zamkniete forum daje wieksze pole do animowosci. Hm?

Galanea Zosia siedzi bardzo ladnie!
    Agusia, Marcel to duuuzy chlopak,ile wazy?

Galanea, Martynika lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, trochę zgadzam się z Twoim podejściem do otwartego forum. Są tu zdjęcia nasze, dzieciaczków i ja już nie raz coś kasowałam nie chcąc, by ktoś obcy oglądał. Mogę zaproponować swoje forum i stworzyć tam zamknięty temat dla naszej grupy dziewczyn :)
    Byłoby mi bardzo miło gościć Was tam. Chwilowo z braku czasu mam tam przestój i niewiele się dzieje :)

http://fasolkowo.pl Zapraszam jakby co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 20:06

NataliaK, balonik, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wiele razy o tym myślałam bo też nie chcę tak za bardzo upubliczniać każde zdjęcie czy ilm

Galanea, NataliaK, balonik, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niechetnie wrzucam zdjecia wlasnie ze wzgledu na to ze firum publiczne.

Galanea, NataliaK, balonik, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie jakbyście były zainteresowane tematem zamkniętym u mnie, to dajcie znać.

NataliaK, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel 2 tygodnie temu miał 8 kg :) Na moja to nie aż tak duzo co myslicie?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja tez jestem chetna. Nie zdawalam sobie sprawy z tego ze jest to az tak publiczne,jak sobie zdalam sprawe to jednak wolalabym sie przeniesc gdzies gdzie jest zamkniete. Jak sie zapatruje na to reszta dziewczyn? Evas,Martyna,Edyta,Eta,Niesforna,Paula,Nalka,Karola i reszta dziewczyn? Mysle ze to dobry pomysl :-) wiecie tez rozni ludzie tu wchodza,czytaja,moze ktos kogos rozpoznaje a my np. Poruszamy czasami bardzo prywatne sprawy...

Agusia a ile mierzy?bo tak wyglada naprawde na duzego chlopaczka :)
    Kurde wiecie ze Franek salej buszuje ..,o 19 go wykapalismy a on nawet nie mysli spac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 21:24

Galanea, Agusia2312, eta, evas, Edyta84 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a mogę zapytać co się stało, że zdałaś sobie nagle sprawę z tego, jak bardzo forum jest publiczne??

Niech się wypowie reszta dziewczyn. Jeśli wyrazicie chęci i zgodę to założę temat u mnie. Moje prywatne forum, prywatna strona, nie żadne szablonowe. Jestem tam administratorem. Tworzyłam będąc w ciąży jako projekt na przyszłość. Tam wszystko będzie bezpieczne.

NataliaK, evas, Edyta84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szczerze to nawet nie wiem ile mierzy nosi rozmiary 68-74 zależy jaka firma:) no powiem tak jak leży to ma buźkę mocno pucata a jak mam go na rękach to tak nie wygląda. Jak tak patrzę bez ubrania na niego to nie jest jakiś grubasek aby uda ma grubaśne najbardziej :) i ona rączkach ma dołeczki :P hehe

Jak większość bedzie za tym to ja też:) czekamy na decyzje reszty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 21:25

Galanea, NataliaK, eta lubią tę wiadomość

‹‹ 1816 1817 1818 1819 1820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