Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Spirit wrote:Ja jestem dzieckiem poczernicakowym tzn urodziłam się jak moja mama była chora i też mam świra na tym punkcie. Dzieci na ten typ nowotworu nie chorują,dopiero potem . . . Jak zaczynają się pojawiać zmiany to kontroli do dermatologa bardzo często niestety tyle. Plus wiadomo wysoki filtr unikanie słońca itp. Ja mam dużo usuniętych zmian na życzenia, tzn ja chciałam A wskazaniem była historia. Mam pełno blizn,np ma twarzy ale spokój był dla mnie ważniejszy,teraz po ciąży pewnie też coś usunę bo bardzo często wtedy rosną
więc od pierwszej ciąży mam podwójnego świra,boję się i o siebie żeby być zdrowym dla dziecka i o dziecko
Ja nie jestem dzieckiem po czerniakowym- w rodzinie taty brat zmarł na czerniaka- poszłam wyciąć pieprzyka z pleców bo zaczął rosnąć, mąż mówił że wyglądal jak spalony - wysuszony ( ja nie widzialam) i błędem było to że poszłam do zwykłego chirurga A nie onkologa- bo chirurg stwierdził że nic tam nie ma ale dla mojego komfortu psychicznego wytnie ... później jak przyszły wyniki to chyba było mu głupio bo zadzwonił żeby mąż przyszedł po wyniki. A ja niestety jestem blada, masa pieprzykow i opalanie na czerwono - dlatego cieszę się że córka ma karnacje po mężu ciemną- on nie ma prawie wcale pieprzykow i bardzo bym chciała żeby druga też miała taką karnacje. Byłam teraz we wrześniu na kontroli, jest dużo nowych ale to wiadomo przez hormony. 2 są takie ciemniejsze niż ostatnio ale też mówiła dr ze pewnie przez hormony- kazała przyjść w styczniu -lutym ponownie- zresztą 2 razy w roku chodzę do kontroli .
A Ty Spirit masz rację badaj i wycinaj- jak się szybko zareaguje to nic się nie dzieje.kasia1518
-
Kiniorek91 wrote:A taka rzecz mnie od wczoraj zastanawia
Myślę nad mydelkiem/zelem antybakteryjnym . Taki, żeby był na zewnatrz, np blisko lozeczka. Będziecie kupować?
Boję się ,że jak za późno urodze to zamkną oddział przez to.. -
Dziewczyny pytanie nie ciążowe. Macie termomixa? Zastanawiam się nad nim. Wogole chce kupić sprzety ktore ułatwią mi życie.
Musze zamowic tego i rumbe z mopem. Ktoraś dziewczyna mowiła że ma. Jesteś zadowolona? Ja ze swojej strony moge polecić suszarkę ktora też kupiliśmy 2 tyg temu. Super ułatwi życie:-).
Nad termomixem.już dawno sie zastanawiam ale boje sie że nie bede używała. Czy wy używacie ? Dobry wybor to był? -
Dominika32 wrote:Hej
Ja na ktg czekam,bo mam 3 razy dziennie
A czekam na korytarzu bo u mojej sąsiadki już od 7 jest mąż,ktory wczoraj był od 7 do 20
Już nie mogę na jego morde patrzeć...więc wolę na krześle w korytarzu pół godz posiedziećNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Uwemhe moja szwagierka i koleżanka mają i używają praktycznie cały czas. Szwagierka mówi, że przed pracą sobie przygotuję, a potem włączy go jak dojeżdża do domu i przychodzi i ma ciepły obiadek
u mnie kolejny zakup na liście to właśnie termomix
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 08:58
Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
przedszkolanka:) wrote:Uwemhe używam jedynie do ciasta na pizze a mąż raz w roku się robi w tym ;p u nas leży..
. Pizzy wogole nie robię
.
-
Hej:)
Co do termomixa, kiedyś miałam starszą wersję i byłam zadowolona . Kupiła bym Ale to zbyt dużo kasy na ten moment.
Co do hemoroidow, dziś wystartuje z jakimiś masciami na początek i zobaczę co i jak.
Co do KTG, wczoraj było ładne, a dziś brzuch się stawia, skurcze się piszą mimo kroplowek. Mała sterydami zabezpieczona więc ok. Ale dziś dopiero 34+7, jutro zaczynam 36 tydz, 9 miesiąc, mówił lekarz że dobrze by było jeszcze z tydzień wytrzymać.
Słabo bo w tyg miałam mieć wizytę kwalifikacyjną do porodu w salve w łodzi, wizytę u alergolog, kosmetyczkę i wyjdzie na to że urodze u siebie w mieście w szpitalu o 1 stopniu ref.
Nie chce ryzykować jadąc 120 km w dwie strony żeby coś się nie zadzialo
-
Kookosowa ja też uwielbiam 13 każdego miesiąca
u mnie w rodzinie wogole wszyscy się tak pobierają, 13, ja niestety zmieniłam tradycje bo miejsca już nie było
. Ale moi rodzice pobrali się 13 października w piątek i?? Żyją sobie dobrze, za 5 lat będą obchodzili 50 rocznicę ślubu!
Kookosowa lubi tę wiadomość
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Kkkaaarrr nie znałam na tyle twojej historii i nie wiedziałam co przeszłas z chorobą Borysa i powiem Ci, że cię podziwiam, po prostu Podziwiam!!! I mam nadzieję że limit pecha już wyczerpałaś na cele życie..
