X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja jestem dzieckiem poczernicakowym tzn urodziłam się jak moja mama była chora i też mam świra na tym punkcie. Dzieci na ten typ nowotworu nie chorują,dopiero potem . . . Jak zaczynają się pojawiać zmiany to kontroli do dermatologa bardzo często niestety tyle. Plus wiadomo wysoki filtr unikanie słońca itp. Ja mam dużo usuniętych zmian na życzenia, tzn ja chciałam A wskazaniem była historia. Mam pełno blizn,np ma twarzy ale spokój był dla mnie ważniejszy,teraz po ciąży pewnie też coś usunę bo bardzo często wtedy rosną :/ więc od pierwszej ciąży mam podwójnego świra,boję się i o siebie żeby być zdrowym dla dziecka i o dziecko :/
    Zmiany zmianami- też już masę pieprzykow po chorobie miałam wycięte ( w 1 już coś się działo było więcej melatoniny A reszta ok) ale może być też czerniak oka czy kości- tego nie skontroluje się przez pieprzyki.

Ja nie jestem dzieckiem po czerniakowym- w rodzinie taty brat zmarł na czerniaka- poszłam wyciąć pieprzyka z pleców bo zaczął rosnąć, mąż mówił że wyglądal jak spalony - wysuszony ( ja nie widzialam) i błędem było to że poszłam do zwykłego chirurga A nie onkologa- bo chirurg stwierdził że nic tam nie ma ale dla mojego komfortu psychicznego wytnie ... później jak przyszły wyniki to chyba było mu głupio bo zadzwonił żeby mąż przyszedł po wyniki. A ja niestety jestem blada, masa pieprzykow i opalanie na czerwono - dlatego cieszę się że córka ma karnacje po mężu ciemną- on nie ma prawie wcale pieprzykow i bardzo bym chciała żeby druga też miała taką karnacje. Byłam teraz we wrześniu na kontroli, jest dużo nowych ale to wiadomo przez hormony. 2 są takie ciemniejsze niż ostatnio ale też mówiła dr ze pewnie przez hormony- kazała przyjść w styczniu -lutym ponownie- zresztą 2 razy w roku chodzę do kontroli .

A Ty Spirit masz rację badaj i wycinaj- jak się szybko zareaguje to nic się nie dzieje.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka rzecz mnie od wczoraj zastanawia
    Myślę nad mydelkiem/zelem antybakteryjnym . Taki, żeby był na zewnatrz, np blisko lozeczka. Będziecie kupować?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    A taka rzecz mnie od wczoraj zastanawia
    Myślę nad mydelkiem/zelem antybakteryjnym . Taki, żeby był na zewnatrz, np blisko lozeczka. Będziecie kupować?
    Mam zapas ! Niestety u nas na wsi zaczął się już sezon Jelitowki,gorączek i szkarlatyny..
    Boję się ,że jak za późno urodze to zamkną oddział przez to..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie nie ciążowe. Macie termomixa? Zastanawiam się nad nim. Wogole chce kupić sprzety ktore ułatwią mi życie.
    Musze zamowic tego i rumbe z mopem. Ktoraś dziewczyna mowiła że ma. Jesteś zadowolona? Ja ze swojej strony moge polecić suszarkę ktora też kupiliśmy 2 tyg temu. Super ułatwi życie:-).
    Nad termomixem.już dawno sie zastanawiam ale boje sie że nie bede używała. Czy wy używacie ? Dobry wybor to był?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe używam jedynie do ciasta na pizze a mąż raz w roku się robi w tym ;p u nas leży..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej
    Ja na ktg czekam,bo mam 3 razy dziennie
    A czekam na korytarzu bo u mojej sąsiadki już od 7 jest mąż,ktory wczoraj był od 7 do 20
    Już nie mogę na jego morde patrzeć...więc wolę na krześle w korytarzu pół godz posiedzieć
    Ja bym mu zwróciła uwagę, grzecznie ale stanowczo. Ja rozumiem martwi się itp. Itd. Ale ja nawet jak leżalam dosyć długo, rodzilam dziecko chore i mój mąż był na prawdę często u mnie, bo szpital był bardzo daleko od naszego miejsca zamieszkania, to chodziliśmy na korytarz lub do kawiarenki, nie wyobrażam sobie, że siedzielibysmy cały czas w sali, gdzie non stop w sumie były robione ktg itp.

