Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas też mały rączki non stop w buzi bo przebija się kilka zębòw na raz.. dziś w nocy częściej się budził, dość nerwowy jest więc to na 100% zęby.
Paulina nie znam tych szczepionek, ale doczytałam: "Encepur K stosuje się u dzieci w wieku od 1 do 11 roku życia, a FSME-Immun Junior u dzieci w wieku od 1 roku do 15 lat. Obie szczepionki są szczepionkami inaktywowanymi, nie zawierają żywego wirusa, a zatem wskutek szczepienia nie możemy zachorować, ani zakazić innych osób wirusem pochodzącym ze szczepionki. "
https://mamapediatra.pl/2017/12/04/kleszczowe-zapalenie-mozgu-kzm/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 11:34
-
Ala jest zdrowa płuca oskrzela czyste gardło też
dostaliśmy syrop i inhalację
właśnie śpi w żłobku
poinformowałam żłobek że jest zdrowa a katar i kaszel mogą utrzymywać się do 4 tygodni 😵😵😵😵
U nas górne 4 bardzo napuchniete a brakuje nam jeszcze jednej 2 -
U nas brak jednej czwórki. Po jej wyjściu liczę na chwilowy spokój 😁.
Paulina, ja odnośnie tych szczepionek nie pomogę. A może pediatra coś Ci doradzi jak zadzwonisz po receptę? Zorientuj się też jak z dostępnością, może sprawa sama się wyjaśni.
Mama pediatra trochę pisze na ten temat
https://mamapediatra.pl/2017/12/04/kleszczowe-zapalenie-mozgu-kzm/
W jej opinii obie szczepionki są równie skuteczne i dobrze tolerowane. Szkoda tylko, że trzeba się doszczepiać co kilka lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 13:58
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda w domu tez sama zasypiała? Kiedy mój będzie sam zasypiał to ja nie wiem, zasypia albo przy cycu albo go muszę bujać
Malami pogadam chyba z pediatra we wtorek jak będziemy się szczepić 😊 nie fajnie ze te dawki przypominające ale kurczę podobno bardzo dużo kleszczy a wiadomo dzieci latają po trawach ... -
Baranosia, a to żłobek przeszkadza w kp? Bo nie rozumiem 🙂. Moja siostra pracuje na zmiany 24h, jeździ w delegacje i wciąż karmi. Dziecko się dostosuje do nowego trybu karmień, Ty też 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 17:19
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualny