MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi przed chwila listonosz przyniósł 5 szt body jednokolorowych z przesylka za 25 zl:) kobitka sprzedawała nowki, wyprane, bez metek ale dzieciak urodził się za duży i nawet nie przymierzyl. Super są nie smigane. Będę polować dalej na promocje.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
musicie wybaczyć ale nic nie wykrzeszę z tym zdjęciem bo ja na tym tablecie szybko tracę cierpliwość a dokładnieto, że odpala mi stronki w wersji mobilnej, którą nie potrafię obsługiwać tzn wersja taka komputerowa jest dla mnie wygodniejsza a nie wszędzie da się taką odpalić -
Jak przechodzę stan irytacji (a z moim charakterem to nierzadka sprawa) to głaszczę dzieciaczka, co by nie dostał za dużo adrenaliny, zwłaszcza teraz przy tym kretynie maciusiu, co mi smrodzi po domu i jak na moje oko to ma poważne zapalenie oskrzeli. Gadając do brzucha głupio się czuję.. ale chyba czas zacząć.
-
Oglądam co jakiś czas na TLC o 15.00 program PORODÓWKA i wczoraj w trakcie programu reklamowali inny program WIELODZIETNI i tam wypowiedzi kobiety: " Pojechałam na porodówkę pytają mnie: Czy to moje pierwsze dziecko?? Ja na to : Nie 15-naste
" i mój Kubuś tak to ogląda, te fragmenty, inna mówi, że pragnie więcej dzieci bo dzieci to błogosławieństwo itd.
Na to ja do Kuby: chciałbyś mieć tylu braci i tyle sióstr, więcej niż dzieci w Twojej klasie (jest ich 13) a on tak patrzy, zrobił wielkie oczy i mówi:
Oh my GOD!!!!Martynika, evas, MagdaO, Limerikowo, weronikabp, alexast, nutka, ivv lubią tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki krwi. Niestety zobaczyłam to, czego najbardziej się obawiałam i czułam, że tak będzie.
Cytomegalię mam dodatnią. Na pewno nie przechodziłam jej przed ciążą, bo na początku ciąży robiłam przeciwciała i oba wyniki miałam ujemne. Zdenerwowałam się, ale nic na to nie poradzę, wiem, że tego dziadostwa nie ma jak leczyć w ciaży.
MagdaO, wiem, że Ty też przechodziłaś cytomegalię w ciąży. Chciałabym, żebyś mi napisała, czy Twoja córeczka miała po narodzinach jakieś problemy, które wiadomo na pewno, że z przebycia tej infekcji wynikały? Możesz mi napisać w prywatnej wiadomości, jeśli wolisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 15:45
-
Ja nir mogę ogladac tej Porodówki bo płaczę jak widzę te wychodzące maluchy, hormony szaleją.
Mnie.niestety w.tej ciąży ciągnie do słodyczy, z gazowanych rzeczy tylko woda z cytryną. Na fast foody nie mam parcia, ale frytkami nie pogardzę. Muszę starać się jeść zdrowo, bo mam w domu małe dziecko które chce jeśc to co ja. Czasami musze sie ukrywać z pączkiem nadzianym czekoladą
Ciśnienia nie mam, zwykle 90/50 90/60, czasami jest mi słabo i szybko sie męcze nie wiem czy to wina.takiegi ciśnienia.
Położyłam młodego spać, jeju jak ja bym chciała żeby on sam zasypiał.
Moge chwilę poleżeć i zaraz musze usmażyć mu rybke i ugotować brokuły. -
Martynika spokojnie.. wydawało mi się, że miałaś teraz nie robić tego wyniku żeby się nie denerwować bo tego się nie leczy.. ja sobie odpuściłam.. zrobię w III trymestrze bo teraz tylko się nakręcę jeśli wynik będzie dodatni, a i tak nie mam wpływu na to..
Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatynika kochana, do góry głowa, mysle ze to nie jest przesadzone ze dziecko ucierpi na cytomegalii... Myśl pozytywnie!
U mnie dzis łosoś pieczony i brokuly, a że mi łosoś w ciazy nie wchodzi to zrobię jeszcze troche kremu z brokulów.
JA mam niskie ciśnienie, z reguły 99 na 60 lub 90'na 55 czasem 110 na 63 ale to juz jest sukces -
Tak, wiem, że właściwie tylko pozytywne myślenie zostaje. Bo, że jest to świeże zakażenie to nie mam wątpliwości, niestety. Oby małego to nie dotknęło w żaden sposób. Postaram się o tym nie myśleć, nie czytać, wziąć za jakąś robotę, przecież nic nie zrobię.
weronikabp, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzwonili z laboratorium (jakiś czas temu, ale obiad miał pierwszeństwo) kariotyp prawidłowy męski
Yupi
do tego dzwoniła babka i przyśpieszyła wizytę u lekarza same dobre wieściGalanea, Martynika, NataliaK, weronikabp, AISAK, Mucha, Limerikowo, Tusia84, Paulina1986, Agusia2312, fler lubią tę wiadomość