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe moja szwagierka i koleżanka mają i używają praktycznie cały czas. Szwagierka mówi, że przed pracą sobie przygotuję, a potem włączy go jak dojeżdża do domu i przychodzi i ma ciepły obiadek :) u mnie kolejny zakup na liście to właśnie termomix :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 08:58

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Uwemhe używam jedynie do ciasta na pizze a mąż raz w roku się robi w tym ;p u nas leży..
    No własnie tego się boję. Bo ja mam full takich sprzetow w szafie. Mąż mowi że nie bede używała:-) a ja mowie że chyba tak. Ale boje sie że wydam.te 5 tys i bedzie leżało bo co ja jemu wtedy powiem?:-). Pizzy wogole nie robię:-(.

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Listopad też bo walentynki :D

no ;p to też ;p ja akurat jestem z Walentynek haha

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Co do termomixa, kiedyś miałam starszą wersję i byłam zadowolona . Kupiła bym Ale to zbyt dużo kasy na ten moment.

Co do hemoroidow, dziś wystartuje z jakimiś masciami na początek i zobaczę co i jak.

Co do KTG, wczoraj było ładne, a dziś brzuch się stawia, skurcze się piszą mimo kroplowek. Mała sterydami zabezpieczona więc ok. Ale dziś dopiero 34+7, jutro zaczynam 36 tydz, 9 miesiąc, mówił lekarz że dobrze by było jeszcze z tydzień wytrzymać.
    Słabo bo w tyg miałam mieć wizytę kwalifikacyjną do porodu w salve w łodzi, wizytę u alergolog, kosmetyczkę i wyjdzie na to że urodze u siebie w mieście w szpitalu o 1 stopniu ref.
    Nie chce ryzykować jadąc 120 km w dwie strony żeby coś się nie zadzialo

oar843r8hxms7jm7.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa ja też uwielbiam 13 każdego miesiąca :) u mnie w rodzinie wogole wszyscy się tak pobierają, 13, ja niestety zmieniłam tradycje bo miejsca już nie było :). Ale moi rodzice pobrali się 13 października w piątek i?? Żyją sobie dobrze, za 5 lat będą obchodzili 50 rocznicę ślubu!

Kookosowa lubi tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr nie znałam na tyle twojej historii i nie wiedziałam co przeszłas z chorobą Borysa i powiem Ci, że cię podziwiam, po prostu Podziwiam!!! I mam nadzieję że limit pecha już wyczerpałaś na cele życie..

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thermomix jest super, ułatwia naprawdę dużo rzeczy. Jeszcze Jak jest mała rodzina to extra. U nas 5 osób więc ciężko ugotować coś w nim dla tylu osób ale jak są 3 to śmiało można obiady codzienne robić :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich cieplutko. Noc nie najgorsza tylko przewrócić się nie idzie bez bólu brzucha i o 6 tej wstałam z krzykiem ze skurczem łydki. Uwemhe ja mam thermomix od listopada. Robię dosyć dużo i jestem zadowolona, ale raczej nie jest wart swojej ceny. Moja mama i bratowa mają tego z Lidla i wszystko podobnie wychodzi i ten garnek jest większy, więc zupę chociaż na dwa dni można zrobić. Dzisiaj jadę do Wrocławia na urodziny chrześniaka. Średnio mi się chce i założyć nie ma co ale czego się nie robi dla uśmiechu dziecka😀 Trzymajcie się w tych szpitalach. Kciuki za wszystkie. Dzisiaj niedziela to pewnie odwiedziny cały dzień na salach będą niestety.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obchodzie też jest,tylko że tu obchód to jak wizyta koleżanki..
    Dzisiaj bedzie mnie badać tą lekarka co mnie przyjmowala jeśli szyjka się nie skrocila to wyjde do domu
    Tą dziewczyna jest 6dni po cesarce i strasznie wolno dochodzi do siebie więc z jednej strony rozumiem że jest ale z drugiej ona bobaska na noc oddaje pielengniarka więc w miare się wysypia
    Co do 13 to ja urodziłam się 13:-) w październiku skończę 34 lata

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka właśnie chce jak goście przyjadą czy któryś z domowników się zapomni np po ubikacji ;/ szczególnie Kasper ma zawsze 10tys rzeczy do zrobienia i muszę mu co chwila przypominać a mamy osobno WC i ubikacje... A jaki masz? Carex?

