Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaP wrote:Cześć dziewczyny. Widzę że mój post o rodzeństwie wywołał wczoraj poruszenie. Jestem poniekąd zaskoczona że tyle z nas ma podobne odczucia, ale też z drugiej strony poprawia mi to nastrój że nie jestem sama. Dziewczyny ale no kiedyś musi być lepiej
Co do mężów to chyba ja kiedyś pisała o. Tym że trzeba ich angażować (może ktoś inny też). Ale niestety do własnej rady najtrudniej się zastosować i u nas niestety wygląda to mocno kiepsko. Mąż się w ogóle nie garnie do Małej, nie ma do niej cierpliwości. Chyba chciałby żyć jak wcześniej, jakby się nic nie zmieniło a niestety (czy stety) tak nie jest. Jest mi przykro że tak to wygląda. A jak poruszyła temat raz, powiedziałam że za mało się angażuje to się obraził tak mu przykro było, że przecież on tyle robi i w ogóle. Także jeszcze musiałam go pocieszać.
Witaj w klubie. Ja dziś mojemu zasugerowałam, że za mało robi itd.to usłyszałam, że on daje z siebie 110% a ja jeszcze narzekam i on ma tego dosyć, bo jest niedocenianyno żesz kurna, jak to jest 110 to ja na ile zapitalam, chyba na 1000..🤔 więc nie dość, że jak zrobi cokolwiek to już uważa, że świat, to jeszcze fanfarow oczekuje. Faceci.
I w ogóle to mieliśmy kłótnie, bo warknal na starszą, i na niego wsiadłam, i mi wywrzeszczal jaki on nie zestresowany, zapracowany i nawet nie ma kiedy iść z kolegami na piwo. No dramat. Ja przez półtora roku za to tyle wychodziłam, że hej. Albo raczej CH.. Ja też mam wrażenie, że on myśli, że majac dwójkę dzieci będzie żył jak kiedy, czyli czas jest na wszystko co się chce. A tu lipa. No ale po dzisiejszym stwierdziłam, że muszę go wywalić z domu. Niech se łazi gdzie chce, bo i tak jak jest teraz to pożytek dla mnie żaden, wszystko robi z łacha i wielkim poświęceniem. -
eemmiilliiaa wrote:Kasia, dajesz mi nadzieję
a jaka jest różnica wieku między Twoimi dziećmi jeśli mogę zapytać?
eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
kasia1518
-
eemmiilliiaa wrote:A jest któraś mama, która nie dala jeszcze smoczka? My jeszcze się wstrzymaliśmy - w sumie nie widziałam potrzeby, ale w trakcie ostatnich dwóch dni zaczęłam się nad tym zaczęłam zastanawiać. Ale skoro udało się Mlodego ogarnąć bez niego, to chyba nie był potrzebny?
moja Pola totalnie anty smoczek była. PRzy Olku różnie-raz ratuje a raz jak nie chce bo chce cyca to zrobi taką aferę ,że nawet nie próbuję wiecej dać
Smoczki mamy z lovi.
Dzisiaj Olo spał raz 30 min.i raz 20 min. !Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 20:09
-
ManiaM wrote:Pytanie do mam które podają delicol: czy wasze maleństwa wymiotują po tym ? Od wczoraj podaje i od wczoraj wymioty, bez względu na czas który upłynął od karmieniaPaulina
-
Przedszkolanko, piona! U nas 15, 10 i 20 minut. A myślałam, ze gorzej być nie może a tu proszę - totalnie chora jestem 😓 gardło, zatoki, dreszcze...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ManiaM wrote:Pytanie do mam które podają delicol: czy wasze maleństwa wymiotują po tym ? Od wczoraj podaje i od wczoraj wymioty, bez względu na czas który upłynął od karmienia
U mas młody nie wymiotuje tylko raczej ulewa ale to raczej nie po delicolu. Dajemy przed karmieniem ale tylko w dZien, w nocy nie.
