X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, Sunshine gratulacje 😉
    Czekam pod gabinetem w szpitalu na usg, aby lekarz się upewnil, że się nie przekrecila mała. Wizyta 8. 10 i zobaczymy co dalej.
    Wczoraj byłam wystraszona, że coś się zaczyna wymioty, biegunka i ból brzucha ale dziwny.

sunshine03 lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile można nospy max wziąć? Wzięłam 2 tabletki i dalej boli i mam skurcze. Już mnie przeczyscilo. I tak mi niedobrze.

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola właśnie w necie czytam i generalnie przy poprzecznym od razu cc. Myślę jakie są szanse że się obroci. Może nie byłoby głupie zadzwonić to Raszei zapytać jak oni to widzą? Póki co próbuję się podnieść na duchu jakoś. Nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji😔 jeszcze skurcze mnie męczą jak nie wiem😣

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Dziewczyny, ile można nospy max wziąć? Wzięłam 2 tabletki i dalej boli i mam skurcze. Już mnie przeczyscilo. I tak mi niedobrze.

Rodzisz? 😅

ManiaM lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski ja juz po szpitalu I po masazu szyjki. Wlasnie mi wypadl czop tak moze z pol lyzeczki brazowej galaretki. Ile wy mialyscie tego. Jesli sie nic Nie ruszy do srody to w czwartek mam wywolanie. 🤣😂❤

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej mamuski ja juz po szpitalu I po masazu szyjki. Wlasnie mi wypadl czop tak moze z pol lyzeczki brazowej galaretki. Ile wy mialyscie tego. Jesli sie nic Nie ruszy do srody to w czwartek mam wywolanie. 🤣😂❤
    Z której ty części UK jesteś? Mi robią łaskę, że wyślą wniosek do nhs żeby wywoływać po ukończonym 41 a nie 42

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Z której ty części UK jesteś? Mi robią łaskę, że wyślą wniosek do nhs żeby wywoływać po ukończonym 41 a nie 42
    . Ja mieszka w Essex Waltham Abbey.Niedalwko Enfield .Niewiem czy to cos ci mowi 😘😍😎

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Wróciłam wlasnie z ktg. Uprosilam o usg i chce mi się ryczeć. Waga malutkiej ok 3100g
    No i niestety dobrze widzę że się od 2 dni ułożyła poprzecznie😭 co teraz jak zacznę rodzic? Od 2h męczą mnie skurcze raczej przepowiadajace i modlę się by to nie było to a tak bardzo chciałam już rodzic. Teraz co? Cesarka? Nie mam pojęcia jak podejda w szpitalu do jej położenia. Czy od razu cc czy będą mnie z bólami męczyć nie wiadomo ile a na końcu pewnie i tak będą mnie kroic😣 mam totalne zalamanie
    Wogole nie wiem jak się teraz nastawić na porod😪

Bedzie cc. Inaczej sie nie urodzi z tej pozycji. Moze sie okaze ze obroci sie w ostatniej chwili. Jak zaczniesz rodzic to przy przyjeciu sprawdza jej położenie i wtedy decyzje podejmie lekarz z dyżuru.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, jejku, zazdroszcze!! Mnie te waleczki zdecydowanie bola, nawet jak majtki czy spodnie tam dotykaja :/ stad moje pytanie o samochod bylo, bo poki co sobie nie wyobrazam jakby mialy mnie tam pasy scisnac :/

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa tak mi się właśnie wydaje że tak będzie. Chyba że będą chcieli ja próbować odwrócić bo czytam że takie cuda też robia🥺 no nic dziś jakoś muszę wytrwać z tym beznadziejnym już nastrojem a od jutra się nastawić że co ma być to będzie.

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A ja mam pytania do tych z was, ktore mialy wczesniej CC.
    1. Polozne zakazaly golić sie na dole minimum do konca pologu a najlepiej 8 tyg. Dla mnie brzmi to jak abstrakcja. Trzymalyscie sie tych zalecen?
    2. Jak dlugo utrzymuja sie opuchniete, bolace waleczki pod i nad linia ciecia?
    3. W skutek punktu 2 mam powazne obawy przed zapieciem normalnie pasow w samochodzie. Kiedy zaczynalyscie prowadzic po CC? Zapinalyscie normalnie pasy??

1. Normalnie sie golilam jak juz bylam w stanie fizycznie. 2-3 tygodnie. W okolicy blizny dopiero jak szlam na wizyte kontrolna do gina. Moja psychika bała sie tam machac maszynka.

2. Ja rany już nie czuje. Za to mam bardzi wrazliwa skore na brzuchu. U mnie to troche inaczej bo miałam brzucha znacznie wiecej. Po pologu mozesz w ogole nie czuc tego obszaru przy bliznie. Bedzie jakby odretwiala. Bo tam gdzie sa naciete nerwy juz nie ma czucia.

3. Ja dół pasa trzymam luzem poki co. To jak w ciazy lepiej do okresu 3 miesiecy nie uciskac bo szwy w srodku rozpuszczalne troche dluzej sie rozpuszcaja. Tak samo dzwiganie i wysilej fizyczny. Ostroznie i wprowadzamy stopniowo.

Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Kokosowa tak mi się właśnie wydaje że tak będzie. Chyba że będą chcieli ja próbować odwrócić bo czytam że takie cuda też robia🥺 no nic dziś jakoś muszę wytrwać z tym beznadziejnym już nastrojem a od jutra się nastawić że co ma być to będzie.

Wywoływać ci nie musza więc akcja musi zaczac sie sama. Beda czekać moze sie obróci do tej pory. Jesli akcja sie zacznie np odejda wody to juz nie dadza rady nic zrobic.

