X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak. Ale u nas ząbkowanie bezobjawowe.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy. Tyle,że u nas od stycznia zęby idą non stop wiec nawet nie mamy wyjścia. Poza tym też raczej bezobjawowo przechodzi.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie. Chyba ze zęby idą bezobjawowo.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Szczepicie przy ząbkowaniu ?
    Jak nam dwójki wychodziły i miało być szczepienie to dr kazała przełożyć o tydzień żeby jej nie dokładać dodatkowo

syy26iye928jhyb7.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u nas dotąd było bezobjawowo. Teraz idą trójki i nocka słaba. Ja cierpię na bezsenność. I co mi się uda zasnąć to się budzi i ryczy.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mały się ostatnio bardzo interesuje sztućcami. Próbuje coś sam zajadać. Ale widzę ze łapie lewa ręka. Jak tou Was wyglada ? Czy to oznacza ze będzie leworęczny ?

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie szczepie przy ząbkowaniu.

Hej dziewczyny. Bartkowi wychodza 4 zęby na raz. Juz 2 dwójki na dole czuje pod palcem a 2 jedynki widac ale ida. Na dole tylko 2 ząbki. Marudny i jak zwykle katar i ślina powoduja kaszel.

U nas bardzo mało pije. Czesem uda mi sie 100 ml herbatki wcisnac a tak to samo mleko ok 600 ml. Bidonu wcale nie chce brać do buzi. Tylko smoczek.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez mało pije. Jak zobaczyłam ile Wasze bobasy piją to aż się przeraziłam.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Moj tez mało pije. Jak zobaczyłam ile Wasze bobasy piją to aż się przeraziłam.

Jeśli sika i ma badania ok to znaczy ze takie ma potrzeby. Moja córka tez zawsze malo piła. Dziecko jak chce to zgłasza.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się tylko żeby nie był taki jak ja. Ja mogłabym cały dzień nie pic a potem narzekam ze wiecznie mnie głowa boli

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy katar od zębów jest taki rzadki jakby alergiczny ?

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer, może taki być. Jak idą zielone gluty to już infekcyjny.
    U nas ząbkowanie to proces ciągły więc ja szczepilam normalnie. Czwórki szły od sierpnia do grudnia. Kilka dni zabek się wybija, potem staje i od nowa. Baaardzo długo trwa póki wyjdzie cały.
    U syna było zupełnie inaczej bo kilka dni i ząb był. W jego przypadku może bym odkładała szczepienie.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Dreamer, może taki być. Jak idą zielone gluty to już infekcyjny.
    U nas ząbkowanie to proces ciągły więc ja szczepilam normalnie. Czwórki szły od sierpnia do grudnia. Kilka dni zabek się wybija, potem staje i od nowa. Baaardzo długo trwa póki wyjdzie cały.

U nas identycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 19:54

• aga90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Moj mały się ostatnio bardzo interesuje sztućcami. Próbuje coś sam zajadać. Ale widzę ze łapie lewa ręka. Jak tou Was wyglada ? Czy to oznacza ze będzie leworęczny ?
    Hania jak była mniejsza to różnie łapała ale od dłuższego czasu prawa ręka dominuje więc uważam że na tym etapie już widać którą ręką będzie się posługiwać ale mogę się mylić bo to tylko moje przypuszczenia 😉

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem, to gdzieś koło 5-6 roku życia pcenia się czy dziecko będzie leworęczne czy praworęczne. Moja starsza 2.5 roku kredki trzyma w prawej woli jesc lewa reka.
    Gabrysia większość robi prawa ręka.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidka też je lewa ręka, ale to chyba ja jej się uda złapać. Czasem w prawej trzyma widelec a lewa wkłada do buzi paluszkami. Już nawet fajnie jej idzie jedzenie łyżeczka. Dużo żłobek daje. Mają zajęcia plastyczne i manualnie sporo dostają do zabawy.

Mam znowu dylemat co do żłobka. Właściciele chcą sprzedać placówkę, nie wiem czy nie byłoby bezpieczniej szukać miejsca w państwowym bo ma być nabór nowy od lutego. Ale ona tak fajnie chodzi, robi Papa i idzie. Bez płaczu, chętnie je, śpi. Eh.

Czy was też zasypało? U nas taka śnieży za że szok. Z garażu żeby wyjechać, mąż szuflowal pol godziny, a ja zakopałam się na ulicy 🙈. Na szczęście jakoś się udało dotrzeć do pracy. Wczoraj za to pod zlobkiem utknęłam to tata innej dziewczynki mnie wypychał a drogę 🙈

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 3 dni pada deszcz i po śniegu już prawie nie ma śladu. Czekam na obiecane mrozy i dostawę świeżego puchu.
    U nas Maja na początku wszystko dawała do lewej ręki teraz bardziej do prawej przekłada

syy26iye928jhyb7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas padał deszcz a potem przymroziło i trochę śniegu sypnęło. Wyszłabym na spacer , ale smog. Jak tak dalej pójdzie, to do wiosny będziemy w domu się kisić 🤦

Henryk preferuje prawą rękę. Ale nadal nie chce jeść sam. Kurcze no, z jego tempem to zaraz dwa bobasy będę karmić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 12:16

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    U nas padał deszcz a potem przymroziło i trochę śniegu sypnęło. Wyszłabym na spacer , ale smog. Jak tak dalej pójdzie, to do wiosny będziemy w domu się kisić 🤦

Henryk preferuje prawą rękę. Ale nadal nie chce jeść sam. Kurcze no, z jego tempem to zaraz dwa bobasy będę karmić.
    Spokojnie ja też jeszcze ją karmię. Dałam raz jogurt jeść samej i to był błąd 😂 chociaż kanapkę czasem zje sama i parówke też nabija widelcem i do buzia jak jej się znudzi to bierze do ręki i gryzie

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 1718 1719 1720 1721 1722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