X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja nie mam wpływu na to chyba, w pierwszej ciąży start z 52kg i +12kg na koniec. Teraz start miałam z waga większa zdecydowanie, po leczeniu hormonalnym i operacji na szyjkę, ale jem normalnie i rzeczy, które jadłam do tej pory, pozwalam sobie czasem dość słusznie 😋 taka reakcja organizmu, póki mały jest w siatkach centylowych to ja się nie przejmuje 😊 waga drgnęła ku gorze i właśnie te 0,7kg przyszło w tym miesiącu.

To super! zazdroszczę :)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • meerici Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A kiedy doszło do zmiany personelu?
    Ja słyszałam o tym jeszcze na początku ciąży, gdzieś w lutym. Podobno informacje ze strony są nieaktualne, ordynatorem nie jest już Nowosielski, personel w trakcie zmian i mi odradzano rodzenie w miejscu, w którym sytuacja nieustabilizowana, ale szczerze mówiąc nie weryfikowałam tego, także głowy nie dam jak tam jest w rzeczywistości.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My po pomiarach. Filipek waży prawie 500g. Więc przybrał jakieś 200g :) ładnie aczkolwiek na tym etapie powinien ważyć więcej mimo wszystko. Ale z pomiarów wychodzi na jakiś 22tydz więc różnica się utrzymuje co ważne nie jest większa. Dostaniemy dzisiaj i juro sterydy na płucka. Wody plodowe w porządku, przepływy się nie pogorszyły. Więc poczułam ulgę. Mały nawet machał do mnie rączką :)

Że złych wieści to Pani która mnie badała powiedziała że raczej zostanę tu do rozwiązania... załamałam się :( choć nie było dzisiaj ordynatora a on decyduje. Nie rozumiem dlaczego mam tu leżeć jeśli nie ma pogorszenia i nic złego się nie dzieje :(

moni05, Dreamer, kkkaaarrr, meerici, Kasiulina, KasiaP, aga_ni, adella1, Karooo93, Dominika32, Kotecki, kasia1518, wiktoriaa, brunetka91, Kookosowa, silent, ManiaM, Cabrera, mia4444, Goemi, Olliiii, przedszkolanka:), japonka, Jupik lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Dreamer Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomniałam dodać ze trzymamy kciuki za Filipka :)
    Od rana o Was myśle żeby było dobrze :)

• meerici Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A o Zabrzu myślałaś?
    Zabrze to jeszcze dalej więc nie będziemy przeginać. A słyszałyście coś o tym nowo otwartym oddziale położniczym w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka?

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie wiadomo, teraz tyjemy na potęgę, jak już zauwazylyscie, wiec jak w te trzy miesiące przyjdzie 10kg to nie będę płakać. Przyjdzie czas żeby się o to zatroszczyć. Planuje jednak nie doprowadzić do sytuacji +20kg z mojej winy (tzn. Nadprogramowe jedzenie, jedzenie za dużo a nie woda w organizmie choćby). Wszystko w granicach rozsądku :) KFC tez 😂

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do studentów to ja bym chyba nie miała nic przeciwko. Wiem, że ciężko to może porównać, ale Borys całą swoją onkologiczną przygodę miał właśnie w szpitalu uniwersyteckim. Ja się wręcz cieszyłam jak przychodzili studenci, a nasz lekarz miał często grupy anglojęzyczne, więc lubił do nas ze studentami zaglądać, bo nie było problemu z dogadaniem się (haha, a i ja jak ładnie podciągnęłam terminologie medyczną po angielsku :D), nie musiał robić za tłumacza. Borysowi za każdym razem tłumaczyłam, że może czuć się 'specjalny' jak przychodzą do niego studenci, bo dzięki niemu oni kiedyś zostaną lekarzami i pomogą innym dzieciom. Chyba podobnie myślę o sobie. Tak długo jak chodzi o wywiad, patrzenie, badanie to nie mam problemu. Gdyby mieli wykonywać na mnie jakąś procedurę medyczną to z tym miałabym większy problem, choć wiadomo, każdy musi mieć swój pierwszy raz..

moni05, sunshine03 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Hej. My po pomiarach. Filipek waży prawie 500g. Więc przybrał jakieś 200g :) ładnie aczkolwiek na tym etapie powinien ważyć więcej mimo wszystko. Ale z pomiarów wychodzi na jakiś 22tydz więc różnica się utrzymuje co ważne nie jest większa. Dostaniemy dzisiaj i juro sterydy na płucka. Wody plodowe w porządku, przepływy się nie pogorszyły. Więc poczułam ulgę. Mały nawet machał do mnie rączką :)

Że złych wieści to Pani która mnie badała powiedziała że raczej zostanę tu do rozwiązania... załamałam się :( choć nie było dzisiaj ordynatora a on decyduje. Nie rozumiem dlaczego mam tu leżeć jeśli nie ma pogorszenia i nic złego się nie dzieje :(

Basiu na takie informacje czekałyśmy. Widać ze maluch ładnie nadrabia. Powiem Ci ze mój niewiele większy.
    Słuchaj lekarzy. Dzidziuś jest najważniejszy. Nawet jak będziesz musiała zostać to jakoś sie przyzwyczaisz. Chociaż tyle ze szpital na ujastku jest dość komfortowy. Cieszę się ze jest znacznie lepiej. 500 gram to już kawał człowieka. A czujesz te ruchy ?

