Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny co ja robię źle że to moje dziecię nie chce nic poza cycem 😭 nie otwiera buzi, jak już otworzy to wypluje, proszę o jakieś złote rady
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny co ja robię źle że to moje dziecię nie chce nic poza cycem 😭 nie otwiera buzi, jak już otworzy to wypluje, proszę o jakieś złote radyPaulina
-
W takim bądź razie "świetną " mamy alergolożkę, skoro powiedziała mi ze nie musze mieszać 1szego mleka z drugim...
Mieszałam bebilon pepti z profuturą ale niestety mały wymiotował więc zaczęliśmy pepti 2 od razu bo nie miałam juz 1ki a alergolożka powiedziała że możemy od razu po tym pić dwójkę. Ahh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 12:38
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Olliiii wrote:Hej dziewczyny
ale te święta przeleciały. A kilogramy po serniku i sałatce zostały
Dostaliśmy na święta krzesełko do karmienia dla małego, ale jest dramat. Jak go wsadzam i próbuje dawać jedzenie to jest taka histeria, ze szybko muszę wyciągnąć go I na kolanach dawać. Mam nadzieję, ze mu się odmieni, ale nie wiem jak go przekonać do krzesełka..
Zastanawiam się czy jak zmienię mleko na następne to dawać tyle samo ml co 1? Jak Wy będziecie robić?kasia1518
-
Schodziłam z mleka na mleko przy zmianie z mleka na alergię(pepti 1) na zwykłe (już 2). Później mówiła żeby od razu podać 2ke pepti. Ważne ze obyło się bez rewolucji...Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula2525 - jeśli dobrze pamiętam to i Was był problem z ropiejacym oczkiem ? Przeszło Kamilowi ? U nas nadal ropieje trochę przez ospę zaniedbałam uciskanie 😬
Wiktoria - na spokojnie. Ja dopiero co zaczęłam Julce dawać co nieco. Dostaję w kawałkach i jakiegoś super zainwestowania nie ma, ale coś tam pociumka, coś zginiecie, coś wypluję. Ogólnie mi się nie spieszy z tym jej jeżdżeniem za mocno 😏 do końca kwietnia będzie na warzywach, w maju na owocach i warzywach. Daj Mai czas. Jasio jakoś sensownie zaczął jeść jak miał coś ponad 7 miesięcy 😉
U nas ogólnie dramat ... Jasiek waruje, drze się,że go boli przy czym nie da się posmarować niczym 🤦 dzisiejszej nocy od 22 do 5 rano nie przespałam ciągiem godziny 🙉
Dajcie mnie siłę 🤦 -
Dziewczyny czy alergia na krowie mleko albo ogolnie alergia pokarmowa moze pojawic sie po pol roku? Moze objawiac sie tylko ulewaniem? Juz nie mam pomyslu z czego to moze byc, od ponad miesiaca meczymy sie z ciaglym ulewaniem po kazdym karmieniu (jestesmy kp) nawet po kilka razy,syrop na refluks nie pomaga, zageszczacz pokarmu tez, mala mi slabo przybiera przez to. Juz nie wiem jak jej pomoc. Niestety pediatra poki co nie pomogla swoimi teleporadami...
-
Aaga wrote:Dziewczyny czy alergia na krowie mleko albo ogolnie alergia pokarmowa moze pojawic sie po pol roku? Moze objawiac sie tylko ulewaniem? Juz nie mam pomyslu z czego to moze byc, od ponad miesiaca meczymy sie z ciaglym ulewaniem po kazdym karmieniu (jestesmy kp) nawet po kilka razy,syrop na refluks nie pomaga, zageszczacz pokarmu tez, mala mi slabo przybiera przez to. Juz nie wiem jak jej pomoc. Niestety pediatra poki co nie pomogla swoimi teleporadami...Paulina
-
Zrobiłam tak jak piszecie, dodałam 1 miarke nowego, jutro dodam 2 i tak dalej. Ale tak poczytałam etykietę nowego mleka i patrzę że kaloryczność praktycznie ta sama, a wszędzie piszą, że jest bardziej kaloryczne. A obawiałam się, ze jeszcze bardziej przybierze na wadze przez nie ,bo ostatnio tak wystrzelił wzrostem i wagą, ze szok. No ale widzę nie ma się co martwić.
Ja kupiłam raz z sinsay pajace do spania i nie wiem czy mój synek taki pulchny, ale zamówiłam rozmiar 80 jak jeszcze wchodził w 74 i ledwo co mogłam je dopiąć. Ale muszę zaznaczyc, ze ma niezłe fałdki:D teraz zamówiłam body, ale już rozmiar większe w razie co. Lepiej za duże jak za małe.
Aaga, raczej bym nie obstawiała alergii na mleko krowie. U nas młody też ulewa, ale do tego jak próbujemy co jakiś czas mu zmienić na zwykle to po zwykłym mleku zawsze trochę krostek mu wyskakuje i krzyczy jak opętany, zakładam że boli go wtedy brzuszek. -
Paulina tez o tym pomyslalam I idziemy jutro na morfologie. To niestety teraz wyczyn szczegolnie bez skierowania ale licze ze nas w laboratorium przyjma. Ten wirus to jakas paranoja, niestety dosc mocno daje sie we znaki brak normalnej opieki medycznej
-
Karooo93 wrote:Aguuula2525 - jeśli dobrze pamiętam to i Was był problem z ropiejacym oczkiem ? Przeszło Kamilowi ? U nas nadal ropieje trochę przez ospę zaniedbałam uciskanie 😬
Wiktoria - na spokojnie. Ja dopiero co zaczęłam Julce dawać co nieco. Dostaję w kawałkach i jakiegoś super zainwestowania nie ma, ale coś tam pociumka, coś zginiecie, coś wypluję. Ogólnie mi się nie spieszy z tym jej jeżdżeniem za mocno 😏 do końca kwietnia będzie na warzywach, w maju na owocach i warzywach. Daj Mai czas. Jasio jakoś sensownie zaczął jeść jak miał coś ponad 7 miesięcy 😉
U nas ogólnie dramat ... Jasiek waruje, drze się,że go boli przy czym nie da się posmarować niczym 🤦 dzisiejszej nocy od 22 do 5 rano nie przespałam ciągiem godziny 🙉
Dajcie mnie siłę 🤦
W ogóle to zastanawiam sie czy mały nie ma jakiejś alergii bo słysze ze ma zatkany nosek ale nie ma kataru. Za nic nie da sobie zakropić solą fizj. ani wodą morską by odetkać. Jest histeria. Nie kaszle, nie łzawi, także nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 09:15
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Aaga wrote:Paulina tez o tym pomyslalam I idziemy jutro na morfologie. To niestety teraz wyczyn szczegolnie bez skierowania ale licze ze nas w laboratorium przyjma. Ten wirus to jakas paranoja, niestety dosc mocno daje sie we znaki brak normalnej opieki medycznejkasia1518
-
Dziewczyny dlaczego maluch może mieć ciągle zielone kupki? Jak zaczęliśmy rozszerzanie były ok, dopiero od ponad tyg takie są - niezależnie co zje. Czy to możliwe, że to od większej ilości żelaza w mleku 2 ? Kurcze, nie wiem czy olać temat czy pediatrę pomęczyć ( a ona pewnie powie jak zwykle, że wymyślam 🤦)