Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas była tylko jedna drzemka dziś, ale za to 2 godzinna
Gosiak jak rozmowa Zuzy z tą koleżanką w ciąży? Wiesz coś? Ja rozmawiałam z tą swoją kuzynką wczoraj i jestem przerażona tym, co mówi, jaki ma plan na wychowanie dziecka. Oby jej się wszystko odmieniło gdy dostanie córkę w ręce. -
LadyDi wrote:U nas była tylko jedna drzemka dziś, ale za to 2 godzinna
Gosiak jak rozmowa Zuzy z tą koleżanką w ciąży? Wiesz coś? Ja rozmawiałam z tą swoją kuzynką wczoraj i jestem przerażona tym, co mówi, jaki ma plan na wychowanie dziecka. Oby jej się wszystko odmieniło gdy dostanie córkę w ręce.
Kurcze, szkoda tych dzieciaczków
Ja mam nadzieję, że im się odmieni po porodzie... -
Co do naszych osiągnięć to dopiero od niedawna obroty na brzuch i w drugą stronę, ale to tak parę razy się udało, na brzuchu kręci się wkoło, delikatnie unosi pupe, nie pelza po linii prostej, nie czworakuje, nie próbuje siadać.... dużo gaworzy, krzyczy w różnych tonacjach, moduluje głos, nawet podczas ssanie cycka wydaje dźwięki myyyyyy, hyymmmm
nie boi się obcych, kto by ją nie wziął na ręce jest zadowolona,ale póki co mama jest nr 1:) nie płacze bez powodu, lubi zabawki które można wpakowac do buzi- hitem już od dawna jest lalka lamaze, najlepsze są miekki e zabawki z plastikowymi elementami i gumowe ksiązki,jak jej pokazuje te czarno białe to chce zjeść i jak zabieram to się wkurza, praktycznie od urodzenia codziennie coś czytamy mamy już za sobą baśnie Andersena,wiersze brzechwy, boży roczek E.Zarembiny i inne:) zabawki plastikowe dźwiękowe są na razie beee
Od wczoraj jemu a raczej próbujemy jeść marchewkę, zdecydowanie woli samodelne karmienie tzn daje jej nałożona łyżeczkę, albo bierze miseczkę przechyla do buzi i wylizuje językiem
W piciu z butelki też postępy jednak lateksowy smoczek to coś czego nam trzeba bylo, także teraz mamy butelke nuk i z tego będzie się uczyć pisc żeby umiała po 1 rz jak na mm przejdzie, woda idzie też z najprostszego niekapaka TT i doidy
Prania mamy mnustwo po jedzeniu i piciu bo a to brudne a to mokre
Z okazji 6mc pojechalismy same do auchana i smyka, chcialysmy słonia lamaze ale nie było i mamy książeczkę lamaze za smokiem na sznurku i misia alfi vtech,
Garnuszek i pociąg Fischera i misia podróżnika chcico poszukamy używane bo ceny wysokie:-\
M właśnie wpladl na chwilę do domu wziął prysznic wykąpał mała i dalej do pracy także my znowu cały dzien same ehhhh"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Laurka gratuluje prawka
Sylwia niestety ale tak to jest z takimi zakupami my jak bralismy kredyt na mieszkanie dla teścia to opłaty około kredytowe tenas zdziwily:-\ 3 mam kciuki żeby się udaloBietka lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
U nas już po pierwszym posiłku, nie miksowałam tylko ugniotłam pół ziemniaczka widelcem z ekologicznym olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Janeczka długo się zastanawiała po pierwszej łyżeczce co to jest i memłała w buzi... ale w końcu połknęła i zjadła potem jeszcze kilka takich kęsów. Nic nie wypluła tylko w pewnym momencie nie otworzyła już buzi
Jutro też będzie ziemniak.
A masło od kiedy? Od 12 miesiąca? Tak jak inny nabiał? Czy można wcześniej?
Edit: doczytałam, że można już zamiennie z oliwą i olejem rzepakowym. To zamówię w przyszłym tyg. eko masło - bo ziemniaczki z masłem pewnie będą lepiej smakowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:22
Laurka, marcela29, monika_ lubią tę wiadomość
-
U nas ziemniakow jeszcze nie bylo. Probuje sobie przypomniec czy kupilam. Bo chyba tak. Jesli czas dzis pozwoli, to moze sprobujemy wieczorem.
Boze, nie sadzilam, ze kiedykolwiek nastanie w moim zyciu taki czas, ze nie bede mogla sie doczekac weekendu, zeby ZOSTAC W DOMU I SPRZATAC.Pia Gizela lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Sylwia no cos o tym wiem kupowalismy dzialke pod koniec 2013. Na szczescie bez bankow i tez bez agentow nieruchomosci. Koszty oprocz samej dzialki duze. No bo to notariusz i jeszcze u niego sie placi podatek do urzedu skarbowego. Polecam jednak nie zanizac ceny dzialki aby byl nizszy podatek, bo urzedy moga to zakwestionowac.
Agentom nieruchomosci nie ufam wcale. Sami wszystko w urzedzie miasta sprawdzalismy. Niestety podczas poszukiwan spotkalismy sie z duza niekompetencja, ktora mogla sie skonczyc nie moznoscia postawienia domu na danej dzialce!!!!!zalezalo im tylko na prowizji od sprzedazy!!!! -
Szacun Lara. W Warszawie? Ja na kursie uslyszalam, ze za pierwszym razem sie nie zdaje. 4-5 razy, zeby norme wyrobic. Ale jak by nie patrzec zdawalam dwa razy wiecej razy niz statystycznie sie w stolicy zdaje. Kilka razy zgasl na gorce, raz oblalam na luku w mega snieznej nawalnicy po zmroku, reszta jakies pierdoly na miescie. W USA nie ma takich bzdur: jezdzi sie automatem, wlasnym autem, ktore sie zna, nie zaglada sie pod maske, nie pokazuje sie zadnych swiatelek, nie jezdzi sie po zadnym placu. Dwa manewry byly, 8 minut i dziekuje :] Aha, no i w cenie sa dwa podejscia do egzaminu praktycznego i dopiero za trzeci sie placi. 10 dolarow, a nie 175 tak jak w polskiej walucie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 19:32
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
No u nas z tym prawkiem to masakra. Specjalnie zdaje sie po kilka razy zeby kase im nabijac. Czepiaja sie o kazdy szczegol. Ja zdalam za 4 razem.
Moje dziecko zalicza 3 drzemke. Potem jedzonko kapiel i ciekawe kiedy usnie bo wczoraj do 23 siedzial i nie chcial spac tylko piszczal i sie smial.
Gosiak to fajnie, ze Janeczka zjadla ziemniaczka
A powiedzcie mi jak bede chciala malemu podac wode to kiedy najlepiej to zrobic? Boje sie ze jak zaczne dopajac to mniej bedzie zjadal z piersi i zeby znow nie miec kryzysu bo na razie mleczka duzo w piersiachGosiak lubi tę wiadomość
-
Super zdjecia
Gosiak bardzo ladnie wygladasz, a Janeczka jak ladnie raczkuje
Lady Di no Zojka jest cudna. To musial byc szok zobaczyc dziecko nagle pod stolemA jak fajnie stoi na czworaka
Laurka Twoja cora na prawde wyglada bardzo doroslo.
Pia jak Bartus zasluchany w tym co czyta tatusWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 19:54
LadyDi lubi tę wiadomość
-
Dorocia super że masz dużo mleka!
A mnie od wtorku pobolewa pierś, nie jest twarda, ni nic, ale boli, cały czas, a jak karmię nią to bardziej. Nie wiem czemu. Ale mam kapustę!
Synuś bardzo lubi jak mu tata czyta
A teraz zamiast spać chichotał się z tatą i dostał czkawki!