X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Cześć dziewczyny. Widzę że mój post o rodzeństwie wywołał wczoraj poruszenie. Jestem poniekąd zaskoczona że tyle z nas ma podobne odczucia, ale też z drugiej strony poprawia mi to nastrój że nie jestem sama. Dziewczyny ale no kiedyś musi być lepiej :D
    Co do mężów to chyba ja kiedyś pisała o. Tym że trzeba ich angażować (może ktoś inny też). Ale niestety do własnej rady najtrudniej się zastosować i u nas niestety wygląda to mocno kiepsko. Mąż się w ogóle nie garnie do Małej, nie ma do niej cierpliwości. Chyba chciałby żyć jak wcześniej, jakby się nic nie zmieniło a niestety (czy stety) tak nie jest. Jest mi przykro że tak to wygląda. A jak poruszyła temat raz, powiedziałam że za mało się angażuje to się obraził tak mu przykro było, że przecież on tyle robi i w ogóle. Także jeszcze musiałam go pocieszać.

Witaj w klubie. Ja dziś mojemu zasugerowałam, że za mało robi itd.to usłyszałam, że on daje z siebie 110% a ja jeszcze narzekam i on ma tego dosyć, bo jest niedoceniany :-/ no żesz kurna, jak to jest 110 to ja na ile zapitalam, chyba na 1000..🤔 więc nie dość, że jak zrobi cokolwiek to już uważa, że świat, to jeszcze fanfarow oczekuje. Faceci.
    I w ogóle to mieliśmy kłótnie, bo warknal na starszą, i na niego wsiadłam, i mi wywrzeszczal jaki on nie zestresowany, zapracowany i nawet nie ma kiedy iść z kolegami na piwo. No dramat. Ja przez półtora roku za to tyle wychodziłam, że hej. Albo raczej CH.. Ja też mam wrażenie, że on myśli, że majac dwójkę dzieci będzie żył jak kiedy, czyli czas jest na wszystko co się chce. A tu lipa. No ale po dzisiejszym stwierdziłam, że muszę go wywalić z domu. Niech se łazi gdzie chce, bo i tak jak jest teraz to pożytek dla mnie żaden, wszystko robi z łacha i wielkim poświęceniem.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Kasia, dajesz mi nadzieję <3 a jaka jest różnica wieku między Twoimi dziećmi jeśli mogę zapytać? :)
    14mcy - starsza córka jest wczesniakiem z 32tyg więc tak jakby 12mcy - starsza nie chodzi, nie mówi wuec mamy hard level

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    A jest któraś mama, która nie dala jeszcze smoczka? My jeszcze się wstrzymaliśmy - w sumie nie widziałam potrzeby, ale w trakcie ostatnich dwóch dni zaczęłam się nad tym zaczęłam zastanawiać. Ale skoro udało się Mlodego ogarnąć bez niego, to chyba nie był potrzebny?
    jak nie potrzebujecie to nie ma co dawać :) moja Pola totalnie anty smoczek była. PRzy Olku różnie-raz ratuje a raz jak nie chce bo chce cyca to zrobi taką aferę ,że nawet nie próbuję wiecej dać :D
    Smoczki mamy z lovi.

Dzisiaj Olo spał raz 30 min.i raz 20 min. !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 20:09

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam które podają delicol: czy wasze maleństwa wymiotują po tym ? Od wczoraj podaje i od wczoraj wymioty, bez względu na czas który upłynął od karmienia

oar843r8hxms7jm7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Pytanie do mam które podają delicol: czy wasze maleństwa wymiotują po tym ? Od wczoraj podaje i od wczoraj wymioty, bez względu na czas który upłynął od karmienia
    Nie, u nas nie działal po prostu, dalej była kolka jak była ale wymiotów nie było, żadnej zmiany

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, piona! U nas 15, 10 i 20 minut. A myślałam, ze gorzej być nie może a tu proszę - totalnie chora jestem 😓 gardło, zatoki, dreszcze...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:

U mas młody nie wymiotuje tylko raczej ulewa ale to raczej nie po delicolu. Dajemy przed karmieniem ale tylko w dZien, w nocy nie.

W ogóle, dziewczyny, odstawiłam nabiał, dajemy delicol i espumisan i nie wiem czy to ma jakoś związek ale nasze dziecko kest zupełnie odmienione! Od wczoraj po południu śpi - budzi się tylko na karmienie! Aż się zaczęłam zastanawiać czy aby nie chory, albo czy to nie cisza przed gigantyczna burza. W każdym razie widzę ze go przestał bolec brzuch - mam wielka nadzieje ze to zmiana na stałe.

