X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była tylko jedna drzemka dziś, ale za to 2 godzinna ;)

Gosiak jak rozmowa Zuzy z tą koleżanką w ciąży? Wiesz coś? Ja rozmawiałam z tą swoją kuzynką wczoraj i jestem przerażona tym, co mówi, jaki ma plan na wychowanie dziecka. Oby jej się wszystko odmieniło gdy dostanie córkę w ręce.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    U nas była tylko jedna drzemka dziś, ale za to 2 godzinna ;)

Gosiak jak rozmowa Zuzy z tą koleżanką w ciąży? Wiesz coś? Ja rozmawiałam z tą swoją kuzynką wczoraj i jestem przerażona tym, co mówi, jaki ma plan na wychowanie dziecka. Oby jej się wszystko odmieniło gdy dostanie córkę w ręce.
    No właśnie jednak teraz się nie spotkały, bo Zuza wyjechała. Jak wróci, to się spotkają. Za jakiś tydzień...
    Kurcze, szkoda tych dzieciaczków :(
    Ja mam nadzieję, że im się odmieni po porodzie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naszych osiągnięć to dopiero od niedawna obroty na brzuch i w drugą stronę, ale to tak parę razy się udało, na brzuchu kręci się wkoło, delikatnie unosi pupe, nie pelza po linii prostej, nie czworakuje, nie próbuje siadać.... dużo gaworzy, krzyczy w różnych tonacjach, moduluje głos, nawet podczas ssanie cycka wydaje dźwięki myyyyyy, hyymmmm :) nie boi się obcych, kto by ją nie wziął na ręce jest zadowolona,ale póki co mama jest nr 1:) nie płacze bez powodu, lubi zabawki które można wpakowac do buzi- hitem już od dawna jest lalka lamaze, najlepsze są miekki e zabawki z plastikowymi elementami i gumowe ksiązki,jak jej pokazuje te czarno białe to chce zjeść i jak zabieram to się wkurza, praktycznie od urodzenia codziennie coś czytamy mamy już za sobą baśnie Andersena,wiersze brzechwy, boży roczek E.Zarembiny i inne:) zabawki plastikowe dźwiękowe są na razie beee
    Od wczoraj jemu a raczej próbujemy jeść marchewkę, zdecydowanie woli samodelne karmienie tzn daje jej nałożona łyżeczkę, albo bierze miseczkę przechyla do buzi i wylizuje językiem
    W piciu z butelki też postępy jednak lateksowy smoczek to coś czego nam trzeba bylo, także teraz mamy butelke nuk i z tego będzie się uczyć pisc żeby umiała po 1 rz jak na mm przejdzie, woda idzie też z najprostszego niekapaka TT i doidy
    Prania mamy mnustwo po jedzeniu i piciu bo a to brudne a to mokre

Z okazji 6mc pojechalismy same do auchana i smyka, chcialysmy słonia lamaze ale nie było i mamy książeczkę lamaze za smokiem na sznurku i misia alfi vtech,
    Garnuszek i pociąg Fischera i misia podróżnika chcico poszukamy używane bo ceny wysokie:-\

M właśnie wpladl na chwilę do domu wziął prysznic wykąpał mała i dalej do pracy także my znowu cały dzien same ehhhh

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka gratuluje prawka
    Sylwia niestety ale tak to jest z takimi zakupami my jak bralismy kredyt na mieszkanie dla teścia to opłaty około kredytowe tenas zdziwily:-\ 3 mam kciuki żeby się udalo

Bietka lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, to fajnie, że butelka NUK się sprawdziła, też ją zamówię w takim razie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po pierwszym posiłku, nie miksowałam tylko ugniotłam pół ziemniaczka widelcem z ekologicznym olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Janeczka długo się zastanawiała po pierwszej łyżeczce co to jest i memłała w buzi... ale w końcu połknęła i zjadła potem jeszcze kilka takich kęsów. Nic nie wypluła tylko w pewnym momencie nie otworzyła już buzi ;) Jutro też będzie ziemniak.

A masło od kiedy? Od 12 miesiąca? Tak jak inny nabiał? Czy można wcześniej?

Edit: doczytałam, że można już zamiennie z oliwą i olejem rzepakowym. To zamówię w przyszłym tyg. eko masło - bo ziemniaczki z masłem pewnie będą lepiej smakować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:22

Laurka, marcela29, monika_ lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ziemniakow jeszcze nie bylo. Probuje sobie przypomniec czy kupilam. Bo chyba tak. Jesli czas dzis pozwoli, to moze sprobujemy wieczorem.

