Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Spoko Lady Di, tak ogolnie napisalam. Wsrod moich znajomych rowniez krolowaly raczej czyste kaszki z dodatkiem prawdziwych owocow.
Podobnie jest z soczkami Bobofruit. Jedne z najdrozszych, a sprawdzone przez znajomych, ze jak dasz dziecku kilka razy. Juz ci innego soku nie tknie tylko bedzie pluło!!!
Po prostu my tu sobie tak gdybamy a i tak zycie i nasze dzieci wszystko zweryfikuja. -
Jeszcze ktos pytal o krzeselka. Ja mam Babydesign Bambi. To samo dokladnie co Chicco Poly nawet cena podobna. Wybralam takie bo polski producent, a ja akurat wspieram co polskie!!!! Pozwolilam sobie na nie bo to prezent od dziewczyn z pracy.
Czy polecam? Slyszalam ze dobre, ale polecic to bede mogla za rok w lutym jak juz z miskiem bedziemy miec za soba okres pierwszych posilkow i mis bedzie juz sam jadl. Wtedy podyskutuje na temat tego co wybralam!!!
Jest jednak na necie troche tanszych a prawie identycznych krzeselek. Mysle ze tez sa dobre po prostu mniej znane firmy -
Dzieki za przepis!
Dzieki za zyczonka
Maly spal w drodze z 2 h wczoraj a potem stanelisny na karmienie i jeszcze z 30 min siedzial;) w domu rozbawiony nie spal do 22.30. Wiec myslalam ze na dobre wstanie pozniej ale wstal 5,30;)
W nocy obudzil sie z placzem wiec wyjelam go z wozka i spal z nami.
Rano ladnie pospal z 1,5 h
A teraz wylulalam znowu na tarasie:)) i dziadek bedxie pilnowac:)Gosiak lubi tę wiadomość
-
Hejka u nas pobudka dzisiaj o 4, masakra jestem niezywa, teraz spi, a upal nieziemski, jest 33 w cieniu
Co do kaszek kazdy podaje t na co go stac wiadomo, a i w kaszkach bobovita sa te bez cukru wiec mozna takie wybracjeszcze duzo zalezy od dzieciaczkow nie kazde dziecko bedzie wszystko jadlo, zdarzaja sie wybredniaki hihi, kazda mama chce najlepiej dla swojeg dzieciatka wiadomo
Milego dnia dziewczynki i dzieciaczkiLara 82 lubi tę wiadomość
-
Zdjęcie zrobione, obiad przy okazji zjedzony.
Straszny ten fotograf a właściwie fotografka - kazała mi postawić nogę na stołku i na niej posadzić Jankę, więc wszystko było trochę w powietrzu i ani do niej nie zagadywała ani żadnej zabawki nie miała, no bieda. A w największej galerii w Gdańsku. Trudno - za 5 lat zrobimy lepsze
Teraz trzecia drzemka, po niej jedzonko i wyjazd na kinder-grilla
U nas duchota, ale pochmurno i już raz padało a zapowiadają nawet burze. Zobaczymy. -
Lara nikt nikomu nie karze kupować kaszek holle cz baby Sun. Jeżeli uważasz, że dla Twojego dziecka dobre będą bobovity czy gerbery ok. Mnie to rybka. Pamiętaj tylko, że to my ksztaltujemy nawyki żywieniowe u swoich dzieci i to od nas w dużej mierze zależy co będą jadły w przyszłości. Jeżeli maluchy od początku będą dostawać cukier ukryty w wielu produktach, to bardzo szybko się od niego uzależnią i wtedy będą go chciały coraz więcej.
Alternatywą dla tych wszystkich kaszek instant są zwykle kasze czy płatki. Są one tanie, wiec i biedniejszych będzie staća poza tym są tez zdrowsze bo mniej przetworzone. Ja np wole kupić kasze Jaglana czy płatki ryżowe, owsiane itp niż te kaszki.
Gosiak, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość
-
Bietka wrote:Gosiak Ty chodzisz jeszcze z Janka na basen?