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Ha! też sobie to tak będę tłumaczyć :) ja startowałam z wagą 49 kg i też jestem bardzo niska, więc to pewnie ma jakiś wpływ ;p
    Ja startowalam z 46kg:) mysle ze to jednak ma wplyw na samopoczucie:)

Basiu cudowne wiadomosci!:)
    Ale fakt trzymanie w szpitalu do rozwiazania to troszke przesada skoro jest wszystko pod kontrola. Najwyzej niech zleca czestsze kontrole.

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici bo teraz jest mlody Sodowski ordynatorem. NAJLEPSZY GINEKOLOG POD SLONCEM! Ogólnie bardzo fajni są tam lekarze. No może po za starym Bydlińskim ale żeby na niego trafić to trzeba mieć pecha.
    Ja bym w życiu nie poszła do Bonifratrów rodzić. Polecają bardzo za to na Raciborskiej.
    Jak coś to w czwartki w Simin są darmowe dni otwarte. Wszystko położna pokazuje ;) może warto się przejechać. Chyba o 14.

Teraz sprawdziłam i w 6msc z Kasprem miałam 12.5kg na początku a na końcu już 14. Drugie tyle mi doszło w ciągu 3msc...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii wagi, to u mnie +6,5. W poprzedniej ciąży na tym etapie było +4,5, ale teraz zaczęłam z wagi 1,5kg niższej, więc mniej więcej ważę tyle co wtedy na tym etapie ciąży. Martwi mnie tylko, że ostatni kg przytyłam dosłownie z dnia na dzień!! Od kilku dni czuję się jak wieloryb, brzuch zaczął mi mocno przeszkadzać.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Basiu na takie informacje czekałyśmy. Widać ze maluch ładnie nadrabia. Powiem Ci ze mój niewiele większy.
    Słuchaj lekarzy. Dzidziuś jest najważniejszy. Nawet jak będziesz musiała zostać to jakoś sie przyzwyczaisz. Chociaż tyle ze szpital na ujastku jest dość komfortowy. Cieszę się ze jest znacznie lepiej. 500 gram to już kawał człowieka. A czujesz te ruchy ?
    Czuję delikatnie z lewej strony brzucha. Powiedziała że mogę słabiej czuć bo część łożyska mam na przedniej ścianie z prawej strony brzucha.

Dreamer, brunetka91, Kookosowa, silent, japonka lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu! Super :* cieszę się że wszystko ok (jak by to nie brzmiało). Mały nabiera i to się liczy. I że nie ma gorzej niż było :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Siedzę na krzywej cukrowej i wcale nie była taka bardzo zła. Polecam ta naturalna z kwaskiem cytrynowym. Bo jak poczytałam skład tej pomarańczowej i o smaku coli to się za głowę złapałam.

Trzymam kciuki za wizyty , moja w poniedziałek, ciekawe czy z żołądkiem malutkiej będzie wszystko dobrze, bo strasznie się martwię.

Ja bym się chyba nie przejmowała składem tej glukozy. W końcu to jednorazowa akcja. A mamy gorsze grzeszki na sumieniu w ciąży typu kfc czy mac. Ważne żeby przeżyć i nie zwymiotować.

moni05, ManiaM lubią tę wiadomość

• meerici Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Ja wam zazdroszczę wakacji... W tym roku to raczej wycieczka do Ustronia tylko i do Czechowic posiedzieć u taty. A tak to w sumie później ten weekend miodowy znajomych i wesele. Lipiec raczej na spokojnie. Pewnie z młodym będę jeździć na wodny plac zabaw.

A jak waga u was? U mnie +6.5kg na dzień dzisiejszy :)
    U mnie podobnie. Nie przejmuj się, odbijemy to sobie za jakiś czas ;)

Zrezygnowaliśmy z dłuższego wyjazdu, bo ja naprawdę się boję, szczególnie przy tej niepewnej szyjce. Myślałam o jakiejś fajnej wycieczce, ale moja częstotliwość biegania do kibelka jest tak wyczerpująca, że odpada nawet Ustroń. Poza tym, dziewczyny, te temperatury to zupełnie nie mój klimat, z utęsknieniem czekam na jesień!

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - super,że rośnie !
    I myślę,że z tym lezeniem do porodu chca po prostu Cię mieć na oku.
    U mnie waga nadal na minusie,ale ja jestem plus size :D

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się zastanawiam czy z moja szyjka wszystko ok. Jak aplikowałam globulke wczoraj to wyczułam jakby była otwarta. Ale może ona jest zamknięta jakoś głębiej dopiero. Nie wiem ale zaniepokoiło mnie to.

Jeszcze mały chyba siedzi przy tej szyjce i tak wali ze czuje go dosłownie w pochwie.

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:

Basiu, 500 g to już duży chłopak! :) super, że idzie ku dobremu, trzymam kciuki oby tak dalej!

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to cudowne wiadomości :) lepiej pozostać w szpitalu pod specjalistyczna opieka, ja bym się wtedy czuła bezpieczniej :)

Dreamer mnie też tak strasznie Oliwka kopie po pęcherzu i szyjce, że czuję jakby mi miała zaraz wyjść, dobrze że we czwartek mam wizytę

A no właśnie wizytę mam wyobraźcie sobie w Boże Ciało :)

Witam nowe dziewczyny

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    A no właśnie wizytę mam wyobraźcie sobie w Boże Ciało :)
    Ja bym to sprawdziła, może ktoś zapisał nie patrząc w kalendarz. Byłoby nie miło jakbyś pocałowała klamkę w przychodni

eVspp2.png
    SBwKp2.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