Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nigdy nie szczepie przy ząbkowaniu.
Hej dziewczyny. Bartkowi wychodza 4 zęby na raz. Juz 2 dwójki na dole czuje pod palcem a 2 jedynki widac ale ida. Na dole tylko 2 ząbki. Marudny i jak zwykle katar i ślina powoduja kaszel.
U nas bardzo mało pije. Czesem uda mi sie 100 ml herbatki wcisnac a tak to samo mleko ok 600 ml. Bidonu wcale nie chce brać do buzi. Tylko smoczek.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dreamer wrote:Moj tez mało pije. Jak zobaczyłam ile Wasze bobasy piją to aż się przeraziłam.
Jeśli sika i ma badania ok to znaczy ze takie ma potrzeby. Moja córka tez zawsze malo piła. Dziecko jak chce to zgłasza.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dreamer, może taki być. Jak idą zielone gluty to już infekcyjny.
U nas ząbkowanie to proces ciągły więc ja szczepilam normalnie. Czwórki szły od sierpnia do grudnia. Kilka dni zabek się wybija, potem staje i od nowa. Baaardzo długo trwa póki wyjdzie cały.
U syna było zupełnie inaczej bo kilka dni i ząb był. W jego przypadku może bym odkładała szczepienie.
-
Konieczynka wrote:Dreamer, może taki być. Jak idą zielone gluty to już infekcyjny.
U nas ząbkowanie to proces ciągły więc ja szczepilam normalnie. Czwórki szły od sierpnia do grudnia. Kilka dni zabek się wybija, potem staje i od nowa. Baaardzo długo trwa póki wyjdzie cały.
U nas identycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 19:54
-
Dreamer wrote:Moj mały się ostatnio bardzo interesuje sztućcami. Próbuje coś sam zajadać. Ale widzę ze łapie lewa ręka. Jak tou Was wyglada ? Czy to oznacza ze będzie leworęczny ?
-
Lidka też je lewa ręka, ale to chyba ja jej się uda złapać. Czasem w prawej trzyma widelec a lewa wkłada do buzi paluszkami. Już nawet fajnie jej idzie jedzenie łyżeczka. Dużo żłobek daje. Mają zajęcia plastyczne i manualnie sporo dostają do zabawy.
Mam znowu dylemat co do żłobka. Właściciele chcą sprzedać placówkę, nie wiem czy nie byłoby bezpieczniej szukać miejsca w państwowym bo ma być nabór nowy od lutego. Ale ona tak fajnie chodzi, robi Papa i idzie. Bez płaczu, chętnie je, śpi. Eh.
Czy was też zasypało? U nas taka śnieży za że szok. Z garażu żeby wyjechać, mąż szuflowal pol godziny, a ja zakopałam się na ulicy 🙈. Na szczęście jakoś się udało dotrzeć do pracy. Wczoraj za to pod zlobkiem utknęłam to tata innej dziewczynki mnie wypychał a drogę 🙈 -
U nas padał deszcz a potem przymroziło i trochę śniegu sypnęło. Wyszłabym na spacer , ale smog. Jak tak dalej pójdzie, to do wiosny będziemy w domu się kisić 🤦
Henryk preferuje prawą rękę. Ale nadal nie chce jeść sam. Kurcze no, z jego tempem to zaraz dwa bobasy będę karmić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 12:16
-
sandrina22 wrote:U nas padał deszcz a potem przymroziło i trochę śniegu sypnęło. Wyszłabym na spacer , ale smog. Jak tak dalej pójdzie, to do wiosny będziemy w domu się kisić 🤦
Henryk preferuje prawą rękę. Ale nadal nie chce jeść sam. Kurcze no, z jego tempem to zaraz dwa bobasy będę karmić.