Boze, nie sadzilam, ze kiedykolwiek nastanie w moim zyciu taki czas, ze nie bede mogla sie doczekac weekendu, zeby ZOSTAC W DOMU I SPRZATAC.

Pia Gizela lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak masło klarowne tez może być, a nabiał juz od 7 możesz, tyle że nie mleko a np jogurty.

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla LAURY :-)

marcela29 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka gratulacje!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak slysze ile razy zdawalyscie to szok. Ja chyba bym wymiekla.

Zdalam za pierwszym razem!!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no cos o tym wiem kupowalismy dzialke pod koniec 2013. Na szczescie bez bankow i tez bez agentow nieruchomosci. Koszty oprocz samej dzialki duze. No bo to notariusz i jeszcze u niego sie placi podatek do urzedu skarbowego. Polecam jednak nie zanizac ceny dzialki aby byl nizszy podatek, bo urzedy moga to zakwestionowac.

Agentom nieruchomosci nie ufam wcale. Sami wszystko w urzedzie miasta sprawdzalismy. Niestety podczas poszukiwan spotkalismy sie z duza niekompetencja, ktora mogla sie skonczyc nie moznoscia postawienia domu na danej dzialce!!!!!zalezalo im tylko na prowizji od sprzedazy!!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moz i ja ugotuje ziemniaka o rozgniote bo ze
    Sloika dzis nie chcial.

Moj padl teraz a nie spal od 13.50

Moj synek dzis zacZal ssac pace stop! Wasze maluchy tez tak robia?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurze sto lat!

Dla Laurki gratulacje z okazji zdania prawa jazy!

Sylwia - z zakupami działek/domów/mieszkań tak jest, zawsze coś wyjdzie nie planowanego czy ukrytego

Gosia - dzięki!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał dziś 3 drzemki: 1h, 20min i 20min

I była moja siostra dziś w odwiedzinach tak przypadkiem :D Z tej okazji zjadłam eklerkę, co przyniosła, eh :P

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szacun Lara. W Warszawie? Ja na kursie uslyszalam, ze za pierwszym razem sie nie zdaje. 4-5 razy, zeby norme wyrobic. Ale jak by nie patrzec zdawalam dwa razy wiecej razy niz statystycznie sie w stolicy zdaje. Kilka razy zgasl na gorce, raz oblalam na luku w mega snieznej nawalnicy po zmroku, reszta jakies pierdoly na miescie. W USA nie ma takich bzdur: jezdzi sie automatem, wlasnym autem, ktore sie zna, nie zaglada sie pod maske, nie pokazuje sie zadnych swiatelek, nie jezdzi sie po zadnym placu. Dwa manewry byly, 8 minut i dziekuje :] Aha, no i w cenie sa dwa podejscia do egzaminu praktycznego i dopiero za trzeci sie placi. 10 dolarow, a nie 175 tak jak w polskiej walucie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 19:32

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas z tym prawkiem to masakra. Specjalnie zdaje sie po kilka razy zeby kase im nabijac. Czepiaja sie o kazdy szczegol. Ja zdalam za 4 razem.

Moje dziecko zalicza 3 drzemke. Potem jedzonko kapiel i ciekawe kiedy usnie bo wczoraj do 23 siedzial i nie chcial spac tylko piszczal i sie smial.

Gosiak to fajnie, ze Janeczka zjadla ziemniaczka :)

A powiedzcie mi jak bede chciala malemu podac wode to kiedy najlepiej to zrobic? Boje sie ze jak zaczne dopajac to mniej bedzie zjadal z piersi i zeby znow nie miec kryzysu bo na razie mleczka duzo w piersiach :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zdjecia :)

Gosiak bardzo ladnie wygladasz, a Janeczka jak ladnie raczkuje :)

Lady Di no Zojka jest cudna. To musial byc szok zobaczyc dziecko nagle pod stolem :) A jak fajnie stoi na czworaka :)

Laurka Twoja cora na prawde wyglada bardzo doroslo.

Pia jak Bartus zasluchany w tym co czyta tatus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 19:54

LadyDi lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Moj synek dzis zacZal ssac pace stop! Wasze maluchy tez tak robia?
    Tak, moja od jakichś 2 tygodni zajada palce :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia super że masz dużo mleka!

A mnie od wtorku pobolewa pierś, nie jest twarda, ni nic, ale boli, cały czas, a jak karmię nią to bardziej. Nie wiem czemu. Ale mam kapustę!

Synuś bardzo lubi jak mu tata czyta :)

A teraz zamiast spać chichotał się z tatą i dostał czkawki!

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3323 3324 3325 3326 3327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: