Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sloneczna daj dziecku czas. Ma jeszcze czas, zeby zaczac jesc stale pokarmy. Kazde dziecko ma inne potrzeby i idzie swoim rytmem. Ja nie wiem czy w ogole jest sens patrzec na tabele zywieniowe. Dlaczego? Mam jagody (tudziez borowki amerykanskie) i zaczelam szukac info czy mozna je dac 6-miesiecznemu dziecku. Na polskich stronach wyczytalam:jagody od 6. miesiaca, borowki od 9. Na amerykanskich "blueberries 4-6 months". No i skad taka rozbieznosc? Zyjemy w tym samym klimacie na tej samej szerokosci geograficznej, wiec o co chodzi?
Zmiksowalam i dalam. Luna sie zajadala! I wlasnie przewinelam czarna jagodowa pieluche.Gosiak, dorocia2324, monika_, monika_, asia888 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Luna od pobudki do 13 ani jednej drzemki. Byla spiaca, tarla oczka, ale sen zwalczyla. Caly ten czas prawie nic nie zjadla, possala chwile i sie odrywala zadowolona. I tak trzy lub cztery razy. Zachowuje sie jakby glodna nie byla. W koncu o 13 pojadla i zasnela mi w ramionach. Nagle telefon, tesciowa dzwoni i po drzemce. Mala znowu swiruje A no i w domu dzisiaj jestem ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
marissith wrote:Cześć mamuśki
Takie pytanie mam do was o kombinezony, jakie kupiłyście dla waszych lutowych dzieci i jaki rozmiar? Co polecacie lutówce 2016?
Edit: Ja mam na metce 0-3 mies.
Kombinezon z NEXTa - Miś - "przechodziłyśmy" w nim całą zimę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 20:50
-
To jest zycie! Dospalam, na wszystko mam czas: prania porobione i poskladane, kuchnia umyta, lazienki umyte, caly ogrod podlany i dziecko w koncu 6 godzin od pobudki spi na swiezym powietrzu - bajka! Nie narzekalabym, gdybym codziennie miala caly dzien a nie tylko 5 godzin wieczorem.
Pozniej tylko podlogi ogarne i bedzie cacy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 21:43
dorocia2324 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Stokrota :) wrote:Laurka podobno marchewka działa "zatwardzająco". Kiedyś jak dzieci miały biegunkę to gotowało się marchwiankę.
Tylko, ze jak sama ugotowana i rozciapciana widelcem marchewke dawalam wczesniej, to wszystko bylo normalnie. Brokul z ziemniakiem, mimo ze gestsza papka to tez okej. Tylko marchewka+ brokul z kaszka zakleily jej tylek ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
słoneczna 85 wrote:Poranku a jak sie nazywa Twoj synek? Jak sie chowa? Skad jestescie??
-
Trzymam kciuki za wpadki - tylko nie daj Boże swoją .
Muszę się Wam pożalić.
Dejw w grudniu lub styczniu jedzie do Izraela (powtarzam się). No i kasy z tego trochę będzie. Chciałam pod jego nieobecność kupić mieszkanie (oczywiście z tej kasy, bo mówił, że były nieźle zdziwiony jakbym tak zrobiła). Polowałam na +/- takie:
-45/50m2
-2 pokoje z widną dużą kuchnią (ja bym przerobiła na salon z aneksem + 2 pokoje czyli w sumie 3 pokoje).
-po remoncie - nowe instalacje (elektryczne, hydraulika), LEDy, podwieszany sufit, karton-gipsy, drzwi antywłamaniowe, na podłodze te jebitne kafle na połysk, w pokojach panele, tapety dodające przytulności - ogólnie full wypas.
Cena takiego mieszkania do lipca wynosiła ok 135-145tys, a teraz? 185!!! CZEMU?
Następuje rozbudowa elektrowni, Tauron zapodał jebitną inwestycję i przez to wiele ludzi sprowadza się do Jaworzna, bo to projekt na wiele, wiele lat - na jednym kotle się nie skończy. Podcięło mi to skrzydła, bo jakbym miała wziąć kredyt to będzie on NIEMAŁY! Te 40-50tys róznicy to ogromna kwota - miałabym za to wypasione RTV, AGD, wyposażenie całego domu, jeszcze by mi na jakieś super wakacje zostało!!! No cóż.. dalej będziemy kwitnąć u moich rodziców, brr!!!