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Witam wszystkich cieplutko. Noc nie najgorsza tylko przewrócić się nie idzie bez bólu brzucha i o 6 tej wstałam z krzykiem ze skurczem łydki. Uwemhe ja mam thermomix od listopada. Robię dosyć dużo i jestem zadowolona, ale raczej nie jest wart swojej ceny. Moja mama i bratowa mają tego z Lidla i wszystko podobnie wychodzi i ten garnek jest większy, więc zupę chociaż na dwa dni można zrobić. Dzisiaj jadę do Wrocławia na urodziny chrześniaka. Średnio mi się chce i założyć nie ma co ale czego się nie robi dla uśmiechu dziecka😀 Trzymajcie się w tych szpitalach. Kciuki za wszystkie. Dzisiaj niedziela to pewnie odwiedziny cały dzień na salach będą niestety.
-
Na obchodzie też jest,tylko że tu obchód to jak wizyta koleżanki..
Dzisiaj bedzie mnie badać tą lekarka co mnie przyjmowala jeśli szyjka się nie skrocila to wyjde do domu
Tą dziewczyna jest 6dni po cesarce i strasznie wolno dochodzi do siebie więc z jednej strony rozumiem że jest ale z drugiej ona bobaska na noc oddaje pielengniarka więc w miare się wysypia
Co do 13 to ja urodziłam się 13:-) w październiku skończę 34 lata
-
Przedszkolanka właśnie chce jak goście przyjadą czy któryś z domowników się zapomni np po ubikacji ;/ szczególnie Kasper ma zawsze 10tys rzeczy do zrobienia i muszę mu co chwila przypominać a mamy osobno WC i ubikacje... A jaki masz? Carex?
Uwemhe ja mam ale z Aldi. Jak się popsuje kiedyś to sobie zainwestuje ale w lidlowy albo z biedronki. Nie stać mnie na thermomixa org chociaz widziałam ostatnio u znajomej i małe uszczypniecia zazdrości byloja w tym będę robić małemu duzo rzeczy podpierając się przepisami z tm
Pochwaliłam się trochę... Od rana już dwa razy mocne bh. Do tego mały mi chce skórę rozerwać... Oby tylko na tym się kończyło i bez boli... -
nick nieaktualny
-
Dominika32 wrote:Na obchodzie też jest,tylko że tu obchód to jak wizyta koleżanki..
Dzisiaj bedzie mnie badać tą lekarka co mnie przyjmowala jeśli szyjka się nie skrocila to wyjde do domu
Tą dziewczyna jest 6dni po cesarce i strasznie wolno dochodzi do siebie więc z jednej strony rozumiem że jest ale z drugiej ona bobaska na noc oddaje pielengniarka więc w miare się wysypia
Co do 13 to ja urodziłam się 13:-) w październiku skończę 34 lata
O kurcze? Gdzie taki luksus, ze na noc można oddać?
Ja kurdupel.. łóżka wysokie i z rykiem i z zaciśniętymi zębami, z ciągnącą raną się zrywałam do pierwszej córki, która jeszcze na oddziale dostała ksywę terrorystkabo była taka absorbująca w porównaniu do innych noworodków na oddziale
I też mnie wkurzały odwiedziny... bo byłam na sali 3-osobowej.. Mój Mąż po pracy wpadał przelotem na 1 godzinkę, tyle bym się mogła w tym czasie umyć i zjeść z opóźnieniem zimny obiad.. i więcej być nie mógł, bo kończył się po prostu czas odwiedzin... a u innych przychodzili gromadnie całe rodziny (czasami kilku facetów i dzieci powyżej 5 roku życia) od wczesnych godzin... i siedzieli.. i siedzieli.. i jak raz jednych poprosiłam grzecznie, czy by mogli na chwilę wyjść na chwilę (bo cała zalałam się krwią i chciałam wyjść do toalety), to spojrzeli na mnie jak na idiotkę i zamiast wyjść, to jeszcze spytali, czemu mają wyjść.. jakby ciężko się było domyśleć...
-
xyz ja jestem bezpośrednia. Jakby się mnie tak ktoś zapytał to bym powiedziała delikatnie najpierw że masz taką potrzebę żeby mieć trochę prywatności. Jakby dalej nie bylo to skuteczne to w prosty powiedziałabym że zalalam się krwią i nie jest to raczej widok jak ktoś ma słabe nerwy... Nauczyłam się w pracy tego, że czasem jak coś nie dociera to trzeba wprost. Ludzie nie rozumieją niektórych rzeczy i nie używają szarych komórek żeby pomyśleć trochę, że istnieje też inny świat niż ten przed czubkiem nosa...
-
nick nieaktualnyParę dni mnie nie było, a tu tyle naskrobane i tyle z Was w szpitalu 😲
Nie nadrobię wszystkiego raczej. Już powoli zbliżamy się do końca! Jutro ciąża donoszona!
A pełnia za tydzień
Trzymajcie się dziewczyny, niech wszystkie dotrwają chociaż do tego 37+0
Uwemhe dla mnie 5 tysięcy na thermomix to pieniądze wyrzucone w błoto.
Jeśli bardzo bym chciała to raczej zdecydowałabym się na odpowiednik z lidla, kosztuje znacznie mniej, a funkcjonalnie jest ponoć lepszy, znajome sprawdziły.
Dla mnie osobiście blender z różnymi przystawkami jest wystarczający do szczęścia i gotowaniaa za kasę na thermomixa wolałabym pojechać na wakacje
Za to odkurzacz sanojezdzacy polecam. Mam akurat opcję bez mopowania xiaomi mi robot 1 i jest superprawie 2 lata już ma, mój najlepszy zakup. Za roombe nie warto przepłacać skoro mozna miec to samo taniej
teraz bym kupila po prostu xiaomi mi robot 2 z mopowaniem
Suszarkę też bym chciała, ale póki co miejsca w domu na nią brak