Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ma też mocno wiać i nie wykluczają tornad..
https://pogoda.wp.pl/wiadomosci/pogoda-na-dlugi-weekend-gwaltowne-burze-i-tornada-6519905761384577a
Widzialyscie co w Kaniowie się działo, jak zrywało dachy kilka dni temu z nowych domòw (23domy uszkodzone!)... Kaniòw jest obok Pszczyny a Pszczyna 20km ode mnie.. strach się bać 😟 biedni ludzie w kilkanaście sekund potracili dachy, zniszczone samochody.. odradzam wyjazdy w ten weekend bo zapowiadają wietrzną pogodę.. jeszcze mi się ta sytuacja z Bukowiny z lutego br przypomniała jak zerwany dach z budynku zabił na stoku mamę z còrkami, koszmar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 23:07
-
baranosia wrote:Nieprzespane nocki to swoją drogą
bardziej boję się o to że do spania musi być cycek, jak się obudzi cycek, i co jak w żłobku go nie będzie?
Będzie musiała się zaadaptować do nowej sytuacji i zrobi to, zobaczysz. - daj jej czas.. Nie będzie Ciebie, będą ciocie i one przytula płaczącego malucha kiedy trzeba. Korzyści z karmienia przewyższają nasze obawy, bo to tylko obawy. Zresztą nie jesteś mamą pierwszy raz i pewnie przy Antosiu też miałaś ròzne obawy ktòre potem zostały rozwiane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 23:07
-
Baranosia, u nas też cycek do spania i po spaniu, ale niejednokrotnie nie było mnie cały dzień w domu (kursy itd.) i mały świetnie sobie radził w domu z tatą. Dzieci są mądre, dadzą sobie radę 🙂. No i to już nie takie maluchy 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 23:11
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dokładnie Malami, nasze dzieci to już małe kumate istoty ktòre np.wymuszają np. cyca bo jesteśmy obok. a za 3 miesiące będą jeszcze mądrzejsze. U dzieci takie pòlroczne okresy to kroki milowe jeśli chodzi o rozwòj mòzgu/myślenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 23:17
-
Tez widzialam co sie dzialo tydzien temu. Bylam z Frankiem u szwagierki. I wlasnie wieczorem nadchodzila burza i balam sie wracac i zostalam dluzej. Jak mam mozliwosc to nie ruszam sie nigdzie w burze. A z dzieckiem to juz w ogole.
I jak siedzialysmy w pokoju to piorun uderzyl w ich instalacje. Pierwszy raz cos takiego przezylam. Jaki byl huk. Dzieci zaczely plakac. Moj Franek sie smial (???). Wszystkie sprzety byly wylaczone z kontaktow ale poszlo po antenie i spalilo dekoter i wifi. -
Monika wspòlczuję, dobrze że skończyło się tylko na takich stratach. Franek niczego się chyba nie boi 😉
Mojej koleżance przy mocno wietrznej pogodzie kilka lat temu kiedy jechała do pracy drzewo spadło centralnie na maskę podczas jazdy - szczęście w nieszczęsciu wyszli z tego cali (jechała z bratem), auto do kasacji poszło.. od tej pory boi się jeźdźić w taką pogodę, ale jeździ jak musi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 09:19
-
Kurczę Monika dobrze ze tylko tak się skończyło.
U nas od rana o dziwo słonecznie i cieplutko 😊 tata wrócił z delegacji wiec spędzimy wspólnie czas, spacer, może lody, plac zabaw.
W sobotę może odwiedziny pradziadków, ostatnio widzieli małego jakoś styczeń lub luty 🤔
Symbolica oglądałam zdjęcia okropne 😱 widziała tez filmiki tej tromby powietrznej
Co ciekawego macie dziś na obiad? Ja młode ziemniaczki i pieczone ćwiartki z kuczaka 😉 chciałam zrobić ciasto z truskawkami jogurtowe ale dziś nigdzie nie kupie truskawek wiec zrobię jutro lub pojutrze 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 11:46
-
nick nieaktualny
-
Baranosia mała da sobie radę! Ja też jak odstawialiśmy Kubę miałam mega obawy jak to będzie i kombinowałam co tu zrobić żeby to odstawienie w czasie przesunąć
koniec końców cieszę się z wolności bo teraz w lecie to nie dałoby się bluzki z dekoltem włożyć 😂
-
nick nieaktualnyMonika a jak robisz zakwas? Czy kupujesz? U nas bardziej tradycyjny obiad 😁 schabowy i ziemniaki. Z dodatkow kazdy to co lubi. Mała buraczki, ja sałatkę ogórkowa że słoika, syn najlepiej tylko mięso by jadł 😒
Baranosia pyszny masz obiad. Moje dzieci lubią kaszę ale mąż kręci nosem więc zwykle robię wtedy 2 obiady. Dziś mi się nie chciało choć pierwotnie też miałam taki plan...Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość