X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo tego nie wiedziałam, a dobrze wiedzieć takie rzeczy :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przed chwila listonosz przyniósł 5 szt body jednokolorowych z przesylka za 25 zl:) kobitka sprzedawała nowki, wyprane, bez metek ale dzieciak urodził się za duży i nawet nie przymierzyl. Super są nie smigane. Będę polować dalej na promocje.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    musicie wybaczyć ale nic nie wykrzeszę z tym zdjęciem bo ja na tym tablecie szybko tracę cierpliwość a dokładnieto, że odpala mi stronki w wersji mobilnej, którą nie potrafię obsługiwać tzn wersja taka komputerowa jest dla mnie wygodniejsza a nie wszędzie da się taką odpalić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam, przyjdzie do mnie zaraz maturzystka na korki. Odezwę się po wizycie.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przechodzę stan irytacji (a z moim charakterem to nierzadka sprawa) to głaszczę dzieciaczka, co by nie dostał za dużo adrenaliny, zwłaszcza teraz przy tym kretynie maciusiu, co mi smrodzi po domu i jak na moje oko to ma poważne zapalenie oskrzeli. Gadając do brzucha głupio się czuję.. ale chyba czas zacząć.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A zdjeli Ci go w 37?

Tak w 37 jeszcze na karcie ciąży mogę dla pewności sprawdzić to później Ci potwierdzę :)

Mucha lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie wstepnie 1czerwiec.byl sam koniec maja 31 ale sie przesunelo.a wiadomo ze i z 1 czerwca i 14 czerwiec moze byc jak i maj;-);-);-);-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam co jakiś czas na TLC o 15.00 program PORODÓWKA i wczoraj w trakcie programu reklamowali inny program WIELODZIETNI i tam wypowiedzi kobiety: " Pojechałam na porodówkę pytają mnie: Czy to moje pierwsze dziecko?? Ja na to : Nie 15-naste :)" i mój Kubuś tak to ogląda, te fragmenty, inna mówi, że pragnie więcej dzieci bo dzieci to błogosławieństwo itd.

Na to ja do Kuby: chciałbyś mieć tylu braci i tyle sióstr, więcej niż dzieci w Twojej klasie (jest ich 13) a on tak patrzy, zrobił wielkie oczy i mówi:
    Oh my GOD!!!! :D

Martynika, evas, MagdaO, Limerikowo, weronikabp, alexast, nutka, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krwi. Niestety zobaczyłam to, czego najbardziej się obawiałam i czułam, że tak będzie.

Cytomegalię mam dodatnią. Na pewno nie przechodziłam jej przed ciążą, bo na początku ciąży robiłam przeciwciała i oba wyniki miałam ujemne. Zdenerwowałam się, ale nic na to nie poradzę, wiem, że tego dziadostwa nie ma jak leczyć w ciaży.

MagdaO, wiem, że Ty też przechodziłaś cytomegalię w ciąży. Chciałabym, żebyś mi napisała, czy Twoja córeczka miała po narodzinach jakieś problemy, które wiadomo na pewno, że z przebycia tej infekcji wynikały? Możesz mi napisać w prywatnej wiadomości, jeśli wolisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 15:45

• excella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nir mogę ogladac tej Porodówki bo płaczę jak widzę te wychodzące maluchy, hormony szaleją.

Mnie.niestety w.tej ciąży ciągnie do słodyczy, z gazowanych rzeczy tylko woda z cytryną. Na fast foody nie mam parcia, ale frytkami nie pogardzę. Muszę starać się jeść zdrowo, bo mam w domu małe dziecko które chce jeśc to co ja. Czasami musze sie ukrywać z pączkiem nadzianym czekoladą ;)
    Ciśnienia nie mam, zwykle 90/50 90/60, czasami jest mi słabo i szybko sie męcze nie wiem czy to wina.takiegi ciśnienia.

Położyłam młodego spać, jeju jak ja bym chciała żeby on sam zasypiał.
    Moge chwilę poleżeć i zaraz musze usmażyć mu rybke i ugotować brokuły.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika spokojnie.. wydawało mi się, że miałaś teraz nie robić tego wyniku żeby się nie denerwować bo tego się nie leczy.. ja sobie odpuściłam.. zrobię w III trymestrze bo teraz tylko się nakręcę jeśli wynik będzie dodatni, a i tak nie mam wpływu na to..

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za podejściem Tusi, teraz to już nic nie zmieni, a może tylko dodatkowo pogorszyć nasz stan psychiczny, co i maluszek odczuje..

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, zrobiłam, skoro już to było na skierowaniu, totalnie niepotrzebnie, totalnie... do porodu teraz nie będę wiedziała, czy mały zaraził się ode mnie wirusem, czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matynika kochana, do góry głowa, mysle ze to nie jest przesadzone ze dziecko ucierpi na cytomegalii... Myśl pozytywnie!

U mnie dzis łosoś pieczony i brokuly, a że mi łosoś w ciazy nie wchodzi to zrobię jeszcze troche kremu z brokulów. :-)

JA mam niskie ciśnienie, z reguły 99 na 60 lub 90'na 55 czasem 110 na 63 ale to juz jest sukces :-)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika spokojnie, teraz musisz myslec pozytywnie! Ja tez teraz moge tylko czekac i miec nadzieje, ze pessar pomoze.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem, że właściwie tylko pozytywne myślenie zostaje. Bo, że jest to świeże zakażenie to nie mam wątpliwości, niestety. Oby małego to nie dotknęło w żaden sposób. Postaram się o tym nie myśleć, nie czytać, wziąć za jakąś robotę, przecież nic nie zrobię.

weronikabp, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika tak trzymaj! Poza tym myślę, że gorzej mogło małemu zaszkodzić w 1 trymestrze niż teraz... ale się nie znam, tak tylko podejrzewam.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Marynika, wszystko będzie dobrze. A już najgorsze co może być, to czytać i szukać info w internecie. Zaraz wszystko się przypasowuje. Głowa do góry, zajmij myśli czymś przyjemnym, wyjdzie to na korzyść dla Maluszka.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonili z laboratorium (jakiś czas temu, ale obiad miał pierwszeństwo) kariotyp prawidłowy męski
    Yupi
    do tego dzwoniła babka i przyśpieszyła wizytę u lekarza same dobre wieści

Galanea, Martynika, NataliaK, weronikabp, AISAK, Mucha, Limerikowo, Tusia84, Paulina1986, Agusia2312, fler lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika spokojnie :-) Bedzie dobrze - tylko nie czytaj głupot w necie

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