Uwemhe ja mam ale z Aldi. Jak się popsuje kiedyś to sobie zainwestuje ale w lidlowy albo z biedronki. Nie stać mnie na thermomixa org chociaz widziałam ostatnio u znajomej i małe uszczypniecia zazdrości bylo :D ja w tym będę robić małemu duzo rzeczy podpierając się przepisami z tm :)

Pochwaliłam się trochę... Od rana już dwa razy mocne bh. Do tego mały mi chce skórę rozerwać... Oby tylko na tym się kończyło i bez boli...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:28

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Na obchodzie też jest,tylko że tu obchód to jak wizyta koleżanki..
    Dzisiaj bedzie mnie badać tą lekarka co mnie przyjmowala jeśli szyjka się nie skrocila to wyjde do domu
    Tą dziewczyna jest 6dni po cesarce i strasznie wolno dochodzi do siebie więc z jednej strony rozumiem że jest ale z drugiej ona bobaska na noc oddaje pielengniarka więc w miare się wysypia
    Co do 13 to ja urodziłam się 13:-) w październiku skończę 34 lata

O kurcze? Gdzie taki luksus, ze na noc można oddać? :P
    Ja kurdupel.. łóżka wysokie i z rykiem i z zaciśniętymi zębami, z ciągnącą raną się zrywałam do pierwszej córki, która jeszcze na oddziale dostała ksywę terrorystka :P bo była taka absorbująca w porównaniu do innych noworodków na oddziale ;) I też mnie wkurzały odwiedziny... bo byłam na sali 3-osobowej.. Mój Mąż po pracy wpadał przelotem na 1 godzinkę, tyle bym się mogła w tym czasie umyć i zjeść z opóźnieniem zimny obiad.. i więcej być nie mógł, bo kończył się po prostu czas odwiedzin... a u innych przychodzili gromadnie całe rodziny (czasami kilku facetów i dzieci powyżej 5 roku życia) od wczesnych godzin... i siedzieli.. i siedzieli.. i jak raz jednych poprosiłam grzecznie, czy by mogli na chwilę wyjść na chwilę (bo cała zalałam się krwią i chciałam wyjść do toalety), to spojrzeli na mnie jak na idiotkę i zamiast wyjść, to jeszcze spytali, czemu mają wyjść.. jakby ciężko się było domyśleć...

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xyz ja jestem bezpośrednia. Jakby się mnie tak ktoś zapytał to bym powiedziała delikatnie najpierw że masz taką potrzebę żeby mieć trochę prywatności. Jakby dalej nie bylo to skuteczne to w prosty powiedziałabym że zalalam się krwią i nie jest to raczej widok jak ktoś ma słabe nerwy... Nauczyłam się w pracy tego, że czasem jak coś nie dociera to trzeba wprost. Ludzie nie rozumieją niektórych rzeczy i nie używają szarych komórek żeby pomyśleć trochę, że istnieje też inny świat niż ten przed czubkiem nosa...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni mnie nie było, a tu tyle naskrobane i tyle z Was w szpitalu 😲

Nie nadrobię wszystkiego raczej. Już powoli zbliżamy się do końca! Jutro ciąża donoszona! :D
    A pełnia za tydzień :)

Trzymajcie się dziewczyny, niech wszystkie dotrwają chociaż do tego 37+0 :)

Uwemhe dla mnie 5 tysięcy na thermomix to pieniądze wyrzucone w błoto.
    Jeśli bardzo bym chciała to raczej zdecydowałabym się na odpowiednik z lidla, kosztuje znacznie mniej, a funkcjonalnie jest ponoć lepszy, znajome sprawdziły.
    Dla mnie osobiście blender z różnymi przystawkami jest wystarczający do szczęścia i gotowania :D a za kasę na thermomixa wolałabym pojechać na wakacje ;)

Za to odkurzacz sanojezdzacy polecam. Mam akurat opcję bez mopowania xiaomi mi robot 1 i jest super :) prawie 2 lata już ma, mój najlepszy zakup. Za roombe nie warto przepłacać skoro mozna miec to samo taniej ;) teraz bym kupila po prostu xiaomi mi robot 2 z mopowaniem :)

Suszarkę też bym chciała, ale póki co miejsca w domu na nią brak :(

‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