A postanowiliśmy też, że jutro pojedziemy po prostu w trójkę na basen, weźmiemy kaczuszkę i trochę popluskamy się w wodzie i poćwiczymy to co już ćwiczyliśmy. -
Bietka wrote:Lara nikt nikomu nie karze kupować kaszek holle cz baby Sun. Jeżeli uważasz, że dla Twojego dziecka dobre będą bobovity czy gerbery ok. Mnie to rybka. Pamiętaj tylko, że to my ksztaltujemy nawyki żywieniowe u swoich dzieci i to od nas w dużej mierze zależy co będą jadły w przyszłości. Jeżeli maluchy od początku będą dostawać cukier ukryty w wielu produktach, to bardzo szybko się od niego uzależnią i wtedy będą go chciały coraz więcej.
Alternatywą dla tych wszystkich kaszek instant są zwykle kasze czy płatki. Są one tanie, wiec i biedniejszych będzie staća poza tym są tez zdrowsze bo mniej przetworzone. Ja np wole kupić kasze Jaglana czy płatki ryżowe, owsiane itp niż te kaszki.
http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Cukru-jemy-dwa-razy-za-duzo,wid,17715402,wiadomosc.html -
Właśnie odkryłam że przebija się dolna jedynka! Może stąd ta miłość do paluszków... Trochę marudzi, więc mu posmarowalam dentinoxem, bardziej był zainteresowany kąsaniem mojego palca ; )
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ja dziś z doskoku was podczytuję, ale na szczęście mało piszecie
Ja dziś zasłoikowałam maliny dla BI kompoty z truskawek dla męża
Jeszcze muszę je zagotować.
Byliśmy w ikei, kupiłam miseczki, niekapek i moździerz
Upiekłam ciasto, coś tam ugotowałam, posprzątałam, poprałam. I prawie skończyłam prasować. Ale nogi mi do tyłka włażą więc usiadłamBo dziecko moje śpi! Od 30 min!
I spał jeszcze od 10 do 12, zjadł i spał do 13!!! Szok
wczoraj wpadł mi w ręce angielski artykuł, że za problemy ze snem może odpowiadać niedobór wit. D, ale za nic nie mogę go znaleźć dziś!Gosiak lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o kaszki to kupiłam Holle i Bobovitę ale bez cukru. I doszłam do wniosku, że nie będę podawać dziecku memu kaszek owocowych tylko sama dołożę tam ciutkę owocków ze słoiczka domowego albo świeżo kupionych
Bo konsultowała ze znajomymi i ich dziecko miesiąc starsze od B. już nie chce jeść kaszek bez cukru... jest płacz, plucie i krzyk.
Muszę się wybrać do jakiś dużych super marketów i przeanalizować skład kaszek i słoiczków
Doszłam do wniosku, że zacznę od papek i będę też BLW stosować, bo nie bardzo widzę karmienie BLW u jednej czy drugiej babci.
W ogóle mam obawy co do karmienia, ile mam mu tego dawać i czy go nie zagłodzęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 17:49
-
Sluchajcie moj wszedl na wyzszy poziom kombinatoryki dzis. !!!
Lezymy i sie karmimy, nagle misiek nie chce jesc wiec chyc i na brzuszek.. Po czym stwierdzil ze chce jeszcze i cap cyca do buzi lezac na brzuszku. Teraz drugie kafmienie to samo. Smieje sie bo mi dziecko oszalalo i bedzie jesc na brzuszkuGosiak, LadyDi lubią tę wiadomość
-
Bietka wrote:Lara nikt nikomu nie karze kupować kaszek holle cz baby Sun. Jeżeli uważasz, że dla Twojego dziecka dobre będą bobovity czy gerbery ok. Mnie to rybka. Pamiętaj tylko, że to my ksztaltujemy nawyki żywieniowe u swoich dzieci i to od nas w dużej mierze zależy co będą jadły w przyszłości. Jeżeli maluchy od początku będą dostawać cukier ukryty w wielu produktach, to bardzo szybko się od niego uzależnią i wtedy będą go chciały coraz więcej.
I nareszcie normalny ton wypowiedzi
Bietka wlasnie chcialabym abysmy pogadaly jak w ogole zaczac, od jakich kaszek i jak zrobic samemu alternatywne kaszki. Jestem jak dziecko we mgle, nie wiem ktora podac jako pierwsza? Ja przeciez tez nie chce faszerowac dziecka cukrem, ale jakos zawsze tutaj ostatnio gadamy tylko o mega drogich rozwiazaniach.
Jak mam zrobic dobra kaszke i z jakiego zboza na poczatek. Sa jakies ksiazki o takim zywieniu?