Witaj synku
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mam nadzieje ze nie bedziesz musial wywolywac. Mi chca zewzgledu na cisnienie bo mi skacze lekko. Ale mam nadzieje ze sie cos ruszy do jutra.Mam za soba 4 porody. ostatni byl 100% naturalny I trwal 45 minut tylko gaz. I mniej bolal.Ogolnie moje porody to szybciutkie od 4h do 45 minut

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    . Ja mieszka w Essex Waltham Abbey.Niedalwko Enfield .Niewiem czy to cos ci mowi 😘😍😎
    Google map wie :) ja w Oxford. To nie aż tak daleko.

Ja dalej myślę co tu by zrobić z tą dupna nhs. I wymyśliłam, że jutro pójdę do GP. Rozrycze się, opowiem że w szpitalu mnie olali, że prywatne kliniki też mnie olaly I będę się upiera żeby zabookowal usg. A jeśli nie to niech zmierzy mi ciśnienie. Przy tym stresie na pewno jest wyższe niż 140/90. Będzie musiał wysłać mnie do szpitala na ktg i badania i na rozmowę z lekarzem na polozniczym. No i o tego lekarza mi właśnie chodzi. Muszę się dostać do tego właśnie. Więc taki mam plan.

Karooo93 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Mam nadzieje ze nie bedziesz musial wywolywac. Mi chca zewzgledu na cisnienie bo mi skacze lekko. Ale mam nadzieje ze sie cos ruszy do jutra.Mam za soba 4 porody. ostatni byl 100% naturalny I trwal 45 minut tylko gaz. I mniej bolal.Ogolnie moje porody to szybciutkie od 4h do 45 minut
    Z Gabrielem mi wywoływali 2,5 dnia więc też mialam nadzieję że mnie to ominie ale po dzisiejszej wizycie na masażu szyjki praktycznie straciłam nadzieję. A niestety szpital w Oxfordzie z jednej strony bogaty i świetny a z drugiej uparty i nastawiony na sn jak mało który. Więc boję się że coś prsocza przez ten ich upór. Ja mam wrażenie, że maly owinal się pepowine I poprostu ona go trzyma jak liana.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Urodziłam, ledwie żyję. Zdam relacje w wolnej chwili:) 3,8kg 😱

Gratulacje !!!
    Brzmisz jak ja po pierwszym porodzie.. Dochodź szybciutko do siebie :-)

sunshine03 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalissa nie martw się na zapas, może jeszcze się obroci z powrotem, a jak nie to cc nie takie straszne, jak trzeba to trzeba. Obroty zewnętrzne z tego co wiem sa kontrowersyjne dość.
    A co na to mowi lekarz prowadzący? Jak mialamnpolozenie miednicowe w pierwszej ciąży to były dwa scenariusze, czekamynjak się zacznie i cc, albo planowe cc 38/39 tc; mój gin wtedy był za opcja nr 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 19:24

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    1. Normalnie sie golilam jak juz bylam w stanie fizycznie. 2-3 tygodnie. W okolicy blizny dopiero jak szlam na wizyte kontrolna do gina. Moja psychika bała sie tam machac maszynka.

2. Ja rany już nie czuje. Za to mam bardzi wrazliwa skore na brzuchu. U mnie to troche inaczej bo miałam brzucha znacznie wiecej. Po pologu mozesz w ogole nie czuc tego obszaru przy bliznie. Bedzie jakby odretwiala. Bo tam gdzie sa naciete nerwy juz nie ma czucia.

3. Ja dół pasa trzymam luzem poki co. To jak w ciazy lepiej do okresu 3 miesiecy nie uciskac bo szwy w srodku rozpuszczalne troche dluzej sie rozpuszcaja. Tak samo dzwiganie i wysilej fizyczny. Ostroznie i wprowadzamy stopniowo.
    Ad1: cudowna wiadomosc, zrobie podobnie, bo juz mnie te zarosla wkurzaja!!
    Ad2: sama rana/kreska to wyglada juz jak zagojona i nie boli, ale waleczki pod i nad a pod nimi zdaje sie szwy wewnetrzne bola dosc konkretnie, ciagna, nie moge sie tam w ogole dotknac. Jak krzywo stane, albo sie pochyle jakos nie tak jak trzeba to jakby mnie kto rozrywal od srodka. Kurcze, mam nadzieje ze wszystko jest ok. Bo najpierw ta goraczka teraz te opucjniete bolesne waleczki, podczas gdy was juz nie boli...
    Ad3: co rozumiesz przez luzny pas? A 3 msc bez prowadzenia samochodu brzmia jak kosmos!! Z eeszta w ogole jestem zalamana, jak ja gdzies sama z Nina pojade,przeciez nie wolno mi niesc jej w nosidle, z reszta wolno czy nie i tak bym nie dala rady poki co...

Ja z dnia na dzien ta cesarke gorzej przezywam, siadlo mi to na psychike strasznie. Czuje jakby mi cos odebrano, ten magiczny moment gdy rodzi sie dziecko. Teraz ten bol, niedoleznosc, problemy ktorych mogloby nie byc. Codziennie siedze i rycze, ze to wszystko nie tak mialo byc

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrrr w sensie ze trzymam ten dolny pas reka albo puszczam za plecami. Zeby mnie nie uciskal.
    Kazdy organizm inaczej się regeneruje. To byla twoja pierwsza cc wiec masz prawo gorzej znosic. Dodatkowo masz noworodka w domu wiec nie mozesz polezec odpoczac ja mam noce przespane u meza na urlopie co biega za starszakiem.
    Nie płacz z tego powodu. Nie wazne jak a tylko to że maleństwo zdrowe wyszło. Za kilka dni poczujesz sie lepiej.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:54

‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