Cabrera lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać, aż w końcu mały na tyle podrosnie, że skończy się płacz o byle pierdołe 🙈 chce spać-ryk, głodny-ryk, na ręce-ryk, smoczek wyleci- ryk, przebieranie-ryk. I to taki, że bębenki pękają 😬

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jeśli dajesz delicol to musisz go dawać konsekwentnie Z KAŻDYM karmieniem, w nocy tez. Inaczej nie działa.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Olek dziś w dzień zasnął przed 11 a wstał po 16 :o karmienie i drzemka do 19 a teraz sobie leży i się rozgląda - chyba odpoczywa po dwóch ostatnich wieczorach i regeneruje siły na najbliższe dni:p

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Nam służy smoczek z aventu :) jedyny jaki mamy i od razu strzał w 10 ;)

My mamy i avent ( córka tylko je używała) i nuka i pluje kazdym. Jeszcze spróbuję bibs ale to juz po operacjj bo teraz sie meczy ssaniem to smok nie potrzebny.

Karo Judka zachwycona. Jak go zobaczyla to odrazu chciala na rece. Teraz tez go bierze, glaska caluje. Pieluchy mu zmienia ( oczywiscie wszystko z moim nadzorem). A wozek to tylko ona prowadzi. Jak ktos zaglada do niego to ona mowi ze nie wolno bo to jej Bartek. Ale zamiast brat mowi przyjaciel :).
    Jest lekko zazdrosna i absorbuje soba uwagę. Narazie lekki bunt ale nie ma tragedii

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Aga jeśli dajesz delicol to musisz go dawać konsekwentnie Z KAŻDYM karmieniem, w nocy tez. Inaczej nie działa.
    Mi pediatra kazała 5x dziennie. Nie do każdego karmienia

oar843r8hxms7jm7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    A to dziwne, bo przecież w każdej porcji mleka jest laktoza, która trzeba strawić... to 5 razy dziennie dawać laktazę i pomagać dziecku a pozostałe kilka nie? Nie kumam.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    A ile kropelek.? Karmisz piersią? A espulmissan jak podajesz ile razy i ile kropel?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    U nas nie wymiotuje ale pojawiły się wodniste kupy w ciągu 15 minut zrobiła 4 aż się przestraszyłam że to biegunka więc to odstawiam bo poprawy jakoś nie zauważyłam

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis, chciałam polubić, ale to byłoby bez sensu...łącze się zatem w bólu :/

A może to jakiś masowy bunt tych naszych facetów ;)??

Ps. Wracając do 💩 to nie zapeszajac u nas po 2 dniach po zmianie mleka znaczna poprawa 😊 idą baczki i kupki, mały się nie pręży... takze już chyba nie wrócimy do Nan optipro!

ammarylis, moni05 lubią tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A ile kropelek.? Karmisz piersią? A espulmissan jak podajesz ile razy i ile kropel?

5x5 kropli. Mała je 100ml. Wiem że na opakowaniu jest inne dawkowanie. Karmię mieszanie ale w zasadzie źródełko wysycha i większą część to mm. Hipp combiotic I 1 butelka dziennie Hipp comfort.
    Mała mi wymiotuje, wcześniej tylko ulewala. To dopiero drugi dzień więc czekam na poprawę jakaś a jeśli nie to odstawie te krople...

Why_not_now87 lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jest małym ulewaczem :/ już nie wiem, co z nim robić. Do tego strasznie wysypało go na buzi i trochę na klatce.
    Wiktoria a wcześniej jakie kupy mieliście? Bo u nas od początku są wodniste i też potrafi walnąć 4 w ciągu godziny.
    Zastanawiam się, czy to nie jakaś alergia.

Jestem zła. W czwartek oddałam mocz na posiew, żeby sprawdzić, czy ta żółtaczka nie ma związku z zakażeniem układu moczowego. I co? I dupa. Dzisiaj przyszły wyniki, a tam, że wychodowano 3 szczepy i że próbka była źle pobrana. A taka byłam.z siebie dumna, że tak dobrze mi poszło. Teraz weekend, później swieto. We wtorek znowu czeka nas łapanie moczu, ale nie wiem, jak dowiozę go do labu. Mąż wraca do pracy, a ja zostaję z dwójką. 🙉🙊🙈 Zaczynam mocno panikować.

• _nova Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni po ilu dniach od odstawienia nabiału zauważyłaś poprawę?

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:

Nam pediatra kazała w ogóle nie dawać przed karmieniem tylko godzinę przed spodziewanym atakiem kolki. Za to espumisan mówiła żeby dawać przed każdym karmieniem (albo po? Nie pamietam już) . Ale ze bardziej ufam położnej zrobiłam tak jak poradziła: espumisan 3x dziennie a delicol przed każdym karmieniem ale tylko w dzień. I jak na razie to strzał w dziesiątkę! Ale tez ja odstawiłam z mojej diety laktozę - pewnie to tez ma wplyw.

moni05 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