X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo tego nie wiedziałam, a dobrze wiedzieć takie rzeczy :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przed chwila listonosz przyniósł 5 szt body jednokolorowych z przesylka za 25 zl:) kobitka sprzedawała nowki, wyprane, bez metek ale dzieciak urodził się za duży i nawet nie przymierzyl. Super są nie smigane. Będę polować dalej na promocje.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    musicie wybaczyć ale nic nie wykrzeszę z tym zdjęciem bo ja na tym tablecie szybko tracę cierpliwość a dokładnieto, że odpala mi stronki w wersji mobilnej, którą nie potrafię obsługiwać tzn wersja taka komputerowa jest dla mnie wygodniejsza a nie wszędzie da się taką odpalić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam, przyjdzie do mnie zaraz maturzystka na korki. Odezwę się po wizycie.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przechodzę stan irytacji (a z moim charakterem to nierzadka sprawa) to głaszczę dzieciaczka, co by nie dostał za dużo adrenaliny, zwłaszcza teraz przy tym kretynie maciusiu, co mi smrodzi po domu i jak na moje oko to ma poważne zapalenie oskrzeli. Gadając do brzucha głupio się czuję.. ale chyba czas zacząć.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A zdjeli Ci go w 37?

Tak w 37 jeszcze na karcie ciąży mogę dla pewności sprawdzić to później Ci potwierdzę :)

Mucha lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie wstepnie 1czerwiec.byl sam koniec maja 31 ale sie przesunelo.a wiadomo ze i z 1 czerwca i 14 czerwiec moze byc jak i maj;-);-);-);-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam co jakiś czas na TLC o 15.00 program PORODÓWKA i wczoraj w trakcie programu reklamowali inny program WIELODZIETNI i tam wypowiedzi kobiety: " Pojechałam na porodówkę pytają mnie: Czy to moje pierwsze dziecko?? Ja na to : Nie 15-naste :)" i mój Kubuś tak to ogląda, te fragmenty, inna mówi, że pragnie więcej dzieci bo dzieci to błogosławieństwo itd.

Na to ja do Kuby: chciałbyś mieć tylu braci i tyle sióstr, więcej niż dzieci w Twojej klasie (jest ich 13) a on tak patrzy, zrobił wielkie oczy i mówi:
    Oh my GOD!!!! :D

Martynika, evas, MagdaO, Limerikowo, nick nieaktualny, alexast, nutka, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krwi. Niestety zobaczyłam to, czego najbardziej się obawiałam i czułam, że tak będzie.

Cytomegalię mam dodatnią. Na pewno nie przechodziłam jej przed ciążą, bo na początku ciąży robiłam przeciwciała i oba wyniki miałam ujemne. Zdenerwowałam się, ale nic na to nie poradzę, wiem, że tego dziadostwa nie ma jak leczyć w ciaży.

MagdaO, wiem, że Ty też przechodziłaś cytomegalię w ciąży. Chciałabym, żebyś mi napisała, czy Twoja córeczka miała po narodzinach jakieś problemy, które wiadomo na pewno, że z przebycia tej infekcji wynikały? Możesz mi napisać w prywatnej wiadomości, jeśli wolisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 15:45

• excella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nir mogę ogladac tej Porodówki bo płaczę jak widzę te wychodzące maluchy, hormony szaleją.

Mnie.niestety w.tej ciąży ciągnie do słodyczy, z gazowanych rzeczy tylko woda z cytryną. Na fast foody nie mam parcia, ale frytkami nie pogardzę. Muszę starać się jeść zdrowo, bo mam w domu małe dziecko które chce jeśc to co ja. Czasami musze sie ukrywać z pączkiem nadzianym czekoladą ;)
    Ciśnienia nie mam, zwykle 90/50 90/60, czasami jest mi słabo i szybko sie męcze nie wiem czy to wina.takiegi ciśnienia.

Położyłam młodego spać, jeju jak ja bym chciała żeby on sam zasypiał.
    Moge chwilę poleżeć i zaraz musze usmażyć mu rybke i ugotować brokuły.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika spokojnie.. wydawało mi się, że miałaś teraz nie robić tego wyniku żeby się nie denerwować bo tego się nie leczy.. ja sobie odpuściłam.. zrobię w III trymestrze bo teraz tylko się nakręcę jeśli wynik będzie dodatni, a i tak nie mam wpływu na to..

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za podejściem Tusi, teraz to już nic nie zmieni, a może tylko dodatkowo pogorszyć nasz stan psychiczny, co i maluszek odczuje..

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, zrobiłam, skoro już to było na skierowaniu, totalnie niepotrzebnie, totalnie... do porodu teraz nie będę wiedziała, czy mały zaraził się ode mnie wirusem, czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matynika kochana, do góry głowa, mysle ze to nie jest przesadzone ze dziecko ucierpi na cytomegalii... Myśl pozytywnie!

U mnie dzis łosoś pieczony i brokuly, a że mi łosoś w ciazy nie wchodzi to zrobię jeszcze troche kremu z brokulów. :-)

JA mam niskie ciśnienie, z reguły 99 na 60 lub 90'na 55 czasem 110 na 63 ale to juz jest sukces :-)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika spokojnie, teraz musisz myslec pozytywnie! Ja tez teraz moge tylko czekac i miec nadzieje, ze pessar pomoze.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem, że właściwie tylko pozytywne myślenie zostaje. Bo, że jest to świeże zakażenie to nie mam wątpliwości, niestety. Oby małego to nie dotknęło w żaden sposób. Postaram się o tym nie myśleć, nie czytać, wziąć za jakąś robotę, przecież nic nie zrobię.

nick nieaktualny, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika tak trzymaj! Poza tym myślę, że gorzej mogło małemu zaszkodzić w 1 trymestrze niż teraz... ale się nie znam, tak tylko podejrzewam.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Marynika, wszystko będzie dobrze. A już najgorsze co może być, to czytać i szukać info w internecie. Zaraz wszystko się przypasowuje. Głowa do góry, zajmij myśli czymś przyjemnym, wyjdzie to na korzyść dla Maluszka.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonili z laboratorium (jakiś czas temu, ale obiad miał pierwszeństwo) kariotyp prawidłowy męski
    Yupi
    do tego dzwoniła babka i przyśpieszyła wizytę u lekarza same dobre wieści

Galanea, Martynika, nick nieaktualny, nick nieaktualny, AISAK, Mucha, Limerikowo, Tusia84, Paulina1986, Agusia2312, fler lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika spokojnie :-) Bedzie dobrze - tylko nie czytaj głupot w necie

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