W ogóle, dziewczyny, odstawiłam nabiał, dajemy delicol i espumisan i nie wiem czy to ma jakoś związek ale nasze dziecko kest zupełnie odmienione! Od wczoraj po południu śpi - budzi się tylko na karmienie! Aż się zaczęłam zastanawiać czy aby nie chory, albo czy to nie cisza przed gigantyczna burza. W każdym razie widzę ze go przestał bolec brzuch - mam wielka nadzieje ze to zmiana na stałe.Cabrera lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Ja się nie mogę doczekać, aż w końcu mały na tyle podrosnie, że skończy się płacz o byle pierdołe 🙈 chce spać-ryk, głodny-ryk, na ręce-ryk, smoczek wyleci- ryk, przebieranie-ryk. I to taki, że bębenki pękają 😬
-
Aga jeśli dajesz delicol to musisz go dawać konsekwentnie Z KAŻDYM karmieniem, w nocy tez. Inaczej nie działa.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Nam służy smoczek z aventu
jedyny jaki mamy i od razu strzał w 10
My mamy i avent ( córka tylko je używała) i nuka i pluje kazdym. Jeszcze spróbuję bibs ale to juz po operacjj bo teraz sie meczy ssaniem to smok nie potrzebny.
Karo Judka zachwycona. Jak go zobaczyla to odrazu chciala na rece. Teraz tez go bierze, glaska caluje. Pieluchy mu zmienia ( oczywiscie wszystko z moim nadzorem). A wozek to tylko ona prowadzi. Jak ktos zaglada do niego to ona mowi ze nie wolno bo to jej Bartek. Ale zamiast brat mowi przyjaciel.
Jest lekko zazdrosna i absorbuje soba uwagę. Narazie lekki bunt ale nie ma tragedii
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
ManiaM wrote:Mi pediatra kazała 5x dziennie. Nie do każdego karmieniaGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ManiaM wrote:Pytanie do mam które podają delicol: czy wasze maleństwa wymiotują po tym ? Od wczoraj podaje i od wczoraj wymioty, bez względu na czas który upłynął od karmienia
-
nick nieaktualnyAmmarylis, chciałam polubić, ale to byłoby bez sensu...łącze się zatem w bólu
A może to jakiś masowy bunt tych naszych facetów??
Ps. Wracając do 💩 to nie zapeszajac u nas po 2 dniach po zmianie mleka znaczna poprawa 😊 idą baczki i kupki, mały się nie pręży... takze już chyba nie wrócimy do Nan optipro!ammarylis, moni05 lubią tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:A ile kropelek.? Karmisz piersią? A espulmissan jak podajesz ile razy i ile kropel?
5x5 kropli. Mała je 100ml. Wiem że na opakowaniu jest inne dawkowanie. Karmię mieszanie ale w zasadzie źródełko wysycha i większą część to mm. Hipp combiotic I 1 butelka dziennie Hipp comfort.
Mała mi wymiotuje, wcześniej tylko ulewala. To dopiero drugi dzień więc czekam na poprawę jakaś a jeśli nie to odstawie te krople...Why_not_now87 lubi tę wiadomość
-
Mój też jest małym ulewaczem
już nie wiem, co z nim robić. Do tego strasznie wysypało go na buzi i trochę na klatce.
Wiktoria a wcześniej jakie kupy mieliście? Bo u nas od początku są wodniste i też potrafi walnąć 4 w ciągu godziny.
Zastanawiam się, czy to nie jakaś alergia.
Jestem zła. W czwartek oddałam mocz na posiew, żeby sprawdzić, czy ta żółtaczka nie ma związku z zakażeniem układu moczowego. I co? I dupa. Dzisiaj przyszły wyniki, a tam, że wychodowano 3 szczepy i że próbka była źle pobrana. A taka byłam.z siebie dumna, że tak dobrze mi poszło. Teraz weekend, później swieto. We wtorek znowu czeka nas łapanie moczu, ale nie wiem, jak dowiozę go do labu. Mąż wraca do pracy, a ja zostaję z dwójką. 🙉🙊🙈 Zaczynam mocno panikować. -
moni05 wrote:Aga jeśli dajesz delicol to musisz go dawać konsekwentnie Z KAŻDYM karmieniem, w nocy tez. Inaczej nie działa.
Nam pediatra kazała w ogóle nie dawać przed karmieniem tylko godzinę przed spodziewanym atakiem kolki. Za to espumisan mówiła żeby dawać przed każdym karmieniem (albo po? Nie pamietam już) . Ale ze bardziej ufam położnej zrobiłam tak jak poradziła: espumisan 3x dziennie a delicol przed każdym karmieniem ale tylko w dzień. I jak na razie to strzał w dziesiątkę! Ale tez ja odstawiłam z mojej diety laktozę - pewnie to tez ma wplyw.moni05 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!