Sloneczna A od kiedy Maciek tak reaguje na jedzenie itp? U nas lekarka mówiła, że dzieci miewają takie wahania i potrafią kilka dni mieć wylane na wszystko.
Laurka kaszki zaklejają tyłki, trzeba uważać
Marissith Hej, my mięliśmy wiadomo, że kombinezon jednoczęściowy na rączki i nóżki (są też te ala "śpiworek" z otworkiem na pas). JEDNAK - Dziewczyny ze względu na bezpieczeństwo w samochodzie polecały śpiworki. Moja sugestia - Luty = zima, chyba nie często podrózuje się z takim Bąbelkiem samochodem, raczej królują spacerki. My mięliśmy rozmiar 62 i obskoczyła całą swoją PIERWSZĄ zimę . Życzę lekkiego porodu -
marissith wrote:Cześć mamuśki
Takie pytanie mam do was o kombinezony, jakie kupiłyście dla waszych lutowych dzieci i jaki rozmiar? Co polecacie lutówce 2016? -
Powiedzcie mi kiedy zaczelyscie dawac kaszki, tzn zeby ten gluten wprowadzac?
Ja jutro mlodemu ugotuje ziemniaczka a pojutrze ziemniak+marchew. To do tego dorzucic czy najpierw wszystkie warzywa i owoce pojedynczo i dopiero? Ale to za dlugo by trwalo... -
Adulcova nie smutaj się.nadejdzie pora i na Was i kupicie sobie mIeszkanie a wiesz o tym ze mimo że ceny poszły w górę to zawsze masz możliwość negocjacji ceny. Ja u dewelopera utargowalam 10 tys. a może to jest przejściowe i za kilka miesięcy ceny opadną bo nie będzie aż tylu chętnych na kupno
-
dorocia2324 wrote:Powiedzcie mi kiedy zaczelyscie dawac kaszki, tzn zeby ten gluten wprowadzac?
Ja jutro mlodemu ugotuje ziemniaczka a pojutrze ziemniak+marchew. To do tego dorzucic czy najpierw wszystkie warzywa i owoce pojedynczo i dopiero? Ale to za dlugo by trwalo...
-
nick nieaktualnyDzięki, śpiworek mam już upatrzony, rozmiar 68 co prawda ale zapowiada się duże dziecko
To szukam jeszcze rozpinanego kombinezonu, myślicie, że wystarczy ocieplany miś? Czy lepiej typowo zimowy? Mam na myśli coś takiego http://pl.coccodrillo.eu/p/przejsciowy,kombinezon,p-77672,v-138145
-
Marissith wystarczy, bo do tego dojdzie kocyk + okrycie gondoli. Defacto u mnie nawet nie przydała się gruba zimowa czapka, bo w wózku Ada była ta zabunkrowana, że gruba bawełna + kapturek załatwiały sprawę. Jednak ten, który pokazałaś... cena szokuje
Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadulcova wrote:Marissith wystarczy, bo do tego dojdzie kocyk + okrycie gondoli. Defacto u mnie nawet nie przydała się gruba zimowa czapka, bo w wózku Ada była ta zabunkrowana, że gruba bawełna + kapturek załatwiały sprawę. Jednak ten, który pokazałaś... cena szokuje
-
Marissith dzisiaj widziałam w Pepco takie przejściówki, cena pewnie nie była wygórowana. Maluch szybko rośnie i pieniądze przydadzą się na co innego - chociażby głupią karuzelkę, czy zabawkę. Wbrew pozorom w Pepco nie wszystkie ubrania są takie złe - jedyne na czym się zawiodłam to pół śpiochy i pajace z motywem krówki, bo się sprał kolor. Niemniej jednak polecam wziąć rozmiar większy, bo rozmiarówka jest zaniżona o 1 rozmiar czyli... 62 to tak naprawdę u nich 56. itp
-
nick nieaktualny